2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

günaydın kızlar, yeni ikiz anneleri katılmış aramıza tebrik ediyorum. Doğum iznine kadar çalışmayı hayal ediyorum ama zaman neyi gösterecek bilemiyorum. izin için 35.hafta çok geç bir zaman zaten . Birşey sormak istiyorum. doğum izni için açılış kaydını özel hastaneler yapıyormu? Bundan 10 sene önce ilk doğumumda ssk rapor almıştım. Bu konuyu paylaşırsanız çok sevinirim.

SSK ile anlaşmalı her hastane bunu yapar ama burda biraz senin yanında olan doktor daha önemli bence...

sağol iyi dileklerin için hemen hemen aynı haftalardayız inşallah bu sefer sağlıkla sıhatle kucağına alırsın.....Bu arada cinsiyetleri bellimi?

Allah kolay doğumlar nasip etsin sağlıkla sıhatle kucağına alırsın inşallah....

selam herkeseee
biz 4 ayı bitiriyoruz çok ükür herşeyimiz yolunda ikizlerde bende iyiyim
ben bir iki ay içinde tüm eksiklerimi alışverişlerimi bitirmek istiyorum
aslında 2,5 yaşında bir oğlum var tecrübeliyim ama ikizler için ayrı oda yapacam oğlumun düzenini bozmayacam
ikizlerin yatak konusunda siz neler yaptınız veya yapacaksınız
yani ne yatağı alsam bilemedim,ben park yataklarını sevmiyorum
oğlum en çok anakucağını kullandı akşam uykularında hiç sallamadım oğlumu direk yatağına yatırdım
halada öyle büyüyen karyolası var ama bu piyasadakilerden çok farklı çok güzel bir yatak

ikizlerede bundan alsam diyorum ama uyuturken sallanan bişeye gerek olurmu
beşik alsammı napsam bilemiyorum,iki tane olacak nasıl uyutacam ayağımda felanda sallayamam

böyle bir sayfamız varmı göremedim ikizlerin yatak çözümünü nasıl yapıyorsunuz

arkadaşım eğer yerin odan imkanın varsa tabi ki oyrı bir oda ve beşik yap derim,
böylece daha bebeklikten odalarının kokusuna ve atmosferine alışıyorlar,
ama ben büyüyen yatakları sevmiyorum,
onu nerden baksan 15 yıl kullanman gerekir ki sevemiyorum,
birer güzel beşik alabilirsin,oda yaparsan çok daha güzel olur,
bir de imkanın varsa tabiki yatak odanda elinin altında sallanan beşikler tabi ki çok güzel ve kurtarıcı oluyorlar..
imkan ve mekan meselesi yani..

Merhaba arkadaşlar ben de 13+1 haftalık ikiz gebeyim...Bulantı ile ilgili sitede gezerken sizi buldum...Ara ara biraz okudum yazdıklarınınızı...Sizler benden öndesiniz merak ettiğim bulantı ve kusma problemleriniz oldu mu?Bana bu konuda yardımcı olun lütfen..Ben 5.haftada başlayan 8.haftada iyice artan..Şimdi ise çileden çıkan bir bulantı ve kusma yaşıyorum...24 saat gece -gündüz kusuyorum..Doktorum son bir hafta son bir hafta diyor hep ama hala devam....

merhaba arkadaşlar. ben de ikiz annesi olacağını yeni öğrenenlerdenim. 12. haftaya kadar tekil gebelik denmişti. ikili tarama için gittiğimde monitörde 2 bebek gördüm. hayaattımın en şok edici haberiydi. Şoku atlatmaya başladım. bu fikre alışıoyrum. 12+3 günlük hamileyim. tek yumurta ikizlerim olacak inş. ikizlerle ilgili başlangıçta hiç bir fikrim yoktu ancak forumdan baya bilgi edindim. tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum. gebeliğim çok rahat geçiyor beslenmeme çok dikkat ediyorum. 48 kilo ile başladım. şimdi 50 kiloyum. forumun sıkı takipçilerindenim artık:)

merhabalar. ikiz gebelik yaşayanlarda bulantı çok görülüyor diye yazıyordu, ama benim hiç bulantı problemim olmadı. biraz da genetikmiş sanırım, annende de kusma problemi olmuş olabilir. benim annemde de hiç olmamış.

arkadaşım öncelikle hayırlı uğurlu sağlıklı bir hamileliğin ve bebeklerin olsun inşallah,
ben hiç kusma yada bulantı problemi yaşamadım,
ama teknik olarak bu kandaki BHcg oranıyla alakalı birşey diye biliyorum ve bu sayı değeri söylediin haftalardan yükselmeye başlayıp 16.haftalarda iyice düşüyor,
dolayısıyla bulantılar da aynı haftalarda bitmesi bekleniyor,doktorun da bu yüzden 1 hafta daha sabret sabret diyordur
ama sana kötü bir haber vermek gibi olmasın ama burda yada başka şahit olduğum hamileliklerde doğuma kadar bulantı çekeni de duydum,
inşallah sende böyle olmaz,geçmiş olsun..
yani böylesini ben de ilk kez duydum bu nasıl iş yaaa,
gerçekten tam bir şok olmuştur senin için ama
biz ikiz anneleri ve hamileleri çok şanslıyız bunu yaşadıkça göreceksin sen de
tebrik ederim tabiii..

Annemde de olmuş canım ama benimki kadar değil...Ne kadar güzel sen çok şanslısın bu berbat birşey evden dışarı çıkamıyorum...Yataktan çıkamıyorum ki bırak evden çıkmayı..Ben de bu haftadan sonra düşmesi için dua ediyorum ..
O 9 ay kusanları ben de duydum aman aman ..Ama 9 ay bu şekilde olmaz herhalde o ..Günde 1 falan ...Ben de bir ümit soruyorum herkese ben de öyleydim ama şu hafta bitti bu hafta bitti belki der diye...

mekan sorunumuz yok dediğim gibi ikizler için ayrı da yapıyorum,
benim oğlum doğduğu günden beri o büyüyen karyolamızda yatıyor,şimdi 2,5 yaşında
okula başlayana kadar kullanır sonra büyütürüm..(bizimkisi özel tasarım canım o bildiğimiz büyüyenlerden çok farklı)
ben bir yatak alıp 2 yıl sonra bir daha almak 3 yıl sonra bir daha almak istemiyorum
o yüzden kesin bişey alayım yılarca kullanayım isterim
ev tipi anakucaklarından alsma iki tane gün içerisinde onda dursalar
gecede kenti yataklarında diye düşünüyorum ama bilemiyorum işte
hayırlısı bakalım zamanla şekillenecek odamız

canım bünyelere göre değişiyor sanırım
benim ikinci gebeliğim. ilkindede şimdide hiçbir bulantı baş dönmesi vs sorunlarım olmadı
hiçbi sıkıntım şikayetim olmadı şuanda yok .inşallah senin bulantılarında çabucak geçer

bende öyle olmuştum
bende spiral vardı kornuyorduk ayrıca hamile kaldığım ay doktor kontrolüm vardı
bütün bunlara rağmen hamile kaldığımı öğrendim bir şooookk
sonra 3.ayın sonunda kontrolde biz cinsiyetini öğreniriz sandık ikiz olduğunu gördüm ikinci şoook
ama olsun ben çok sevdim bebişlerimi
çok zor olacak ama istiyoruz dört gözler bekliyoruz.
rabbim hepimize sağlıklı doğumlar ve sağlıklı bebekler nasip etsin

ben de değişiklikleri severim bu yüzden bebeklikte ayrı,
çocuklukta yada ilkoula başlayınca değiştirebileceğim formda kullanılan şeyleri seviyorum,
ama tabi hem araba için hem evde kullanım için ana kucağı değil de oto koltuğu tavsiye ederim,
her bir ayak her bir koltuğu sallıyor

slm bayanlar nasılsınız bnm moralim sıfır ne yapıcam bilmiyorum bugun dr gittim dr bişey demedim ama canımı sıktı ...
geçen acilden dr girmiş muayene olmuştum neymiş bugun muayene kontrol muayenesi olmak istedim diye sekreterlere bağırıyor ne diye geçen muayene ettiğim hastayı tekrar alıyonuz diye birde bana hemen doğum iznini vermek istedi bende verirsen haftalık rapor verin doğum izni için erken dedim diye bana vermedi raporu çalışır raoru verdi anlayacagınız sinir küpüyüm ağla babam ağla sabahtan beri dr ordaki başka dr ile değiştirdim sizce sona gelmek üzereyim tavır yapıp beni muyene etmek istememezlik yaparlar mı lütfen bir şey söyleyin canım çok sıkkın

canım önce bir sakin ol üzülme bakalım
sen nerdeydin yani hangi ildesin başka doktora gitme imkanı yokmu
ben doktorumu çok sevdiğim halde bazen başka bir kliniğe gidiveriyorum içim rahatlıyor en azından

canım önce bir sakin ol üzülme bakalım
sen nerdeydin yani hangi ildesin başka doktora gitme imkanı yokmu
ben doktorumu çok sevdiğim halde bazen başka bir kliniğe gidiveriyorum içim rahatlıyor en azından

cnm istanbul başka dr gidiyorum gitmek değil burda tek kuvözü olan hastane orası bnm cnm sıkan sen neden hemen kontrole almıyonki bnm bnm artık sık sık gelmem lazım....

seni kontrole çağırmışlar mıydı?
bu her zaman seni takip eden doktor mu?
hastane özel midevlet mi?
saat kaçtı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…