2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

canım çok sağol hemen inceliyorum şimdi:)))

Meraba nasilsiniz.
Nasil gidiyor.
Biz iyiyiz insallah masallh.
Canavarlarim buyudu 16 aylik olduk sizinkiler nasil.
Artik yavas yavas konusuyoruz hayvan sesleri ciksrtiyoruz.iki kelimeli cumleler kuruyoz.anne dustu at dustu kades nenne kades gel gibi.allahim cooook tatlilar bunu ikizi olmayan anlayamaz.odalarda birbirlerini ariyorlar.kadiiiis diye inleye inleye.
Ote yandan zirt pirt herseye aglar oluk hala geceleri zirt pirt kalkiyoruz .istah bigun var bigun yok.birimizin 20 civari disi var birimizin hala 9.boyumuz 82 84 civari kilomuz hic artmiyor cunku kicimiz yer gormuyor.
Sizlerin nasil.iyimi bebeler.

Bu arada biz hala gece iki ve sabah 6 gibi biberon istiyoruz.nasil kezcez bu gece beslenmeyi yaa.si dis isi bitse birakirlarmi

Mehhaba ouzi maşallah yavrularına bizdede aynı durular mevcut... Hernekadar ortalığı darmadağın Etselerde önceki halimizden kat ve kat iyiyiz çok şükür ama gece süt içmeye devam ve oğlumun gece uykusu hala yok inadına uyumuyor veled.ben yastığa başımı koyduğum anda başlıyor maraton sabahı sabah ediyoruz. Oğlumun boyu ve kilosu kızıma göre biraz daha iyi kızım çıtı pıtı ama iyi şükür yemek şeçmiyorum herseyden yesinler istiyorum ama yiyecek çocuk nerde seninkiler gibi bir gün işahlılar bir gün iştahsız gidiyoruz öyle.alt açma ve değiştirme en büyük sorun altlarını açar açmaz fır diye kaçıyorlar bağıra çağıra bağlıyorum...konuşmları çok tatlı ne söylesek çat bat aynısını söylüyorlar ama en güzel anne diyorlar hatta anne anne diye şarkı bili söylüyorlar yiyesim geliyor onları tüm yorgunluğum gidiyor.Rabbim bizlerin gücünü kuvvetini artırsın evlatlarımıza sağlıklı hayırlı ömürler versin inş.

arkadaşlar beta hcg değerim 1401 çıktı tahminimce 2 haftalık hamileyim ama 2 haftalığa göre yüksek geldi değerim bi de kese de görünmedi acaba çoğul gebelik mi???

kıdemli ikiz anneleri merhaba,
siz tecrübelisiniz tecrübenizden faydalanmak istedim.
mama sandalyesi alacagım ne önerirsiniz?
sizler hangi marka aldınız ne kadara aldınız? kullanışlı mı?

Meraba canim kesinlikle 1 yasindan sonra cok rahatladim bide ben evi tamamen cocuklara gore ayarladim at kosturuyolar.
Canim seninkiler kac aylikti bu arada.

kıdemli ikiz anneleri merhaba,
siz tecrübelisiniz tecrübenizden faydalanmak istedim.
mama sandalyesi alacagım ne önerirsiniz?
sizler hangi marka aldınız ne kadara aldınız? kullanışlı mı?

Canim kullananlar vardir tabi de.bana hic mantikli gelmedi iki cocukla mama sandalyesi .belki tek baktigimdandir.biz eski usul sofrayi serip oturuyoz

selam ikiz anneleribenim ikizlerimde şükür 29 ekimde yaşlarına girdiler.gerçekten büyüdükçe daha kolay oluyor herşey..iilk zamanlar çook zordu:18:şuan oğlum yürümeye başladı kızımda arkadan gelir sanırım..kızımın 8 dişi var oğlumun 2tanecikiştahları güzel genel olarak herşeyden yediriyorum..uyku düzenlari değişken gece hala süte kalkıyorlar..bu arada ben inek sütüde veriyorum özellikle kızım çok seviyor.konuşma konusunda oğlum daha geveze kızıma göre tabi büyüdükçe nasıl olue bilemem..bi arkadaş alt değiştırme konusuna değinmiş aynı sıkıntı bizdede var kesinlikle istemiyorlar hemen kaçıyorlar...birlikte vakit geçiriyorlar ve bundan zevk alıyorlaren çokta birlikte yaramazlık pseviyorlarben mama sandelyesi kullanıyorum çünkü yerde yediremedim ellerini tepsiye koymak yiyeceklere dokunmak istiyorlar..işşallah büyüyünce yediririm.bizden haberler böyle ..rabbim yawrularımızı korusun

Canim kullananlar vardir tabi de.bana hic mantikli gelmedi iki cocukla mama sandalyesi .belki tek baktigimdandir.biz eski usul sofrayi serip oturuyoz

benimikiler 7. ayın içindeler henüz tam oturamıyorlar.oturamıyorlarken nasıl yediriyordun peki?
şu an ana kucaklarında yarı yatar vaziyette yediriyorum.
ben tek bakmıyorum şu an ama yakında ben de tek bakacagım.

maşallah inşallah ben de o günleri görürüm :)
peki hangi marka kullanıyorsun? önerir misin?

Merabalar benimkiler babalariyla kule yapiyor.
Bende nete geldim .
Canim biz ek gidaya ciddi basladigimizda arkaya destekle oturuyolardi.ondan yonce baya dik yastikta yatirarak yediriyordum.

Canlarim inek sutu ne veriyorsunuz .ben ankaradayim sutcuden sut aldik kac kez.aoc nin gunluk sise sutu aliyoruz bide p....in organik kutu sutu var hicbiri icime sinmiyor.

Merabalar benimkiler babalariyla kule yapiyor.
Bende nete geldim .
Canim biz ek gidaya ciddi basladigimizda arkaya destekle oturuyolardi.ondan yonce baya dik yastikta yatirarak yediriyordum.

maşallah sütün vardı demek ki epey vermişsin :) ben 4. ayda ek gıdaya başladım.öyle bir kaşık iki kaşık gitmedim direkt yarım kase ne yediriyorsam yedirdim bir sorun da olmadı.maşallah hep yediler.haliyle daha destekli felan oturamıyorlardı.
ya benim oglan çok sıkılgan,mama sandalyesinde oturur mu yerken bilemedim.

maşallah inşallah ben de o günleri görürüm :)
peki hangi marka kullanıyorsun? önerir misin?

merak etme tatlım görürsün bi zamanlar banada çok uzak geliyordu ama bin şükür büyüdüleryeterki sağlık olsunben kraft marka aldım çokta memnunum canım.bu arada ben inek sütünü sütçüm var günlük taze geliyor ordan veriyorum.tabi sulandırarak

Vardi canim ama malesef cabuk gitti hatta o kadar cok sutum vardi ki cocuklar ememiyordu bogulacak gibi oluyordu.bende sagmaya basladim .gunde bir yada bi bucuk litre sut sagiyordum.cocuklar iri dogmalarina ragmen doyuyordu.besinci ayda mamaya basladik.ek gidayada basladik ama yemediler zaten 6.ayda oturmaya basladilar.8.ayda sutum bitti.tam sutum azaldi cocuklar guzel emmeye basldi bu sefer sut gitgi.her gun beyaz uzum bulgur helva rezene isirgan yiyip iciyordum .cok uzulmustum hala da uzgunum ya.olsun allah saglik versin.

Kızlar ek gıda olarak hangisi önerirsiniz bizimde ek gıdaya geçme zamanımız geldi galiba

Canim patates havuc balkabagi puresi yogurt elma puresi oneririm .ben demir ilaci vermedimden az az pekmezde veriyordum.kesinlkkle muhallebi onermem.yapacaksanda pirinctn degil yulaftan yap.insallah sikinti olmadan alisir bebislerin.

17 aylığız zaman zaman ikea mama sandalyesinde zaman zaman odada oturarak yiyorlar gündüz bizim gibi gece hala inek sütü alıyorlar.. 2 kez içiyorlar.ben de nişastayla kıvamlı pişiriyorum sütü bal ve pekmez koyuyorum.kızım 12 ay yoğurt yedi şimdi ağzına sürmüyor..oğlum daha iştahlı ama kaşığın arkasından ağlayan çocuklarım yok.8 ay yatarak beslemiştim.erken yatıp erken kalkıyorlar ama kesintisiz uykumuz henüz yok...sütü haftalık 15 kg alıyorum kaynatıp kavanozlara koyup kapaklarını sıcakken kapatıyorum dolapta 10 gün bile duruyorlar...yalandan konserve yapmış oluyorum ama tek farkı hep yeni kapak kullanmama gerek kalmıyor eskileri tekrar tekrar kapatabiliyorum

arkadaşlar nasılsınız çok uzun zaman oldu girmeyeli ikizlerimde bu arada 2 yaşına geldiler eski üyelereden kimler var bakalım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…