2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

tebrik ederim sarayca rabbım saglıcakla kavustursun sızı bırbırınıze dılerım bızlerde yasarız bu mucızeyı :KK16::KK16:
cok sevındım gozunuz aydın....

merhaba hanımlar sayfa ne kadarda gerılerde kalmıs sanırım tum kuzucuklar ayaklanmıs artık gun yetmez hale gelmıs hepımız ıcın :)
bız bu ara epeyy epeyyy sancılıyız cat pat yuruyoruz ama dısler rahat vermıo oğlumun 4 5 tane dısı bır anda cıkma cabası ıcınde damaklarımız kıpkırmızı ve sıs halıyle yemek ve uyku hoooppp adda gıtıı bızde :) yogurt dısında bısı yedıremıyorum cok zayıfladı yavrum bı kasık corba yedırmek ıcın bı camdan dısarı cıkmadıgımız kalıyor :KK43: sızler nasılsınız neler yapıyorsunuz kuzucuklarınızın keyıflerı nasıl umarım herkes ıyıdır hersey yolundadır....

sarayca canım çok güzel yaa Allahım tamamına erdirsin sağlıkla kavuşmak nasip olsun darısıda bizlere olsun inşallah :)

poyrazcım sorma kimseciklere giremiyor çok üzülüyorum :KK43: bizde iyiyiz çok şükür. kuzum 14.5 aylık.. 1 aydır yürüyoruz çok şükür. başlarda sürekli peşinde biraz zor oldu ama yürümesi çok güzel özgürlüğüne kavuştu ve rahatladı kuzucum. onun dışında biizm 8 dişimiz var ama bu aralar ara ara tutuyor ağrılar artık diğerleride yolda demek. yemek bizde bazen çok sıkıntı bazen fena değil. sıcaklardan olabilir dişten olabilir diye çok üstüne gitmiyorum. çok şükür emmeye devam ediyor o zamanlarda emdiği yetiyor demekki diyip gönlümü rahatlatıyorum. ya da meyve gibi vitaminli şeyler yiyince de rahatlıyorum. sağlıklı olsunlarda inşallah hepsi..

Bizde 13 aylık olucaz nerdeyse 8. dısımız cıkmıs dun farkettım...ahh bır cozebılsem su yemek sorunumuzu neysekı gece uykularımız bıraz duzene gırdı artık 2 3 kez kalkıyoruz ıstısnalar dısında :) nec canım ya senın gunluk beslenme programın nasıl neyı ne zaman ne olcude verıyorsun mesela kac kasık corba yese doymus oldugunu dusunebılırım artık...doktorum ısrarcı olma teklıf et yemıyosa aynı seyı bır dıger ogunde ver kabul edene dek aynı seyı tekrarla dıo tamam dogru olanda bu ama gel gelelım su ıcımdekı anneleık canavarına soz gecıremıyorum ay yemedı sunu yapıım ay doymadı bunu yapıım mutfakla salon arasında gecıo nerdeyse gunum...uyku saatımız duzenlıı dııl oyuzden yemek saatımızde duzenlı bı beslenme oturtamadık bı hafta aynı saatte kahvaltı yapıyosak dıger haftalarda degısıyor sızlerdede boylemı bızdemı bı sorun var:KK53:

Kızlar herkese merhaba . Sarayca tekrar tebrik ederim arkadaşım ..

Poyraz benim oğlum Mertimde 13,5 aylık oldu teyzesi ..
6 tane dişimiz var şuanda ..
Oğlum dişi patlamadan 3-5 gün önce iştahı epey azalıyor patlayıncada çok şükür tekarr yemeye başlıyor .
Sabah kahvaltı , öğlen çorba , öğleden sonra meyve akşam yemek gece yatarken mama ..
Kahvaltı ve öğlen uyusuna yatarkende inek sütü veriyorum.
Her öğünde 4/4 lük yemiyor öyle bir beklentimde yok ama ben memnunum yemediğinde zorlamıyorum çünkü zorlayıp yemek olayından nefret ederse sonra halim perişan .. Zorlamadığım için en azından doyacak kadar yiyor ..
Şuan kilosu boyu ortada ne zayıf ne kilolu gayet memnunum zaten önemli olan sağlıklı olması ..
Gece uykusu çok şükür doğduğundan beri bizi memnun etti şuanda 1 sefer kalkıyor sabah 4 de mama içip tekrar uyuyor .
Benim kuzuşumda 13 aylıkken yürümeye başladı şimdi koşacak nerdeyse ..
herşey zamanla oluyor ve onların gelişimini izlemek çok güzel bir duygu .
Bizden böyle ..
Herkesi kocaman öpüyoruz oğlumla :)

merhaba hanımlar, sayfamız baya gerilerde kalmış, zor buldum... tamda size hamile olduğum haberini verecektim...benim için sürpriz oldu, hiç beklemiyordum, ilk hamileliğimde, ilaçların etkisi, zor hamile kalmanın verdiği stres ile baya kilo almıştım,zayıflamaya çalışıyor, spor yapıyordum, bir akşam kıpırtılar hissettim, hadi canım olmaz dedim kendi kendime, eşimi uyandırıp test almaya gönderecektim ama ya bir şey yoksa deyip, sabahı bekledim, sabah ilk işim eczaneden test almak oldu iki çizgiyi görünce çok sevindim ve hemen kanda beta hcg baktırdım, oda 1900 civarında çıktı, eşimi aradım, eşimde şaşırdı, annemi ablamı aradım, onlar göz yaşlarını tutamadılar...ALLAH isterse oluyor kızlar, Rabbim sağlıklı bir şekilde doğmasını nasip etsin, isteyen herkese evlat sevgisini nasip etsin, hepimizin bebişlerine sağlık, mutluluk versin...sizlerinde tahmin edeceğiniz gibi tarifi anlatılmaz bir duygu bu...sevgiler hepinize...:KK16::KK16::KK16::KK16:

Darısı tüm isteyenlerin başına :) Hayırlısı olsun sarayca...:nazar::nazar::nazar::nazar: nazar değmesin maşallah kuzucuğa. Habersiz bırakma bizi..

maşallah bilgemmm kuzucuguna :) bizde bu ara emmeyı bırakmak uzereyız :KK14: cok uzuluyorum bır aydır ısırmaya basladı sımdılerde kanatana dek ısırıyor ona ragmen ne denedıysem vazgecmedı ısırmaktan uyurken emzırmeyı denedım onda dahı ısırıyor.. 8 de kalkıyor emzırmeye calısıyorum bıraz sabah 9 10 gıbı bır yumurta 4 5 tatlı kasıgı labne yada krem peynır badem ve cevız cok az domates rendesı yok denecek kadar az recellı ekmek verıyorum ekmegı nasıl verırısem vereyım ufalasamda dahı yemıyor uyumamız 12 yı buluyor uyutuncada azcık emzırıyorum kalkınca meyve bıraz sora corba yıne ekmeksız uyku vaktı yıne emzırme cabaları uyanınca yogurt ve aksam yemegı yatarkende devam sutu ama cogunlukla 60 lık ıcıyor gecede 2 3 kez emzırıyorum az az sızce yeterlı bı beslenme olcusumu menumuz ? ekmek yıyebılmesı ıcın neler yapıım lutfen bana bı fıkır verın su sıra yemek faslı benı resmen cıldırttı da :KK37:

maşallah bilgemmm kuzucuguna :) bizde bu ara emmeyı bırakmak uzereyız :KK14: cok uzuluyorum bır aydır ısırmaya basladı sımdılerde kanatana dek ısırıyor ona ragmen ne denedıysem vazgecmedı ısırmaktan uyurken emzırmeyı denedım onda dahı ısırıyor.. 8 de kalkıyor emzırmeye calısıyorum bıraz sabah 9 10 gıbı bır yumurta 4 5 tatlı kasıgı labne yada krem peynır badem ve cevız cok az domates rendesı yok denecek kadar az recellı ekmek verıyorum ekmegı nasıl verırısem vereyım ufalasamda dahı yemıyor uyumamız 12 yı buluyor uyutuncada azcık emzırıyorum kalkınca meyve bıraz sora corba yıne ekmeksız uyku vaktı yıne emzırme cabaları uyanınca yogurt ve aksam yemegı yatarkende devam sutu ama cogunlukla 60 lık ıcıyor gecede 2 3 kez emzırıyorum az az sızce yeterlı bı beslenme olcusumu menumuz ? ekmek yıyebılmesı ıcın neler yapıım lutfen bana bı fıkır verın su sıra yemek faslı benı resmen cıldırttı da :KK37:
Benim oğlumda ekmekle arası pek yok... Çeşitli şekilleri deniyorum. Kızartıyorum bazen bazen reçelle bazen çorba içine ama çok severek yemiyor. Bende eksik kalmasın tahıl grubu diye öğünlerde makarna pilav pişiriyorum. Çorbanın yanına cezvede makarna pişiriyorum biraz hem sandalyesinde makanraları kendi yiyiyor hemde tahıllı bişeyler yemiş oluyor. Bizde sabah 8 gibi uyanıyoruz 7 de uyanıyorda emiyor biraz 8 oluyor kalkıncaya kadar. 9.30 - 10.00 gibi kahvaltı. Labne bazen yumurta biz yumurtayı pek sevmiyoruz bu ara az pişmiş veriyorum yiyiyor. Bakalım. Sizdeki gibi bizimde reçel labne yumurta artık ne yerse. simit alıyorum bazen onu kemiriyor yanında labne vs veriyorum. Bir ara kaşar yiyiyordu bu ara onu da yemiyor. sonra emerek uyuyor saat 11 gibi , öğlen yemeği saat 14.00 falan oluyor. çorba bazen yemek köfte yoğurt artık ne vericeksem yanında yine ekmek olmadı makarna ya da pilav. ara öğün meyva uyanınca. akşam yemeği ve aralarda emziriyorum her yemek sonrası emzirmeye çalışıyorum umarım bizde erken bırakmayız. ısırma için yatarak emzirmenin işe yaradığını duymuştum. Yatarak emzirmeyi denedin mi bilmiyorum. birde öyle dene belki işe yarar. Ekmeği yine bir gün öncenin ki olunca daha rahat yiyiyor. Daha yumuşak ve ağzında kolay eriyor.

Son düzenleme:
nasılsınız kızlar umarım herkes iyidir günleriniz dopdolu ve oldukça yorucu geçiyordur herhalde aynı benim ki gibi.
akşam 9.30 olmasını iple çekiyorum kızlar yatınca dinlenme fırsatı buluyorum.büyük kızım birinci sınıfa başladı sabahçı olduğu için güne çok erken başlıyoruz okula git gel ödevler, evde zeynep ve ev işleri baya yoruluyorum anlıyacanız allah çalışan annelere bol bol dayanma gücü versin.
msj okudumda herkesde aynı sorunlar ve en büyük problem yemek bizde de aynı yemek yemeyi hiç sevmiyor bu ara benide sadece gece emiyor gündüz istemiyor bırakacak mı acaba? kahvaltıyı hala karıştırarak yedirebiliyorum ayrı ayrı kesinlikle yemiyor nasıl alıştıracagım bilmiyorum?
dişler yine harekete geçti damakları şişti yine, bi çıkarsaydı kuzucum.
tek tek konuşabiliyor derdini anlatabiliyor artık .
koltuk ve kanepelere çıkıyor hoop deyip atlamaya çalışıyor bazen düşüyor rabbim her türlü kazalardan korusun onları her zaman yanında olup tutamıyorum.
işte bizdende şimdilik bu kadar kendinize ve bebişlerinize iyi bakın hoşçakalın.

merhaba aymutucumm okul sezonu açıldı sizin için demekki Allah kolaylık versin.. bende eylül başı itibariyle çalışmaya başladım. çok çok şükür bu seney tayin istemiştim evimize yürüme mesafesi olmasada araba ile 5 dk olan i okula çıktı. sabahçıyım. öğlene kadr bakıcı bi akrabamız bakıyor. başlarda çok kaygılı ve üzüntülüydüm ama insan alışıyor kuzunun evde huzurlu mutlu oldugunu bilince.. hem bana da değişklik oldu. inşallah artarak iyi devam eder bu durum ikimiz içinde.. eve geldikten sonra kuzucum uyuyna kadar hiçbişir iş yapmıyorum sadce vaktimi kuzuma ayırıyorum özlem gideriyoruz. akşam yatınca tüm işlerimi o zaman hallediyorum. yarım gün çalışmak çok çok büyük bi avantaj Allah tam gün çalışanların yardmcısı olsn. onun dışında çok şükür iyiyiz. bu hafta tahllilerimiz ve utrsonumuz var o durum biraz geriyor :KK43: ne olur dua edin hepsi temiz çıksın.. sizleri çok çok öpüyoruz kuzucumlaaa

mls arkadaşlar, uzun zamandır kimse yazmamış buraya, sayfamız terkedilmiş :) arada yazalım...

teyzeleri, kızım bu ayın 20 sinde 1,5 yaşını dolduracak inşallah.. bir çok kelimeyi kullanabiliyor, anne, baba, babaanne, acıyor, brun (buuu) ağız (aız) ayak(aga) mama, cıss (sıcak olan herşeye cısss diyor) ayrıca 2 kelimelik cümleleri de var, anne geliyor, baba geliyor, anne gitti, baba gitti gibi :) en sevdiği çizgifilm ali babanın çiftliği şarkısı, bayılıyor... kızım her gün 10-15 defa dinliyor ve hayvan seslerini çıkarmaya çalışıyor, hav hav (av av) miyav (biyav) ü-ürü-ü-ü-ü (üüüü) gıdgıd gıdak (gıdı gıdı) mööööö (mmmmmöööö) gibi :) kızımın alt ve üstte toplam 12 adet dişi var henüz, ama yemek yeme konusunda sorun yok, her şeyden yiyebiliyor... artık bir çok özelliğinin kendine has olduğunu düşündüğümden, diğer bebeklerle hiç kıyaslamıyorum bebeğimi,her çocuk farklı olabiliyor çünkü... 2. bebeğimde iyi, inşallah sağ salim dünyaya gözlerini açar bıcırığım :) eh bizden haberler bunlar, sizlerde yalnız bırakmayın sayfamızı lütfen :)) sevgiler hepinize.....

coktandır gıremeyıpte hep aklımda olan, oglusumun her anını yasayıp yazdıgım ,merakla sızden gelenlerı okudugum forumumuza sımdılerde kımseler gırmez olmus arada bır kontrol edıp cıkıyordum ama bu sefer yazmadan edemedım...stresle bınbır zahmet ve duayla kavustugum ogluma kardes gelıyor hemde hıc ummadıgım bı anda dılerım darısı tum ısteyenlerın basına olur...sevgıyle kalın...

Kizlar merhaba,
Herkes hayatin yogunlugu icinde kaybolmus durumda galiba.Minnoslar kocaman oldu artik ama sanirim sendromlari da basladi,en azindan benimkinin.sizinkiler ne durumda? Ben resmen oglumu taniyamaz oldum ve maalesef o hircinlastikca ben de hircinlasiyorum ve sonra da icime oturuuor oturup agliyorum.sizler ne durumdasiniz? Benimki yemek yemeyinde unuttu cok sacma bir donemden geciyoruz galiba

en son ne zaman yazdım hatırlamıyorum :KK16: baya olmuştur.
kızım 3.5 yaşında çok şükür bugünlerimize.
kimimiz tekrar hamile kaldı ikinci kez anneliği tattı.
kimimiz iş telaşı ev yaşamı derken zamana yenik düştük unuttuk buraları :)
hepinizi sevgiyle kucaklıyorum :KK36:

X