2012 kasım bebekleri büyüyor..

SeA canım bizde ilk bebedorun vardı ervasıla hç emmedi sonra babası wee nin emziğini aldı ona alıştı kuzum :) ağzından çekiyorum vermiyo bile.sende dene onu bi bakalım napıcak.uyku konusuna gelince bazı arkdslar 5 saat falan uyuyo yazmış. bende ilk panik yapmıştım. aşıdan sonra hemen huyu değişti. 4 /5 saat uyuyo artık (geceleri)normal karsıladım ben uyandırmıyorum kendisi kıpırdanmaya başlayınca duyuyorum hemen emziriyorum. ne zmn açlık göstergesi yaparsa o zmn emziriyorum.saate çok takılmıyorum yani.
birde son zmnlarda 3 günde bir kakasını yapardı. ama dünden beri azıcık yapıo zorlanarak. ve üstelik diğer kakalar gbi değil daha koyu kıvamlı. 4 5 ıslak mndille ancak temizleyebiliyorum . poposundan çıkmıyo sanki o jkadar yapışık ve koyu. neden böyle olmuş olblr blgnz varmı ? ayrıca da çok fena kokuyo :))

nasılsınız bakalım uzun zamandır facebookdan takip edince topiğe bakamaz oldum gerçi oglumda rahat vermiyo tam yazıyorum gelip kapatıyo bende deli oluyodum kaç kere yazdım alıntı yapıp hep geldi geldi kapattı benim kuzu şükür iyi şimdide ben kötüyüm boynum mahvediyo sizdede varmı sanırım emzirirken egilmekten bide ceryana kaptırıyorum kendimi mahvetti kaç gündür beni kollarım tutmuyo resmen. 2 çocukla hayat zor geçiyo kendime vakit filan kalmıyo biri uyuyo biri uyanıyo bana dinlenmeye fırsat bile kalmıyo hiç napalım böyle geçicek sanırım günler...

Eki Görüntüle 617608 :nazar::nazar::nazar:

maşallah kocaman olmuş kız hareket cekıyor bu :KK52::KK52::KK52:ele bak bizimkiside aynen eller hep öyle

nasılsınız bakalım uzun zamandır facebookdan takip edince topiğe bakamaz oldum gerçi oglumda rahat vermiyo tam yazıyorum gelip kapatıyo bende deli oluyodum kaç kere yazdım alıntı yapıp hep geldi geldi kapattı benim kuzu şükür iyi şimdide ben kötüyüm boynum mahvediyo sizdede varmı sanırım emzirirken egilmekten bide ceryana kaptırıyorum kendimi mahvetti kaç gündür beni kollarım tutmuyo resmen. 2 çocukla hayat zor geçiyo kendime vakit filan kalmıyo biri uyuyo biri uyanıyo bana dinlenmeye fırsat bile kalmıyo hiç napalım böyle geçicek sanırım günler...

Eki Görüntüle 617608 :nazar::nazar::nazar:

maşallah çok tatlı allah nazarlardan korusunn

canım bende duyuncasevinmiştim ama birtürlü şu ysasayı çıkaramadılar.benim doğum iznim bitti yindede kapsarmıki beni.
bari süt izni 3 saate çıksada ondan faydalansak
bende uzatılmasını dört gözle bekliyorum

sorma cnm ya kelın ılacı olsa kendıne surermış benımde 1 haftadır öyle oysakı bı hafta önce bıle taş gıbıydı nıye yumuşadılar bılmem sut arttırmak ıcın her duydugumu yapıyorum sımdık bozamı ıctım arkasında resmen anne sutu arttırı yazıyo gecen aldıgım bı markanın
pufffff

evet ya benimkide yumuşadı resmen sanki süt azaldı ondan öyle oldu.acaba ondanmı öyle oluyor süt azalıyor diyemi.

cnm benım ıkıncı cocuk
ama ben göguslerım dha sertken sutumun daha cok oldugunu hıssedıyorum yavrum her cekısınde yutuyo lık lık
ama gögus yumuşaksa bıkackere cekıyo öle yutuyo bıkaçkere cekıp agzı doluyo

evet sertken nasıl çekiyordu cuk cuk diye sanki şimdi artık öyle değil gibi yumuşadı diye sanki.

Eger 2ayi bittiyse 9 saat uyuyabilir canim gece

bunu ilk defa duyuyorum doktormu dedi canım.9 saat çok değilmi ya aç kalmazmı o zaman ya.

Bebegimle 12. Haftayi dun geride biraktik hic bir sorunu yok Allahima cok sukur. Sadece emerken cok terliyor. Acd3 her gun veriyorum. Evimiz merkezi sistem cok sicak ama hep tek kat giydiriyorum. Emerken bitek sirilsiklam oluyo bu kiz neden acaba var mi bir bilginiz.

bizimkininde emerken başı resmen terliyor.bende merkezi sistemden dolayı diye sanıyorum ama doktora soracam bende.

valla bende oğlum uyusun diye hergün dua ediorum ama yok adam akıllı uyumuyor gecelerii esir oluorum gece 2,30 dan sonra anca uyuyor gündüzleri desen memede uyuyakalıo yerine yatırıorum10 dk sonra ayakta en fazla yarım saat uyuyor neden böle hala çözemedim uyuyan bebek büyür ve kilo alırmış yatın kalkın uyuyo die dua edn bence her işinizi de görüosunuzdur ama ben afedersiniz lavaoya bile
gidemiorum öğlen yemeği yiyemiorum maaelesef :KK43:(

bizimkide sabahları aynı memede yada ayakta yürürken tam uyuyor yatağa koyuyorum 10 dakka sonra çığlık çığlığa gündüzleri hiç ama hiç uyumuyor.uyumadan nasıl büyüyecek bu çocuk yaaaa.neden böyle bende çok merak ediyorum.

Son düzenleme:
canım yogun bakımda yarı buzlu bi şekildeyken ketılda suyu ısıtıp suyun içine oturtuyolardı ılıyıncada veriyoduk 3 saate kadar verilebiliyomuş

öylemi sağol cnm, demekki acil durumlarda buzlu ısıtılabilir.

peki ılındıktan sonramı 3 saat bekleyebiliyormuş?

internetet; günlük sağılan süt oda sıcaklığında 4-6 saat .

derin dondurucudan çözülen süt oda sıcaklığında 1 saat bekleyebilir yazıyor.

bu arada kızına bayıldım çok tatlı maşallh.:nazar::nazar: tombik :))

hepınıze verdıgınız cvplar ıcın tesekkur ederım oglumu hemen goturduk hastaneye bursada otryrm ben en yakın doruk hastanesıoraya gıdıyorduk oraya gotrdum bende nobetco doktor vardı ama bu daha ıyı bızım doktordan sankı ıyıce muayne ettı kıloya bakıldı durdu tekrar dınledı gogsunu ust solunum yolu enfeksıyonu dedı balgam sokturucu verdı burun damlası ve bırde enfeksıyon ıcın sanırım bır surup verdı persembeye kadar kullanıcaz persembe yne gıdıcez tekrar bakıcak bronsıte cevırmesın dedı bakalım ılacların etkısı olur ınsallahta ufak sekılde atlatırız buarada oglum bu ay daha az emıyor ve az kılo almıs dolayısıyla ıstahı olmayabılır normaldır dedı doktor ya uzuldum valla ne dıyım bursda otran arkadaslar varsa ayrıca bana doktor onerılernz varmı

cnm ben de mkemalpaşada oturuyorum dorukta doğum yaptım çocuk dr.umuz cenk bey. çok memnunum iki aylık kontrolne havalardan dolayı götüremedik 10 gn sonra üç ayık kontrolne götürcez.. siz hangi dr.a götürdünüz merak ettim.. buarada iki gndr öksürük şekli değişti bizde hava güzel olsa bu hafta götürmeyi düşünüyodum ama karlı geçecek bu hafta sanırım

cnm ben de mkemalpaşada oturuyorum dorukta doğum yaptım çocuk dr.umuz cenk bey. çok memnunum iki aylık kontrolne havalardan dolayı götüremedik 10 gn sonra üç ayık kontrolne götürcez.. siz hangi dr.a götürdünüz merak ettim.. buarada iki gndr öksürük şekli değişti bizde hava güzel olsa bu hafta götürmeyi düşünüyodum ama karlı geçecek bu hafta sanırım

ben bugun nobetcı doktora grdık sözer beydı doktor cok fazla konusamadık ama pelın hanıma gıdıyorduk ondan daha ıyı hırıltısını sozyluyrdum burun tıkanıklıgı dıyordu hep bırde tekrar kontrole cagırması daha temkınlı davrandıgını gosterır calısmıyormus aslında persembe gunu ama hastanede olucam bakarım yne dedı bakalım sımdılık ıyı gıbı geldı bana aslında ben boyle uzun uzun anlatıcak su sundan olur bu bundan sorularıma guzel cvp verıcek tedbırı hıc elden bırakmıycak bır doktor ıstyrm burdakılerın sankı braz acelesı var gibi tamam yogunlar ama bızlerde rahatlamak ıstyrz konu cocuk olunca degısıyor cenk bey nasıl memnunmusun öksurugunu takıp et ve bence hemen gotur cnm bızde cok yakın degılız doruga arabayla gıdıyrz senın oralarda en yakın hastane varsa orda bır doktor bulsana kendıne acıl durumlar ıcın

hepınıze verdıgınız cvplar ıcın tesekkur ederım oglumu hemen goturduk hastaneye bursada otryrm ben en yakın doruk hastanesıoraya gıdıyorduk oraya gotrdum bende nobetco doktor vardı ama bu daha ıyı bızım doktordan sankı ıyıce muayne ettı kıloya bakıldı durdu tekrar dınledı gogsunu ust solunum yolu enfeksıyonu dedı balgam sokturucu verdı burun damlası ve bırde enfeksıyon ıcın sanırım bır surup verdı persembeye kadar kullanıcaz persembe yne gıdıcez tekrar bakıcak bronsıte cevırmesın dedı bakalım ılacların etkısı olur ınsallahta ufak sekılde atlatırız buarada oglum bu ay daha az emıyor ve az kılo almıs dolayısıyla ıstahı olmayabılır normaldır dedı doktor ya uzuldum valla ne dıyım bursda otran arkadaslar varsa ayrıca bana doktor onerılernz varmı

Merhaba
Canım bende bursa da oturuyorum
Ben dorukta erdoğan yüzkollar a götürüyorum
Ben memnunum
Eviriiyo çevirio iyice inceliyo
Asla baştan savmıyo
Bide o ay ne gibi gelişmeler olacağını anlatıyo böylece endişelenmeyi engelliyo
Kısacası bi dene istersen:KK34:

ben bugun nobetcı doktora grdık sözer beydı doktor cok fazla konusamadık ama pelın hanıma gıdıyorduk ondan daha ıyı hırıltısını sozyluyrdum burun tıkanıklıgı dıyordu hep bırde tekrar kontrole cagırması daha temkınlı davrandıgını gosterır calısmıyormus aslında persembe gunu ama hastanede olucam bakarım yne dedı bakalım sımdılık ıyı gıbı geldı bana aslında ben boyle uzun uzun anlatıcak su sundan olur bu bundan sorularıma guzel cvp verıcek tedbırı hıc elden bırakmıycak bır doktor ıstyrm burdakılerın sankı braz acelesı var gibi tamam yogunlar ama bızlerde rahatlamak ıstyrz konu cocuk olunca degısıyor cenk bey nasıl memnunmusun öksurugunu takıp et ve bence hemen gotur cnm bızde cok yakın degılız doruga arabayla gıdıyrz senın oralarda en yakın hastane varsa orda bır doktor bulsana kendıne acıl durumlar ıcın

cenk beyle doğum sonrasında bir haftalıkken ve 1 aylıkken görüşmelerimiz ii geçti biraz hızlı konuşuyor ve sormadan bi çok şeyi anlatıyor baştan savma yapmadı hiç gerçi bi sorun da yaşamadık ama özellikle anne sütü artıran şeylerden bahsederken tatlarına kadar bahsetti tatmadığım şeyi önermem doğru olmaz demişti çok hoşuma gitti bir de çok sevecen biri oğluşumu severek muayne etmeside hoşuma gitti :) burda özel hastane yok cnm devlette de iki dr. var ve hangisine götürelim dediğimizde hiç götürmeyin daha iyi yanıtını aldık :KK43: ishalden şphelenip götürdüm bi de kalça usg çektirelim die adam odun gibi soru felan sormadı baktı gitti ilaç yazıyo tahlil de istedi ama tahlil sonucu çıkmadan ilaç yazdı bunu kullanın dedi kullanmadım tabi iki gün sonra tahlil temiz çıktı verdiğim iaca devam edin demiş tabi biz cesaret edip kullanamadık s.o dr.u ise yaşadığımızın normal olduğunu ilaca gerek olmadığını söyledi daha güvenilir olduğu için içim rahat etti..

cnm benım ne tatlı tatlı yazmışsın nedensse okurken tebessumle okudum bende anlam veremedık
benım sıpamda sol mememı pek sevmıyo ama bende ısrarla en ac oldugunda ılk onu verıyorum mecbur emıyo
ne guzel annesı banyoyuda yaptırmışsın kendın ınsan ılk banyo yaptırdıgında kendıne tamamdır deyıp bı guven gelıyo degılmı bana öyle olmuştu
demek sızde 3 aylıksınız bızde ayın 19 unda 3 aylık olduk kontrolumuzde guzel gectı
bende 2 gundur kendı kendıne uyutabılme cabasındayım ınşalla bu şekılde devam eder
yarın guzel haberlerınızı beklıyoruz cnm

Kontrolümüz çook güzel geçti... Herşey normal, kızım 1 ayda 1 kilo almış ve 3 cm uzamış =)

Sol meme kriziyle ilgili, doktorumuz da :"inatlaşma istemiyo sa diğerini ver, geçer dedi, bu aralar iyiyiz...
yaaa bu kendi kendine uyutabilme çablarım bnm misafir gelince bozuluyo, gelenler, kucağında uyutmak istiyo, ben de bi şey demiyorum bu sefer bnm çabalarım boşa gidiyo, bakalım napçaz, siz başarırsanız sırlarınızı öğreniriz =)
:KK9:

Benim oğlumda uyuyor valla hiçte uyandırmıyorum. Kırkı çıkana kadar filan geceleri saat kurup uyandırıp emzirdim sarılığı vardı. Ondan sonrada saat falan kurmadım kendisi uyanıyo. Gece 11-12 gibi emiyor sonra 3-4 gibi mızırdanıyor yine emiyor uyumaya devam:) doğduğundan beri böyle maaşallah. Gece uyku sorunumuz yok hatta geçen gün gündüz az uyumuştu gece 12 gibi bir yattık sabah 8'de kalktık :)

Benim sorunum süt :KK43: emiyor dediysem mama emiyor yani :KK43: anlatmıştım daha önce bebeğim beni emmiyor artık diye bende sağıp verecektimya dün geldi pompam göğüslerim taş gibi olmuştu oğlum 4 gün emmemişti bi sağdım ikisinden toplam 150 cc süt çıktı. Ondan sonrada her sağmamda 20 cc çıkıyor toplam:KK43: canım sıkılıyor valla emmedi diye hepmi gitti sütüm nedir anlamadım. Tamam sütüm çok değildi ama bu kadarda az değildi. Mama zaten verecem artık mecburda bazı öğünlerindede süt veriririm sağıpta diyordum ama çıkmıyor. Kesiliyormu yoksa diyorum bebek 4 gün emmedi diye, sağıyorum yinede bakalım belki çoğalır diye inşallah:KK43:

ah canım ya sana üzülüyordum okudukça..

benimki sadece anne sütü ile beslendiği halde beni emmeyi bugün bıraktı....

2 gündür uğraşıyordu emmemek için. bugün saatlerce ağladı aç... ama emmiyor.. neyse biraz elle sağdım manuel pompayla uğraştım emdi sakinledi. sonra eşim gelirken elektrikli aldı sağıyorum öyle içiyor.....

Selam kizlar
benim basim.oglanla dertte
zaten emmiyo mama veriyorum. die uzuluyodum
simdi mama da icmiyo
Cok istahsiz oldu
1 haftaya kadar mama yetistiremiyoduk
simdi tepesinde bekliyorum icsin die
6 kilo iken doktor 900 cc icmeli demisti
3 hafta. gecti kontrolun ustunden 750. Anca icio
mamayla besleyen anneler siz ne kadar mama veriyosunuz ve bebekleriniz kac kilo

Kontrolümüz çook güzel geçti... Herşey normal, kızım 1 ayda 1 kilo almış ve 3 cm uzamış =)

Sol meme kriziyle ilgili, doktorumuz da :"inatlaşma istemiyo sa diğerini ver, geçer dedi, bu aralar iyiyiz...
yaaa bu kendi kendine uyutabilme çablarım bnm misafir gelince bozuluyo, gelenler, kucağında uyutmak istiyo, ben de bi şey demiyorum bu sefer bnm çabalarım boşa gidiyo, bakalım napçaz, siz başarırsanız sırlarınızı öğreniriz =)
:KK9:

ay valla aynı sorun bende de var.gelenler kucağında sallıyorlar.ana kucağında sallıyorlar.hatta 2 gün önce k.v.ayağında salladı gıcık oldum.bizim kız da alışık olmadığından bi türlü uyumadı.uyusa alıp kaçıracaktım.insanlar kırılmasın tartışma olmasın diye kendi düzenimizi bozuyoruz.bu huyumu hiç sevmiyorum

Selam kizlar
simdi mama da icmiyo
Cok istahsiz oldu

Oğlum bir hafta önce 5,5 kg dı 24 saat içinde 7-8 defa 120 cc içiyor.
Benden süt çıkarsada onu verip üzerini mama ile 120 cc ye tamamlıyorum.

SeA canım bizde ilk bebedorun vardı ervasıla hç emmedi sonra babası wee nin emziğini aldı ona alıştı kuzum :) ağzından çekiyorum vermiyo bile.sende dene onu bi bakalım napıcak.uyku konusuna gelince bazı arkdslar 5 saat falan uyuyo yazmış. bende ilk panik yapmıştım. aşıdan sonra hemen huyu değişti. 4 /5 saat uyuyo artık (geceleri)normal karsıladım ben uyandırmıyorum kendisi kıpırdanmaya başlayınca duyuyorum hemen emziriyorum. ne zmn açlık göstergesi yaparsa o zmn emziriyorum.saate çok takılmıyorum yani.
birde son zmnlarda 3 günde bir kakasını yapardı. ama dünden beri azıcık yapıo zorlanarak. ve üstelik diğer kakalar gbi değil daha koyu kıvamlı. 4 5 ıslak mndille ancak temizleyebiliyorum . poposundan çıkmıyo sanki o jkadar yapışık ve koyu. neden böyle olmuş olblr blgnz varmı ? ayrıca da çok fena kokuyo :))

cnm merak ettim hangi aşıdan sonra uyumaya başladı

Merhaba
Canım bende bursa da oturuyorum
Ben dorukta erdoğan yüzkollar a götürüyorum
Ben memnunum
Eviriiyo çevirio iyice inceliyo
Asla baştan savmıyo
Bide o ay ne gibi gelişmeler olacağını anlatıyo böylece endişelenmeyi engelliyo
Kısacası bi dene istersen:KK34:

sagol cnm ya bırde onu deneyelım bakalım normal muaynelere gıdınce belkı daha detaylı olur dun acılden gırdık ve ck kalabalıktı dolayısıyla sadece rahatsızlıgıyla ılgılendı benım ıstedıgımde ayına gorede ıncelesın su olur bu olur dye ılk cocugumuz snucta bılınclendırsın bızı dımı ama:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

slm kızlar ya kardesım gelmıs sımdı grıp oluyr burunu cekıp duruyor sesıde degısık hasatasın galıa dedım braz dedı umutta hasta yaklasmak yok yanına dedım napım yanı sımdı ben kovamazsın ya ıste cocuklar boyle hastalanıyor ben gıtmesem bırılerı gelıyor yaklasmasada aynı havayı soluyorlar sonucta sonra yamuluyor bızımkı ya ne zormus kıs cocugu buyutmek kısın herkes hhastalıktan kırılıyor zaten bıdaha dogurursam nasıp olurda denk getrebılırsem yaz cocugu olsun ıstyrm kuzenımın yaza geldı kendını toparlayana kadar hasta olmadı hıc bızımkıler cok kucukler ya hemen nem kapıyorlar kıs ayında

Selam kizlar
simdi mama da icmiyo
Cok istahsiz oldu
Inanmiyorum sizdemi???? Benim kızımda 2 haftadır öyle bende aramızda bir gün vardiye sana yazacaktim,sabahlari özellikle 60 iciyor 3 saat bekliyoruz yine 60 iciyor daha sonrada 120 bazen 100 içiyor,24 saatlik hesabıma göre 760 geçmiyor,aksama doktora gidecez bakalim ne diyecek,birde agliyo içerken sizdede öylemi???
:KK43:

Son düzenleme:
Oğlum bir hafta önce 5,5 kg dı 24 saat içinde 7-8 defa 120 cc içiyor.
Benden süt çıkarsada onu verip üzerini mama ile 120 cc ye tamamlıyorum.
super ya bizimki mumkun degil bu kadar icmez
seninki tam olmasi gerektigi gibi

Inanmiyorum sizdemi???? Benim kızımda 2 haftadır öyle bende aramızda bir gün vardiye sana yazacaktim,sabahlari özellikle 60 iciyor 3 saat bekliyoruz yine 60 iciyor daha sonrada 120 bazen 100 içiyor,24 saatlik hesabıma göre 760 geçmiyor,aksama doktora gidecez bakalim ne diyecek,birde agliyo içerken sizdede öylemi???
:KK43:

Evt aynen aglii istemio diliyle itio ama ac biliyorum uyku moduna gecince veriyorum artik ictigi kadar
ne saat kaldi ne olcu
ne zaman uyuyor o zmn veriyorum
acaba diyorum artik mamayi mi begenmiyo
aksam doktordan gelince. beni de bilgilendirirsen cok sevinirim

X