2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

canım çok sağol eşimle beraber okuduk yazdıklarını inan bana moral oldu daha tam kesin değil ikiz oldukları 2 haftaya kesinleşecek ama ben alışmaya çalışıyorum şimdiden içime kapandım sürekli düşünüyorum nasıl banyo yaptırcam nasıl uyutcam malum ses diğerini de uyandırır inşallah kaldırabilirim rabbim güç versin

umarım herşey yolunda gider umarım uslu bebekler olurlar:) yazdıklarınız umut verdi bana sağolun inşalllah üstesinden gelirim

Meraba.size iki oglumunda 2 hafta arayla yasadigi sikintiyi aktariyorum.once oglumun biri istahtan kesiliyor gece uyumuyor gunduz miz miz.38 bucugu gecmeyen ve iki gun suren ates.arkasindan dokuntu.mizmizlik devam.3 4 gun sonra asiri uyuma gece de dahil uyuma ve eski haline geliyor.iki hafta sonra ayni sey diger oglumun basina geldi.disten galiba 13 15 aylar azi dis aylariymis amaaan su disler bi rahat verse keyfimiz iyi olacak sukur.

bence bize artık rahat yok kızım çok zor çıkardı üst azıları..altlar daha kolay geldi bakalım oğlan nasıl çıkaracak

Bu arada benimkiler sapitti iyice.bugun 15 dak uzerime yapisik halde durmadan agladilar ne oldugunu anlayamadim muz i k aciyprum kitap aciyorum su getiriyorum meyve yok pesimde sakiz gibi aglaya aglaya. Kucakliyorum sariliyorum susmadilar bi turlu zor sakinlestiler sonrada bisey yok gibi devam ettiler neden oluyor acaba .b o yle aglama nobeti geciren varmi cok sik degil ama arada bi oluyor .yazik uzuluyorum elimden biseyde gelmiyor.

Bide oglumun biri baya dillendi cok harika bisey .ayy kadiss diyor kardesine sariliyor.

Selam ..
Kizlar eti nasil veriyonuz bebiklerinize benimkiler normalde kiyma yemez dun kendimize kiyma sogan kavurdum cok guzel yediler haslama yiyolardi genelde .bide kofteyi kizartip mi veriyonuz ben kizartip vermek istemiyorum

Balik hangi balik veriyonuz.
Acikcasi ben bebelerim olana kadar et balik yemeklerindenvhic anlamazim cocuklar degisik seyler yemek istiyor pek bi kisir kaldim bu konuda baligida kizartip vermek istemiyorum ama surekli bugulama sikiliyolar.

Selam ..
Kizlar eti nasil veriyonuz bebiklerinize benimkiler normalde kiyma yemez dun kendimize kiyma sogan kavurdum cok guzel yediler haslama yiyolardi genelde .bide kofteyi kizartip mi veriyonuz ben kizartip vermek istemiyorum

canım ben ya kıyma şeklinde yemekleriyle birlikte veriyorum yani mesela patates, havuç, soğan, biber, domates koyup içine de suda pişirip suyunu çektirdiğim kıymayı koyup biraz daha pişirip yediriyorum.

köfteyi de minik misket köfte şeklinde yapıyorum içine kimyon koyuyorum baharat olarak sadece, soğan rendeliyorum bulgur ya da pirinç ya da galeta unuyla yoğurup misket köfte şeklinde yuvarlıyoum üzerine un derpilmiş tepsiye diziyorum sonra tencerede su kaynatıyorum kaynayınca içine bir ya da 2 çay kaşığı tereyağ ekliyorum tereyağ eriyince köfteleri döküyorum suyun içine, piştikten sonra süzüp çıkarıp yediriyorum.

bir de bişey sorcam ouzicim benim kuzuların bu haftasonu doğumgünleri doğumgünü pastalarından çatalın ucuyla versem birşey olur mu acaba babaları çok hevesleniyor da pastalarından yesinler diye ?

Balik hangi balik veriyonuz.
Acikcasi ben bebelerim olana kadar et balik yemeklerindenvhic anlamazim cocuklar degisik seyler yemek istiyor pek bi kisir kaldim bu konuda baligida kizartip vermek istemiyorum ama surekli bugulama sikiliyolar.

balığı ızgarada iyice piştikten sonra verebilirsin bir de iglo' nun hazır balıklarından dene oldukça lezzetli

Canim daha bende seker biskuvi pasta filan vermis degilim uc yasina kadar becerebilirsem vermeyecem.
Ama bu dogum gunu hergun degil ki tabiki pastalarindan tadacaklar.biz soyle yapmistik pastalarinin yanina ilaveten sadece meyveden olusan pasta almistik onu koyduk onlerine talan ettiler pastadan tattirdik ama alisik olmayinca sevmediler zaten.

ben de senin gibi düşünmüştüm canım şu hazır meyve sepetleri meyve buketleri yapıyolar ya çiçeksepetinden onlardan beğenmiştim onu doğum günü pastası şekline çeviriyolar ama sadece meyvelerden oluşanlarda diyorsun dimi ? eşim istemedi onlarda illa yaş pasta olsun dedi olmadı kremasından değil de minicik içindeki kekten tattırırım çataın ucuyla

Cincikk Hemen denedik bugun senin kofte tarifini baya sevdiler.
Bebeklerinin dogum gunusunu kutlarim cok guzel bir omurleri olur insallah sende hep sahit olursun.

Cincikk Hemen denedik bugun senin kofte tarifini baya sevdiler.
Bebeklerinin dogum gunusunu kutlarim cok guzel bir omurleri olur insallah sende hep sahit olursun.

canım çok sevindim köfteyi sevmelerine afiyet bal şeker olsun arslanlara.

teşekkür ederim canım amin cümlemizin kuzucukları ömür boyu mutlu ve huzurlu olsunlar Allah tüm yavruları iyilerle karşılaştırsın hep.

geçen yıl bu zamanlar suyum aniden gelmişti ve hastanede testlerimi yapıyorlardı plansız doğdular benim kuzular :) 22: 55' i yani doğum saatlerini bekliyoruz pasta kesmek için :)

merhabalar sevgili tecrübeli anneler bende 7 haftalık ikizlere hamileyim merak ettiğim bir sürü soru var ilki şu keseler ayrı ozaman bebekler çift yumurta ikizimidir.2. bebekleri nasıl emzirdiniz sütütnüz yetti mi?3.bebek arabasını nasıl almak lazım ikiz arabası yanyana ya da önlü arkalı mı yoksa tek tek ayrı mı öncelikle bunlar bana yardım ederseniz sevinirim

Canim hayirli olsun oncelikle insallah saglicakla alirsin kucagina bebiklerini.
Keseler ayri olunca cift yumurta oluyor.
Diger iki soruna yaninda yardimcin olup olmamasina gore cevap vereyim.
Bebek arabasi ni yardimcin varsa ayri ayri al hem daha kullanisli ve daha konforlu oluyor ikiz arabalari kullanissiz.
Ozellikle sut hususunda kuyruk acim var onu detayli yazacam.sende benim gibi olma diye yaziyorum cunku 8 ay emzirebildim.Sut bence yeter rabbim veriyor sutu bence.
Ben kendimi anlatayim sana ilk iki gun sutum gelmedi biseyler geldide sut gibi degildi sari su cok faydaliymis ama lakin toplasan iki cay kasigi etmez.surekli emzirdim.iki saat arayla emzirdim yani yarim sar saat emzirsem durmadan emzirmis oluyorum bide arada sutum gelsin cok olsun diye durmadan pompa ile cektim.bebeklere ilk gun mama verdik iyiki vermisiz sarilik olmadilar sekerleri dusmedi karinlari doyunca surekli uyudular.hastaneden cikip eve gelince bir sure once emzir sonra biberonla besle durumu basladi ikiside biberon istemiyordu...biberon vermedik.harikaaaa...deli gibi su iciyordum.goguslerim yara oldu kan oldu olsum emzirmeye devam..omuzlarim egilmekten kanat cikaracak gibi oldu olsum emzirmeye devam...goguslerimden sut nerdeyse fiskiracak.bir sure sonra bebeklerim emmek istiyordu ama emzirmeye baslayinca aglamaya bogulacak gibi olmaya basladilar.ve biberon verdik ..karinlari doyunca sustular kendi sutumun tadina baktim mamanin tadina baktim pek de farklari yok ..sut gelmiyor desem degil cocuk bogulacak gibi oluyor.doktora gittik sutune bakalim dediler emzirme sag ver dediler.gercektende sagmaya basladim bi anda cok fazla sut geldi dusunun cocuklar yirmi gunluk 3 saate bir 150 180 cc sut sagdim.sut fazla olunca emememis gariplerim.olsun dedim anne sutu alsinlarda ama bi yandan icim buruk emzirmek baska bisey cunku...devam bol suya..artik sagip vermeye basladik mamayi yine vermemeye basladik...cunku fazlasiyla sutum yetti ...hatta artiyordu bile..fakat boyle nereye kadar devam edecekti....kaldim cocuklarla tek basina yardim edenim yok ..cocuklari uyutup kosuyordum sut sagmaya.uyandiklarinda biberon hazir..bu sekilde besinci aya kadar geldim.yoruldum bittim ama bol suya bol sute devam ..pasalarim harika kilo aldilar harika uzadilar.icim cok rahat ama sagma isi beni cok yipratti kendimi makine gibi hidseymeye basladim emzirmek istiyordum ara ara deniyordum yinede...besinci aydan sonra yorgunluktan bikkinliktan belki altinci aydan sonra sut axaliyormus ondan midir emmeye baslar gibi oldular.sutumde azaldi ama azaliyormus cok mutluydum.biraz sag boraz emzir yipran yorul derken sekizinci aya geldik bi gun baktim sutum bi kasik cikiyor.sabaha kadar agladim durmadan sagdim tekrardan ama yok....
Keske bi yardim edenim olsaydi bu kadar yipranmasaydim surum kesilmeseydi.

canım benim çok sağol verdiğin bilgiler için emzirme konusuna gelince olsun bence almaları gerektiği kadar almışlar tabiki anne yüreği daha çok emsinler istiyor ama şartlar müsade etmemişbelki de yardım edenin olsa bile yine de ememiyceklerdi bilemeyiz ki ben mesela 9 aya kadar emebilmişim ya da komşumun oğlu var o hiç ememedi sürekli izmirden anne sütü alıyorlardı bi bayandan beterin beteri var sen elinden gelenin fazlasını yapmışsın rabbim onlara sağlık versin şimdi nekadar oldular peki büyüyünce bakımları daha kolay oluyo mu acaba ben çünkü bebekler 5 aylıkken işe başlıcam doğum iznim bitiyo nasıl yapcam ben inan bilmiyorum

Sagol canim ya.elimden geleni yapiyorum..
Benimkiler simdi 14 ayi gectiler.bi yasini gecince yani yuruyunce bskimlari daha kolaylasti.en azindan laftan anliyolar egleniyolar oyalaniyolar bi de su dis isi bitse. .ise basliyacaksan teslim edecek gozunun arkada kalmayacagi birilerinin olmasi gerek.iki cocuk sonucta.ben bulamadigim icin ucretsiz izne ayrildim ve maddi sikinti cekiyoruz .

benim öyle bi şansım da yok ev aldık kredi ödüyoruz.komşumla konuşmuştuk daha önce o ben bakarım demişti ama hala ne hamileliğimden ne de ikiz olduklarından haberi var:))) bakalım zorlana zorlana büyütcem herhalde ouzi çok sağol valla senle konuşmak ii geliyo:))

merhabalar.. biraz geç oldu ama yazmadan edemedim. bu bahsettiğin 6.hastalık. benim kızlardan biri de oldu. ama korkulacak bir şey değil ve bir daha tekrarlamıyor, vücutta kalıcı bir şey bırakmıyor. çok geçmiş olsun.

canım gereken herşeyi ouzicim söylemiş zaten ama ben de birkaç şey yazayım. benim 14. haftada falan ayrı iki plasenta ve çift kese görüp çift yumurta ikizi demişti doktorumuz öyle de oldu. bebek arabası içinse asla ayrı ayrı alma çünkü eşinle beraber dışarı çıktığınızda hiç değilse birinizin hareket özgürlüğü olsun mesela biriniz alışveriş arabasını sürerken ötekiniz bebek arabası sürer bebekler de beraber oldukların sıkılmazlar. ben yanyana olanlardan tercih ettim çok memnunum, arka arkaya olanlar bana tren gibi geliyor ne bileyim onlar da güzel ama arkadaki bebek çoğunlukla sıkılıyor ama yanyana olup hem bagajda az yer kaplayan hem apartman kapılarından, mağazalardan rahatlıkla geçenler de var ben peg perego aria twin kullanıyorum çok memnunum normal bebek arabası gibi dört tekerleği var bu yüzden kullanımı daha rahat 6 tekerli olanlara göre, manevra kabiliyeti iyi, arabanın kendisi hafif olduğundan sürümü kolay vs. aynı özelliklere sahip benim tuttuğum üç marka vardı, peg perego aria twin ( bizim kullandığımız ), chicco echo ikiz baston bebek arabası ve kraft nitro ikiz puset bu üç modeli incelemeni öneririm tabii başka bir sürü model var ama rahatlık açısından öncelikli tercihlerim bu üçünden biri olurdu ki öyle oldu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…