2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

ayy ne güzell takip et bakalım bnmde sancı değilde karnım ağrıyıp ağrıyıp geçiyo bi düzene giremedik:)))

Takip etcek gibi bir durum yok ki
Herzamanki gibi sacma sapan toparlanma.Uykumdan uyandiran sanci kalmadi zaten
Feci de gazim var
Belki o agritiyor..Ay utanmadan soyluyorum birde

bnmde ilk çatı muaynemi hemşire yapmıştı bende bağırmıştım çok canımı acıttı diğerini doktorum yaptı ona söyledim çok canım acıdı diye derin derin nefes al acımıcak dedi dediği gibi yaptım bu defa hiç acımadı aklında bulunsun ...

Takip etcek gibi bir durum yok ki
Herzamanki gibi sacma sapan toparlanma.Uykumdan uyandiran sanci kalmadi zaten
Feci de gazim var
Belki o agritiyor..Ay utanmadan soyluyorum birde

olsun canım ne var bunda hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz ...bende şu doğum sancısı nasıl bişey çok merak ediyorum:)))

vallahi canım senin ki bile gelir benim oğlan gelmez

yok canım her seferinde alttan muayene etmiyor,en azından benim ki öyle.nst ye giriyorum her seferinde.bir sonraki kontrolüm cuma günü,allahım inş. o zamana kadar gelir oğluşum:26:

Olipps herseyin normal olmasina sevindim bakarsin bugun sancin olmus herseyin hayirlisi biz ne dusunursek dusunelim nasil gelecegine bebek karar veriyor.
.

Olipps herseyin normal olmasina sevindim bakarsin bugun sancin olmus herseyin hayirlisi biz ne dusunursek dusunelim nasil gelecegine bebek karar veriyor.
.

inş. canım,şu medine hurmasının tazesini de almıştım meryem suresinde dalı tut ve ye dedği için.şimdi 6 7 tane hatta 10 15 tane yiyeceğim bakalımher şeyin hayırlısı ama günü beklemekte zormuş:18:

bu hafta öyle yapayim bari, belki acımaz...

olsun canım ne var bunda hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz ...bende şu doğum sancısı nasıl bişey çok merak ediyorum:)))

ayyy bn de çok mrk ediyorum şu bele vuran sancı nasıl bişey..

.

tabi öyle cnm.
bnm yengem bi gün önce piknikteydi, ertesi gün gündüz gezmedeydi, akşam doğum sancısı gelmişti. gece 11 buçuk gibi de doğum yapmıştı.

bnm de böyel bi inancım var nedense.
ne kadar çok hareket edip, gezer tozarsam, ya da temizlik yaparsam o kadar çok normal doğurma şansım artıcakmış gibi geliyo.
biliyorum çok saçma ama ne bilimm

bende yarın temizlik yapmayı düşünüyorum belki daha çabuk gelir diye ama biraz yüriyim karnım toplanıyo bide çok sık tuvalete gidiyorum çok sinir bozucu ama idrar yollarımda enfeksiyon varmış doktor ondan olabilir sık idrara gitmen diyor söylemesi ayıp 5 dk da bir tuvaletteyim:)))

kızlarr 2 gundur gıremedım sıcaklardn bıttık bende kızımda emzırmek olum oda bende ter ıcnde kalıoz ne gıydırcegımızı sasırdık bı cıtcıtlı uzun bady bıde altına ayaklı tulum gıydırıoz vucut ısılarını tam ayarlıyamıyrlrmş dıe
korkuoz usuturuz dıede az az dogdugu gunden berı arada bır hapsryoda sızler napıosnz bebeklerınzeee allah yardmcımz olsn eylul ekım aynda dogurmak daha ii olurmuş

bnm çok tuvalet derdim yok...
ama bikaç gündür yürürken sağ bacağımın üstüne basmakta zorlanıyorum

bnm çok tuvalet derdim yok...
ama bikaç gündür yürürken sağ bacağımın üstüne basmakta zorlanıyorum

allah kolaylık versin o bacak ağrısı arada bendede oluyo ama sanırım senınkı kadar şiddetli değil bnm sol kaburgam kopuyor resmen sol tarafıma yatamıyorum hiç((

bayanlar sağ elimde uyuşma var bısey kavrayamıyorum cep telfonumun tuslarına bıle basarken zorlanıyorum sızce bu normal mi?

bayanlar sağ elimde uyuşma var bısey kavrayamıyorum cep telfonumun tuslarına bıle basarken zorlanıyorum sızce bu normal mi?

Hamilesiniz ve gece elinizde uyuşma ve sızıyla mı uyanıyorsunuz? Elinizin ağrısı sık sık uykularınızı mı bölüyor? O zaman, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Muhammed Ferhat Kesmez’in uyarılarına kulak vermelisiniz.

Uyuşukluk başparmağınız, işaret parmağınız ve orta parmağınızın tamamını ayrıca yüzük parmağınızın yarısını kapsıyorsa, bu olasılıkla karpal tünel sendromu olabilir. Hastalık halk arasında ''sinir sıkışması'' olarak da bilinir. Bu durum et kesme, piyano çalma, daktilo yazma gibi yineleyici el hareketlerini gerektiren işleri sürekli yapanlarda çok yaygın olmakla birlikte, hamilelerde de sık görülür. Bu parmakların duyusunu sağlayan sinirin geçtiği bilekteki karpal tünel, gebelik sırasında alınan kilo ve ödem nedeniyle şişer ve sinire baskı yapması sonucu uyuşukluk, sızlama, yanma ve/veya ağrıya yol açar.

Belirtiler el ve bileği de etkileyebilir ve kola da yayılabilir. Hamilelikten dolayı ellerinizde biriken sıvı yüzünden, şişme ve birlikte ortaya çıkan belirtiler geceleri daha şiddetli olabilir. Çünkü hamile kadında fazladan vücut ağırlığı ve yağ kitlesiyle orantılı olarak 6 litre su tutulumu olmaktadır. Özelikle günün sonunda el ödemleri izlenebilir.

Hamilelere Öneriler

• Yakınmalarınızın şiddetini artıracağından, ellerinizin üstüne yatmaktan kaçınmaya çalışın. Uyuşukluk olduğunda, ellerinizi yatağınızın yanına sarkıtmanız ve kuvvetlice sallamanız şikayetinizi hafifletebilir. Bu uygulama etkili olmuyorsa ve ağrı ya da tek başına uyuşukluk uykunuzla birlikte ortaya çıkıyorsa durumu hekiminizle birlikte değerlendirin.

• Bileklik takmanız ve her gün B6 vitamini almanız sıklıkla yararlı olur.

• Bazı kişiler akupunkturdan yararlanır.

• Kortizonlu ve kortizonsuz iltihap kurutucu (antienflamatuvar) ilaçların gebelik sırasında kullanımı önerilemez.

• Başka tedaviler başarısız olursa ve sorun gebelikten sonra da sürerse, basit bir ameliyat uygun olabilir.

selam kızlar
oğlum bugün taburcu oldu çok şükür aldık geldik evimize bazı tahliller filmler falan kaldı

acaba benden sonra kimler doğurmuş çok merak ediyorum

selam kızlar
oğlum bugün taburcu oldu çok şükür aldık geldik evimize bazı tahliller filmler falan kaldı

acaba benden sonra kimler doğurmuş çok merak ediyorum

geçmiş olsun cnmmm.. Allah bi daha göstermesin inşşş..
çok doğuran oldu da tek tek isim nası yazayım
listeye bak bi istersen, zypzyp sürekli güncelliyo sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…