2012 kasım bebekleri büyüyor..

Selam kizlar
benim basim.oglanla dertte
zaten emmiyo mama veriyorum. die uzuluyodum
simdi mama da icmiyo
Cok istahsiz oldu
1 haftaya kadar mama yetistiremiyoduk
simdi tepesinde bekliyorum icsin die
6 kilo iken doktor 900 cc icmeli demisti
3 hafta. gecti kontrolun ustunden 750. Anca icio
mamayla besleyen anneler siz ne kadar mama veriyosunuz ve bebekleriniz kac kilo

canım ne demekmiş şu kadar içmesi lazım..

çocuğun iştahı nasılsa öyle içer..gaz kaka vs durumuna göre de değişir ayrıca beslenme...kendimizden düşün tokken yemek yıyemeyız onların midesi daha ne ki...

mamayı ver istemezse zorlama 10 dk sonra yada 1 saat sonra tekrar ver...benımkı bazen hiç içmiyo 10 dk sonra 90 cc götürüyo..dakıkası dakıkasını tutmuyo bebeklerin...bazen 5 saatte 60 cc zor içiyo bazen 3 saatte 120 zor yetiyo..

gece 3 saatte bı kalkıyom hiç içmiyo 4 saatte bi verince içebiliyo..dr un söylediğine takılma ...her çocuk farklı...mama kutularının arkasında daha kötü bebek 2 gaftadan sonra 90 içer diyo..3,5 aylık oldu bazen 90 bile içmiyo...

Kızlar yeşil kaka önemli bir sorun mu vedebizim kullandığımız ilaçtan olurmu yada göğüs çatlagindan alan kandan olablir mi

kızlar , benim oğlum kusarken balgamlı kusuyor ve hırıltısı var bu normalmi sizce?

öksürük yok.

aranızda bizim gibibebeği balgamlı kusan varmı?

kızlar , benim oğlum kusarken balgamlı kusuyor ve hırıltısı var bu normalmi sizce?

öksürük yok.

aranızda bizim gibibebeği balgamlı kusan varmı?

canım biz varız. bizde önce hırıltı vardı doktora gittik. ciğerlerinde bişey yok balgamdan olabilir dedi. sonra arada balgamlı kusmaya başladı. bence iyi bişey balgamı böylece çıkarmış oluyo. bizim yalnız bir aydır geçmedi. bu normal mi bilmiyorum

super ya bizimki mumkun degil bu kadar icmez
seninki tam olmasi gerektigi gibi

Evt aynen aglii istemio diliyle itio ama ac biliyorum uyku moduna gecince veriyorum artik ictigi kadar
ne saat kaldi ne olcu
ne zaman uyuyor o zmn veriyorum
acaba diyorum artik mamayi mi begenmiyo
aksam doktordan gelince. beni de bilgilendirirsen cok sevinirim
evet canim doktordan geldik reflu diyo,yapicak bisey yok 1 ay daha sabredip kaşık mamasına geciceksiniz diyor,aglasada aç birakma kaşıkla bile olsa besle diyo,kilosu 5550 gr 2 hafta önce 5150 di beğendi kilo almasa daha büyük sorun dedi,ben koluma alıp kafası yukarda vücudu aşağıya gelecek şekilde gezerek icirdigimi söyledim boyle olunca,çok iyi dedi pes edip ac bırakma dedi,kimi bebekler hiç içmiyor dahada zor ozaman dedi,bende acaba mamayimi sevmiyor dedim ilgisi yok ağzına geri geldiği icin yapıyor dedi,yani canim yapacak bisey yok,ha birde bugdayli bi mama onerdi bu kaşık mamasi ama aptamilin içine karıştırip katilastiricam bakalım belki ise yarar,ben yurt dışındayim canim burda reflu icin verilen bütün ilaçlar yasaklanmis belki sen bebegin icin bişeyler kullanabilirsin,allah yardimcimiz olsun...

canım ne demekmiş şu kadar içmesi lazım..

çocuğun iştahı nasılsa öyle içer..gaz kaka vs durumuna göre de değişir ayrıca beslenme...kendimizden düşün tokken yemek yıyemeyız onların midesi daha ne ki...

mamayı ver istemezse zorlama 10 dk sonra yada 1 saat sonra tekrar ver...benımkı bazen hiç içmiyo 10 dk sonra 90 cc götürüyo..dakıkası dakıkasını tutmuyo bebeklerin...bazen 5 saatte 60 cc zor içiyo bazen 3 saatte 120 zor yetiyo..

gece 3 saatte bı kalkıyom hiç içmiyo 4 saatte bi verince içebiliyo..dr un söylediğine takılma ...her çocuk farklı...mama kutularının arkasında daha kötü bebek 2 gaftadan sonra 90 içer diyo..3,5 aylık oldu bazen 90 bile içmiyo...

Bende senin gibi dusunuyorum ama eskisinden daha az icince acaba dedim...
Bugun gece 4te uyurken 120 cc verdim bi daha sabah 11 de zorla uyurken yine. verdim
yani 7 saat sonra bu kadar da ac kalmasi. normal mi ki ya
bilemedim walla

evet canim doktordan geldik reflu diyo,yapicak bisey yok 1 ay daha sabredip kaşık mamasına geciceksiniz diyor,aglasada aç birakma kaşıkla bile olsa besle diyo,kilosu 5550 gr 2 hafta önce 5150 di beğendi kilo almasa daha büyük sorun dedi,ben koluma alıp kafası yukarda vücudu aşağıya gelecek şekilde gezerek icirdigimi söyledim boyle olunca,çok iyi dedi pes edip ac bırakma dedi,kimi bebekler hiç içmiyor dahada zor ozaman dedi,bende acaba mamayimi sevmiyor dedim ilgisi yok ağzına geri geldiği icin yapıyor dedi,yani canim yapacak bisey yok,ha birde bugdayli bi mama onerdi bu kaşık mamasi ama aptamilin içine karıştırip katilastiricam bakalım belki ise yarar,ben yurt dışındayim canim burda reflu icin verilen bütün ilaçlar yasaklanmis belki sen bebegin icin bişeyler kullanabilirsin,allah yardimcimiz olsun...

Reflümü hadi ya
Ama reflüde fışkırma şeklinde bi kusma olması gerekmiyo mu
Bizimkinin ağzından bazen peynir kesiği gibi akıyo o kadar
Bende bi sorayım bari doktora
Sağol canım çok teşekkür ederim:KK34:

slm kızlar ya kardesım gelmıs sımdı grıp oluyr burunu cekıp duruyor sesıde degısık hasatasın galıa dedım braz dedı umutta hasta yaklasmak yok yanına dedım napım yanı sımdı ben kovamazsın ya ıste cocuklar boyle hastalanıyor ben gıtmesem bırılerı gelıyor yaklasmasada aynı havayı soluyorlar sonucta sonra yamuluyor bızımkı ya ne zormus kıs cocugu buyutmek kısın herkes hhastalıktan kırılıyor zaten bıdaha dogurursam nasıp olurda denk getrebılırsem yaz cocugu olsun ıstyrm kuzenımın yaza geldı kendını toparlayana kadar hasta olmadı hıc bızımkıler cok kucukler ya hemen nem kapıyorlar kıs ayında

ayy evet ya kış çocuğu gerçekten zor.bende hiç bir yere çıkmıyorum hatta biri eve gelmesin diye resmen dua ediyorum ya bebişe bişey olacak diye.ama valllahi haftada 1 kere taze soğan yiyecem sütten gitsin o gün sancıdan uyumam ne olacak.yeterki grip olmasın diye düşünüyorum
grip gaz sancısından daha zor bence siz ne dersiniz yanlışmı yaparım acaba soğan yemekle.zaten portakal mandalina gaz yapıyor yiyemiyorum.
sadece sıcak suya limon katıp içiyorum oda gaz söktürücü diye biliyorum.UMARIM TAM TERSİ DEĞİLDİR GAZ YAPMIYORDUR UMARIM.

canım biz varız. bizde önce hırıltı vardı doktora gittik. ciğerlerinde bişey yok balgamdan olabilir dedi. sonra arada balgamlı kusmaya başladı. bence iyi bişey balgamı böylece çıkarmış oluyo. bizim yalnız bir aydır geçmedi. bu normal mi bilmiyorum

ayy evet ya kış çocuğu gerçekten zor.bende hiç bir yere çıkmıyorum hatta biri eve gelmesin diye resmen dua ediyorum ya bebişe bişey olacak diye.ama valllahi haftada 1 kere taze soğan yiyecem sütten gitsin o gün sancıdan uyumam ne olacak.yeterki grip olmasın diye düşünüyorum
grip gaz sancısından daha zor bence siz ne dersiniz yanlışmı yaparım acaba soğan yemekle.zaten portakal mandalina gaz yapıyor yiyemiyorum.
sadece sıcak suya limon katıp içiyorum oda gaz söktürücü diye biliyorum.UMARIM TAM TERSİ DEĞİLDİR GAZ YAPMIYORDUR UMARIM.

cnm ben limonda gaz yapıyor diye duymuştum tam emin değilim bie araştır istersen. soğan süt de yapar çekebileceksen o krizi ye istersen .

bu arada geçen sana yazacaktım çocuktan yazamadım , benim oğlumda emzik almıyordu ev emzik kaynıyo ,

NUK kauçuk aldım bir kerede tuttu.:nazar: dene mutlaka sende.

biizm doktorda her gttiğimizde dinliyor bir şey yokç
dediğin gibi balgamı çıkartması iyi.bende gidince sorucam bakalım yazarım mutlaka.

Oğlum bir hafta önce 5,5 kg dı 24 saat içinde 7-8 defa 120 cc içiyor.
Benden süt çıkarsada onu verip üzerini mama ile 120 cc ye tamamlıyorum.

Pinoz senin bebişin kaç ay kaç günlük? Maşallah iştahı çok iyiymiş nazar degmesin.
Benim oğlum hiç mama almadı sadece anne sütü verdim şimdiye kadar ama artık emmesi süre olarak iyice azaldı.
2-3 saatte bir 3 ila 5 dk arası emip bırakıyo. oda midesinde dursa gam yemem sürekli kusuyor.
Bazen saatlerce emmek istemiyo.

Pinoz senin bebişin kaç ay kaç günlük? Maşallah iştahı çok iyiymiş nazar degmesin.
Benim oğlum hiç mama almadı sadece anne sütü verdim şimdiye kadar ama artık emmesi süre olarak iyice azaldı.
2-3 saatte bir 3 ila 5 dk arası emip bırakıyo. oda midesinde dursa gam yemem sürekli kusuyor.
Bazen saatlerce emmek istemiyo.

Bugün 76 günlük oldu canım, seni yanlış yönlendirmek istemem ama kilo alımında bariz bir sıkıntı yoksa ve hasta olabileceğini düşündüren başka bir sıkıntıda yoksa bence doyuyordur ondan az emiyordur. Allah korusun hasta filan değilse aç kalsa dünyayı yıkar zaten ağlamaktan. Benimkide 3 haftadır mama içiyor. Beni emerken bu kadar süt içmezdi 4 saati bulurdu çoğu zaman ve sanmıyorum her emdiğinde 120 cc süt çıksın benden :) seside çıkmıyordu doyuyordu demek. Seninkininde başka bir sıkıntısı yoksa doyuyordur bence canını sıkma.

Dün akşam benden 70 cc süt çıktı nasıl sevindim anlatamam :) şimdi yine sağıyorum bakalım ne çıkacak. Zorla süt çıkartıyorum sıpanında içesi gelmiyo dün zorla içirdim biraz mama biraz süt kandıra kandıra :)

Kızlar şimdi sağdım 110 cc süt çıktı. Bu süt sağma makinesi süper bişeymiş valla keşke daha önceden alsaydım. Sütü fazla olan anneler sizde alın mutlaka sağma makinesi sağıp dondurucuya koyun fazlasını ne olur ne olmaz. Daha önce fazla sütlerim göğüs kalkanına akar akar bende dökerdim, kız kardeşim sağda sakla fazlasını derdide dinlemezdim. onun sütü hiç olmamıştı acırdı ben dökerken dinlemedim sütüm çok saklayıp ne yapayım dedim. Siz siz olun fazla sütünüz boşa akmasın saklayın. Şimdi 60-70 çıktımı havalara uçuyorum düşünün halimi :)

77 gunluk olduk 2 gun memeye gelince ağladı sağ memede özellıkle nette arastırdım kolu agrıyordur ibaresi üzerine öbür memeyi verır gıbı yatım aldı. turşu yemiştim sanırım sütün tadı değişti bolca tatlı yedim şükür aldı memeyi şimdide şu hırıltı sabahları tıkanıyor resmen serum fizyolojik sıkıyorum temizliorum anca öyle emebiliyor. kusmaya gelince peynirimsi ise doyuyor demek bence fışkırsarak kusuyorsa reflü

kızlar bebişler nasıl szler nasılsnz bakalım kac gunlk olduk ve kac kılodayız bız 57 gunluguz ve 5 kılodayız henuz :KK43:

amıp hastalıgımz vardı gectı cok şukur kusmasıda gecerse ınş daha cabuk kılo alıcak kızım...

Benim oğluşum 66 günlük ve 6.400 kilo oldu ama baş çevresi büyük galiba ölçtük 43,5 çıktı biraz canımız sıkkın.boyumuz 61 cm oldu.

canım taze soğan ben çok yiyorum hiç yapmadı şuana kadar ama limon ıhı olmaz limon gaz yapıyor sirkede aynı şekilde , sakın kuru nanede tüketmeyin hasta olunca sütü azaltıyor :KK14:

Herkese merhabalar umarım hepiniz iyisinizdir minik melekleriniz de :KK16:

ben kötüyüm çok fena grip oldum , umarım kızıma geçmez ....
15 gündür meme istememe gibi bir durum vardı ecrin'im de zor zahmet azıcık emzirebiliyordum ,sonra ishal başladı , tabi salyamız vardır baya çok uzun uzun akan ( ama ben tükürük bezleri yeni gelişti daha tükürcüğünü tutamıyor ondan akıyor dedim ) ateş huzursuzluk takip etti bunları bu sefer 6 satte bir zorla emzirmeye başladım tabi korktum doktora gittim pazar günü sonuç DİŞİMİZ ÇIKICAKMIŞ :18: calpol veriyorum 6 saatte bir hem zayıf hemde küçük onu vermesem kalkamıyor altından kuşum ne yapacağım bilmiyorum böyle erken diş çıkaran tanıdığınız filan var mı ne gibi şeyler yapmışlar daha bir şey ısırmayı bile bilmiyor ağzının içi yanıyor ne yapmalıyım , doktor krem verdi sürüyorum ama çok fayda etmiyor kanımca :18:

X