tatlım hayırlı olsun öncelikle . evet gebeliğin diğer çogullara göre biraz daha riskli gibi olsada yiyecek ekmeği olan dünyaya gelir . bol bol tevekkül et ne riskli gebeler var çocukları kocaman olan doktorlar bazen herşeyi abartmayı sever. burda öyle ikiz anneleri var aslında ama artık face takılıyorlar buralarda pek gezinmiyorelar içini rahatlatırlardı . ama bence çokda endişelenme bebeklerin keyfini çıkarmaya bak . hakkınızda hayırlısı olsun
2011 e yazıyordum bende .başlığı açmanız iyi olmuş.çok geçmiş olsun inşallah en yakın zamanda hamileliğin düzene girer.bende pazartesi günü öğrendim ikiz bebeklerimin olduğunu.eğer teke inmesse şimdilik ikiz bakalım.banada riskli dedi doktor.iki kere kanamam oldu çünkü.sadece lavobaya giderken kalkıcaksın dedi doktor ama ben açıkcası pekde yattığım söylenemez.yemeği falan yapıyorum.bana orucu yasakladı doktor ama eşim için yapmak zorundayım.dışarı çıkıp biraz oturuyorum ama dolaşmıyorum.eğer yiyecek ekmeği varsa arkadaşın dediği gibi her şekilde olur.düşecek çocuk sen akşama kadar yat o çocuk yine düşer.6 ay önce bir düşük yaşadım oradan biliyorum.tabi dikkat ediyorum ama akşama kadarda yatmıyorum açıkcası.doktorlar gerçekten biraz abartıyo.en kötü olacakları söylüyolar moralimizi bozuyorlar.en kısa zamanda inşallah güzel haberler alırsınız sizde.
canım yazdıklarına katılıyorum.doktorlar hep en kötüsünü söyler ve eğer kaderimizde yazılımışsa zaten önüne geçemeyiz. ama bence böyle deyipte çokda geçiştirmemek lazım.doktorun senin hamileliğini riskli görmüş,zaten çoğul gebelikler riskli gebelik grubuna girer,birde kanaman olmuş ve doktorun gerekeni söylemiş.eğer yatacaksın diyorsa vardır bir bildiği değil mi?burdaki ikiz annelerinin çoğu yatarak geçirdi hamileliğini.kanamamız vs..olmadığı halde bile yattık,dinlendik hep.çünkü iki bebek taşımak tek kadar kolay değil.büyük bir sorumluluk istiyor.bence doktorunu dinle ve çok fazla ayakta kalma.ikiz annesi bir arkadaş hep şu cümleyi kullanır ve benimde çok hoşuma gider:TEDBİRSİZ TEVEKKÜL OLMAZ.sağlıklı bir hamilleik ve vakitli bir doğum diliyorum sana.
canım yazdıklarına katılıyorum.doktorlar hep en kötüsünü söyler ve eğer kaderimizde yazılımışsa zaten önüne geçemeyiz. ama bence böyle deyipte çokda geçiştirmemek lazım.doktorun senin hamileliğini riskli görmüş,zaten çoğul gebelikler riskli gebelik grubuna girer,birde kanaman olmuş ve doktorun gerekeni söylemiş.eğer yatacaksın diyorsa vardır bir bildiği değil mi?burdaki ikiz annelerinin çoğu yatarak geçirdi hamileliğini.kanamamız vs..olmadığı halde bile yattık,dinlendik hep.çünkü iki bebek taşımak tek kadar kolay değil.büyük bir sorumluluk istiyor.bence doktorunu dinle ve çok fazla ayakta kalma.ikiz annesi bir arkadaş hep şu cümleyi kullanır ve benimde çok hoşuma gider:TEDBİRSİZ TEVEKKÜL OLMAZ.sağlıklı bir hamilleik ve vakitli bir doğum diliyorum sana.
yok canım o kadar da değil dikkat ediyorum kendime.ama sürekli yatmıyorum oturuyorum.oturmadan bişey olmaz ama değilmi. sağolsun eşim çok yardımcı oluyor. yemek dışında bişey yapmıyorum zaten.eşim gelince evleri falan süpürüyor.öyle idare ediyoruz işte.ama şuan benim için en moralimi bozan şey mide bulantısı kusma .bu yüzden mağlesef sürekli yatıyorum kafamı hiç kaldıramıyorum..açım ama bişeyler yiyemiyorum.bebekler bu şekilde nasıl beslenecek bilmiyorum.
merhaba.. bende hamileliğimde 18. haftaya kadar aşırı çekilde çıkardım.. 4 kez hastanelik oldum kusmaktan.. serumlar yedim.. ama nafile geçmedi..18. haftada kendiliğinden geçti.. bu dönemde bol patates yedim.. fırına atıyordum közlenmiş o şekilde yiyordum.. soda içiyordum bide yediklerim çok sınırlıydı.. yemek şöyle dursun bazı şeylerin adını söyleyince ya da reklamlarda görünce bile kusmak istiyordum sizi anlıyorum zor ama geçecek...
bu arada vitaminlerinizi düzgün alın soda içmeye çalışın bana dr günde 2 şişe sade soda önermişti.. yiyebildiğiniz şeylerden bolca yiyin :) benim kızlar 34. haftada birisi 2210 gr 44 cm diğeri 1740 gr 44 cm doğdular. toplamda da 7 kg almıştım..
evet ikiz gebeliklerde daha çok oluyo. çünkü bgch daha fazla oluyor.. ama birazda bünye meselesi.. ikiz doğuran bi kaç tanıdığım var gebeliklerinde 1 kez bile çıkarmamışlar..
canım ya benim de kafama takılan bu işte.. benim istifra hiç yok, bulantı da çok hafif, yok denecek kadar az.. bir anormallik mi var acaba diyorum kendi kendime. hem ikiz annesiyim, hem de hiç bulantı yok :44:
GÜLİZELİFcim ben şu an 3.ayımı doldurdum sayılır ve 1hafta öncesine kadar hiç mide şikayetim yoktu, sadece çok fazla iştahım yoktu o kadar:26:...Ama bi hafta önce mide bulantılarım ve çıkarmalarım başladı doktora gittik ama bu haftalarda geçer mide bulantıları dedi benim aksine bu haftalarda başlad:44:ı..Bakalım durum neyi göstericek bikaç gündür rahatım çok şükür...Sen de bunu sakın dert etme her hamilenin midesi bulanıcak diye bişey yok ki canım,hem de hiç hoş bi durum değil haline şükret bence ...
Bu arada kaçıncı haftalardasınız kızlar ve kaç haftada bi kontrole gidiyosunuz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?