2012 kasım bebekleri büyüyor..

cnm terlemesı yok hıc rrastlamadım
ama yuzumuz fena oluyo sonra duzelıyo
sızde cıldıyeyemı gıttınız cnm
bıde gecen bronşit başlangıcında yaşaladık 2 gunluk tedavı ıle hemen atlattık onunda alerjık olabılecegını duşundu dr u cıldıne bakarak sızde yaşadınızmı cnm böyle durum
bıde krem kullandınızmı

biz de çok şükür olmadı bronşit.elidel diye bir krem vermişti.ama oğlum uykusunda bile sürdürmeyince kullandık diyemem ve maalesef o yüzden bir kaç küçük iz bile kaldı.cildiyeye gittiğimizde alerji değil deyip krem ,şurup vermişti ama işe yaramayınca kendi doktorumun teşhisine güvendim.%100 pamuk dışında tenine bişey değdirmedim,odasında halı bulundurmadım,süt alerjisi olabileceğinden emzirdiğim sürece süt ürünü tüketmedim.daha aklıma gelmeyen bi çok şey yaptım alerji engelleyici.sonuçta hangisi iyi geldi bilemem ama şimdi iyiyiz.kışın bazen sık öksürük oluyor gibime geliyor ama napıyim 22 aylıktan beri kreşlerde büyüdü ben de o ortamlara bağlıyorum.
canını sıkma doktoruna güveniyorsan söylediklerini uygula yatar canım

ara ara oksurmesı oluyor ama ben genelde bogazında bsy kalıyor tıkanıyor dye onemsemıyorum mada yada memedeed oluyor cunku bu hafta kontrolu var zaten saglık ocagında asısı olcak sonrada hastaneye gdıcez hangı testler yapılıyor bronsıtı anlamak ıcın bızım doktor normal kontrollerı gogsunu dınlıyor kulagına falan bakıyor agzına bakıyor nrmal kontroller ıste bsy yok dyor yenı bır doktor oldugu ıcın guvenemıyrm pek olmadı degıstırıcem aynı hastaedebaska doktora gıdıcem olmazsa

tatlım sadece gögsunu ve sırtıı dınleyerek anlıyolar ekstra bı tahlık olmuyo egerkı bronşit bulgusnuda rastlandıysa bızım gıbı cıger fılmı cekılıyo
bronsıt öyle bı hastalıkkı bır gun önce dr a götur bışey yoksa bıle ertesı gın bronşite cevırebılıyo benım gözuk korktu
eger drr na yeterı kadar guvanmıyosan degıştır cnm
bız 3.dr da karar kıldık teshıs ve tedavo cok önemlı

biz de çok şükür olmadı bronşit.elidel diye bir krem vermişti.ama oğlum uykusunda bile sürdürmeyince kullandık diyemem ve maalesef o yüzden bir kaç küçük iz bile kaldı.cildiyeye gittiğimizde alerji değil deyip krem ,şurup vermişti ama işe yaramayınca kendi doktorumun teşhisine güvendim.%100 pamuk dışında tenine bişey değdirmedim,odasında halı bulundurmadım,süt alerjisi olabileceğinden emzirdiğim sürece süt ürünü tüketmedim.daha aklıma gelmeyen bi çok şey yaptım alerji engelleyici.sonuçta hangisi iyi geldi bilemem ama şimdi iyiyiz.kışın bazen sık öksürük oluyor gibime geliyor ama napıyim 22 aylıktan beri kreşlerde büyüdü ben de o ortamlara bağlıyorum.
canını sıkma doktoruna güveniyorsan söylediklerini uygula yatar canım

sagol c nm cevapladıgın ıcın o zaman ben ılk cıldıyeye göturmek ıle başlıyayaım
ona göre önlemını alırız arasın kkıyafetlrı yuzde 100 pamuk onun dışındakılere teshıs ardından uygularım gerekırse
aslında kızmdan suphelenıyorum
otla oynadıgında kabarıyo ve kışın terledıgınde yada gece öksuruklerı cok sık oluyo

selam canm bende buzluğa atıyorum sütlerimi geçen çıkarayım dedim ılıttım ama sanki demir gibi kokuyor vermedim bebeğe taze verdim , seninkide öylemi .,internette birinin yazısındada okumuştum bu şekilde koktuğunu.

Vala kokusuna bakmadım hiç ama tadına bakıyorum :) hatta annem dalga geçiyo süt kardeş oldunuz diye :)) ama şunu biliyorum buzluktan çıkardığında hemen sıcak suya koymayacaksın, ben ılık suda eritip sıcak suda ısıtıyorum

canım ben internette önce buzdolabının aşağısında bir gece önceden çözdürülüp ertesi gün ısıtılacağını okumuştum öyle yapıyorum.hangimiz doğru yapıyoruz acaba bak şimdi.

pısttt doğuramayan kadın hoşgeldın özlettın kendını
bebışın 57 gunkuk oldu he ay ben artık bılmıyorum ac gunluk bak utandım şidik:KK17::KK17::KK17:
cnm hastalıgın gecmesıne cok sevındım bızım yarende cok cok kusardı ama guzel kg alıyodu ıyılestı ya alır cnm artık
aras 3 aylıkk kontrolde 7.5 kgydı cnm

ya ha dogurdum ha doguracam ya kızlar ben neden doguramıyorum derken bugun 58 gunluk olduk :) ama cok yaramaz bır kızım var duşun yarencıgım nete hıc gıremıyorum sosyal hayat oldu bende 0 :) evet cok şukur hastalıgı atlattık ama şu kusmayıda bı atlatsak daha ıyı olacak şurubumz var işte bakalım bıraz azaldı gıbı ama tam kesılmedı işte kontrollerde duzenlı kılo alımı war dr umuza gore de ıyı ama bana gore zayıf uras ada maaşallah buarada kocaman adam olmuş cnm benım :)

cnm arasta nuk un kını sevmedı ya wee yada bambıno emıyo 3 tl lıklerı pahalılar kaldı bı yanda yollayımmı sana burdan

ay canım ne memeler var avent e kadar aldm yok nuk u da deneyım barı nyapım

Bana 3 doktordan 2si kaldırma dedi, kaldırma diyenin biri doçent, kızımada ne yaparsak yapalım çırılçıplak soysakta gece uyanmadığı için artık koyuverdim, benimkide her gece 5 saat uyuyo ve bence bu büyük bir avantaj

Benim oğlumda uyuyor valla hiçte uyandırmıyorum. Kırkı çıkana kadar filan geceleri saat kurup uyandırıp emzirdim sarılığı vardı. Ondan sonrada saat falan kurmadım kendisi uyanıyo. Gece 11-12 gibi emiyor sonra 3-4 gibi mızırdanıyor yine emiyor uyumaya devam:) doğduğundan beri böyle maaşallah. Gece uyku sorunumuz yok hatta geçen gün gündüz az uyumuştu gece 12 gibi bir yattık sabah 8'de kalktık :)

Benim sorunum süt :KK43: emiyor dediysem mama emiyor yani :KK43: anlatmıştım daha önce bebeğim beni emmiyor artık diye bende sağıp verecektimya dün geldi pompam göğüslerim taş gibi olmuştu oğlum 4 gün emmemişti bi sağdım ikisinden toplam 150 cc süt çıktı. Ondan sonrada her sağmamda 20 cc çıkıyor toplam:KK43: canım sıkılıyor valla emmedi diye hepmi gitti sütüm nedir anlamadım. Tamam sütüm çok değildi ama bu kadarda az değildi. Mama zaten verecem artık mecburda bazı öğünlerindede süt veriririm sağıpta diyordum ama çıkmıyor. Kesiliyormu yoksa diyorum bebek 4 gün emmedi diye, sağıyorum yinede bakalım belki çoğalır diye inşallah:KK43:

bebekler 8. Haftaya kadar en fazla 1-2 saat uyanık kalabiliyorlarmis günde 16 saatten fazla uyumaları gerekiyo büyümeleri için benim kızım da gündüz en fazla 1 saat uyanık kalıyo sonra uyuyo bir saat sonra tekrar kalkıyo akşama kadar böyle ama akşam saat 6 olunca gece saat 2 ye kadar uyanmıyo emip uyuyo sabah saat 6 ya kadar sıkıntı yok diye düşünüyorum ama istersen araştır biraz daha

77 günlük canım yaa.ama sadece 1 saat uyanık kalıyo.acaba normal mi,uykusu geliyor ama kolayda uyumuyoki
,dalamıyo uykuya.hep uğraştırıyo...

bende çok endişeleniyordum kızlar allaha şükür Sarılık yok,aç da kalmıyor mümkün olduğu kadar uyanık tutmaya çalışıyorum ama napalım çocuk uyumak için direniyor.Doktor da ne güzel uyusun işte ne istiyorsun bu günleri arayacaksın bir kaç ay sonra deyince saldım artık.al bak 2 saat önce uyandı sütünü içti 2 hık mık dedi yine uyudu baba gelecek 11'de anca o zaman uyanır 1 2 saat hopbidi gupbdi sonra yine uykuu
ha ben tek endişem uyku uyuyo iyi tamam da etrafla da biraz ilgilensin istiyorum .

valla bende oğlum uyusun diye hergün dua ediorum ama yok adam akıllı uyumuyor gecelerii esir oluorum gece 2,30 dan sonra anca uyuyor gündüzleri desen memede uyuyakalıo yerine yatırıorum10 dk sonra ayakta en fazla yarım saat uyuyor neden böle hala çözemedim uyuyan bebek büyür ve kilo alırmış yatın kalkın uyuyo die dua edn bence her işinizi de görüosunuzdur ama ben afedersiniz lavaoya bile gidemiorum öğlen yemeği yiyemiorum maaelesef :KK43:(

kızlar bebgım bu sabah sureklı oksurdu hapsuruyor sureklı ve burnunun aktıgını gordum sımdıde bırde sabahtan berı 4oldu kakasını yapıyor sızce hemen doktora goturmelımıyım yarın asısı var bu durumda yapılırmıkı hastanedede nobetco doktora gostermem gerekıcek yarın asıdan once gderz dıyordum zaten kontrol zamanıydı ama beklemesemmı dıyorum daha kotu olmasın

Benim oğlumda uyuyor valla hiçte uyandırmıyorum. Kırkı çıkana kadar filan geceleri saat kurup uyandırıp emzirdim sarılığı vardı. Ondan sonrada saat falan kurmadım kendisi uyanıyo. Gece 11-12 gibi emiyor sonra 3-4 gibi mızırdanıyor yine emiyor uyumaya devam:) doğduğundan beri böyle maaşallah. Gece uyku sorunumuz yok hatta geçen gün gündüz az uyumuştu gece 12 gibi bir yattık sabah 8'de kalktık :)

Benim sorunum süt :KK43: emiyor dediysem mama emiyor yani :KK43: anlatmıştım daha önce bebeğim beni emmiyor artık diye bende sağıp verecektimya dün geldi pompam göğüslerim taş gibi olmuştu oğlum 4 gün emmemişti bi sağdım ikisinden toplam 150 cc süt çıktı. Ondan sonrada her sağmamda 20 cc çıkıyor toplam:KK43: canım sıkılıyor valla emmedi diye hepmi gitti sütüm nedir anlamadım. Tamam sütüm çok değildi ama bu kadarda az değildi. Mama zaten verecem artık mecburda bazı öğünlerindede süt veriririm sağıpta diyordum ama çıkmıyor. Kesiliyormu yoksa diyorum bebek 4 gün emmedi diye, sağıyorum yinede bakalım belki çoğalır diye inşallah:KK43:

En fazla 2 saatte bir sağ, hiç çıkmasada en az 15 dk her göğsünü. Merak etme benimde aynı olmuştu halada oluyo zaman zsman, iki gündür az mesela ama sağmak açıyo

canım ben internette önce buzdolabının aşağısında bir gece önceden çözdürülüp ertesi gün ısıtılacağını okumuştum öyle yapıyorum.hangimiz doğru yapıyoruz acaba bak şimdi.

canım yogun bakımda yarı buzlu bi şekildeyken ketılda suyu ısıtıp suyun içine oturtuyolardı ılıyıncada veriyoduk 3 saate kadar verilebiliyomuş

selam guzel anneler ben bebısı bır guzzel yıkadım sımdı uyuyor bakalım bende fırsattan ıstıfade yazayım dedım ben bsy sorucam benım bebegımde emerken bası terlıyor tabı rahat eemmıyor hep hareket halınde oldugu ıcın sızlerındemı oyle bırde bronsıt oldugunu nasıl anladınız bızım hırıltımız hala var ara ara nuksedıyor burun tıkznıklıgından dıyor doktor ama ne bılım bana acık gıbı gelıyor kızlar bu arada spıral ıcın gıttım taktrmaya dye olmadı ıltahap cıktı bana fıtıl verdı 1haftalık onu kullanıyrm bakalım bıtınce gıdıcem kontrol edıcek hadtalanırsam takıcak yanı olme esegım ölme hastalanmazsam eger beklemycez oyle takıcak bu arada emzırırken ıcılecek hap vardı ya onu sordum ara kanama veya hıc adet gorememe gıbı etkılerı var dedı yanı hormonlarla oynuyor bende zor hamıle kaldım zaten hormonlar dengesız almım dedım yanı en uygunu spıral dedı sayet omazsa bana yaramazsa artık deneyınce gorucez ozman bakıcaz caresıne işte bizde durumlar bu
canım hırıltıya evet bizimde devam ediyodu bizim doktorda burnundan demişti sizinde öledir büyük ihtimal bana görede tıkanık degil gibiydi ama öyle diyodu.spiralde çok acıyo taktırması taktırana ve ilk 15 gün çekmesi olmasa rahatta işte çok agrısı oluyo sende takmayı denememişler sanırım

slm kızlar benim bebiş de bi kaç gündür gece beş saat falan uyanmadan uyuyor. tamam uyuması güzel de o kadar saat aç kalması normal mi? uyandırmaya çalışıyorum emzirmek için uyanmıyorda. eğer normalse hiç dokunmiim uyusun çocuk

gece 12 de yatıp sabah 7 de baktın halamı uyuyo şükredip uyumaya devam et demişti doktorum uyandırmaya gerek yokmuş artık bilgin olsun canım

nasılsınız bakalım uzun zamandır facebookdan takip edince topiğe bakamaz oldum gerçi oglumda rahat vermiyo tam yazıyorum gelip kapatıyo bende deli oluyodum kaç kere yazdım alıntı yapıp hep geldi geldi kapattı benim kuzu şükür iyi şimdide ben kötüyüm boynum mahvediyo sizdede varmı sanırım emzirirken egilmekten bide ceryana kaptırıyorum kendimi mahvetti kaç gündür beni kollarım tutmuyo resmen. 2 çocukla hayat zor geçiyo kendime vakit filan kalmıyo biri uyuyo biri uyanıyo bana dinlenmeye fırsat bile kalmıyo hiç napalım böyle geçicek sanırım günler...

$2013-01-14 08.28.39.jpg :nazar::nazar::nazar:

Son düzenleme:
kızlar bebgım bu sabah sureklı oksurdu hapsuruyor sureklı ve burnunun aktıgını gordum sımdıde bırde sabahtan berı 4oldu kakasını yapıyor sızce hemen doktora goturmelımıyım yarın asısı var bu durumda yapılırmıkı hastanedede nobetco doktora gostermem gerekıcek yarın asıdan once gderz dıyordum zaten kontrol zamanıydı ama beklemesemmı dıyorum daha kotu olmasın

canım böle durumlarda beklemek gerektiğini söyleyebilirim bizim 1,5 günde rahatsızlıgımız artmıştı iyikide hemen gitmişiz başta bizdede burun akıntısı ve hapşurma vardı aşıyla birlikte dahada huysuzlaşır bence götür bekleme derim

tatlım belırtıler hasta oldugunun göstergesı bence yarını bekleme bugun götur
he bışey dıcem bız dr uma son gıttıgımızde hafta sonları ve gecelerı sakın acıl olarak ne benım calıştıgım nede farklı bı özel hastane tercıh etmeyın dedı
özelde sadece pretısyen hakımler var dedı ama cocuk hastane yada devlet hastanelerınde her bölum dr bulunuyo dedı aklında bulunsun cnm
gecen yaren hastalandı gece hatta sabaga karşı cocuk hastame göturduk ve cocuk cerrahı bıle vardı o saatte radyologa kadar hepsı oluyo

nasılsınız bakalım uzun zamandır facebookdan takip edince topiğe bakamaz oldum gerçi oglumda rahat vermiyo tam yazıyorum gelip kapatıyo bende deli oluyodum kaç kere yazdım alıntı yapıp hep geldi geldi kapattı benim kuzu şükür iyi şimdide ben kötüyüm boynum mahvediyo sizdede varmı sanırım emzirirken egilmekten bide ceryana kaptırıyorum kendimi mahvetti kaç gündür beni kollarım tutmuyo resmen. 2 çocukla hayat zor geçiyo kendime vakit filan kalmıyo biri uyuyo biri uyanıyo bana dinlenmeye fırsat bile kalmıyo hiç napalım böyle geçicek sanırım günler...

Eki Görüntüle 617608 :nazar::nazar::nazar:

cnm maşalla tos tos pek tatlı pek tombalak:nazar::nazar::nazar:
ıhmal etme bak bızı cnm faceyede gıt burayada gel ıyı haberlerını duydukca sevınıryorum

hepınıze verdıgınız cvplar ıcın tesekkur ederım oglumu hemen goturduk hastaneye bursada otryrm ben en yakın doruk hastanesıoraya gıdıyorduk oraya gotrdum bende nobetco doktor vardı ama bu daha ıyı bızım doktordan sankı ıyıce muayne ettı kıloya bakıldı durdu tekrar dınledı gogsunu ust solunum yolu enfeksıyonu dedı balgam sokturucu verdı burun damlası ve bırde enfeksıyon ıcın sanırım bır surup verdı persembeye kadar kullanıcaz persembe yne gıdıcez tekrar bakıcak bronsıte cevırmesın dedı bakalım ılacların etkısı olur ınsallahta ufak sekılde atlatırız buarada oglum bu ay daha az emıyor ve az kılo almıs dolayısıyla ıstahı olmayabılır normaldır dedı doktor ya uzuldum valla ne dıyım bursda otran arkadaslar varsa ayrıca bana doktor onerılernz varmı

canım yogun bakımda yarı buzlu bi şekildeyken ketılda suyu ısıtıp suyun içine oturtuyolardı ılıyıncada veriyoduk 3 saate kadar verilebiliyomuş

canım hırıltıya evet bizimde devam ediyodu bizim doktorda burnundan demişti sizinde öledir büyük ihtimal bana görede tıkanık degil gibiydi ama öyle diyodu.spiralde çok acıyo taktırması taktırana ve ilk 15 gün çekmesi olmasa rahatta işte çok agrısı oluyo sende takmayı denememişler sanırım

gece 12 de yatıp sabah 7 de baktın halamı uyuyo şükredip uyumaya devam et demişti doktorum uyandırmaya gerek yokmuş artık bilgin olsun canım

nasıl yanı 15gun acıyor anlamadım bır alet varya takıyorlar oraya onu cok kez taktılar bana asılama ve tup bebek tedavılerınde oyle saatlerce kaldı orda o konuda alısıgım ama baska bır acıysa bahsettıgın bılmıyorum yandık ozaman bakalım artık hayrlısı

X