2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Merhaba guzel anneler nihayet tel im cekerbi yere geldim biz iyiyiz sukur gerci 3 er gun suren bi hastalik gecirdik atesimiz cok yuksekti bi turlu dusuremedik yavrularim agzina lokma koymadi surup su.onlar eridi bende onlarla beraber.simdi toparlandik sukur biz 12 bucuk aylik olduk.yuruyor sayiliriz.istahimiz daha kotuye gidiyor canimizin istedigini yiyoruz.elimizle gosteriyoruz yada kendimiz alip yiyoruz genelde ise yarar seyler yemiyoruz.cok fazla oyun ilgi istiyoruz yemek ve uykudan daha onemli .ufak tefek konusmaya basladik.hayvanlara bayiliyoruz.sicaktan kapkara olduk.yakinda donecem ankaraya cok girerim o zaman.sizde girin ama olmaz boyle.
Bir yas kontrollerimiz iyi sukur bi sikinti yok kan verdik ksn verirken ck agladilar bide damar bulamadilar igneyle delik desik oldu yavrum.allah hastanede yatan yavrulara va anaciklarina sabir versin.
Zayif olan oglumun kan degerleri tombik olana gore cok cokiyi cikti.sakin kiloya takilmayin.
Hepinizi merak ediyorum .hoscakalin iyi bayramlar.

Meraba kimse girmedimi ben yokken...
bebelerimlen ugrasiyorum tecrubeli annelere bisorum olacak.
Benimkiler sabah kahvalti yapmak istemiyor gece mama sut veriyorum ondan diye tahminim ama arkadaslar gece beslenmeyi ne zaman ve nasil birakacaz.

Meraba kimse girmedimi ben yokken...
bebelerimlen ugrasiyorum tecrubeli annelere bisorum olacak.
Benimkiler sabah kahvalti yapmak istemiyor gece mama sut veriyorum ondan diye tahminim ama arkadaslar gece beslenmeyi ne zaman ve nasil birakacaz.

ouzi selam bebeklerin ve senin iyi olmana çok sevindim :) maaşallah abi olmuşlar iyice :) benimkiler de 10,5 aylık oldular rica etsem bir gün içerisinde nasıl beslediğini yazabilir misin müsait olduğunda ? bir de günde 500 cc devam sütü ya da anne sütü muhabbeti 1 yaşından sonra da geçerli mi acaba ? yoksa günde 500 cc inek sütü mü vereceğiz ben inek sütüne hiç başlamamayı planlıyorum sma' nın 3 numaralı devam sütünü kullanacağım onun yerine bir de anne sütüne devam edeceğim. sen neler veriyorsun ?

Son düzenleme:
slm kızlar bende 2012 ikiz annesiyim bu ayın sonuna yaşımıza girecez inş... maşallah sizin bebişlerde büyümüş ama sanırım kimse fırsat bulup giremiyor haliyle ikiz olunca benimkiler hiç izin vermiyorlar ancak uyuyunca o zamanda ev işine dalıyorum yine zaman kalmıyor... en çok merak ettiğim bebişlerinizin severek yediği ek gıdalar benimkiler 8. aydan sonra emmediler zaten son 2 ay zorla emzirdim ek gıdaya geçişte çok zorlanmadık önce kaşık mamaları ile başladım karışık sebze çorbası kahvaltılıkları yemediler kızım tatlı şeyleri daha çok seviyor oğlum çok fazla seçmiyor sabahları yumurta ve labne peynirini kaıştırıp veriyorum yanına arı pirinç unu yada cicibebe yapıyorum... öğle yoğurt pekmez cicibebe ve fındık(ceviz, badem vs hangisi varsa) karışımı çok seviyorlar... akşamada çorba içine kavrulmuş un katıyorum daha kıvamlı ve doyurucu oluyor... gece yatmadan öncede bazen kaşık maması veriyorum sabah erken kalkarlarsa günlük öğünümüz 4 oluyor tabi arada uykularında süte devam...Rabbim hepimize kolaylık versin böyle bi çırpıda yazdım ama bunları yedirirken kan ter içinde kalıyorum:))

Selam canlar ankaraya geldik.her daim netim var artik.cok guzel bir yaz gecirdik.ogluslarim dogayla ic ice buyudu yurudu.dalindan domates erik kopardilar tozda toprakta tepistiler resmen kecilerle kedilerle .betleri benizleri acildi serpildiler masallah doga gibisi yok firsatiniz varsa salin yavrulari.simdi ne yapacaz ankarada bilmem bi park bi avm var gidecek.cok kotu bi durum ya.yavrularim bi hayvan delisi oldu cikti . Kil tuy zarar verir tos toprak pis diye dusunmemek lazim.bi kedi kopek inek ne gorseler ay ay ay diye sakimaya basliyolar bu durum hosuma gidiypr ama bu sevgiyi karsilamak icin ne yapabilirim bilmem.

Canim bizim ne yedigimiz belli degil acikcasi bir duzeimiz yok.biri duzenli olsa biri olmuyor biri yese biri uemiyor.ama genel olarak .bizde anne sutu olayi bitti ne yazilkki.
Sabah 7 8 gibi kalkiyoruz .biz hic demir ilaci kullanmadik.dokundu.onun icin mutlaka yumurta yediririm bazen yerler bazen yemezler.yaninda patetes haslamasi domates salatalik zeytin yesillik aparatpek yemezler ama ben her sabah koyuyorum alissinlar.bide tam bugday ekmegi.ekmegi ve domatesi seviyorlar sofradan aldiklari ilk sey bu oluyor.yaninda demlenmis ihlamur yada nane.eger kahvalti duzgun yapilmamissa mama veriyorum.saat on iki gibi haftanin uc gunu haslanmis et haftsnin iki gunu balik geriye kalan iki gun sebze corba baklagil filan.bazen guzel yiyolar bazen hiiic.yemeyene gene ogleden sonra mama veriyorum.
Bi saat sonra meyve veriyom ellerine 3 4 gibi gene meyve kuruyemis hepsini koyuyorum hangisini yerlerse.6 gibi yogurt yada makarna yaninda ayran yada corba.7 bucuk gibi muz yerler sekiz bucukda da inek sutu mama karisik veriyorum.eger inek sutu vermissem azcik bal atiyorum.boyle yazinca guzel bi tablo oldu ama boyle duzenli yemiyorlar .bide disari ciktiklarinda ellerine kuru meyve ozellikle hurma veriyorum.onuda baxen yiyolar.gece iki kez mama veririm teke dusurmeye calisiyorum.acikip uyaniyolar mamayi icince uyuyolar.ben istesemde isyemesemde benimkiler 500 ml sut iciyolar.biz aptamil iciyoruz 4 numarasi tatli olunca sevmediler benimkilerin tatliyla arasi yok. Bende icine inek sutu karistiriyorum..
Ne yedirecegimi bende sastim artik herseyi vermeye calisiyorum.demir ilaci kullanmayinca kirmizi ete agirlik verdim.bir yas kontrolunde kanimiz iyi cikti sukur.bizde boyle canlar sizde yazinda birbirimizden fikir alalim.

Hosgeldin canim ben daha once tek bakiyordum bu sefer kaynanami ve gorumcemi getirdim bana acidilar galiba rahatim biraz.simdi uyuyolar.
Benimkilerin severek yedigi sey duruma gore degisiyor bazen haslanmis eti oyle bi yiyolar bazen yok.genel olarak seftali ve domatese bayiliyoruz.peynir sevmiyiruz aralarda meyve yerken filan kasar kesip veriyom ellerine yada labne.benimkilerin bide kendi yeme huyu var tam iskence kasigida tutamiyorlar beraber doke saca.bende yemek bitti diye seviniyom yarisi dokulmus oluyor.zaten.
Kizlar inanazsiniz bir yasindan sonra acayip degistiler.cok tatli oldular evin icinde tren gibi hic ayrilmiyorlar bende peslerinde.corap ayakkabi ellerinde eh eh diye diye cekistiriyolar corabi alip oturup ayaklarini kaldiriyolar giydir diye.masallah biraz buyusun ler cok tatli olacaklar masallah yavrularimiza .allah nazardan kazadan beladan korusun

canım ben de gün içinde kahvaltı olarak zeytin, peynir,tereyağ, fındık, ceviz ya da badem bu kuruyemişlerden bir tanesini veriyorum bir çotrba kaşığı kadar, bebek ekmeği ve devam sütünü karıştırıp veriyorum. yumurta ve pekmezi de 1 saat sonra veriyorum. günde 200 cc su içiyorlar, 500 cc civarında anne sütü bi de, hergün sebzeli, tahıllı,kıymalı çorba yapıyorum , haftada bir de tavuk koyuyorum, bir de yoğurt ve meyve bir türlü 3 öğüne çıkaramadım. çıkardığımda süte yer kalmıyor. bu iki ana öğünde birer yemek tabağı yemiş oluyorlar fazla mı veriyorum acaba bir de ferrum veriyorum geceleri fazla mı demir alıyorlar acaba demirin fazlası iyi değil Allah korusun çok kötü sonuçlara sebep oluyormuş ama doktorumuz ferruma devam edin demişti o yüzden veriyorum yoksa bana bu kadar demir fazla gibi geliyor ne yapacağımı bilmiyorum :S

maaşallah seninkiler kendileri yiyorlar çoğunlukla sanırım benimkiler bir tek meyveyi meyve filesinde yiyorlar ve sularını kendileri içiyorlar yemeklerini tek başına yemeye başlamadılar henüz alıştırmak istiyorum ama korkuyorum da bi yandan. bir de bana üşkün oldular ouzi ya ggündüzleri hemen hemen hiç uyumamaya başladılar tüm gün oynuyorlar ve oynarken benim d yanlarından bir sanie ayrılmama müsaade etmiyorlar odadan çıksam ağlamaya başlıyorlar bu dönem oldu mu sende de geçici mi acaba elimi kolumu bağlıyorlar resmen bir iş yapamıyorum kendime zaman ayıramıyorum :S

Merhaba bende ikiz annesiyim 8.5 aylik 11 kilo oglanlarim. Sabah 6 fa uyanıyorlar devam sutu veriyorum. 10 gibi kahvaltı yapiyorlar.ben ne yersem sofrada onlarda yiyiyor.ama tuZsuz tabiki.11.30-12.00 gibi karisik meyve ve havuc suyu sıkıyorum.icine pekmez, bebe biskuvisi,labne.kiyilmis ceviz,yumurta sarısı koyuyorum.cok severek yiyiyorlar.3 te tavuklu..Kıymalı. yada balıklı sebze corbasi yiyiyorlar.yada makarna,pilav.yanindafa Yogurt. 6 da akaam yemeginse ne varsa yine yoguttlu onu yiyiyorlar.8 gibi muz veriyorum.9da da muhallebi yiyip uyuyorlar gece 3 gibo uyanıyorlar emziriyorum yada mama veriyorum. Sabah 6 da tekrar gune başlıyoruz. Gunduz uyku neredeyse hix yok.3 kere falan 10 ar dk uyuyorlar. O kadar.oglimun biri yürümek uzere digeri oturduğu yerden poposunin ustunde gidiyor çok tatlılar masallaj.beni paylasamiyorlar. Birini kucağıma alirsam oteki ağlıyor. Anne baba anneanne teyze ve gel diyebiliyorlar. Hatta onlari kucagima aliyim diye oksurerek bogulma numarasi bile yapıyorlar. Yanliz kedi kopek hiç umurlarinda bile degil.hayvanlar hic dikkatini cekmiyor.napmaliyim bu konuda bilmiyorum.

kızlar uzun zamandır gelmemiştim bugün tesasdüfen açtım yeni sayfalar görünce çok sevindim :)
benim oğluşlarda 11 ayı bitirmemek üzereler
ikiside çok güzel yürüyor maşallah ama ben beslenme konusunda eksik hissediyorum kendimi sabah 7 gibi uyanıyorlar 150 cc kadar mama veriyorum 9 gibi tekrar uyuyorlar 1-2 saat sonra kalkıyorlar kahvaltı veriyorum kahvaltıda daha hiç domates zeytin vermedim mesala genelde cicibebe, labne, pekmez, yumurta , ceviz karıştırıp veriyorum bunu severek yiyorlar bazen bebek ekmeği oluyor cicibebe yerine
sonra üzerine tekrar 120 cc mama öğlen 2 gibi anca yemek veriyorum genelde çorbaya bebek ekemeği eziyorum tarhana, karışık sebze, yeşil mercimek, şehriye, erişte, un çorbası bu tür şeyler veriyorum, çorbalarında kıymayı çok sevmiyorlar yemiyorlar yoğut veriyorum yemeklerinin üzerine öğleden sonra ellerine salatalık meyve türü şeyler veriyorum bir öğün daha mama yiyorlar sonra akşam yemeğinde bizimle beraber biraz sofrada ne varsa ondan yiyorlar yoğurt yediriyorum gene akşam 10 gibide 120- 150 cc civarı mama yiyip yatıyorlar
gece 12-1 arası gene uykudada olsa amamlarını veriyoruz yatıyoruz
gece 2 kere filan uyanıyorlar gece bişey vermiyoruz su veriyoruz yada emziklerini veriyoruz uyorlar geri
suyu çok fazla içiyorlar gün içerisinde de
benim derdim çocuklarımı ete kıymaya bir türlü alıştıramadım tavukta yemiyorlar balık daha vermedim bu günlerde onu denicem siz hangi balığı veriyorsunuz?
offfff çok zor gerçekten tek olmak dahada zor hep bişeylerini eksik yapıyorum sanki yetiştiremiyorum allahım hepsine sağlık versin yavrularımızın

Meraba biz geldik.benimkiler gene uyuyor.
Ben hic ole karisim yapip veemedim canim.bi kac kez denedim yemediler zaten.suyu ne kadar icerler bilmem istedikce veriyom bardakla iciyolar damacanaya saldiriyolar susayinca.
Keske sutum olsaydi verseydim ilk alti ay bende gunde 2 litreye yakin sut sagardim esim mondofon diye dalga gecerdi.sonra tak diye gitti yorgunluktan herhalde zaten sutum gitti gideli kilo almiyor cocuklar.
Henuz bizde uc ogune cikmadik sayilir aksam ogunu kayniyor bizimde.
Bence demir ilacinin bir zarari olmaz.
Gunduzleri iki kez uyur benimkilerde o duskunluk bi ara vardi simdi de varda simdi kendileri istedigi yere gidince sorun olmuyor yanimdan ayrilip baska bi odaya filan gidiyorlar ben gitmesem beni arayan yok.

Hisgeldin masallah diyorum oglanlarin kilosuna boylari kac ve kac kilo dogdular.neyle besliyon bunlari.benimkiler bi yasini gecti biri on biri onbir kilo.
Ben hic muhallebi vermedim ondanmi kilo almiyolar ki .bide biseyi biseyle karistirinca mumkun degil yemezler.masallah ya nasil alismislar

Hosgeldin.hic kafana takma bence eksik meksik beslendi diye.bu verdiklerini yeseler ohooo.
Bizim soganli sarimsakli maydonozlu haslanmis et duduklude haslayip.kopatip kopartip veriyom bi dene istersen suyu ilede pilav corba makarna.
Balik konusu benimde kafami cok sulandirdi.bazen normal levrek yada somon aliyorum.yapiyorum domates sarimsak soslu.bazende bu iglonun paketli acik deniz somonu var onu veriyorum.

Seni cok iyi anliyorum 9 ay tek baktim.yorgunluktan sikintidan sutum gitti.artik yapamadim yetisemedim koye gittik.allah yardimcin olsun

hoşbulduk canım
ahhhh ahhhhh bide bunların hepsini yeseler gam yemicem bazen bir kaseyi zor bitiriyorlar çoğu zaman ikisi yarım kase çorba anca yiyorlar tabi onda bile mahvoluyorum mutfak talan oluyor yemin ederim :) bugün öğlen makarna patates yoğurt hazırladım sadece makarna yediler işte böyle
bakalım eşime et ısmarladım bide haşlayıp vereyim belki yerler inşallahhhh :)
Seni cok iyi anliyorum 9 ay tek baktim.yorgunluktan sikintidan sutum gitti.artik yapamadim yetisemedim koye gittik.allah yardimcin olsun
ben tek bakmaya devam edicem maalesef ilk 5 ay annem yanımdaydı artık tek bakıyorum bende ilk 6 ay güzel emzirdim 2 ayda öyle böyle zorlayarak sağarak fila 8 ay anca emdiler
gerçekten yorgunluk sütü çok etkiliyor

Son düzenleme:
kızlar peki sebze ve meyveleri meyve filesiz olarak ne zaman vermeye başladınız ? ben de versem mi acaba fileye koymadan yiyebilirler mi öyle ? korkuyorum da biraz :S gerçi büyükler benimkiler de ama ben ödleğim biraz 10,5 aylıklar benimkiler de.

Son düzenleme:

canım benimkilerde 10,5 aylık ben yavaş yavaş vermeye başladım bende korkuyorum ama alışmaları için mecbur napalım

Gunaydin parki talan edip geldik uyuduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…