• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
Hep böyle oluyor eskiden bir kumaşçıda muhasebede çalışıyordum
eli ayağıyım resmen 500 tl + yol parasına çalışıyordum.ssk gene yok.
Zam istiyorum yok ssk istiyorum yok. Benden sonra gelen kızı benden gizli 800 tl maaşla başlatıyor+yol+ssk yaptığını öğreniyorum :85: şimdi arada yazlarına gidiyorum. Benim yerimde çalışan kıza 850+yol+ssk veriyormuş.. Hay ben ne diyim sana be adam beni mi enayi yerine koyuyordun o zaman.. Artık nefret ettim insanlardan hiç biri iyi niyetli değil. Sürekli duygu sömürüsü hiç biri kazandığı parayı hesap etmiyor hep yok diyor. Ellerinden gelse kazndığımız üç krş parayı bile vermeyecek o kadar çok duygu sömürüsü yapıyorlar. ödeyeceği ssk parasını ama çerez niyetine yiyorlar ben ise tamamen allaha özüm doğru allah rızası için kul hakkına girmemek için işimi düzgün yapmaya çalışıyorum ama nanköler nefret ediyorum :85: Hakkımı bile arayamıyorum. Bu zayıflık beni bitiriyor :85:

Zam istiyorum yok ssk istiyorum yok. Benden sonra gelen kızı benden gizli 800 tl maaşla başlatıyor+yol+ssk yaptığını öğreniyorum :85: şimdi arada yazlarına gidiyorum. Benim yerimde çalışan kıza 850+yol+ssk veriyormuş.. Hay ben ne diyim sana be adam beni mi enayi yerine koyuyordun o zaman.. Artık nefret ettim insanlardan hiç biri iyi niyetli değil. Sürekli duygu sömürüsü hiç biri kazandığı parayı hesap etmiyor hep yok diyor. Ellerinden gelse kazndığımız üç krş parayı bile vermeyecek o kadar çok duygu sömürüsü yapıyorlar. ödeyeceği ssk parasını ama çerez niyetine yiyorlar ben ise tamamen allaha özüm doğru allah rızası için kul hakkına girmemek için işimi düzgün yapmaya çalışıyorum ama nanköler nefret ediyorum :85: Hakkımı bile arayamıyorum. Bu zayıflık beni bitiriyor :85:

Yapacak olan adam en baştan yapıyor esmacım, yapmıyosa en fazla bir iki ay susup sonra sesini çıkarman gerekiyor,
malesef insanlar iyi niyetli değil herkes kendi menfaatini düşünüyor sende düşünmek zorundasın.. Ssk na ödücekleri parayı çerez niyetine yiyorlar aynen, helal mi diye düşünen yok. Ama bi laf varya ağlamayan bebeğede biberen yok, biraz çıkar sesini hakkını arıcaksın utanılcak bişey değil ve yapmadığın hata..

Canım yaa cok üzüldüm yazdıklarına, sen aynı benım gıbısın yaa ben iş yerinde ilk bi hafta iki hafta yemek yemeye bile utanan biriyim ve karsımda biri bana agzına geleni soylesın genelde dayanamam aglarım ve en nefret ettiğim huyyum da bu zayıflıgımı belli etmem

selam kızlar nasılsınız.
kuzenimin nikahı falan vardı bugün oraya gittim ordan evlerine gittik aksam geç geldik eve yemekdi mutfağı topla bu saat oldu giremedim kaç gündür çok özledim sizi :69:
esmammmmmm canım benm seni çok iyi anlıyorum bu yüzden bende hiç bi iş yerinde yıllanamadım millet iş begenmiyo bi yerde tutunamıyo diye konuşuyo artkamdan ama bilmiyolarki patronlar 3 kuruşa 5 köfte cinsinden.
ssk parasını 1 aksam yemeginde harcıyolar ama allah çıkarsın.
selinciimmmm ne güzel herşeyin tamam zamanını bekliyosun.
umarım nişandan sonra hayal kırıklıgı yaşamazsın umarım bizim yaşadıklarımız senın basına gelmez.
aileler arasındaki gerilimler umarım sözlünle sana yansımaz tatlım :(

hayatımmmm bidenem benimde tarihim 12 mayısa kararlaştırıldı biliyo musun (tabi bi aksilik olmazsa :((( )

sizi kocaman öpüyorum canlarım umarım yarın ugrayabilirim.sınavlarımda iyi geçti.
yarın iş ilanlarına bi göz gezdirim iş bakim hakkımda hayırlısı

Merhaba kızlarr,
çok şaşırdım kız merve, önce 22 nisanda aynı olcak gibiydik şimdi 12 mayısta :)
Hakkımızda hayırlısı hangi günse o olsun inşllah. Sende nasıl sorunlar var bilmiyorum ama bizimde hala sıkıntılı kesin değil bu tarih, hiç tadını yaşatmıyolar :14: Babama çok kızgınım çok saçma sebeplerle kendini düşünerek hareket ediyor.
Babamın nasıl davrandığını anlatmaya çalışıyım size, sizde bi akıl verin bana :43:
Bizim 12 mayısta isteme sebebimiz nişanlımın en büyük abisi almanyadan o tarihte gelebiliyor, 2 yıldır izne gelmedi bizim düğüne ayarlayabilmek için, o arada yenge hamile oldu ve ocak sonu doğum yapacak. Duyduğum kadarıyla bebek 3 aylık olmadan uçağa binmesi sakıncalıymış, bu risk göze alınamaz. Tam nisan sonuna 3 aylık olacak bebiş ve mayısta da gelecekler, burda biçok şeyle abisi ilgilecek kayınpederim vefat ettiği için onun yerinde olarak.
En büyük sebebimiz bu, zaten fazlasıyla geçerli ama bununla kalmıyor.
Babama gelince nisanda olcak diye tutturdu ve abimin baldızıyla bi hafta arayla düğün yapacakmışız, ama 22 nisana abimin baldızı için salonu tutmuşlar haberimiz bile yok. Böyle olmasının hiç mantığıda yok. Kız köyden istanbul a gelin gelecek, gelen misafirler bizim düğüne de gelsin diye, geri dönülürken babamda birlikte köye dönecekmiş diye böyle istiyor. Halbuki onlarla ortak olarak düğünüme gelecek bi yengemin annesi babası var, ne işime yararlar varsın gelmesinler..
Görünen sebepler bunlar, babamın asıl derdi mayısta köyde olmak, iki hafta daha beklemek zor geliyo 6 ay kalıyo az değil ama bizi düşünmüyo, biz 1 hafta tatil yapacaz biraz sıcaklara gelsin diye hiç umruna değil, o almanyadan gelenler içinde biraz daha sıcak olsa hava diye istemek haklarıdır.
Ayrıca benim telaşıma milletin telaşını katıyolar o kim ben kimim!!! bi hafta öncesinde abimle yengem arabayı alıp köye gidecek benim ihtiyacıma yardımları olmucak üstüne misafirdi şuydu buydu hep sıkıntı..
Çok karışık oldu bilmiyorum anladınız mı, onlar iki senedir beklerken babam iki hafta bekleyemiyo nasıl dicem ben hemde kız tarafıyız düğünü yapacak olan onlar bu karışmaya hakkımız var mı, yengemin babası benim nişanlımın neyi oluyoki sebep göstereyim.
Dün akşam annemle konuştum bugün konuşcak babamla tekrar sorucam bakalım sanmıyorum ama inşllah ikna olmuştur..
Birde kestirip atıyo, Nisan da olmassa öbür seneye kalır demiş abime, abisi gelemiyo diyince gelmesse gelmesin napim demiş. Çok kızgınım 12 mayısta olcak o kadar istemeyen gelmesin diyesim geliyo, kafamda dönüp duruyo hırsım geçmiyo.. :47: :47:

canım sen haklısın bu konuda.
baban saçma düşünmüş gerçektende.
abiyle yengenin babası bir mi canım.
babanda işi inada bindirmiş.böyle zamanlarda uyuzluk çıkaran oluyo mutlaka.
neyse tatlım umarım en kısa zamanda yoluna girer herşey yaa

canım sen haklısın bu konuda.
baban saçma düşünmüş gerçektende.
abiyle yengenin babası bir mi canım.
babanda işi inada bindirmiş.böyle zamanlarda uyuzluk çıkaran oluyo mutlaka.
neyse tatlım umarım en kısa zamanda yoluna girer herşey yaa

amin inşallah canım, inşallah seninde sorun çıkmaz. Aileler hem kendilerine sorulsun herşey istiyolar hem adam akıllı işin oluruna gitmiyolar anlayışlı olmuyorlar döndürüp dolaştırmanın peşinde herkes niyeyse. Allah sabır versin bizlere, hayırlısıyla tamamını göstersin, amin...

benm nişanlımla aram kötü ailesiyle gerginiz ailem gergin herşey karmakarışık.
bayramda hediye almadılar.hadi uzaktalar arayıp işte kızım aklımızda ama alamıyoruz uzaktasın falan bile demediler.
bayramda kadını aradım 2 kelime zor konuştu iyi neyse bişey diyo musun dedi kapattı.
kızım demek yok !! tatlı dilli konuşmak yok !! don don konuştu kapattı.annene selam söle bayramını kutladıgımı söle dedi.
aramadı
annem çok kızdı kırıldı.
biz seni zorla mı verdik bu ne bunların yaptıkları dedi haklı da
nişanlıma usülünce anlattım bak ben zor durumda kaldım başma kaktı herkes aaa ne ayıp insan bi eşarp gönderirdi dedi dedim.
üzüldü.
senınle alakası yok dedim annenin düşünmesi gerekiyodu dedim.bi şekilde bunu onlara anlar kurbanda aynı şeyler olsun istemiyorum dedim.
benmö kıyafete ihtiyacım yokki eşarpa ihtiyacım yokki.ama adet bu insan bekliyo.
herkes yaa bütün akrabalarım dediki pişman mı oldular acaba falan
annesine böle böle bi adet duydum anne kıza bişi göndermediniz millet yadırgamıştır demiş.
anneside aaaa ilk defa senden duydum oglum iyi buraya gelcekya ekimde o zaman alırsınız demiş.hayır senle deil annenle alcaz sen almicaksın dedim bende benmkine.
bilmiyorum diyoya yemin ederim yalan.bütün adetleri en ince ayrıntıya kadar biliyo ama işine gelmeyen bişeyde saf ayagına yatıyo.
ben aradıgımda eger canı istemiyosa duymuyo o telefonu.
arada bi kaç gün geçiyo tekrar arıyorum seni aramışitım geçende diyorum hee aramışsın dışardaydım vs.çaldırsaydın keşke görünce diyorum.gördüğümde geç olmuştu sonrafda unuttum falan filan.
kendi kendime bi karar aldım bende onun gibi ypcam du bakalım dedim.
dün sanırım arayan oydu kocasının telefonundan aradı açmadım hemen peşinden bi daha aradı açmadım.hemen peşinden kendi telinden aradı açmadım ve geride dönmedim !!!
bayramda annemi aramayan terbiyesiz biriyle elimdewn geldiğince az muhattap olucam bu kadar.
canım burnumda.
nişanlımla böle nası anlatim bişey olsa barış çarış ortalıgı yıkıyoruz gerginiz çünkü küçük bişey büyük kavgalara sebep oluyo.
ve artık çok yoruldum.
aksam annemi mutfakta aglarken yakaladım mutsuzsun biliyorum diyo.anne mutsuzum evet biticek bu iş bende sıkıldım ama az zaman dedim.zamana bıraktım bakalım noluyo dedim aacele karar verip fevri davranıp pişman olmak istemiyorum dedim.
çok uzun yazdım kusura bakmayın nolur kızlar.
öptüm sizi

Seni çok iyi anlıyorum inanki, banada annesi hiçbişey almadı lafınıda etmedi bekliyo insan,
ben nişanlıma söyledim bayramlığı birlikte bakalım adet yerini bulsun diye dalga geçtim anladı o zaten saolsun aldık bişeyler. Annesinin düşünebileceğini sanmıyorum, aslında çok hevesli gelin alıyo diye ama komutsuz çalışmıyo gibi bi hali var :27:
Bayramda ilk ben onu aradım annene slm söyle bayramını kutla dedi, sonra nişanlım ara demiştir kesin aradı kendisi saolsun. İlk ve son defa, annem aramıyorlar sormuyorlar diye söylenip duruyo :( Ama biz nişanlımla tartışsakta anlaşıyoruz sonunda siz yüz yüzede görüşemediğiniz için daha stresli oluyosunuzdur, bu süreç insanı yıpratıyor ama sabırlı olmanız lazım, olumlu düşün bunların hepsi geçecek yuvanıza çekildiğiniz zamanı hayal ettiğinde mutlu oluyosan vazgeçme derim ben..

Birde mervecim nişanlına annesini kötüleme sakın, haklısındır sana bişey diyemiyodur ama içinde kalıyodur başka şeylere patlıyodur, annesiyle aran ne kadar iyi olursa nişanlınlada o kadar iyi olursun, ben annesine sarıldığımda nişanlımın gözlerindeki mutluluğu görebiliyorum, Allah razı olsun uzak duracağım bişeyde yok faydasız olduğu kadar da zararsız birisi k.validem :) ama olsa bile bu sebeple nişanlımla aramı bozmamak için elimden geleni yaparım..

yuvamıza çekildiğimiz zamanı hayal ettiğimde mutluolamıyorum çünkü hayal edemiyorum artık.çok yoruldum yaaaa o kadar bıktım usandımki olan ufak şeuylerden.sanki yan yana gelincede mutsuz olcakmışız gibii geliyo.zamana bıraktım hayırlısı :((

Esracım benim kayın validemde aynı seninkisi gibi komutsuz çalışmıyor.
Nişanlımın ailesi de ne geldiler ne aradılar. bende bakalım söylemeden yapıyolar mı diye hiç bi şey demedim ama yapmıyolarmış. sonra nişanlıma dedim ailenin gelmesi gerekiyodu diye. o da dedi nie bayramda söylemedin. bende annen biliyodur herhalde dedim ama yorum gelmedi. Annemler artık alınmaya başladı :( sonra annem düğünü ya nisanda yapın ya da kasımda demeye başladı. kardeşimin sınavlarına geliyomuş ders çalışamıyomuş yaa sabır dedim yaa :@ biz inş. düğünü 2 haziran düşünüyoruz inş. bakalım hayırlıısı olsun diyelim yakındır ama tarih netleşir

Son düzenleme:
:nazar::nazar::nazar::nazar:slm kızlaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrr müthiş bir hafta sonu geçirdim sonunda pazar akşamı istemeye geldiler o kadar mutluyumki o kadar güzel geçtiki herşey harikaydı çok mutluyum kızlar:nazar::nazar::nazar::nazar:

yuvamıza çekildiğimiz zamanı hayal ettiğimde mutluolamıyorum çünkü hayal edemiyorum artık.çok yoruldum yaaaa o kadar bıktım usandımki olan ufak şeuylerden.sanki yan yana gelincede mutsuz olcakmışız gibii geliyo.zamana bıraktım hayırlısı :((

Hayırlısı olsun canım, zamanla düzelir inşllah. Aslında dediğin gibi ufak şeyler ama insanın sabrını zorluyo, bende düşünüyorum evlilik sabır işi derler ya hazırmıyız diye Rabbim bizi mi deniyo acaba :26:

Esracım benim kayın validemde aynı seninkisi gibi komutsuz çalışmıyor.
Nişanlımın ailesi de ne geldiler ne aradılar. bende bakalım söylemeden yapıyolar mı diye hiç bi şey demedim ama yapmıyolarmış. sonra nişanlıma dedim ailenin gelmesi gerekiyodu diye. o da dedi nie bayramda söylemedin. bende annen biliyodur herhalde dedim ama yorum gelmedi. Annemler artık alınmaya başladı :( sonra annem düğünü ya nisanda yapın ya da kasımda demeye başladı. kardeşimin sınavlarına geliyomuş ders çalışamıyomuş yaa sabır dedim yaa :@ biz inş. düğünü 2 haziran düşünüyoruz inş. bakalım hayırlıısı olsun diyelim yakındır ama tarih netleşir
Benim anneminde içi hiiç rahat etmiyo :50: aramadılar sormadılar deyip duruyo, aslında çok konuşur k.valide ama birinin ona sürekli ara demesi lazım sanırım :37: he tabi bizimkilerde benimseyipte bi sıcak yaklaşıyomu, yaklaşmıyo orasıda var, şaşırdım ben valla..

:nazar::nazar::nazar::nazar:slm kızlaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrr müthiş bir hafta sonu geçirdim sonunda pazar akşamı istemeye geldiler o kadar mutluyumki o kadar güzel geçtiki herşey harikaydı çok mutluyum kızlar:nazar::nazar::nazar::nazar:

Canım sanada hayırlı olsun, Allah tadınızı bozmasın inşllahh.. :nazar: :nazar:

KızLaarrr bn geLdiiiimmm =)
NasıLsınız bakaLımmm..işLerimin yoğunLuğu sebebiyLe ihmaL edıorum burayı ama kızmayın bana =(((
Az cok yazdıkLarınızı takip etmeye çaLışıyorum.

Bu araLar Allah'a şükür nişanLımLa aram çok iyi ama maLeseff kaynanamLa bi iyi bi kötüyüz daraLtıo beni artık yaa =/ nişanLımın hatrına ona oLan aşkımdan ses çıkarmıorum...

Düğün saLonu baktık size fotoğrafLarını atıcam 3 yer ver akLımızda yardım edinn banaaa =)
Bu arada düğün bi aksiLik oLmazsa 09 haziran 2012 oLucak..
Bu hafta sonu da aLışverişe çıkıcaz çeyiz için =)
ŞimdiLik bu kdr bebekLerimmmmm hepinisiiii sevioorummmm =)

Mervem birbirinizi biraz zaman verin bence ..birbirinizi ne kadar sevip sevmediğinizi tartıp ölçün biçin istemeseydi sözdü nişandı bayramdı derken biraz fazla yıprandınız..zamanla her şey yoluna gircektir.siz biraz uzak olduğunuz için biraz kopuksunuz. Nişanlın yanına gelse bak her şey nasıl giriyor yoluna

Kırmızı papatya Rabbim tamamına erdirsin inş. hayırlı olsun..Mutluluklar canım..Nişan ne zamana..

Esra ben yoğun ve yorgunum sen nasılsın??

Bana gelince ;

Düğün tarihini 2 haziran olarak kararlaştırmış bulunmaktayız. Biz nişanlımla kararı verdik ailesi de onayladı. Sadece benim ailemle görüşmede kaldı iş. Dün akşam nişanlım bizdeydi bütün çeyiz kolilerini ona kaldırdıp en alta tencere tkmını koydurttum her zamanki gibi mızmızlandı :)) her şeyin hayırlısı inş. diyorum..ufak tefek şeyleri kafamıza takmayalım kızlar daha zor ve meşakkatli bi yol bekliyor bizi..güçlü olmaya çalışaşım..hımm bir de tupperware araştıyorum bu bitane varmış kıvırcığını fln içine yıkayıp koyuyormuşsun 1 hafta hiç bozulmadan kalıyormuş. bizde pazara çıkma kültürü olduğu için bende almak istiyorum bu konuda bilgisi olan kullanan var mı acaba?

Ben asLında kır düğünü istiyodum fakat fiyatLarı duyunca vazgeçtim zaten ev ve araba da aLacağımız için (ALLAH nasip ederse) düğüne baya bi kısıtLı bütçemiz kaLıo =) Bnm aiLem ztn düğün die tutturduLar ki bende istemıorum değiL hanii =))) Bu yüzden hem şık bi yer oLsun hem ucuz hem de merkezi bi yer oLsun diyerek araştırmaLara başLadım..3 yer arasında kaLdım ve fikirLerinizi istiioorumm..

BU 1 - M.KÖYDE
$park3.webp $park4.webp $park5.webp
$park7.webp $park8.webp $park9.webp

Back