-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #2.361
Herkese merhabalar umarım hepiniz iyisinizdir minik melekleriniz de
ben kötüyüm çok fena grip oldum , umarım kızıma geçmez ....
15 gündür meme istememe gibi bir durum vardı ecrin'im de zor zahmet azıcık emzirebiliyordum ,sonra ishal başladı , tabi salyamız vardır baya çok uzun uzun akan ( ama ben tükürük bezleri yeni gelişti daha tükürcüğünü tutamıyor ondan akıyor dedim ) ateş huzursuzluk takip etti bunları bu sefer 6 satte bir zorla emzirmeye başladım tabi korktum doktora gittim pazar günü sonuç DİŞİMİZ ÇIKICAKMIŞ :18: calpol veriyorum 6 saatte bir hem zayıf hemde küçük onu vermesem kalkamıyor altından kuşum ne yapacağım bilmiyorum böyle erken diş çıkaran tanıdığınız filan var mı ne gibi şeyler yapmışlar daha bir şey ısırmayı bile bilmiyor ağzının içi yanıyor ne yapmalıyım , doktor krem verdi sürüyorum ama çok fayda etmiyor kanımca :18:
Canım bebeğin kaç günlük ayıptır sorması :)
bugün 90 günlük oldu ,31 inde 3 aylık olacak :18:
Biz bugun 95 gunluk olduk. Boyumuz 64.5 cm kilomuz 6200 gr maşallah.
Bugun dört gundur ek gıdaya başladık. Sadece mama ile beslendiği için ek gıdaya bir ay erken başladık.milupanin sutlu pirincli maması ve tahlili armutlu mamasını günde tek bir öğün 50 cc su ile yapıyorum. Severek yiyor iki hafta sonra ise elma suyuna sonra puresine basliycaz. bunun dışında gece uykularımız tamamen düzene girdi cok şükür.
Artık gece onikide mamasını verip saat dörtte veriyorum sonrasında yedi buçukta zaten sekiz dokuz arası da uyanıyor. Gaz sancılarımız bitti artık gazını ben çıkartmıyorum kendisi çıkartıyor. Kızım maşallah cok hareketli elleri bacakları durmuyor kıpır kıpır ama hala önüne bir oyuncak koyduğumda eliyle kavramayı akıl edemiyor.
Gülüyor aguluyor her gun bir asama daha ilerlediğimizi görüyorum. En sevdiği sey ise karşılıklı konuşmak.
Şimdilik bizden haberler böyle. Sizler de durum nedir ?
*** Kozete canım cok gecmis olsun. Bu arada dış için cok erken degıl mı ? Senin fıstık erkenci :) takip ettigim bir blogun sahibi annenin kızı da 4.5 aylikken iki dış çıkartmış ama benim bildigim yedinci aydan önce çıkan dişler sağlıklı olmuyormuş ne kadar dogru bilmiyorum. Bizim de dışımız erkenden çıkabilir belirtiler var bakalım hayırlısı artık.
cnm cok etken dıs cıkarmak ıcın ama olabılır tabı problemsız gecer ınsaallah az kaldı hepımızın dıslerı cıkar artık yavas yavas bu arada kızlar dun bız oglumu tekrar doktora gotrduk burnu cok tıkanıyor sabahları oksuruyor esıme arkadası sevket yılmazda doktor onermıs hırıltı falan olunca detaylı ıncelıyorlar haa falan verıyrlar demıs bızde acılden gırdık baska dktora ama cok kalabalıktı ya rezıllık resmen anlatamam neysekı gercekten ozellerden daha ıyı dıyebılırım daha detaylı ınceledıler akcıger fılmı bıle cektıler bende zatn bu fılm cekılsın ıstıyrdum yoksa rahatlayamıyacaktım neysekı cıgerlerde bsy yok ama bebısım grıp olmus ya kontrol altına alıcaklar bakalım 2gun sonra tekrar gelın dedıler bronsıte cevırmesın dıyorlar doruk hastanesı ozel sozde ama detaylı bı ınceleme yapmadlar burda hem kan alındı hem fılm cekıldı sız sız olun hırıltıyı hafıfe almayın balgamdan oluyormus balgam sokturucu verdı kusarakta hala atmadı ama kaksında balgam oluyor sanırım oyle atıyor kusarak balgam cıkarıyorsa bebeklerınız ıyı bsy demek bu balgamı atıyor hırıltısıda gecer boylece sımdı bana bır akıl verın devlet hastanesı kalabalık oluyor dger cocuklardan hastalık kapıcak dyede huzursuz oldum acıkcası devlet hastanelerımı ıyı ozellermı ban bursalı arkadaslar detaylı ınceleme yapan doktor onerılerınız varmı içim erıyor valla oglumu gorunce(
Bizdede asiri hirilti vardi, balgami vardi agzina geliyodu cocugun,ama hic kusmuyo benim bebegim, nasil cikcak bu falan diye dusunup duruyodum, megerse kakadanda cikiyomus,,ben bilmiyodum.. ve 2 gundur yok sukur ne balgam ne hirilti, kakasi 2 gun sumukumsuydu bayaa bi..resmen 2 gunde hirilti falan kalmadi allaha sukur.. kis bebegi ne zormus yahu
benımkı bayadır balgamlı yapıyor kakasını dogdugundan barı var hırıltısı bı ara balgamlı kusuyrdu sımdı kusmuyor kakadan cıkaryr ıhlamur veryrdum onceden o balgam sokuyormu bız gaz ıcın veryrduk tabı ama gercekten onunda etkısı oldu ozamnlardemekkı her verdıgımın arkasndan balgamlı kusuyrdu esım verme dye kızıyrdu kusunca dun doktorda kadın soyledı doktoru ıhlamur onermıs balgamı ıcın bnde tekrar veryrm sımdı gercekten cok zor kıs cocugu dısarya cıkarmaklada ılgısı yokkı herkes grıpten kırılıyor eve gelen oluyr bılmıyrzkı grıpmı degılmı olsada kovamazsınkı tbı boylece bızede gecıyor malesef bı daha dogurursam planlı olursa yaza denk gercem dıyorum valla
bende öyle diyorum ama onunda ayrı sıkıntısı var çok sıcak oluyor isilik döküyor hep , sonra çok sıcak oluyor az cam açıyorsun ceyran yapıyor hasta oluyor anlayacağın bebekleri 4 mevsimden hangisinde doğurursan doğur kendilerini toparlayana kadar anneleri bir güze hırpalıyorlar onlar hasta oluyor sadece biz onlar hasta olunca daha çok hasta oluyoruz
benımkı bayadır balgamlı yapıyor kakasını dogdugundan barı var hırıltısı bı ara balgamlı kusuyrdu sımdı kusmuyor kakadan cıkaryr ıhlamur veryrdum onceden o balgam sokuyormu bız gaz ıcın veryrduk tabı ama gercekten onunda etkısı oldu ozamnlardemekkı her verdıgımın arkasndan balgamlı kusuyrdu esım verme dye kızıyrdu kusunca dun doktorda kadın soyledı doktoru ıhlamur onermıs balgamı ıcın bnde tekrar veryrm sımdı gercekten cok zor kıs cocugu dısarya cıkarmaklada ılgısı yokkı herkes grıpten kırılıyor eve gelen oluyr bılmıyrzkı grıpmı degılmı olsada kovamazsınkı tbı boylece bızede gecıyor malesef bı daha dogurursam planlı olursa yaza denk gercem dıyorum valla
Benim kizim mayis ayinda dogmusdu,ilk defa 8 aylikken hasta olmustu o da dis cikariyodu oyuzden ..oglum gene daha 2 aylik hasta oldu kis bebegi zorr
cnm merak ettim hangi aşıdan sonra uyumaya başladı
bende taze soğan çok severim yemiyordu gaz yapar diye, bundan sonra yiyeyim bari cnm sağol.zaten gaz için ağlama krizleri bitti.sadece gazı olduğunda ık mık yapıp söyleniyor.canım taze soğan ben çok yiyorum hiç yapmadı şuana kadar ama limon ıhı olmaz limon gaz yapıyor sirkede aynı şekilde , sakın kuru nanede tüketmeyin hasta olunca sütü azaltıyor
Biz bugun 95 gunluk olduk. Boyumuz 64.5 cm kilomuz 6200 gr maşallah.
Bugun dört gundur ek gıdaya başladık. Sadece mama ile beslendiği için ek gıdaya bir ay erken başladık.milupanin sutlu pirincli maması ve tahlili armutlu mamasını günde tek bir öğün 50 cc su ile yapıyorum. Severek yiyor iki hafta sonra ise elma suyuna sonra puresine basliycaz. bunun dışında gece uykularımız tamamen düzene girdi cok şükür.
Artık gece onikide mamasını verip saat dörtte veriyorum sonrasında yedi buçukta zaten sekiz dokuz arası da uyanıyor. Gaz sancılarımız bitti artık gazını ben çıkartmıyorum kendisi çıkartıyor. Kızım maşallah cok hareketli elleri bacakları durmuyor kıpır kıpır ama hala önüne bir oyuncak koyduğumda eliyle kavramayı akıl edemiyor.
Gülüyor aguluyor her gun bir asama daha ilerlediğimizi görüyorum. En sevdiği sey ise karşılıklı konuşmak.
Şimdilik bizden haberler böyle. Sizler de durum nedir ?
*** Kozete canım cok gecmis olsun. Bu arada dış için cok erken degıl mı ? Senin fıstık erkenci :) takip ettigim bir blogun sahibi annenin kızı da 4.5 aylikken iki dış çıkartmış ama benim bildigim yedinci aydan önce çıkan dişler sağlıklı olmuyormuş ne kadar dogru bilmiyorum. Bizim de dışımız erkenden çıkabilir belirtiler var bakalım hayırlısı artık.
canm benimki yüzüstü yatırınca kafasını hep kaldırıyor.yatmak istemiyor.Kızlar birsey soracağım biz 2 ay 10 gun lük olduk yüz üstü yatmak istemiyor yatırımcı ağlıyor kafasını kaldıramıyor ve hala bir oyuncağı kavrayamiyor bizde mı bı sıkıntı var sizinkiler nasil bu arada saha yeni 5 kilo olduk
canm benimki yüzüstü yatırınca kafasını hep kaldırıyor.yatmak istemiyor.
kucağımdaykende diktutabiliyor. oyuncağı kavrama derken eliylemi demek istedin eliyle daha kavrayamazlar, bizimki takip ediyor, eline verince tutuyor ama bilinçsizce.
Kızlar birsey soracağım biz 2 ay 10 gun lük olduk yüz üstü yatmak istemiyor yatırımcı ağlıyor kafasını kaldıramıyor ve hala bir oyuncağı kavrayamiyor bizde mı bı sıkıntı var sizinkiler nasil bu arada saha yeni 5 kilo olduk[/QUOT
daha küçükler annesiiiii
bizimkinin de umrunda değil oyuncak tutmak falan varsa yoksa koala gibi anne kucağında uyusun dursunbiraz zorlanıyor benim poyraz da yüz üstü yatarken fazla kalmıyor anlayacağın.kilosu da iyi bence
benim bebeğimde bugün tam 99 günlük oldu. kilosu 6800, boyu 63cm, baş çevresi 41.5 cm.
bebeğimi sadece mamayla besliyorum, sütümü sağarak sadece 20 gün verebildim emmeyince tamamen kesildi. gaz sorunumuz 2. aydan sonra çok şükür tamamen bitti artık oğlum pıt pıt saydırıyo maşallah
geceleri uyuyor ama sürekli başını sağa sola çevirip duruyor bir huzursuzluk söz konusu yüzünde ve vücudunda kızalıklıklar oluştu sanırım bunlar kaşıntı yapıyor. doktora gittik inek sütü alerjisine bağlı egzama dedi mamamızı değiştirdik bir haftalığına geçti ama şimdi tekrar başladı üstüne birde gribal enfeksiyon geçiriyoruz, sesimiz hiç çıkmıyor, burnumuz tıkalı, hırıltı, balgam, öksürük, anlıyacağınız yok yok yani.
vallahi biran önce yaz gelsin diye dua ediyorum