2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

merhaba arkadaşlar

bir iki haftadır yoktum. arada girip baktım ama yorum yazamadım.

CARMEN canım çok üzüldüm bu durumda ne denilebilir bilmiyorum :KK43: umarım bir an önce toparlanırsın...

brnyns geçen gün girdiğimde sanırım kanaman olmuştu umarım şimdi daha iyisindir.

birde boluya gitmişsin ben BOLU luyum :KK1:

ben artık bu aydan itibaren kadın doğum hastanesinde doktora gitmeye başladım.
hem özel hastane hemde kadın doğum ikisinede gidicem.
özel hastane çalıştığım yerde, kadın doğum doğum yapıcağım yerde olduğu için.

bugün 13+5 göründü ve %60 kız dedi :KK1:
geniş çaplı ultrasonla herşeyine bakıldı gayet güzel herşey:nazar:

cinsiyeti belli olan varmı başka....

Annecikler bişi sorcam göbüşleriniz cıktımı benım hala az hele sabah kalkıyorum hıc yokmuş gibi ne zamn cıkıcak kocaman olck
:KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49::KK49:

ermer cnm evet nedendir bilmiyorum perşembelerde bi uğursuzluk var sanırım hep perşembeye denk geldi kanamalar şimdi yine yeni perşembeye girdik valla psikolojim bozuldu adet kanaması gibi bekler oldum olcakmı die :KK43:(( bende boluluyum :) hemşeriyiz yani kesin tanıyoruzdur birbirimizi malum bolu olunca tanınmamak mümkün olmuyo :) özelden yaz istersen bolunun içindenmisin köyündenmi ??

kızlar benim ilk hamileliğimde deli olucaktım 5. ayımı doldurdum hala bi şişlik yoktu :KK43: alalm diodum ne zaman çıkacak bu karnım ve inanınki doğuma gittiğimde sancıyla herkes şaşırmıştı sen hamilemisin die yaş 17 di tabii 2. oğlumdada az biraz karnım çıktı ondada sezaryana gittim hemşireler vaktinizmi die sormuşlardı 5 aylık hamile kadar karnım vardı ve şu an inanınki sanki 5 aylık hamile gibi karnım var böel giderse doğuma kadar ben varil gibi şişicem :KK43:(( karınlar çıktımı sonra başlıycaz ne zaman inicek die şimdi bahsetmiyorum o zaman sorucam size :)))
sağa dönemiyosun sola dönemiyosun hareketler kısıtlanıyo batmalar başlıyo vs. :))) ama çok heycan verici tadını çıkarın derim bu günlerinizin....

herkese gunaydın :)

bu sabah yağan karla uyandık izmir de :KK16:

ben karla buyumus bırı olarak bile o kadar ozlemısım kı ındım hemen foto cektırdım. kızıma gosterırım. kımbılır o kac yasına girdiğinde bi daha görürüz izmir de kar

hepınızı optuk

ben karla buyumus bırı olarak bile o kadar ozlemısım kı ındım hemen foto cektırdım. kızıma gosterırım. kımbılır o kac yasına girdiğinde bi daha görürüz izmir de kar

hepınızı optuk

kuzum buralarda kar buz bebısın hep görür inş karı kardan adam yaparsın beraber inş... bu arada cok merak edıyorum kac gr oldular meleklerimiz doktora nezamn gıdıceksn ben mınnıkımı cokk osledım bebısn hareketlerını hıssedıomusn cnm:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

:KK52::KK52::KK52::KK36::KK36::KK36::KK36:

kuzum buralarda kar buz bebısın hep görür inş karı kardan adam yaparsın beraber inş... bu arada cok merak edıyorum kac gr oldular meleklerimiz doktora nezamn gıdıceksn ben mınnıkımı cokk osledım bebısn hareketlerını hıssedıomusn cnm:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

cnm bak eklı lınkte hafta hafta kılo ve boyu var

Fetal Kilo Arlk Boy Uzunluk Tahmini lm Bebek Kilosu hesaplama Arlk bebek Boyu Hesaplama Doum Kilosu Tahmini Zayf kk Gelimemi Ksa Kse cce Bebek ri Kilolu Obez Bebek

yaklasık 140 gr oldular bu hafta :)

bız 4 haftada bir gidiyoruz doktora. tabı herhangı bı agrı olursa sakın evde cekme gel dedı bu sure ıcınde. yanı 29 subat ta gorucem kuzumu yenıden

ben bebısımı hıssedıyorum cnm ama oyle tekme falan degıl. mınık seyırmeler oluyor karnımda genelde ben hareketsizken oluyor hareketlenmeler.. cook ozel cok guzel seyler bunlar Rabbım isteyen herkese nasip etsin inşallah. tekmelerı de bır ıkı haftaya hıssetmemız gerekıyor sanırım

hepınızı optuk
ayy bizim burdada yağmaya başlamış ne güzel bende resim çekileyim güzel fikir kızıma gösteririm bak annem sana hamiştim derimmm:))

ben dün gittiğimde 160gr olmuş benim kuzummmm ayyy miniminicik:))

Fetal Kilo Arlk Boy Uzunluk Tahmini lm Bebek Kilosu hesaplama Arlk bebek Boyu Hesaplama Doum Kilosu Tahmini Zayf kk Gelimemi Ksa Kse cce Bebek ri Kilolu Obez Bebek

bız 4 haftada bir gidiyoruz doktora. tabı herhangı bı agrı olursa sakın evde cekme gel dedı bu sure ıcınde. yanı 29 subat ta gorucem kuzumu yenıden

ben bebısımı hıssedıyorum cnm ama oyle tekme falan degıl. mınık seyırmeler oluyor karnımda genelde ben hareketsizken oluyor hareketlenmeler.. cook ozel cok guzel seyler bunlar Rabbım isteyen herkese nasip etsin inşallah. tekmelerı de bır ıkı haftaya hıssetmemız gerekıyor sanırım
ayy ne mutlu sana aliasçımm ya ben hissetmiyorum hiç bişi ultrasonda hareketli maaşallah ama ben hissedemiyorum normalmı aceba...

anam bu hesaplara göre benim kız şişşkoooo :))

Son düzenleme:

hepınızı optuk

Ay evet ya sabah superdi kara uyanmak...yillar sonra kar gormek benim icin sahane...yarin doktor randevum var iyiki bugun degil...yoksa gitmemiz zor olurdu...

ayy bizim burdada yağmaya başlamış ne güzel bende resim çekileyim güzel fikir kızıma gösteririm bak annem sana hamiştim derimmm:))

ben dün gittiğimde 160gr olmuş benim kuzummmm ayyy miniminicik:))

ayy ne mutlu sana aliasçımm ya ben hissetmiyorum hiç bişi ultrasonda hareketli maaşallah ama ben hissedemiyorum normalmı aceba...

cekinin tabı pınarcım bunlar guzel anılar. biz bornovadayız. yaklaşık sabah 8 den beri perdeleri açtım kar yagısı seyrediyoruz.

ben aslında her hafta bır adet foto cekınıp album yapacaktım bebeğim için. ama malum 3,5 ayım cok agır gectı degıl foto cekınmek konusmuyordum bıle. 16. hafta ve bu hafta cekınmıs oldum resim. bakalım bundan sonra zaten buyumeye basladık. cekınıp saklamak lazım :)

cnm gecen gun ben sehpanın uzerıne laptop ı koydum egılmıs ekrana bakıyordum. mınık mınık seyırmeler basladı hemen. duzelttim kendımı gecti. bı 5 dak sonra yıne egıldım yıne ıcımde kelebekler ucustu :) sıkıstırınca falan kucuk hanım ı benımkı hemen hareket edıyor. deneyebılırsın cok fazla rahatsız etmeden senın prensesi.

pazartesi benım raporum bitiyor iş bası yapacagım 2,5 aylık bı aradan sonra. gitmeyi istiyorum ama insallah kokular kotu yapmaz beni. evde sonucta kokulardan uzak yasıyorum. kotu olursam da evden calısmayı teklıf edecegım

cekinin tabı pınarcım bunlar guzel anılar. biz bornovadayız. yaklaşık sabah 8 den beri perdeleri açtım kar yagısı seyrediyoruz.

ben aslında her hafta bır adet foto cekınıp album yapacaktım bebeğim için. ama malum 3,5 ayım cok agır gectı degıl foto cekınmek konusmuyordum bıle. 16. hafta ve bu hafta cekınmıs oldum resim. bakalım bundan sonra zaten buyumeye basladık. cekınıp saklamak lazım :)

cnm gecen gun ben sehpanın uzerıne laptop ı koydum egılmıs ekrana bakıyordum. mınık mınık seyırmeler basladı hemen. duzelttim kendımı gecti. bı 5 dak sonra yıne egıldım yıne ıcımde kelebekler ucustu :) sıkıstırınca falan kucuk hanım ı benımkı hemen hareket edıyor. deneyebılırsın cok fazla rahatsız etmeden senın prensesi.

pazartesi benım raporum bitiyor iş bası yapacagım 2,5 aylık bı aradan sonra. gitmeyi istiyorum ama insallah kokular kotu yapmaz beni. evde sonucta kokulardan uzak yasıyorum. kotu olursam da evden calısmayı teklıf edecegım

cnm ya gecmedımı hala bulantılarn nerde calısıyrsn rahatmı işin

ayy sıkıştırıyom ben benim kızı sonra yatıyom ama aaa hissedemiyommmm neyse umaarım az kalmıştır hissetmeye:))
senin için hayırlısı olsun canım ama keşke çalışmasan mı hani en azından doğana kadar yada dediğin gibi evden çalışsan şimdi daha yeni toparladın kendini tekrar yaşa istemem aynı şeyleri çok zor şeyler yaşadın çünkü..

cnm ya gecmedımı hala bulantılarn nerde calısıyrsn rahatmı işin

cnm geçmedi maalesef
ama cok az eskısı gıbı degılım. bulana bulana yıyorum ac bırakmıyorum kendımı
ben masa bası calısıyorum butun gun oturarak o yuzden bedenen cok yorulmam. ama tek sorun yemekhane asırı yemek kokuyor, açık ofis yaklaşık 100 kısıyız, e bıraz havasız oluyor. bu nedenlerle kusmalarım artarsa dıye korkuyorum sadece. bir de biri hasta olsa hemen bulaşıyor diğerine korumam lazım kendımı

pzt bakalım neler olacak :)

ayy sıkıştırıyom ben benim kızı sonra yatıyom ama aaa hissedemiyommmm neyse umaarım az kalmıştır hissetmeye:))
senin için hayırlısı olsun canım ama keşke çalışmasan mı hani en azından doğana kadar yada dediğin gibi evden çalışsan şimdi daha yeni toparladın kendini tekrar yaşa istemem aynı şeyleri çok zor şeyler yaşadın çünkü..

sıkıntım olursa doktorum rapor veririm dedi. rahim agzı gevsek oldugu ıcın bıraz aslında doktorum da pek istemiyor işe gitmemi.
bir hafta denemeyi dusunuyorum. kotu olursam da evden calısmayı teklıf ederım

suan felaket agrıo basım :KK51: tansıyon dusuklugude 18 19 haftalarda olurmus bende baslamadı ama normalmış cnm merak etme hemen tuzlu ayran ıç ayaklarını havaya dik biraz işe yarıomuş doktr tavsiyesi yanı:KK34::KK34: kacıncı haftan tatlım satını söle sanada yapalım su haftaları gosteren seyden bende varya lınkını yazarım buraya alırsn:KK34::KK34::KK34:

benimde aynı felaket ağrıyor.ağrıyı unutayım diye internete giriyorum.benim sat 29 eylül 18 haftalık canım yollarsan sevinirim.şimdiden çok saol.

kızlar korktuğum başıma geldi inanılmaz boğazım yanıyor sizce boğaz ağrısına ve yanmasına ne yapmalıyım ??:KK5::KK5:

benimde aynı felaket ağrıyor.ağrıyı unutayım diye internete giriyorum.benim sat 29 eylül 18 haftalık canım yollarsan sevinirim.şimdiden çok saol.

arkadaşlar sakın sakın tansiyonunuz düştüğünde hemen tuzlu ayrana sarılmayın benim devamlı düşüktür tansiyonum ve oldum olası hep düşer banada sizin gibi eskide dayarlardı tuzlu ayranı ben daha beter olurdum meğerse kan şekeri düşüklüğüymüş kesinlikle dr. danışın önce ve tuzlu ayran yerine salatalığı ikiye bölün gerekirse üzerine tuz yerine az biraz şeker serpin ve yiyin içinizide bastırır hem yada sadece yiyebilirsiniz kesinlikle hemen dr.nuza sorun ama tuzlu ayrana sarılmayın hemen kaldıki hamilesiniz ve hamilelikte çok normal tansiyon düşmeleri

cnm geçmiş olsun en güzeli ıhlamur ılık ılık ve ılık sütle bal içebilirsin

ayy canım saol hemen içeyim.bu arada ben açlık tokluk yükleme şeker ölçümü yaptırdım çok şükür normal çıktı.benim tansiyonum normalde 12-7 dir ama son iki haftadır 9-4,10-5 çıkıyor.annemde şekerli su iç diyor dengeler diyor.bide yemek yedikten sonra oluyor sende de olurmuydu önceki hamileliğinde.

arkadaşlar sakın sakın tansiyonunuz düştüğünde hemen tuzlu ayrana sarılmayın benim devamlı düşüktür tansiyonum ve oldum olası hep düşer banada sizin gibi eskide dayarlardı tuzlu ayranı ben daha beter olurdum meğerse kan şekeri düşüklüğüymüş kesinlikle dr. danışın önce ve tuzlu ayran yerine salatalığı ikiye bölün gerekirse üzerine tuz yerine az biraz şeker serpin ve yiyin içinizide bastırır hem yada sadece yiyebilirsiniz kesinlikle hemen dr.nuza sorun ama tuzlu ayrana sarılmayın hemen kaldıki hamilesiniz ve hamilelikte çok normal tansiyon düşmeleri

bende son kontrolumde doktoruma tansiyon düşüklüğünden şikayet ettim yüksek olmasındansa düşükolmasını tercih ederiz ne güzelki senın tansiyon düşüyor dedi.
tansiyonun düştüğü zaman sol tarafına yat ve 5-10 dakika dinlen tuza fazla yüklenme hatta biraz zaman geçsin tuza kısıtlama getiricem dedi.

ayy canım saol hemen içeyim.bu arada ben açlık tokluk yükleme şeker ölçümü yaptırdım çok şükür normal çıktı.benim tansiyonum normalde 12-7 dir ama son iki haftadır 9-4,10-5 çıkıyor.annemde şekerli su iç diyor dengeler diyor.bide yemek yedikten sonra oluyor sende de olurmuydu önceki hamileliğinde.

önemli değil ne demek ya şu anda hamile olduğun için herşey o kadar farklıki hastalıkta birtek canlıya oda hamileye gelişi güzel müdahale edilemez çünki normal yaşantından şu anda bütün hormonlar yüzünden faklısın ve içinde en küçük kötü bişeyden etkilenebilecek bi canlı var o yüzden hiç kendinizi eskiyle yeniyle kıyaslamayın şöle bi örnek vereyim benim
2.oğluma 7 aylık hamileydim yaşım tam 20 di ehliyet için sınavlara falan girdim ondan önce dr.kontrolü için rapor alıyosun falan zaten sallamasyon sorup geçiriyolar en son göz dr.takıldık normalde gözlerim bozuk oturtup adam beni muayene etti dedim benim gözlerim bozuk sol ... sağ .... vs ve benim sol gözüm o anda % 30 görüyo çıktı :)))) ayy ben şok nasıl ya dedim adam eni konu muayene etti evet bu böle dedi size rapor veremem ben önce gözlerinizi düzeltelim öle yalvar yakar aldık sözler verdim doğumdan sonra yaptırcağıma falan başka dr. gittim durumu anlattım bana direkt hamilesin o yüzden dedi nasıl dedim anlattı işte yani düşün gözün bozuksa daha çok bozulabiliyo hamileyken :))) şaka gibi çok şükür gerçektende hamilelikten sonra normale döndü benim eski dr.da bana hamileler 9 ay başka varlıklar gibidir derdi mesela Allah korusun bi araba çarpsa herhangi birine bi hastalığı yoksa hemen müdahale edebilirz derdi ama hamile olunca malesef yapamıyoruz falan filan :)) neyse uzattım annen doğru sölemiş şekerli su en iisidir ama yinede dr. sor aynı ayran gibi oda ters etki yapabilir eğer çok büyük sıkıntın yoksa yat uzan geçinceye kadar bence ağzına olmadı bi tane küp şeker at ben öle yapıyorum veya salata yiyorum çünki ne tatlı ne tuzlu salatalık ii geliyo bana içimide ferahlatıyo
benim hayatım boyunca tansiyonum düşük olduğu için ben çoğu zaman unutuyorum geçen hafta dr.tansiyonumu ölçtüğünde 9.5 di bana göre ii mesela ben narkoz falan aldığımda benim tansiyon problemi yüzünden ameliyattan sonra falan bana ağrı kesici bile yapamıyolar hemen çünki tansiyon çok düşük oluyo

bende son kontrolumde doktoruma tansiyon düşüklüğünden şikayet ettim yüksek olmasındansa düşükolmasını tercih ederiz ne güzelki senın tansiyon düşüyor dedi.
tansiyonun düştüğü zaman sol tarafına yat ve 5-10 dakika dinlen tuza fazla yüklenme hatta biraz zaman geçsin tuza kısıtlama getiricem dedi.

evet katılıyorum en doğrusu !!!

X