2012 kasım bebekleri büyüyor..

ama benimki korkmuşcasına ağlıyor, dudaklarını büküyor canım seninkide öylemi.

canım ben bebeyağı kullanıyorum banyodan sonra tüm vücuduna. altını her açtığımda illaki bir şey sürüyorum bepanten veya hametan , yada zeytinyağı kızarıklık varsa ona göre .gece uyurken bende değiştiriyordum ama artık değiştirmiyorum çünkü uyanıyor. gece altını almadığın zaman gece uykusuna alışırlarmış.

bu arada emzik nuk canım kauçuk olanı. internette ben damaklısını bulamadığım için eşim eczaneden aldı.

eldivenleri çıkart cnm .ilk başta soğuk oluyor ama alışınca hep sıcak oluyor elleri sürekli kapattığın için açtığında soğuk oluyor. hem ellerini tanıması için çok önemli , bu dönemde ellerini ağzına koyarak tanıyor.

çıkmadı cnm şu yasa sen heyet raporu alamıyormusun?

millet gelip çocuğu elinden öpüyor tamam yüzünden öpmesindense elinden öpmeleri daha iyi ama ellerini ağzına götürünce yine hastalık kapabilirler, sık sık ıslak mendille siliyorum ben.

millet gelip çocuğu elinden öpüyor tamam yüzünden öpmesindense elinden öpmeleri daha iyi ama ellerini ağzına götürünce yine hastalık kapabilirler, sık sık ıslak mendille siliyorum ben.

haklısın canım biz dayanamıyoruz ki öpmeye onlar da haklı böyle ciciş bebeklerimiz var öpmesinler de napsınlar

en güzeli ıslak mendil ama o da adı üstünde ıslak
:44:

ben bugün abuk subuk sesler çıkarttım karşısında adını söyledm hangisine tepki verir diye bi ara dudakları büzdü içini çekti ağladı falan

psiko anne

Heryerdr haklı olarak bebeğin el temizliği çok önemli diyolar ama nasıl temizleyeceğimi bilemiyorum ben, ıslak mendil tamamda illaki içinde bişeyler var onlarında sonuçta elini ağzına götürüyo, sizler ne yapıyosunuz bu konuda??

Kızarıklık varsa hametan veya sudocrem, yoksa bübchen pişik önleyici sürüyorum, 2 günde bir banyodan sonra tüm vücuduna zeytinyağı sürüyoruz. Bebe yağı hiç kullanmadım daha, zeytinyağı dururken manasız geldi açıkcası.
Geceleri altını değiştirmiyorum uzun süredir ve bu çok rahat ettirdi, direk emiyo yatıyo, bide ben yanlış biliyorum ama kızımla yatıyorum, yattığı yerden emziriyorum hiç ara vermeden uyumaya devam ediyo çok rahat :))

annem doğal yollarla hallediyor bu işi beyaz sabunla yıkanmış bir bezle silip duruyo ellerini
​belki de onun yöntemi daha iyi bilemiyorum elleri açıkta e zaten 2 aylık oldu eldiven benim de hoşuma gitmiyor öyle dokunsun mıncıklasın hissetsin istiyorum ama arada korumak da lazım işte

ben ıslak mendil kullanmıyorum canım, içinde ne var ne yok bilemiyosun çünkü. temiz bir ağız mendilini kaynattığım suyla iyice yıkayıp siliyorum ellerini. gerçi geçen gün bir kaba su doldurup ellerimizi daldırdık içine. çok da hoşumuza gitti

bende ilk başlarda altını değiştiriyordum, uykusu bozuluyodu. şimdi saat 10 gibi değiştiriyorum sabah 6a kadar.

bu arada benim yatağımın hemen yanında kanepede yapıyorum kızımın yatağını.(bunu isteyerk yapmadım,çünkü kızım beşiğini hiiç sevmedi, iyikide sevmemiş böyle daha rahat) en ufak ses çıkarmasında bakıyorum saat 2 saati doldurmuşsa anlıyorum acıktığını hemen yanına uzanıp emziriyorum. doyunca başını çevirip devam ediyo uyumaya

2 sene önce kızkardeşim doğum yaptığında hastanede bebeğin popişini pudralarken hemşire bizi yakaladı :) napıyosunuz sakın pudra kullanmayın dedi. Kansorejen madde içeriyormuş ve ne kadar dikkat edilsede bebeğin akciğerine kaçıyormuş, yasaklandı bebeklere kullanmayın dedi. Ordan aklımda kaldı kendi oğlumada kullanmıyorum şimdi. Dalinin pişik önleyici kremini kullanıyorum şimdiye kadarda pişik olmadı şükür. Sadece uyuyosa yada dalmak üzereyse sürmüyorum krem, diğer zamanlar sürüyorum her açtığımda. Gece uyurkende kontrol ediyorum çok yapmamışsa değiştirmiyorum.

Ben dün ilk defa adet oldum, ama çok kanamam var dünden beri 9 lu paket pedi bitirmek üzereyim. gece yatak yorgan üstüm başım battı zaten sormayın aranızda böyle olan var mı ?

gece uykusuna geçmeden hemen önce saati değişebiliyor bazen 12 de misal uyutmadan alıyorum bir dha sabah uyanan kadar almıyorum ama kakasını yapmıyor tabi , eğer alsam hiç uyumaz çünkü :)

nuk kauçuk mu canım biri daha yazmıştı burda 1 numaralı nuk diye o mu tatlım bende alayım bari netten resmini koyarmısın tatlım aldığının.

bende nuk kauçuğu öneririm onunla alıştırabildim kızımı evde tam yedi çeşit emzik var hiç birini almadı nukuda biraz zor alıştırdım ama alıştı sonuçta

ayy evet ya soğan gerçekten süt yapıyor ertesi göğüslerimden anlıyorum süt yaptığını sertleşiyor resmen.ama gaz yapıyormu ne derece bebişimi etkiliyor hala anlayamadım.
ayy tatlım inşallah doğru biliyorsundur.her yerde soğan gaz sebebi diyor yaa.acaba kuru soğanmı dedikleri.

evet kuru soğan gaz yapar canım hatta sarımsakta birde sarımsağın pişmisini bile yemeyin oda gaz yapıyor

cnm eltımın bebegının 3.5 aylıkken 2 tane vardı cnm sorun yaşamadı hıc
hem erken cıkarsa azı dışlere gelınce ışınız kolay olur cnm damak yumuşakken cıkarması daha kolay oluyo

ay sonunda biri iyi bir şey söyledi sağ ol canım ya inş. bakalım ne zaman patlayacak hangileri çıkıcak alt iki dişi çıkarmış ama benim minnoş kızıma belli olmaz

Ben dün ilk defa adet oldum, ama çok kanamam var dünden beri 9 lu paket pedi bitirmek üzereyim. gece yatak yorgan üstüm başım battı zaten sormayın aranızda böyle olan var mı ?

​evet can9ım 22'sinde oldum daha dün bitti baya da yoğundu ........Meraklanma normal bişey yani

arkadaşım ben gün içinde değil ama her gece yatarken pudralıyordum fakat doktorumuz ciğerlerine gider zararlı diyince bıraktım sürmeyi, zaten pişik sorunumuz hiç olmadı maşallah, kremlerimiz var ama çok fazla alıştırmak istemiyorum bazen hafif kızarıklık oluyo ozamanda sudocrem sürüyorum. zeytin yağınıda rahatlıkla kullanabilirsin diye düşünüyorum.
bebeğimin altınıda gece uykusuna dalmadan önce değiştiriyorum kakasını yapmadığı sürece de tekrar sabah değiştiriyorum yoksa dediğin gibi uyanıyor zaten.

ben varım, sezeryanla doğum yapmıştım kanamam neredeyse 2 ay sürmüştü ama öyle çok gelmemişti günde bir ped değiştiriyordum oda dolmuyordu bile. geçenlerde ilk adetimi oldum ve seninde söylediğin gibi ped yetiştiremedim hatta bi gece aynen üstüm başım batmıştı. evdeyken bebeğinin bezlerinden koy istersen. doğumdan sonraki ilk adette olabiliyormuş bikaç arkadaşımdan daha duymuştum çünki, içimiz temizleniyor herhalde.

kızlar ben sanırım her ay adet oldum. kırkım çıkmaya yakın kanamam tekrar oldu 3 4 gün. sonra bitti. geçen ay 27sinde, bu ay da 28de oldum. sevinmiştim oysa emzirirken adet olunmuyo dediklerinde. demekki bizim gibi istisnalarda oluyo.
olanlar da hep düzensz oluyo sonra düzene giriyo demişlerdi. benim normal seyrin de devam ediyo.

bu kötü bişey mi iyi bişey mi anlamadım?

canım bende her altını değiştirdiğimde bişeyler sürüyorum. kızarıklık varsa hametan yoksa zeytinyağı sürüyorum. bebe yağını kullanmak istemiyorum sonuçta içinde neler var kim bilir. pudranın zararlı olduğunu bende duymuştum.

gece bende değiştiriyordum. değiştirmeyince içim rahat etmiyordu. ama baktım son zamanlarda o kadar saat geçmesine rağmen dolmuyor. uykusunu bölmemeye karar verdim. kaka yapmadıkça değiştirmiyorum. kaka yaptığını da duyuyorum zaten çok sesli yapıyo gaz dolu içi:)

kızlar ben hiç adet olmadım ne zaman olurum acaba? hamilelikte alışmışım gerçi siz demeseniz hiç aklıma bile gelmeyecekti :)

off ya bende keşkeadet olsam diye bekliyorum...olmamak daha zor bence şişkinlik sıkıntı
bu arada ben kızımı nuk 1 numara kauçuk olanla alıştırdım emziğe..
pazartesi doktora gittim kontrole herşey normal dedi adet olmadım dedim normal emziriyorsan dedi..ama ben ilk doğumumda 2.aydaolmuştum ya ne güzel..

bu aradabizim sıpada burun tıkanıyor arada öksürüyor ama ıhlamurla falan idare ediyorum bugün daha iyi çok şükür..burnumuzuda sürekli kontrol ediyorum serum fizyolojikle temizliyorum rahatlıyor

Hmm bebeğin bezi iyi fikir, sağol canım. Hastaneden kalan hasta bezleri vardı onlara baktım bi arada vazgeçtim sonra çok büyükler :) bebeğin bezi aklıma gelmemişti.

ben alıyorum bir kase su yıkıyorum direk elleride doğduğundan beri açık neredeyse =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…