2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

bende de ara ara adet sancısı gibi sancı oluyo,bebek bir yerde toplanıyor,kasılmada oluyor.ama tüm bunlar nstde sancı olarak çıkmıyor.şu doğum sancısı nasıl bir şey ki:44:

geçmiş olsun cnmmm.. Allah bi daha göstermesin inşşş..
çok doğuran oldu da tek tek isim nası yazayım:KK1::KK1:
listeye bak bi istersen, zypzyp sürekli güncelliyo sanırım:KK34:
sağol canım
listeye bakıcam ama ilk fırsatta
bende de ara ara adet sancısı gibi sancı oluyo,bebek bir yerde toplanıyor,kasılmada oluyor.ama tüm bunlar nstde sancı olarak çıkmıyor.şu doğum sancısı nasıl bir şey ki:44:

valla canım ben doğuma giderken adet sancısının en ağırını yaşıyordum nst de 13-15 lerdeydi

aynen bnmde öle oluyo işte sanırım bu sancı bize uğramicak:)))

vallahi amma nazlı çıktı yaa,gel sancı gel:KK53:

sağol canım
listeye bakıcam ama ilk fırsatta

valla canım ben doğuma giderken adet sancısının en ağırını yaşıyordum nst de 13-15 lerdeydi

vallahi şu ağrıyı çekelim artık bizde hayırlısı ile:26:

adet sancısı nasıl bişey acaba:KK52::KK52:

uğrasa da tanımayacağız diyorsun:KK1:

Selam kizlaaaarrrr,

Daha yeni geldim eve, yoruldum sanirim, saat 3 gibi doktora gittik zaten kendi doktorumuz yoktu gicik bi doktor nst sonucuna bakti yok bisey 2-3 gun icinde dogum beklenmez dedi ultrasona girmedik bile, cok sinir bozucuydu.

Kendi doktorumuz persembe gunu gelecek o zamana kadar dogmaz umarim bebisimiz. O gicik doktoru istemiyorum. kendi doktorum bir kiyak gecip bir hafta erken baslatmisti dogum iznimizi bugun raporumuz bitti yeni rapor cikarmak lazimmis miyad asimi diye 10 gun ama hafta ici alerji ignesi vurulmaya gitttigim baska bir hastane yatis yapmis ve hala hastanede yatiyor gorunuyorum o hastanede, gicik adamlar beni 4 gundur hastanede yatiyor gorunuyorum ve benim adima devlettten para aliyorlar, esimin isyerine gidip oturdum telefonun basina ne saglik bakanligi biraktim ne de sgk sikayet etmedik tabi isimin olmamasi da cabasi, yarin tekrar gidip rapor alip okula goturmem lazim.

Hizlica bir gecmise bakayim bakalim kontrolu olanlardan ne haberler var.

kimsecikler kalmamıs topiğimizde.. bi doğuraydık da bebiş muabbeti yapaydık iiydi :KK9:
tabiii zamanımız we de dermanımız kalırsa :KK6:

bugün 4 de kocacım işten geldi, tabii ben ora bi sürüüü işimi halletmiştim.
kaynanamlara gittik. bi güzellll karnımızı doyurduk :KK9: böyle obur obur yiyom ama nası 1 kilo wermişim şaştım. sanırım cok su iciyorum ondan..
kaynanamlarda zor oturdum.. o kadar cok kasılmam olduki anlatamam. ağrılar desen hep adetli dolaşıyorum sanki ilk günü.. belime de hafifi wuran ağrılarım oldu ama tınlamadım tabii.. simdi de sadece kasılmalarım oluyo ağrı yok, ama yatınca baslıycak bekliyorum :KK55:
neyse ordan cıktık Koctas'a gittik.. miniğimize camasır sepeti filan aldık :KK16: o ara da bayaa dolaşmıs olduk klimalı klimalı avm de :KK55: yoruldum ama iyi geldi yürümek..
gecmişe baktım kimseler doğurmamıs öğleden bu yana :KK9:
ne garip bişeydir su doğum..
böyle elin koynunda bekliyosun.. ne zamanı belli, ne şekli.. :KK49: :KK1:

ben geldim kızlar:KK3:ii mi kötü mü haberler bilmiyorum.içim buruk bir garibim.
oğlumun suyu,kilosu hepsi ii.plasenta ii durumda.oğlum kanala girmiş ama daha çok çatıya tam yerleşmemiş:KK50:
nst de sancı çıkmadı.dr a sancılarımdan bahsettim alttan baksanız belki açılmıştır dedim.
açılsa çok sancı yapar,1 2 cm belki açılmıştır o da işe yaramaz dedi.şimdi alttan muayene ii değil kanama olabilir mikrop kapabilir dedi.
hem 40ı doldurmuş birine bugün suni sancı veriyorlarmış ama açılma olmuyormuş,en sonunda kız sezeryan istedi.
e dedim ben ne yapacağım,günün dolsun gelmezse salı günü 26 haziranda suni sancı veririz sonrasına bakarız dedi.
cuma tekrar kontrole çağırdı,detaylı konuşacağız inş. açılmam olur kızlar,nolur dua edin.
normal olmasını çok istiyorum:26:
bir de ilk nst de bizimki hareket etmesi,dr çikolata yememi ve tekrar nst istedi.Allahtan onda normal çıktı.
hastanede şok şok üstüne stres stres üstüne yaşadım yani..
ooff korku kapladı içimi,değişik oldum..

Hakkinda hayirlisi olsun onlar ne zaman geleceklerini bilirler, su suni sanci isi cok acaip geliyor bana ama sanirim bizim sonumuzda o, gerci bizim doktor hic suni sanci olayina girmedi 25 ini bekliyecegiz gelmezse 26 si sezeryan dedi kestirip atti, bakalim hakkimizda hayirlisi. Moral bozmak yok!!

Oh gorunuse gore kalabaligiz ama yazan yok :KK1:

Biz aksam yemegini yedik.Kasilmam vardi,hafifde sanci ama 2saatde birseycik kalmadi:KK53:
Bende bu gece dogururum diyordum :KK1:
Prensescim tekrar gecmis olsun canim. Insallah ikinizde iyisinizdir:KK16:

Hastane cantasina kendinize kac tane kiyafet koydunuz?Ben rahat spor tarzi birseyler koyayim diyorum ama eminde olamiyorum. Kolayca emzire bilecegim birtane rahat anne gomlegim var ,onu koyacagim.Baska ne koyayim bilemedim

Oh gorunuse gore kalabaligiz ama yazan yok :KK1:

Biz aksam yemegini yedik.Kasilmam vardi,hafifde sanci ama 2saatde birseycik kalmadi:KK53:
Bende bu gece dogururum diyordum :KK1:
Prensescim tekrar gecmis olsun canim. Insallah ikinizde iyisinizdir:KK16:

Hastane cantasina kendinize kac tane kiyafet koydunuz?Ben rahat spor tarzi birseyler koyayim diyorum ama eminde olamiyorum. Kolayca emzire bilecegim birtane rahat anne gomlegim var ,onu koyacagim.Baska ne koyayim bilemedim

sağol canım çok şükür iyiyiz

bugünde bitti bebeğime kavuşmama 2 günüm var :KK52::KK52:

ama sancılarım ara ara geliyor bi bakmışım yarın sabah doğurmuşum ilaca falan gerek kalmamış :KK53:

Hastane çantamızıda kontrol ettik kalın battaniye koymuştum onu çıkardım ince polar koydum sadece 2 tanede ince bez battaniye yeter heralde :44:

Sizler neler yaptınız ne var ne yok var mı doğuran ..

kızım uyudu bıraz gıreym dedım göbek iğrenç ya sezeryandan sonra herkesın bole oluomuş gorduklermde duyduklarmda bakıom morelım bozuluo doktorum korsenın 40ın çıktıktan sonra takacaksın ddedı iç dikişler 1 yıla yakın kaynamaz dedı çok dıkkt edıcksn dedı sakın 40 ından önce tkma basına iş alma dedı o gobek gıdıcek zaten korseyı toprlmak ıcın takıcn sadece dedı 15 20 güne iner kırka kadar korseyle kapanr gıder dedı bakıom gıtmıcekmış gibi işin ılgınç tarafı 88 kıloyla doğuma gıttım 84 kılodayım saka gıbı kılo gıtmemısss
durup durup aglıom kızıma bakıom yıne aglıom ne hormonmus yaaaaaaaaaaa dagıldım valla:KK14:
Ayni durumdayiz. Kilo hic gitmedi nerdeyse, gobegim adile nasit gibi. Ayak bileklerim acayip sis. Bir hafta sonra karnimi saricam.
Ayrica surekli agliyorum.

kızlar slm...
evimizdeyiz şükür...
oğlum müsade ederse şayet yazacağım inşallah...
kendinize iyi bakın,henüz doğurmayan arkadaşlarım Rabbime sığının o herşeyin en hayırlısını nasip ediyormuş meğer benim paşanın boynuna kordon dolanmış...neyse bunu hatırlamak istemiyorum...
yanımda şimdi arada mıkırdanıyor arada bas bas bağırıyor...
ve evet gerçekten bebekler ıngaaaaaaaa diyormuş :KK1:
her an uyanacakmış gibi...
doğumu yazamıyorum o yüzden.....ilk fırsatta yazacağım...
arayan,soran,msj atan tüm arkadaşlar teşekkür ederim...Allah razı olsun hepinizden...
Benim de uzun uzun yazmaya firsatim yok, gecmisi okudum. Bebekler gercekten ingaaaa diye agliyor:-)
bilmiyorum canım
bende elektrikli göğüs pompası aldım
ama çıkarıcıda alacağım zaten ucuz bişey
Jelibonum bu abpventin pompasi bozuk cikti, elektrik gitmiyor benimkinde. Bir kontrol et bakalim seninki calisiyor mu?

kızlar hastane çantası içinneler hazırlamıştım taçlar taraklar dişfırçaları falan ama hiçbirini kullanamadım canımın derdine düştüm resmen o yüzden çok detaylara girmenize gerk yok bence ben sözde saç düzleştriciyi bile almıştım ama saçımı bile tramayı gözüm görmedi

Canim sana cok sevindim. Hayirli ugurlu olsun bebek. Ben de hastaneye bir suru sus malzemesi goturdum ama tac bile takmadim:-)
Ama ziyaretci cok oldugu icin, cikolatalar, caylar kahveler kurabiyeler cok is gordu.

Kizlar dogum hikayemi asagi yukari biliyorsunuz, ayrintisini su an yazamaicam. Fakat su anda goguslerim kizimin kafasindan buyk, sut kanallari tikanmis. Kizim da saatlerce emdigi halde beslenememis. Ssriligi var, 425 gr vermis 4 gunde. Hastane tipi pompa kiraladik onla gogusleri indirmeye calisiyorum ama cok zor. Cok canim yaniyor, surekli agliyorum kocamla kavga ettim. Psikolojim bitik.

Kizlar dogum hikayemi asagi yukari biliyorsunuz, ayrintisini su an yazamaicam. Fakat su anda goguslerim kizimin kafasindan buyk, sut kanallari tikanmis. Kizim da saatlerce emdigi halde beslenememis. Ssriligi var, 425 gr vermis 4 gunde. Hastane tipi pompa kiraladik onla gogusleri indirmeye calisiyorum ama cok zor. Cok canim yaniyor, surekli agliyorum kocamla kavga ettim. Psikolojim bitik.

Offff doğum yapanlardan bunları duydukça korkuyorum ben :18::18::18:

ya kizlar benim günüm 27sinde doluyor ama bu gidisle gelmicek heralde benim oglum o güne kadar :KK43: günü gececek temmuz bebegi olacak gibime geliyor :/
ama gelsin artik yaaaaaa..........
gerci son bir iki gündür sancim oluyor arada.....
annemde bol bolll yürü, sürekli merdiven in cik diyor kendini ki gelsin su cocuk diyo...bende arada yürüyorum ama kendimi niye yorayim ki degilmi?
faydasi olurmu ki cocugun bir an evvel gelmesi icin?
kendimi bosuna yormayim cocuk gelince zaten hic yerimde durup rahat edemicem diyorum.... :26:

günaydın kızlaaarrr...:KK3::KK3::KK3:
bizim bebişi emzirdim ananesinin yanına bıraktım uyurken hazır eve gelip nete gireyim dedim.. annemlerdeyim bebiş doğduğundan beri.. bugün itibariyle 5.günümüz.. 14 haziran sabah 5.50de oğlumuz İbrahim normal doğumla dünyaya geldi,küçük meleğim benim:KK16::KK16::KK16: 3400gr, 52 cm.. doğum hikayemi de yazacağım birazdan ama öncelikle doğurcak kimse kaldıysa onlara minik tavsiyeler:KK1::KK1:
öncelikle nefes egzersizleri muhteşşem birşey.. kesinlikle ne yapmanız gerektiğini çalışın,eşinize de anlatın öyle gidin derim ben.. bir de sancı pozisyonlarını öğrenin. o an yapabilmek için önceden bi sefer bile olsa görmek ya da denemek gerekiyor..iyi ki son haftamı bunlarla harcamışım diyorum. sonraaa soğan,deneyin kızlar işe yarıyor. eşim yumrukla kırdı ben de biraz suyunu çıkarttırıp 5 dk göğsümde tuttum,çok şükür yara olmadı henüz:nazar::nazar: hamile külodu çok kullanmadım çünkü hasta beziyle kaldım hastanedeyken. evde de baktım olmuyor, o zaman giymeye başladım. yalnız kuşak,çarşaf olayını da atlamayın.. karnım cılık cılık ediyodu doğumdan çıktığımda.. 5 gündür sarıyoruz,doğumdan sonra 6 aylık gb olan göbeğim şu an 2.5 ay civarı:KK1::KK1:
oğlumu kundaklıyorum swaddle me kundakla. ebe bile çok beğendi. uykuda çok yrdcı oluyo..fırsatı olanlara da harvey karp ve tracy hogg un kitaplarını öneririm. tracy hala elimde.. yöntemleri yavaş yavaş deniyorum ve bebeğimin gece uykuları biraz daha iyi.. yalnız feci gaz sancımız var:KK50::KK50: geceleri bu yüzden sürekli uyanıyoruz... philips isis uno pompa almıştım dün göğsüm çok ağrıdı onunla sağdım, çok rahat kullanımı kolay geldi.. başka başka...hı bi de tam 20 kilo fazlayla gittim doğuma.45 le başladığım hamilelik süreci 65 te bitti. doğumdan hemen sonra 8 kg su gitmişti. diyetisyenim zaten 52-54 arası olmamı istediği için hiç umrumda değil, aynı hamilelikte olduğu gb yemeye içmeye çok önem veriyorum.dün ebe de hurma ve pekmez tavsiye etti. sütün kalitesini de arttırıyormuş. aklıma şimdilik bunlar geldi.. doğumu bekleyen arkadaşlar hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza alın inşallah..tüm doğum yapan arkadaşlar sizlerin de gözü aydın..geçmişi hüç okumadan yazdım bunları.. bu arada bi arkadaşımın notunda yazdığı gibi "bebiş de sen de yeni dünyanıza hoşgeldiniz.." :KK16::KK16::KK16::KK16:

günaydın kızlar
sanırım benim dünkü açıklık muayenesi sebebiyle nişanım geldi
kahverengi,sümüksü ve baya çok bişeydi
çok çok hafif sancılarım var,eğer çoğalırsa hastaneye gitmeyi düşünüyorum
sizce gitmekte acele etmeli miyim?

X