önemli değil ne demek ya şu anda hamile olduğun için herşey o kadar farklıki hastalıkta birtek canlıya oda hamileye gelişi güzel müdahale edilemez çünki normal yaşantından şu anda bütün hormonlar yüzünden faklısın ve içinde en küçük kötü bişeyden etkilenebilecek bi canlı var o yüzden hiç kendinizi eskiyle yeniyle kıyaslamayın şöle bi örnek vereyim benim
2.oğluma 7 aylık hamileydim yaşım tam 20 di ehliyet için sınavlara falan girdim ondan önce dr.kontrolü için rapor alıyosun falan zaten sallamasyon sorup geçiriyolar en son göz dr.takıldık normalde gözlerim bozuk oturtup adam beni muayene etti dedim benim gözlerim bozuk sol ... sağ .... vs ve benim sol gözüm o anda % 30 görüyo çıktı :)))) ayy ben şok nasıl ya dedim adam eni konu muayene etti evet bu böle dedi size rapor veremem ben önce gözlerinizi düzeltelim öle yalvar yakar aldık sözler verdim doğumdan sonra yaptırcağıma falan başka dr. gittim durumu anlattım bana direkt hamilesin o yüzden dedi nasıl dedim anlattı işte yani düşün gözün bozuksa daha çok bozulabiliyo hamileyken :))) şaka gibi çok şükür gerçektende hamilelikten sonra normale döndü benim eski dr.da bana hamileler 9 ay başka varlıklar gibidir derdi mesela Allah korusun bi araba çarpsa herhangi birine bi hastalığı yoksa hemen müdahale edebilirz derdi ama hamile olunca malesef yapamıyoruz falan filan :)) neyse uzattım annen doğru sölemiş şekerli su en iisidir ama yinede dr. sor aynı ayran gibi oda ters etki yapabilir eğer çok büyük sıkıntın yoksa yat uzan geçinceye kadar bence ağzına olmadı bi tane küp şeker at ben öle yapıyorum veya salata yiyorum çünki ne tatlı ne tuzlu salatalık ii geliyo bana içimide ferahlatıyo
benim hayatım boyunca tansiyonum düşük olduğu için ben çoğu zaman unutuyorum geçen hafta dr.tansiyonumu ölçtüğünde 9.5 di bana göre ii mesela ben narkoz falan aldığımda benim tansiyon problemi yüzünden ameliyattan sonra falan bana ağrı kesici bile yapamıyolar hemen çünki tansiyon çok düşük oluyo
bende son kontrolumde doktoruma tansiyon düşüklüğünden şikayet ettim yüksek olmasındansa düşükolmasını tercih ederiz ne güzelki senın tansiyon düşüyor dedi.
tansiyonun düştüğü zaman sol tarafına yat ve 5-10 dakika dinlen tuza fazla yüklenme hatta biraz zaman geçsin tuza kısıtlama getiricem dedi.
benimde doktorum aynısını dedi canım o yüzden bende sürekli yatıyorum.
canım benimde herkes az diyor ayına göre ama bence çıktıiç karınla ilgiliymiş ya bu durum iç karnı geniş olanın göbüşü daha geç çıkarmış. bende dün gece yattım sanki karnım hiç yok gibi geldi saahtan bu yanada bakıp duruom önceli günlere göre daha mı az diye eşime sordum hayır diyor. heralde gaz filan yok ondan az gibi geldi. bende bi an önce büyüsün istiyom..
hahaha çok güldümmmm atınıda al ha:))merhaba arkadaşlar
tansiyon düşüklüğünden korkmayın. benimde 6-9 larda geziyor. doktorum gebelikte yüksek değil düşük tansiyon istiyoruz dedi. tansiyonu yükseltmek için bişey yapmayın derim. çünki bu vücudumuzda oluşan diğer değişikliklerden bir tanesi.
benimde bugün acayip belim kalçalarım ağrıyor. sağ ve sol tarafa yatmaktan yoruldum valla. bacaklarımın arasındada bir yastık var. dönerken birde onu taşıyorum. eşim "atını al" diye güldürüyor beni.
bende ıhlamur bile olsa bitki çaylarını içmekten korkuyorum. rahim kasılması yapıyormuş. örneğin a vitamini bile fazla alınmayacak. yani yediğimiz herşeye dikkat etmeliyiz.
nasıl yaaaa inanmıyorum ayyy çok üzüldüm kistik higroması neymiş(( ne olur habersiz bırakma bizi inan şok oldum arkadaşım (
Cnm tüylerim diken diken oldu, Rabbim seni korusun, güç ve sabir versin. Ne diyeyim baska bilemiyorum... Kelimelerin bittiği yer burası...
dün ben bir arkadaşla konuştum hakiki zeytin yağı çatlamayı önlüyormuş hertarafını yağla dedi bana şimdiden dene istersen
canım tüylerim diken diken oldu Allahım sana sağlık ve güç versin
cnm Allah sabır versin, Allah yardımcın olsun
canım çok üzüldüm. rabbim acını dindirsin. inşaAllah çabucak toparlanırsın ve en kısa zamanda tekrar yüzün güler.
şuanda şoka girdim canım çok kötü oldum hiç birşey diyemiyorum.Allah sabır versin canım.hayatımda duymadığım hastalıklar.kızlar topiğimize nazar değmeye başladı.
Ay Carmennn canim cok kotu oldum cok uzgunum,canim allah sana sabir versin guc versin....allah bir daha boyle acilar vermesin
((((((
canım Allah sabır versin ne diyeceğimi bilemedim.. teşhisi daha önce hiç duymadım ama bi doktora daha gitseydiniz bilemedim ne diyeceğimi
söylenebilecek hiç birşey yok Rabbim en kısa zamanda acını hafifletsin acın dinsin Rabbim yardımcın olsun...
canım benim çok üzüldüm çok dün sen beni teselli etmeye çalışıyordun bugün ben sana... yazmak çok zor acını en içimde hissediyorum inan allahım sanada sabrını versin en kısa zamanda toparlanırsın inşallah geçmiş olsun
ne diyeceğimi bilemiyorum, allah sabır versin canım
carmen kendimle ilgili haber yazacakatım senin ve brnryns un haberlerini alınca elim ayağım kesildi.
dediğin kisitik higroması nasıl bir olay hiç duymadım ve suni sancıyla doğum yapacak olman tek kelime diyemiyorum.
sadece sana Çok dua edeceğim bil.
Allah seni korusun.
canım yeni okudum çok geçmiş olsun ne denebilirki suan bilmiyorum rabbim yardımcın olsun en kısa zamanda tekrar aramıza dönmen için hep dualarımdasın allahım dayanma gücü versin arkadasım.
Canım coook üzüldüm yazdıgın şey ne demek bilmiyorum..ne desem boş,rabbim sabır güç versin..tez vakitte toparlan inş.dua etcem arkadaşım senin için..
CARMEN ;
Canım okuyunca çok kötü oldum Allah sabır versin dilim varmıyor resmen kesin çözüm bu mu peki anlamadım açar açmaz şok oldum inşallah yazdığın gibi olmaz konu hakkında pek bir bilgim yok ama sadece çok üzgün olduğumu söyleyebilirim
brnyns ;
Canım sana da geçmiş olsun dikkat et kendine çok yorma kendini allah korusun şu riski dönemleri bi atlatsaydınız Rabbim yardımcınız olsun inşallah
Atladığım bişey varsa kusuruma bakmayın kızlar bayadır giremiyorum geçmişi okuyamadım açar açmaz gözüme Carmen ve brnyns çarptı ve çok üzüldüm geçmişe bakamadım inşallah hepiniz çok iyisinizdir kendinize be bebeklerinize iyi bakın Allah hepinizi korusun inşallah
slm arkadaşlar benım aklım carmen de habr alan varmı hiç kendisinden çok dua ediyorum rabbım yardımcisi olsun benm arkadş akşam doğum yaptı çok acı çekmiş eşi anlattı kendime gelemedim yaa aklıma carmen de geldi bol dua edelim arkadaşımıza rabbim hiçbirimize yaşatmasın bu acıyı tamamına erdirsin herkesin sağlıkla gebeliğini
canım nasıl oldun?
canım nasılsın çok merak ettik seni
geçmişi okuyordum kızlar kusura bakmayın biraz geç cvp yazıyorum...öncelikle hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim...zaten biliyordum yanımda olacağınızıı...cmt.den beri sanki hayat durdu bnm için...bebeğimin hastalığı evet kistik higroma ilerleyen zamanlarda kistlerin küçülme ihtimalinin olduğu doğru ama her durumda değil...bnm bebeğimde hiç değill..bu hastalıktan dolayı karnında ve beyninde sıvı birikmeside başlamıştı..ayrıca ense kalınlığı 5mm olmuş...su an cok uzun uzadıya anlatack durumda değilim ama şunu söylim 2 ayrı bu dalda uzmanlığını yapmış profesörde gördü...suan çıkmak zorundayım geçmişe olsuna geldiler akşamagirip daha ayrıntılı yazacm sizlere...
bu arada bebeğim kız mış
Kzlar birsey sorcam....yatakta ya saga ya sola dogru yatmak dogru olan diymi?sirt ustu yatmamak mi gerekiyor?