2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

Bıde gırmısken krese baslayan varmı.?
Bende 28 aylıkken krese vermeyı dusunuyorum ucretsız ıznım bıtıyor 10 ay sonra sımdıden onu dusunuyom.cok baglandık bırbırımıze bensız yapamazlarmıs gıbı gelıyor.ama daha zaman var tabı.bazen babaları oynuyor ben markete fılan hava almaya cıkıyorum ıkı dak gecmeden ayne yok demeye baslıyolarmıs.hıc kıyamıyorum.calısan anneler helal olsun sıze.millet bana nasıl tek bakıyon diye hayret edıyor bende calısanlara hayretle bakıyom.

canım inan biz de hiç kıyamıyoruz ama bir yerde de mecburuz çalışmaya
kredimiz var, çalışmalıyım
öğretmenim ben
çalışma şartlarım iyi sayılır
çaramba dersim yok
perşembe sadece 2 saat
cuma öğleden sonra gibi
zor mu diye sorarsan çok zor
sabah ben işe giderken ağlamıyorlar
bay bay yapıyorlar ama
eve geldiğimde epey bi mızırdanmaları ouyor
nazlanıyorlar annelerine
gözlerindeki bir damla yaşa kıyamıyorum

hosbulduk cnm saol. bizimkiler de bu ara baba dede mama diolar. evet tek bakmak gercekten zor ama dedigin gibi çok zevkli canim. ben de ilk beraber bir ay annemdeydim ama eninde sonu da evimde tek bakicam diye dusundum evime geçtim. bu benim için daha iyi oldu bastan tek bakmaya alistim çocuklarım bana bende onlar a alıştım artık bi duzen imiz var. iki kisi olunca karisiklik oluyo bi duzen kalmio. ama bndank oturuyorum ve disari çıkma pek olmadi bizim icin de o sorun oluyo. yazı bekliyorum bakalim ins o zman cikariz. eşim de isinden dolayı yardimci olamiyo. ben halimden memnunum allaha çok şükür. biraz zor olsada artık ogrendim onlarla nasil iletişim kurucagmi. ben kendi çocuklarım dan önce hic bebek kucagma almadim. herseyi kendi cocuklarimda ogrendim. simdi kendimi annemden bile daha bilgili hissediyorum :90:

Allah yardımcınız olsun ya.senın calısma saatlerın ıyımıs ben calıssam 8 ve 6 olacak cok uzun bı sure.
Nazlansınlar annesı azcık.bızımde asımız vardı gene ne zaman bıtecek bu ası bıktım ya. Bıde tutulmuyolar artık bugun hemsıre ıgneyı vuramadı zaten.

Kimsecikler uğramaz olmuş buraya bende dahil. Nasıl yaramazlarınız kızlar benimkiler çok fenalar canım çıkıyor arkalarından koşmaktan.alıştık artık bunlara ama iştahları yok zorla yediriyorum en zoruda kahvaltı ne yedireyim bilmiyorum.tuvalet alışkanlığına başlayanınız varmı ikisi ile birlikte nasıl olacak bilmiyorum.

Son düzenleme:

Meraba gelincik
Bende burdan imidi kesmis baska topiklerde takiliyordum .
Siz kac aylik oldunuz 20 ayligiz .tuvalet egitimine baslamadim 2 yasdan sonra dusunuyom duruma gore 2 bucukda olabilir.
Istah bizdede yok ama takmiyom acikinca pasa pasa elma araklayip yemeyi biliyolar.
Kahvaltida ana yiyecegimiz yumurta onun disinda cok azcik peynir zeytin bol salatalik.su yaz gelsede su cocuklari salataliga bogsam.

Ouzi merhaba beni hatırlarsn :) benimkiler 25 aylıklar ve 2 aydır kreşe gidiyorlar ben çalışmadığım halde gönderdim çünkü artık evde onlara yetemediğimi farkettim sosyalleşmeye, farklı yüzler görmeye, çocuklarla oyun oynamaya ihtiyaçları var,inan ki ilk bir hafta haricinde hiçbir uyum sorunu yaşamadılar kızım ve oğlum şimi uça uça sevinerek gidiyorlar kreşe, ben yarım gün gönderiyorum 12'den 6'ya kadar, o kadar faydasını gördük ki daha sosyal daha özgüveni yüksek neşeli çocuklar oldular ve bana gelince çocuklarım kreşteyken evdeki temizlik, yemek,ütü vs. İşlerimi halletmiş ve bitirmiş oluyorum hem de tek başıma da olsa hareket kabiliyeti kazandım :) en azından 2 yıldır unuttuğum dışarı çıkmayı vitrin bakmayı bile özlemişim 2 yıl boyunca evde tek başıma çocuklarıma bakmak beni çok zorlamış ve bunaltmıştı, şimdi ise biraz nefes alıp psikolojik olarak rahatlıyorum ve çocuklarıma daha verimli olabiliyorum, kreş fikri belki baştan korkutabilir küçük olduklarını düşünebilirsin ben de öyle düşünmüştüm ama hiç de öyle değil kreş fikri bakıcıdan yakınların bakmasından çok daha iyi bence

Maaşallah çok tatlılar Allah bağışlasın minikleri. Benim yavrular 25 aylıklar son azı diş sorunu yaşıyoruz özellikle kızımda oldukça zorlu geçiyor gece uyanmaları vs. Bunlar da benim oğlum ve kızım :) gaza gelerek kızımın saçlarını ağustosta sıfıra vurdurduk daha gür çıksın diye maalesef bi fark olmadı çaresizce uzamasını bekliyoruz artık yaptık bi kere bi hata napalım

Eklentiler

• image.jpg
    207,5 KB · Görüntüleme: 120
  • image.jpg
    111,8 KB · Görüntüleme: 130
Mrb cincikk nasılsın? Seni gördüğüme sevindim, hala aktifsin, ben uzun zamandır girmiyorum, maşaallah kuzuları büyütmüşsün, bizde 10 gün sonra 2 yaş oluyoruz, ne çabuk geçmiş zaman, çok şükür bugünlerimize

Merhaba başak iyiyim teşekkür ederim sen nasılsın ? 1 seneden fazla bir zamandır girmiyordum foruma birkaç gündür yeniden girmeye başladım :) ben de seni gördüğüme sevindim teşekkür ederim siz de 2 yaşa gelmişsiniz maaşallah. Nasıl gidiyor paşalar nasıllar sen nasılsın nasıl geçiyor hayat?

mrb arkadaslar benım bebgım 33 haftalık dogdu 1,600 grm 22 gun kuvezde kaldı doktora goturduk kalbınde ufurum var dedı 2 tanee bırı 3mm dıgerıde 4mm dedı 1 yasında yıne getırın dedı acaba bbegı böyle olan varmı suan oğlum 11 aylık telaslandıkta bılgısı olan varsa paylamısnrz tskler

Tecrübeli 2z anneleri yardımcı olurmusunuz bizlere... mesela hangi marka süt sağma makinası kullanalım? Bebek arabası 2z kullanışlı mı ? Tek tek mi alalım? Yatak ilk başlarda ne kullandınız?:)

Tecrübeli 2z anneleri yardımcı olurmusunuz bizlere... mesela hangi marka süt sağma makinası kullanalım? Bebek arabası 2z kullanışlı mı ? Tek tek mi alalım? Yatak ilk başlarda ne kullandınız?:)
Ben ameda lactaline kullanmıştım göğüs pompası olarak memnundum bayağı. Bebek arabasını da peg perego aria twin aldım hala kullanıyorum memnunum ama ben bebekler 6 aylıkken almıştım bebek arabasını yeni doğanlar için pek uygun değil , 6 aydan sonra kullanacaksanız rahat edersiniz diğer arabalara göre hafif kompakt, kapanınca dik bir şekilde bir yere yaslamadan duruyor, açılıp kapanması kolay çocuklarım 2 yaşında hala kullanıyorum.

Kızlar ben geldim tekrar görüşmeye nedersiniz ikizleri büyüdü mü bklm....

Selamlar kimseler uğramıyor sanırım topiğe.benim oğlumla kızım 29 aylık oldular her geçen gün yeni şeyler öğreniyorlar hala zorlanıyorum tabii ama bu kadar büyüdüklerine inanamıyorum, tuvalet eğitimine başlamadık henüz bu yaz başlamayı planlıyorum bol bol oynayıp şarkılar söylüyoruz kreşe devam ediyorlar oldukça faydasını gördük. İlk bebekleri ikiz olup 3. Bebeği planlayan var mı ? Benim aklıma bir gelip bir gidiyor 3. Fikri. Yaşım da 32 çok düşünmeye de vaktim yok ama cesaretimi toplayamıyorum yeniden bir de yenisi de ikiz olursa diye düşünüp iyice cesaretimi kaybediyorum

Bu arada çok süslü bi kızım var kreşte öğretmeninin kürküne takısına heves ediyor :)

Eklentiler

• image.jpg
    170,2 KB · Görüntüleme: 158
  • image.jpg
    161,1 KB · Görüntüleme: 150
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…