2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370

canım hiç kilo almamışsın sanırım şeker diyetinden ben aldım hem nasıl 14 oldu oglumdaki 20 küsürden sonra bu iyi ama bişey farketmiyo yine dogum yaptıgım kiloya geldim ilki evet erkek bu kızmış inatçı kızım bir türlü baş aşagı dönmüyo her şeyi ters olucak ya oglanla sanırım dogumuda ters olucak hayırlısı artık napalım az kaldı sen nasılsın şuanda merak ettim dogumun kaçtaydı belkide olmuştur inşallah sag saglim kucagına alırsın canım

Herkes doğuracak biz kalacağız buralarda.. Merak ettim, kaç kişiyiz ki..............

bildiğim 4-5 kişi var bize sıra geldiğinde herkes doğumlarını çoktan yapmış olabilir Allah bilir doğruyu tabi hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.......

benim için en zor saatler uyuduğum saatler çok fazla tuvalete gitme ihtiyacı hissediyorum ayrıca yataktan doğrulmak ve yatağa yatmak öyle zor ki ahlayıp sızlanarak resmen.

bugün doğum yapacakların allah yardımcıları olsun sağlıkla bebeklerine kavuşmayı nasip etsin amin.. bende oğlumu görecem bugün bakalım gelmek için çaba gösteriyor mu :)

buarada evladını gelininden sakınan kıskanan torununu düşünmeyen sormayan kv. ve kp.lerede rabbim vicdan versin.. nasip olursa bizlerde kv. olcaz rabbim o zaman bizleri şaırtmasın inşallah...

canım çok saol ben 35. haftamda devlet hastanesinden doğum izni raporu için gittiğimde iki hafta kala bırak demişti kendi dr.umda israfı hiç sevmiyo anladığım kadarıyla elinde kaç tane kaldı bittiğinde bırak gibi konuşuyor diğer ilaç geçişlerinde de öyle oldu 'bittiğinde bırak' demişti bi terslik olmadığı sürece normal doğum olacak kafama takılan normalde ik haftam var hala. ama bebek o kadar beklemek istermi acaba zaten aşağıda. gerçi açılmam yok nişan da gelmedi ama içime doğan bayramda sürpriz yapacak gibi. hyırlısı artık bugün kontro var bakalım ne diyecek dr. amcamız.. hatırlattığın iyi oldu eşime tembihleyim unutursam mutlaka hatırlatsın.

günaydın canım sanırım bende sizinle kasım çıkana kadar bekliycem benim ilk kuzumda 41, haftada artık zorla suni sancıyla olmuştu buda abisi gibi olursa kasımın sonunu sizinle birlikte geticem bende varım artık uyumak diye bişey yok geceler resmen eziyet oldu dönemiyorum her yerim agrıyo gündüz uykusu zaten imkan yok uyumaya zombi gibi gezer oldum akşam annemde kaldım gece gezdiğimi görünce kadıncagız dogurcam sanmış kaç aydır böleyim bilse

Nişan, kasılmalarla birlikte olan sancı ve/veya suyun gelmesi bize doğum eyleminin başladığını gösterir. Bu üç belirti sıra ile değildir. Her kadında ve bir kadının her doğumunda farklı sıralarla görülebilir.

Nişan: gebelik boyunca kapalı olan rahim ağzında rahmi ve bebeği enfeksyonlardan korumak amacıyla pelte gibi sümükümsü bir tıkaç oluşur. Bu tıkaca da nişan denir. Rahimdeki kasılmaların etkisiyle genişleyen rahim ağzından bu tıkaç düşer. Gebe kadın bunu akıntı şeklinde fark eder. Bu sümüksü tıkaç aynı zamanda hafif pembemsi kanla bulaşmış (ancak kanama olmayan) şeklindedir. Halk arasında buna belirti, nişan, iz de denir. Nişan geldiğinde hemen hastaneye gitmek gerekmez. Bu doğumun çok yaklaştığını bugün yarın doğumun gerçekleşeceğini gösterir. Hazırlıkları gözden geçirmek için
zamanınız vardır.

Suyun gelmesi: Bebeği koruyan su kesesi gerilmelerin ve kasılmaların etkisiyle yırtılabilir. Bu nedenle amniyon suyu rahimden dışarı akar.Su kesesi üst bölgeden ve sıyrık şeklinde yırtılmışsa amniyon suyu sızıntı şeklinde akabilir. Bu nedenle gebeler idrar kaçırdıklarını ya da akıntı nedeniyle ıslaklık olduğunu düşünebilirler. Amniyon sıvı akıntı gibi koyu, kıvamlı değil, su gibi akışkandır. Rengi açık sarı ya da ıhlamur çayı gibidir. çamaşırda akıntı gibi tabaka bırakmaz. Bu nedenle aksırma, öksürme gibi nedenle olan idrar kaçırmaya benzemez. Ayrıca kendine has bir kokusu da vardır. Bu farklılıkları dikkate alarak ıslaklığın kesenin açılmasıyla ilgili olup olmadığı gebe tarafından ayırt edilir.

Amniyon kesesi yırtıldıktan sonra bebeğin ve anne rahminin mikrop alması kolaylaşır. O nedenle su geldiğinde ya da şüphe edildiğinde hemen hastaneye gitmek gereklidir. Bazen kadınlar su gelse bile ağrılar başlamadı diye hastaneye gitmeyi geciktirirler. Bu durum anne ve bebeğin mikroplarla bulaşan bazı hastalıkları kapmasına neden olabilir.Doğumdan önce su keseleri yırtılan gebe kadınların çoğunluğu 12 saat içinde ilk kasılmaları hissederler; kalanların çoğu bunları 24 saat içinde hisseder. Bununla birlikte yaklaşık 10 kadından birinde doğumun başlaması daha uzun sürer. Zaman geçtikçe yırtılmış amniyon kesesinden bebek ve/veya annenin enfeksiyon kapma riski artacağı için çoğu hekim kese yırtıldıktan sonra eğer beklenen tarih yakınsa 24 saat içinde oksitosinle doğumu başlatır, az sayıda hekim 6 saat içinde başlatmayı yeğler. Son çalışmalar bu noktaya gelmiş bir gebelikte doğumu başlatmak için 24 saatten fazla beklemenin yararı olmadığını, tersine zararı olduğunu gösteriyor.

Vajinanızdan sızıntı veya akıntı geliyorsa hekiminizi veya ebenizi arayın. Bu arada enfeksiyondan korumak için vajina bölgesini olabildiğince temiz tutun; banyo yapmayın veya cinsel ilişkiye girmeyin; amniyon sıvısını emmesi için ped kullanın (tampon değil); kendi kendinizi içeriden muayene etmeye kalkışmayın; tuvalette önden arkaya doğru temizlenin.

Nadiren, bebeğin gelen parçası henüz pelvise yerleşmediğinde ve keseler erken yırtıldığında (en sık olarak bebeğin prematüre veya makat gelişi olduğu durumlarda) göbek bağı "kendi üstüne katlanır" rahim boynuna doğru itilir hatta amniyon sıvısının akmasıyla vajinaya bile inebilir. Vajinanızın çıkışında göbek bağı görebiliyorsanız veya vajinanızın içinde bir şey varmış gibi hissediyorsanız hemen hastaneye gidin.

Ağrı: Doğumun başladığını gösteren bir diğer belirti de karında sertleşme ile birlikte ağrının hissedilmesidir. Başlangıçta hafif olan, kısa süren ve seyrek olan bu ağrılar gittikçe daha uzun, şiddetli ve sık hale gelir.

İlk kez anne olacak çoğu kadın (bunlarda doğum sancıları genellikle yavaş başlar ve kasılmalar kademeli olarak artar) güvenle ilk birkaç saati evinde geçirebilir. Ancak kasılmalarınız, çok güçlü başladıysa -en az 45 saniye süren ve 5 dakikadan daha sık gelen kasılmalar- ve/veya daha önce doğurmuşsanız ilk birkaç saat sancıların tamamı olabilir. Büyük olasılıkla doğumun ilk evresi sancısız geçmiştir ve rahim ağzınız bu sürede yeterince genişlemiştir. Hekiminizi aramamak -ve son dakikada hastaneye yetişmeye çalışmayı göze almak- şu an telefon etmekten daha kötü sonuçlar doğurabilir.

Bununla birlikte, ardışık birkaç kasılmayı saymış olmanız iyi olacaktır. Kasılmaları bildirirken sıklıkları süreleri ve güçleri konusunda emin olun. Sakin bir ses tonuyla konuşmak adına rahatsızlığınızı belli etmekten kaçınmayın. (Hekiminiz kasılma sırasında konuşmakta olan bir kadının sesinden doğumun hangi aşamada olduğunu anlama konusunda deneyimli olacaktır.)

Eğer siz hazır olduğunuzu hissediyorsanız, ancak hekiminiz aynı fikirde değilse, "bekle" yanıtıyla tatmin olmayın. Hastaneye gidip kontrol yaptırmak istediğinizi söyleyin. "Her ihtimale" karşı bavulunuzu yanınıza alabilirsiniz, ancak rahim ağzınız açılmaya yeni başlamışsa eve dönmeye de hazırlıklı olun.

Doğum sancıları başladığında hemen hastaneye gitmeniz gerekmez. Ancak sancılar yaklaşık 4-5 dakikada bir geliyorsa hastanede olmanız gerekir. Bazen gerçek doğum ağrılarını taklit eden yalancı doğum ağrıları gebe kadını ve eşini telaşlandırır ve hastaneye gitmesine neden olur. Böyle bir durumla karşılaşıldığında ağrıların gerçek mi, yalancı mı olduğunu ayırt etmek için izlemek ve bazı farklılıkları gözlemek gerekir.

Yalancı doğum ağrıları:
Sıklığı, şiddeti bakımından düzensizdir
Dolaşma, masaj ve istirahatla geçebilir
Ağrı bel, kasık ve karında hissedilir
Rahim ucunda yumuşama ve açılmaya neden olmaz.
Gerçek doğum ağrıları:

Düzenlidir
Her durumda devam eder, geçmez
Ağrı bel, kasık ve karında her noktada aynı hissedilir
Yumuşama ve açılmaya neden olur

Evde yapılabilecekler:
Dolaşabilir yada istirahat edebilirsiniz.
Duş alınabilir.
Masaj yapılabilir. Belden kalçaya doğru ve elin topuğu ile bel ve kalça üzerine basınç uygulamaları rahatlatıcı olabilir.
Valiz kontrol edilebilir.
Sık sık tuvalete gidilerek idrar yapılır.
Yapılması sakıncalı olanlar:

Ağrılar başladığında bir şey yenilmemelidir. Yemek yemek ya da Fazla miktarda sıvı almak kusmaya yol açabilir.
Gerekirse çok küçük miktarlarda sıvı alınabilir.
Biraz enerji verecek, ağızda eriyen şeker, çikolata yenilebilir.

Canım günaydın
Bişey sormak istiyorum bu amerikan bezi yerine korse kullansak olur herhalde dimi
Bazı doktorlar önermiyolar rahmin toparlanmasını engelliyımuş kasları tembelleştiromuş
Ama korse aldım bende iki tane biri çok sıkı diğeri biraz daha bol
Doğumdan sonra bi süre bol olanı takıp sonra sıkı olana geçmeyi düşünüyorum
Kararsızdım ama sen amerikan beinden bahsedince bende korseyi takayım bari dedim

merhaba arkadaslar uzun suredır okuyorum guzel bı paylasım alanı olmus.allah nasıp ederse benım dogumumda kasımda olacak.bugun doguma gıdenlerın allah yardımcısı olsun yavrularını saglıcakla kucaklarına alsınlar ınsallah

ben sabahlıklı bi takım almıstım esofmanlı ama şimdi baktım da yüksek bel değilmiş cts günü de gecelik aldım annemin uyarısı ile. o zaman dediğin gibi bi tane de yüksek belli alayım, sağol canım.

senin sezeryan bugün kaçta :) ay ne heyecanlısındır şimdi zaman da geçmez.

canım senin doğum şeklin normal mi olacak sezeryan mi ? sezeryanda korse kullanılır mı dikişlere direk baskı yapmaz mı ben bel bandı diye bir şey duydum onu sorup dikişlere temas ettirmeden kullanmayı düşünüyorum. normal yapsaydım direkt bildiğimiz bir temiz çarşafı sıkıca eski anne usulu ile karnıma sıkıca baglatacaktım ama kısmet olmadı normal doğum.

merhaba canım, hoşgeldin. Allah hayırlı doğumlar nasip etsin sana da.

Günaydın güzel annelerim,

Biz dün kuaföre gittik genel tüm bakımlarımızı yaptırdık çok şükür.. Saçlarımı da doktoruma danışıp kestirdim ve bir güzel boyattım. Tam 7 saat süren bir kuaför maceramız oldu ama sonuç 9 aydır beklediğimize değdi :)

Bugün de evimizin eksiklerini tamamlıcaz doğuma kaldı 3 gün ve doğum sonrası evden çıkamam diye bugün tamamlıcaz.

Eve geldikten sonra da doğum sonrası gelen misafirlere dağıtmak üzere kurabiye, çörek vs hazırlayıp buzluğa atıcaz. bu şekilde çok pratik oluyor ve harıl harıl misafir gelecek diye hazırlık yapmamış oluyoruz. benim artık önceliğim bebeişim :)

ben de cumartesi sezeryana girecek biri olarak normalde alt üst esofman takımı koymuştum ama annem dikişine gelir canın yanar gecelik de al deyince gittim bir de gecelik aldım.ikisini de koyucam.

Ben pijama aldım canım zaten lohusa için olanların beli yüksek baya,o yüzden ameliyat yerine denk gelmesi pek olası değil gibi

bana da gecelik daha rahat olur gibi geldi 2 gecelik koydum bir de pijama.önce gecelikleri giymeyi düşünüyorum:))

çok sağolun kızlar en iyisi demkki hem gecelik hem pijama . ilk saatlerde herhalde gecelik giyeriz , sonrasında pijama olabilir.ben pijama koymamıştım şimdi hemen pijama da koyayım çantama .
korseden bahsetmişsiniz korseyi bende duydum bazı doktorlar sezeryandan sonra korse giydiriyormuş , hatta hastaneden verilenleri bile duydum. ama amerikan bezi ne oluyor onu hiç duymadım .

kızlar , doktordan geldim bebeğim 3kg. olmuş.suyu, kalp atışı ve bebeğe giden kan akışında hiç bir problem yok. plesantanda yaşlanma yok dedi. nstye girdim hiç sancım çıkmadı.bu arada spinal+ epidural kombine yapmaya karar verdik.doktorum ve anestezi uzmanının tavsiyesi üzerine . benimkinin keyfi yerinde 1 hafta daha bekliycez bakalım bayramdan sonra olacak inşallah.doktorum herşey normal giderken erken almamızın hiç bir faydası yok dedi. ne kadar kalırsa anne karnında okadar iyi dedi.zaten normal 9 ay 10 gün bir gebeye göre daha 3,5 haftan var dedi.

hankarcım saçmı boyattın en çok istediğim şey doktorun izin verdimi ,oluyormuymuş son ayda. birde canım benimde aklımdan geçiyor , neler hazırlıycaksın buzluğa atmak için, pişiripdemi atacaksın mikrodalgada ısıtılacak şeylermi? bende düşündüm ama karar veremedim yazarmısın. ay seninde az kaldı meleğine kavuşmana ne güzel, sen hazırlıkları yaparken ctsi çabuk gelir merak etme.

oy masallah kilosuna , iyi haberlerine :) kombineyi ben de duydum ama her yer yapmadığı için vagzectim. biz spinal olucaz kısmetse. doktorlar riske girmek istemiyor bazen ve bekleyebildikçe bekleyelim diyorlar hayırlısı olsun canım muhtemelen bayram sonra 29 ekim haftasında alınır.

canım evet boyattım zaten 3 günlük bir süre kaldı ve artık bebeğe kanıtlanmış bir zararı yok. 6. aydan sonra boyaya izin veren doktorlar var biz son haftaya kadar bekleyecektik. bir de diplere çok temas ettirmeden boyadı kuaförüm. canım biz pişirip saklama kaplarına koyarak buzluğa atıyoruz. ben toplamda 5 çeşit yapıcam bir kısmını pazar yapmıştık bir kısmını da bugün yapıcaz. buzluktan cıkar cıkmaz kurabiyeler anında cözülüyor max. 5 dk bile sürmüyor. sadece çöreğimiz mayalı hamur olduğundan çıkar çıkmaz fırına atıp ısıtıyorum böylelikle aynı yeni pişmiş gibi taze oluyorlar. ve kurabiyeler de bu şekilde asla bayatlamıyorlar , tatları değişmiyor.

evet cnm az kaldı çok şükür gecmez dediğimiz günler bir çırpıda geçti ve son günlere yaklaştık.

Hay Allah nişan mı acaba. Bir yerde okumuştum eğer mantar varsa o da yapabilirmiş. İnşallah hayırlı haberlerle gelirsin canım.

evet canım dahada varmılş gününe ama er_ca isimli arkadaşada aynısı oldu , serum ve ilaçlarla şimdi iyi evine geldi seninkinide belki kontorl altına alabilirler gelişmelri yaz mutlaka.

canım çok geçmiş olsun her şey yolundadır inş..............

canım çok geçmiş olsun umarım iyi haberlerle dönersin Allah yardımcın olsun

...nil hayırlı haberlerini bekliyoruz tez zamanda inşallah

nıl tatlımmya bugun bışeyın yoktu ne guzel ay n neoldudA BÖLE OLDU GUZEL haberlerını beklıyoruz mutlka

Nilcim umarin bir sorun yoktur akşamdan beri tüm topık senin güzel haberlerini bekliyoruz.

Arkadaşlar, eve daha yeni geldim.. Gece acile gittim, nst falan derken o kanamamın nişan olduğu anlaşıldı.. Doktorum gece falan demedi hemen geldi, baktı, kanama az olduğu için, eve gönderdi, devam ederse gel dedi. Ama sabah erkenden tekrar gel, inceleyeceğim dedi.. Geeceyi evde geçirdim, sabah erkenden gittim tekrar.. Usg, nst derken.. Sonuç:

Bebek 35 haftalık 3350 gr. 10 günde 800 gr almış.. Boyu 54 cm.. İri bir bebek..
İriliği ayrı da, son haftalarda kilo alışı çok fazla...
İşin kötü tarafı, plasentam çok olgunlaşmış ve artık bebeği taşıyamıyormuş..
Her an doğum yapabilir mişim.. Normalde doğum tarihim 21.11.2012 ama dr. sezeryan için 9.11.2012 ye gün verdi..
Gün verdi ama bu bebk o tarihi beklemez dedi. Haftaya yine muayenem var, çok erkende alabiliriz dedi..
Sanırım plasenta izin verse gününü beklesek bebek 5 kilo gibi olacak.. Abisi de 4750 doğmuştu.....
Sürekli yatacağım, bol su içeceğim.. KOmutlar bu şekilde ama iyi bir korku yedim yani...
Gerçi hala korkuyorum o da ayrı konuu...

çok geçmiş olsun canım, erken veya vakitli ne zaman gelirlerse gelsinler sağlıklı doğsunlar önemli olan bu. moralini bozma canım bol dua et. Allah yardımcınız olsun. sen de gebelik şekeri var mı bebeişin maşallah kilosu çok güzel biz senden daha önde olmamıza rağmen geçen hafta sadece 300 gram almış minişim. ama baksana abisi de tombiş doğmuş demek senin minişler böyle maşallah. inşallah bebeğin ve senin için en iyi en hayırlı en sağlıklı zaman hangi gün ise o tarihte doğumun gerçekleşir. Sakın kendini üzme sonuçta bebeğin istediği vakitte gelecek morlini de yüksek tut.

fburak, ahminelaşk, niltt..............

Haber var mı? İletişim kurabilenler haber verebilirlermi?

yok canım hala haber yok, sabah fburak buradaymış onun sezeryan saati daha geçti şimdi gitmiştir hastaneye muhtemelen. niltt 8,30 ahminelaşk da sanırım 9,30 du. Allah yar ve yardımcıları olsun.

evet canım sanırsam 29 ekim haftası olacak. öylemi bilmiyordum canım 6 aydan sonra izin evrenler olduğunu o yüzden hiç sormadım doktora . çünkü doğumdan sonrada kanamamız olacak yine boyayamıycaz ,40 gün birde onu bekle. o yüzden şimdiden boyatman iyi olmuş.iyi düşünmüşsün canım kurabiye ve çörekleri doğumda sonra evde çok telaşe oluyor, bende yapmayı düşünüyorum. sağlıkla , afiyetle yesin inşallah misafirlerin.

maşallah canım bebişine gelişimi iyi diye demekki plesanta taşıyamıyor. hiç korkma sakın Allahın izniyel ne kaldı 9 kasıma sadece hareketelrine daha fazla dikkat et yorma kendini.demekki senin bebekler iri oluyor.

gunaydın kızlar.. nil sana coook gecmıs olsun cnm..bugun doğum yapcak arkadasların hayırlı haberlerını beklıoruz Allah yardımcılArı olsun..bu gece cok acayıp ruyalar gordum ya zaten benım ruyalar film gıbı oluyo maşallah:)
ruyamda gordum ki özet olarak anlatıyım,wc ye bi gıdıorum nişanım gelms kanamam oluyo felan evdede bırsuru mısafır var herkes bı telaslanıo felan sonra doğum cantamı arıorum arıorum zor bela buluorum ıcıne bakıorum pıjamalarım yok:)) evın ıcınde o halle delı gıbı pıjama arıorum onuda zar zor bulup yola cıkıorum nıhayet..sonrasında oğlum saolsun uyandırdı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…