2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

gulizelif

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
164
23
318
Edirne
selam anneler,

2012 ikiz anneleriyle burada paylaşalım. gelin burada bildiklerimizi, güzel haberlerimizi, yaşadıklarımızı, mutluluğumuzu, sıkıntılarımızı, heycanlarımızı anlatalım, birbirimizin her anına ortak olalım

işte 2012 ikiz anneleri

NO|Kullanıcı adı|Cinsiyetler|Beklenen doğum tarihi|Kilo değişimi
1|ibremine| 1 kız - 1 erkek geliyor | |
2|GULL| 2 kız geliyor|ocak başı |
3|esila7884| 2 kız geliyor|17 ocak |64 kg'dan 63'e düştü
4|desouza| 2 erkek geliyor|17 ocak |
5|NURSIN1981| 1 kız - 1 erkek geliyor| 20 ocak |62 kg'dan 64'e çıktı
6|fatmaccc|belli değil|26 0cak |5 kg aldı
7|ah_ah| 1 kız - 1 erkek geliyor| |
8|ilaybrs|1 kız - 1 erkek geliyor|4 şubat |
9|buglem80| 2 erkek geliyor |4 şubat |
10|boncukkkkk| belli değil |5 şubat | 64 kg'dan 67'ye çıktı
11|asel01|belli değil|27 şubat |69'dan 71'e çıktı
12|hathar|belli değil|28 şubat| 74-75 kg
13|florinda|2 erkek geliyor |29 şubat |
14|acidem| belli değil|7 mart |henüz kilo almadı
15|melitta|belli değil|8 mart |50 kg'den 53.5'e çıktı
16|uhde|1 kız-1 erkek geliyor |8 mart |
17|aysbah| belli değil |9 mart |
18|gulizelif| 2 kız geliyor |19 mart |74 kg'dan 77'ye çıktı
19|zeynepppppp|belli değil|3 nisan |
20|meldir35| belli değil ||
21|fatimete|belli değil | |
22|eda001|belli değil | |
23|aylin25|belli değil |20 nisan | 60'dan 61'e çıktı
24|olefin|belli değil |30 nisan |

48 bebeğimiz var kızlaaaaaaaaar

Son düzenleme:
tatlım hayırlı olsun öncelikle . evet gebeliğin diğer çogullara göre biraz daha riskli gibi olsada yiyecek ekmeği olan dünyaya gelir . bol bol tevekkül et ne riskli gebeler var çocukları kocaman olan doktorlar bazen herşeyi abartmayı sever. burda öyle ikiz anneleri var aslında ama artık face takılıyorlar buralarda pek gezinmiyorelar içini rahatlatırlardı . ama bence çokda endişelenme bebeklerin keyfini çıkarmaya bak . hakkınızda hayırlısı olsun

canım teşekkür ederim iyi temennilerin için. sen de ikiz annesi misin?

2011 e yazıyordum bende .başlığı açmanız iyi olmuş.çok geçmiş olsun inşallah en yakın zamanda hamileliğin düzene girer.bende pazartesi günü öğrendim ikiz bebeklerimin olduğunu.eğer teke inmesse şimdilik ikiz bakalım.banada riskli dedi doktor.iki kere kanamam oldu çünkü.sadece lavobaya giderken kalkıcaksın dedi doktor ama ben açıkcası pekde yattığım söylenemez.yemeği falan yapıyorum.bana orucu yasakladı doktor ama eşim için yapmak zorundayım.dışarı çıkıp biraz oturuyorum ama dolaşmıyorum.eğer yiyecek ekmeği varsa arkadaşın dediği gibi her şekilde olur.düşecek çocuk sen akşama kadar yat o çocuk yine düşer.6 ay önce bir düşük yaşadım oradan biliyorum.tabi dikkat ediyorum ama akşama kadarda yatmıyorum açıkcası.doktorlar gerçekten biraz abartıyo.en kötü olacakları söylüyolar moralimizi bozuyorlar.en kısa zamanda inşallah güzel haberler alırsınız sizde.

canım yazdıklarına katılıyorum.doktorlar hep en kötüsünü söyler ve eğer kaderimizde yazılımışsa zaten önüne geçemeyiz. ama bence böyle deyipte çokda geçiştirmemek lazım.doktorun senin hamileliğini riskli görmüş,zaten çoğul gebelikler riskli gebelik grubuna girer,birde kanaman olmuş ve doktorun gerekeni söylemiş.eğer yatacaksın diyorsa vardır bir bildiği değil mi?burdaki ikiz annelerinin çoğu yatarak geçirdi hamileliğini.kanamamız vs..olmadığı halde bile yattık,dinlendik hep.çünkü iki bebek taşımak tek kadar kolay değil.büyük bir sorumluluk istiyor.bence doktorunu dinle ve çok fazla ayakta kalma.ikiz annesi bir arkadaş hep şu cümleyi kullanır ve benimde çok hoşuma gider:TEDBİRSİZ TEVEKKÜL OLMAZ.sağlıklı bir hamilleik ve vakitli bir doğum diliyorum sana.

haberlerde somali'de 29 bin çocuğun açlıktan öldüğünü 2 milyon insanında ölmek üzere olduğunu söyledi RABBIM yardımcıları olsun kimileri iftarda sofraya gelen yemeği beğenmiyor sizin beğenmediğiniz o yemek onların hayali... LÜTFEN ! Dua Edelim LUTFEN Duyarli olalim LUTFEN Yardim edelimm

bu yaziyi yazarak topigi rahatsiz etmis olabilirim.. ama bu benim insanllik gorevim...

TURKCELL, VODAFONE VE AVEA tüm hatlardan
“ACLIK” yazıp 5777`ye SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz. ( kimseyokmu )

SMS yoluyla: Tüm operatörlerden 2868’e boş mesaj atarak 5 TL’lik bağış yapılabilir.( turk kizilay)

bu yazi ne kadar cok dagitirsaniz .katkimiz bi o kadarda cok olur.. INSALLAH ... tesekkurler

yok canım o kadar da değil dikkat ediyorum kendime. ama sürekli yatmıyorum oturuyorum.oturmadan bişey olmaz ama değilmi. sağolsun eşim çok yardımcı oluyor. yemek dışında bişey yapmıyorum zaten.eşim gelince evleri falan süpürüyor.öyle idare ediyoruz işte.ama şuan benim için en moralimi bozan şey mide bulantısı kusma .bu yüzden mağlesef sürekli yatıyorum kafamı hiç kaldıramıyorum..açım ama bişeyler yiyemiyorum.bebekler bu şekilde nasıl beslenecek bilmiyorum.

yok canım o kadar da değil dikkat ediyorum kendime. ama sürekli yatmıyorum oturuyorum.oturmadan bişey olmaz ama değilmi. sağolsun eşim çok yardımcı oluyor. yemek dışında bişey yapmıyorum zaten.eşim gelince evleri falan süpürüyor.öyle idare ediyoruz işte.ama şuan benim için en moralimi bozan şey mide bulantısı kusma .bu yüzden mağlesef sürekli yatıyorum kafamı hiç kaldıramıyorum..açım ama bişeyler yiyemiyorum.bebekler bu şekilde nasıl beslenecek bilmiyorum.

Zeynepcim,adaşmışız aynı zamanda,benim ikinci ismimde zZynep:)..sürekli yatamazsın zaten,bu da zararlı bir açıdan.ama elinden geldiğince ayakta kalma.doktorun bunu demiş bence.çizelgen yok,haftanı bil
miyorum ama ilk üç ay bulantı ve kusma çok normal.zaten bebeğin ilk üç ay senin önceden depolamış olduğun besinleri alıyor.3.aydan sonra beslenmek daha önemli.o zamanada mide şikayetlerin geçer İnşallah.

merhaba.. bende hamileliğimde 18. haftaya kadar aşırı çekilde çıkardım.. 4 kez hastanelik oldum kusmaktan.. serumlar yedim.. ama nafile geçmedi..18. haftada kendiliğinden geçti.. bu dönemde bol patates yedim.. fırına atıyordum közlenmiş o şekilde yiyordum.. soda içiyordum bide yediklerim çok sınırlıydı.. yemek şöyle dursun bazı şeylerin adını söyleyince ya da reklamlarda görünce bile kusmak istiyordum sizi anlıyorum zor ama geçecek...

bu arada vitaminlerinizi düzgün alın soda içmeye çalışın bana dr günde 2 şişe sade soda önermişti.. yiyebildiğiniz şeylerden bolca yiyin :) benim kızlar 34. haftada birisi 2210 gr 44 cm diğeri 1740 gr 44 cm doğdular. toplamda da 7 kg almıştım..

adaşmışız seninle.bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.bu mide bulantısı insanı canından bezdiriyor gerçekten.dediğiniz gibi bazı yiyeceklerin adını bile duyunca midem bulanıyor.bugün kaynanam gelicek artık yemekde yapmıycam.zaten yapana kadar ömrümden ömür gidiyo.kokular mahfediyo.ikiz bebeklerde dahamı çok oluyor acaba mide bulantısı.benim ilk düşüğümde hiç mide bulantısı falan hiç bişey olmamıştı.

Son düzenleme:
evet ikiz gebeliklerde daha çok oluyo. çünkü bgch daha fazla oluyor.. ama birazda bünye meselesi.. ikiz doğuran bi kaç tanıdığım var gebeliklerinde 1 kez bile çıkarmamışlar..

tatlım maşallah yaa, imrendim valla hem hamileliğini tamamlamışsın hemen hemen baksana ne kalmış, hem bebeklerinin kilosu iyi, hem de kilo almamışsın. ben de henüz başındayım ama allah seninki gibi nasip eder inşallah. bu arada tek yumurta ikizi sanırım.. aynı kesedelerde mi yoksa ayrı mı? forumun başını okudun mu bilmiyorum ama ben durumumu orda anlatmıştım. şimdi benim gibi ikizleri aynı kesede olup, hamileliğini hemen hemen tamamlamaya yakın bayanlar arıyorum bana bi nebze umut olsun diye.. dr. lar çok korkuttu çünkü çok riskli bir dönem geçireceksin diye..

evet ikiz gebeliklerde daha çok oluyo. çünkü bgch daha fazla oluyor.. ama birazda bünye meselesi.. ikiz doğuran bi kaç tanıdığım var gebeliklerinde 1 kez bile çıkarmamışlar..

canım ya benim de kafama takılan bu işte.. benim istifra hiç yok, bulantı da çok hafif, yok denecek kadar az.. bir anormallik mi var acaba diyorum kendi kendime. hem ikiz annesiyim, hem de hiç bulantı yok :44:

Merhaba arkadaşlar

Ben de 3.tüp bebek denememizde ikizlerime hamile kaldım....Şu anda 13+5teyiz...8.haftamda kanamalarım başladı şimdi artık yerini kahverengi lekelenmeye bıraktı ama yine de düşük riskimiz dEvam ediyomuş ve ben de sürekli yatıştayım...Geçen ay annem yanımdaydı şimdi de kayınvalidem var....İşte biz de durumlar böyle..

Sanırım şu anda ikiz gebe olarak başlığımızda GÜLİZELİF ve ZEYNEP arkadaşlarımız var, tanıştığımıza memnun oldum...3üz annesi olma yolunda gün sayan arkadaşımıza da sevgiler...

canım ya benim de kafama takılan bu işte.. benim istifra hiç yok, bulantı da çok hafif, yok denecek kadar az.. bir anormallik mi var acaba diyorum kendi kendime. hem ikiz annesiyim, hem de hiç bulantı yok :44:

GÜLİZELİFcim ben şu an 3.ayımı doldurdum sayılır ve 1hafta öncesine kadar hiç mide şikayetim yoktu, sadece çok fazla iştahım yoktu o kadar:26:...Ama bi hafta önce mide bulantılarım ve çıkarmalarım başladı doktora gittik ama bu haftalarda geçer mide bulantıları dedi benim aksine bu haftalarda başlad:44:ı..Bakalım durum neyi göstericek bikaç gündür rahatım çok şükür...Sen de bunu sakın dert etme her hamilenin midesi bulanıcak diye bişey yok ki canım,hem de hiç hoş bi durum değil haline şükret bence...

Bu arada kaçıncı haftalardasınız kızlar ve kaç haftada bi kontrole gidiyosunuz...

canım ben şuan doktorun hesabına göre 9, kendi hesabıma göre 7. haftadayım. hangisi doğru bilmem :26: önce 5 haftalıkken gitmiştik keseyi gördü, 10 gün sonra çağırdı ikiz olduğunu farkettik ve kalp atışlarını dinledik, çooook güzel bir duyguydu şimdi ise 15 gün sonraya verdiler, yani 2 hafta sonraya. şimdilik 2 haftada 1 çağırıyolar yani canım.

bu arada .ok güzel yaa, şimdiden üç kişi olmuşuz bile. kızlar hadi bizde çizelge yapalım ozaman forumun başına. git gide büyür o liste. bana doğum tarihlerinizi söyleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…