2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
Herkese güzel bir pazar günü dilerim.

Kizlar kimi olur diyor kimi olmaz diyor :)
Evlendirme dairesinin mail adresi varmidir acaba mail atsam?

Benimde buradan ayrilmama 18 gün kaldi.
Halen daha esyalarimi toplamadim.
Icimden hic gelmiyor.
Elim varmiyor.

Evlenen arkadaslari tebrik ediyorum.
Allahim bir ömür mutlu eylesin insAllah.

Herkese güzel bir pazar günü dilerim.

Kizlar kimi olur diyor kimi olmaz diyor :)
Evlendirme dairesinin mail adresi varmidir acaba mail atsam?

Benimde buradan ayrilmama 18 gün kaldi.
Halen daha esyalarimi toplamadim.
Icimden hic gelmiyor.
Elim varmiyor.

Evlenen arkadaslari tebrik ediyorum.
Allahim bir ömür mutlu eylesin insAllah.

Ben eminim canım bizim nikah şubatta oldu daha yeni. Bizde olmuyor sanıyorduk nikah memuruna sorduk işlemleri yaparken dedi reşit olması ve tarafları tanıması dışında bir şart yok. Bu şartları sağlayan herkes olabilir. Abiden abladan iyi tanıyan mı olur:) Bizde abimizi yaptık. Herhalde belediyeden belediyeye farklılık göstermez böyle bir konu

Bir geldim sonra kaçtım okulun son günleri karne notlar falan biraz yoğun birde bu hafta sonu seminer çıktı. Giremedim girsemde çok kalamadım okumaya bile fırsatım olmadı.
Bu arada evlenen arkadaşlar olmuş Allah bir ömür boyu mutluluk versin. Yuvaları cennet bahçesi olsun onlar için inşallah.
Sıkıntısı olan arkadaşlar varmış umarım en kısa zamanda çözüme kavuşur.
Pakizee bindallın çok hoşmuş. Farklı hemde.
Ben birşey soracam kızlar yaa şimdi kına gecesi malum geleneksel ve ben aslında bütün gece bindallı ile olmak isterdim. Kına gecesine daha uygun sanki. Ama bir taraftan da düşünüyorum herkes abiyeler falan giyince ben arada çok mu sırıtırım. Yani sönük mü kalırım? Siz ne düşünürsünüz?

Bir geldim sonra kaçtım okulun son günleri karne notlar falan biraz yoğun birde bu hafta sonu seminer çıktı. Giremedim girsemde çok kalamadım okumaya bile fırsatım olmadı.
Bu arada evlenen arkadaşlar olmuş Allah bir ömür boyu mutluluk versin. Yuvaları cennet bahçesi olsun onlar için inşallah.
Sıkıntısı olan arkadaşlar varmış umarım en kısa zamanda çözüme kavuşur.
Pakizee bindallın çok hoşmuş. Farklı hemde.
Ben birşey soracam kızlar yaa şimdi kına gecesi malum geleneksel ve ben aslında bütün gece bindallı ile olmak isterdim. Kına gecesine daha uygun sanki. Ama bir taraftan da düşünüyorum herkes abiyeler falan giyince ben arada çok mu sırıtırım. Yani sönük mü kalırım? Siz ne düşünürsünüz?

Hm demek subatta olduysa halende öyledir heralde.
Bende cünkü ablami düsünüyorum nikah sahidi olarak :)
Eger o olmuyorsa enistem olacak iste.
Ama ablam gercekten a$kimizin sahidi oldugu icin nikah sahidimiz olmasini istiyorum.

Kina gecene gelince canim bence sen nasil istersen öyle giyin.
Sadece bindalliyla olmak istiyorsan oda olur.
minenes bir konuda anlatmisti eskiden bindalli bizlerde gelinlik olarak gecerdi diye.
Sönük kalirmisin pek sanmiyorum aslinda sonucta gelinsin tüm gözler senin üzerinde olacak :)
Ama istersende sonradan pisman olmamak adina sade bir abiye de alabilirsin.
Uygunada bulunuyor ben gecen sene kuzenin dügünü icin 200TLye sade ama hos bir abiye almistim.

:43::43::43::43:

$dNWAF.jpg

Bir buruk hüzün kaplar düşününce seni...
Sevgim çok büyük anlatamam ki!...
Bir nefessin sen yanı başımda...
... Sensiz olmak!.. Düşüncesi kabusum bil ki!..

Bilirim karşılıksız sevgini...
Yüreğindeki bana ayrılmış yeri...
Titrersin üzerime her ANA gibi...
Yaşım kaç? Fark etmez!.. Sen de büyüyemedim ki!..

Benim ile ağlar!.. Benim ile gülersin!..
En ufak sıkıntım da hissedersin!..
Her an!.. Her saniye hazır beklersin!..
Hastayım!.. Yorgunum!.. Demez koşar gelirsin!..

Kimse olamaz senin gibi...
Kimse anlamaz ki! Senden iyi beni...
Ne yapsam! Ne desem! Azdır sana...
ANNEM!.. Hakkını ödeyemem ki!..

Arzu DANDİN

canım hoşgeldin,dün msj atıcaktım sana da acayip canım sıkkndı,erkenden uydum,sevindim kazasız belasız dönmene..
beautiful'un nicki bunlardageçer1907 oldu,forever ise masatakvimi oldu..ayy sorma ben de birkaç gün giremedim bi baktım kazen gelmiş gene,ne zaman yok olsam kazen'i getirtiyor keratalar,ayrılmayalım burdan ya:1:

hoşbuldum canım, hayırdır senin neden canın sıkkın? sayfaların hepsini okuyamadım, belki yazdın da kaçırdım? özelden yaz bana, merak ettim. kızların gelmesine sevindim yaa, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, dağılmayalım :)

miskacım hoşgeldin canm, geldim bende gelmemmi :46: beautiful geldi:46:
sehker evlendi dün haberin var dimi:34:

canım benim, hoşbulduk. çok şükür bitirdim geldim :) gelin tabii ya, sizsiz olur mu.
ay evet, sehker'i de gönderdik valla :) sayfaların hepsini okuyamadım, taze gelinlerden haber var mı? emyay falan uğradı mı, çok merak ediyorum düğünleri nasıl geçti kızların. good heart hayırlı çıktı, bizi hiç habersiz bırakmadı sağolsun :)

canım ben kırmızı bi abiye aldım, balık model ama eteğin alt kısmı gösterişli falan. onun üzerine kaftan giyicem kına yakılırken, sonra onu çıkarıcam ama abiyemle kalıcam. ama abiye kırmızı olduğu için, yine konsepte uygun olmuş olcak :) tüm gün bindallı sıkabilir bence, kat kat pişer insan :1: ya da şu hürrem model dedikleri kabarık modellerden alabilirsin, hem otantik hem de abiyeden bile daha gösterişliler.

Hm demek subatta olduysa halende öyledir heralde.
Bende cünkü ablami düsünüyorum nikah sahidi olarak :)
Eger o olmuyorsa enistem olacak iste.
Ama ablam gercekten a$kimizin sahidi oldugu icin nikah sahidimiz olmasini istiyorum.

Kina gecene gelince canim bence sen nasil istersen öyle giyin.
Sadece bindalliyla olmak istiyorsan oda olur.
minenes bir konuda anlatmisti eskiden bindalli bizlerde gelinlik olarak gecerdi diye.
Sönük kalirmisin pek sanmiyorum aslinda sonucta gelinsin tüm gözler senin üzerinde olacak :)
Ama istersende sonradan pisman olmamak adina sade bir abiye de alabilirsin.
Uygunada bulunuyor ben gecen sene kuzenin dügünü icin 200TLye sade ama hos bir abiye almistim.

umarım ablan olur o zaman canım.
Fikirlerin içinde çok sağol. Evet bende gelinlik yerine geçtiği için güzel bir bindallı yaptırayım diyorum. Sanırım biraz gelenekçiyim:)
Abiye de zaten sade rahat edebileceğim birşey olsun isterim de bakacaz artık. Zaman kısıtlı ve sanırım birsürü eksik çıkacak.

canım ben kırmızı bi abiye aldım, balık model ama eteğin alt kısmı gösterişli falan. onun üzerine kaftan giyicem kına yakılırken, sonra onu çıkarıcam ama abiyemle kalıcam. ama abiye kırmızı olduğu için, yine konsepte uygun olmuş olcak :) tüm gün bindallı sıkabilir bence, kat kat pişer insan :1: ya da şu hürrem model dedikleri kabarık modellerden alabilirsin, hem otantik hem de abiyeden bile daha gösterişliler.

Bak ben bu sıcak işini hiç düşünmemiştim. Temmuz 15 te cehennem gibi olur demi? :) Sanırım en mantıklısı senin gibi olacak canım. Teşekkür ettim:)

Bak ben bu sıcak işini hiç düşünmemiştim. Temmuz 15 te cehennem gibi olur demi? :) Sanırım en mantıklısı senin gibi olacak canım. Teşekkür ettim:)

valla canım ben o bindallıları denerken bile bunaldım, pek gelemem sıcağa da :) o yüzden içinin şalvarı, elbisesi ıvır zıvırını almadan, sadece üstünün kaftanını aldım. bence o gün rahat etmek her şeyden önemli şık ama rahatsız olmayan şeyler seçmek bana en mantıklısı gibi geliyo hep. umarım istediğin gibi bi şey bulabilirsin, rica ederim ne demek :)

Seker hos geldin nasilsiiin?
Seni cok merak ettik.
InsaAllah hersey hayal ettigin gibi gecmistir?

Yeni gelinimize bir nazar boncugu takalim :nazar: :)

Yine yazarken yakalandım. :9:
İyiyim kuzucum stres bastı yarın için.:18:
Onun dışında Allah'a şükür bi sorun yok.
Sen nasılsın?:29:

strest yapma canım yoluna koyuluyor herşey yarın demek alışverişe çıkıyorsunuz tatlım valla sen ne biliyorsan bende onu biliyorum pek bilgim yok alışverişte ne alınır diye benim kayınvalidem bana set takıcakmış nişanda sözlümde 5 taş takacak biz saat takıcaz alyansları biz alıcaz bazıları alyansları kızınkini erkek ,erkeğinkini kız tarafı alıyormuş ama bizde alyansı biz alıyormuşuz:27: ayrıca sözlüm nişandan bir güün önce ailesiyle bize yemeğe gelecek o gün bohçamı getircekler bizde nişandan sonra adanaya gidip sözlümün bohçasını götürüp iadeyi ziyaret yapacağız...takı alma sırasında sana sorarsa kayınvaliden istediğini söyle canım ben olsam trabzon hasırı isterdim hehehehehe

$dogal-gelin-makyajı.jpg

Kizlar gelinligimi az cok biliyorsunuz.
Sade bir makyaj düsünüyorum.
Bu makyaj cok hosuma gitti.

Yalniz ben lila renginde düsünüyordum göz makyajini.
Dudaklar icinde cok acik bir renk belkide sadece parlatici düsünüyorum.

Göz rengim koyu kahverengi oldugu icin göz makyajim da kahve rengimi olsa acaba?
Yoksa lil tonlari kullanilsin mi?

Ne dersiniz?

Selam kızlar,yoğunum gene,yazamıyorum pek..

tamam canım dualarımız seninle , güzelecek inşallah:16: başladım işte fatih eminönü falan gezdim, giydiğim gelinlikler albümümde var bak istersen. yorumda yazarsan sevinirim:34:

sen naptın bakalım, ne alemde hazırlıklar

tamam canım bakıcam bi ara,çok yoğunum,e okula notları girmem gerekiyor,karne işlemleri filan,eksik raporlar,belgeler,birkaç gün daha yoğun olucam..kolaylıklar dliyorum sana,albüme de bakıcam..
Allah razı olsun duaların için..

Kızlar biz yarın nişan çarşısına çıkıyoruz.
Ne alınması gerek?
Ayrı konu açmak istemedim zaten herkes nişanı atlattı az çok bilirsiniz. Çok ayrıntılı değilde genel olarak neler alınmalı mesela?
Altın konusunda çok çekiniyorum ben. Sadece bilezik mi seçmeliyim yoksa set nişanda mı alınıyo?
:31:

Gelse hemen fotoğraflıcam canım. :31:
İnşallah kalmaz. Böyle internetten araştırarak olmuyo gidip konuşucam bakalım. :26:

canım çok sevinirim,sabırsızlıkla bekliyorum.
umarım iz kalmaz,göbek en estetik durması gereken yerlerden,evleniyorum,yap bi güzellik iz kalmasın apla dersin:)

nişan alışverişi konusuna gelince; biz nişanda alamamıştık vakit bulamadık bi türlü ayrı şehirlerde olunca..beğenmediğim şeyler alınabilir diye bensiz alınmasını da istemedim.işte o alışveriş gelene kadar ben kendime hem günlük hem özel kullanım için birkaç birşey de almış bulundum,borcumuz da çok birikince biz şöyle birşey yaptık:bana sadece altılı takım+1 gecelik+gelin büstiyeri+1atlet takımı+çorap vb aldık,nişanlıma da birkaç pijama,bi sürü iç çamaşır ve çorap aldık.terlik olayına girmedik tüylü tüylü giymem zaten,günlük çamaşırlar-pijamalar ben almıştım zaten bi sürü..düğünden sonra elimiz tekrar rahatlayınca gerek görürsek biraz daha alırız,aileler karışmadı,biz böyle anlaştık.
onun dışında setimi de 1 ay önce filan aldık,nişanda takılmadı canım,adetlere göre değişir bunu konuşun,bizde illa olsun diye adet yoktur,sadece bilezik takıldı nişanda,setimi düğünde takıcaklar,kayınvalidem bile gelmedi,ikimiz beğendik aldık öyle..umarım yardımcı olabilmişimdir,bnm ablam yok,bihaber büyüdüm bu tarz şeylerden,arkadaşlardan sora sora birşeyler öğrendim,gerisi de size kalıyor canım,tamamen bütçe ve zevk..kendine birşeyler almadıysan ve imkan da varsa hem günlüğünden hem renklisinden değişik alt-üst takımlar veya ayrı parçalar veya gecelikler,eşofmanlar aldırabilirsin.ben nişandan beri ufak ufak netten veya mağazalardan birşeyler alıp koydum kenara,evi iç çamaşır dükkanına döndürmeye gerek yok,zaten sonra zevkler iyice ortaya çıkar atıyorum nişanlının sana yakıştırdığı/yakıştıracağı şeyleri iyice öğrenir ona göre de alabilirsin..

bu arada makyaj malzemeleri,sandıklar parfümler vb de alınıyor,ben çook kısıtlı bi vakitte uğrayabildim ist.a,o yüzden eminönüne gitmişken malzememi de ordan hiç bilmediğim markalar olarak almak istemedim,avm.lere gitmeye de vaktim olmadı,beni idare edicek kadar malzemem var,zaten çok makyaj yapmam,kişisel bakım ürünlerim de bi dolu zaten,alsam da son kullanma tarihleri geçicek yazık olucak,onları da düğünden sonra geniiiş geniş halledicem,sıkışmaya gerek yok hem vakit hem para anlamında..yapıyorsan bunlardan da aldırabilirsin canım ama sana tavsiyem bence makyaj sandığı da çeyiz sandığı da alma,ben almadım,sonra koyucak yer bulamayacaksın..ben düğünden sonra english home tarzı yerlerden şık ve cici makyaj kutuları-takı kutuları alırım dedim,hem onları her zmaan da kullanırım sıkıntı olmaz..bir de şal/eşarp aldırabilirsin..şimdilik bunlr geldi aklıma..eğer aileler sıkıntı yaratmıyorsa,yakın bi tarihte de düğünün var,sonra çok sıkışırsın canım,bunu düşün,ama karşı tarafın maddi sıkıntısı yoksa,senin de ihtiyacın varsa aldır..onları almak da ayrı bi güzellik,keyif..ben tam anlamıyla yaşayamadım belki vakitsizlikten ama düğünden sonra eşimle her seferinde bi parça birşey almak bile mutluluk vericektir bana..

hoşbuldum canım, hayırdır senin neden canın sıkkın? sayfaların hepsini okuyamadım, belki yazdın da kaçırdım? özelden yaz bana, merak ettim. kızların gelmesine sevindim yaa, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, dağılmayalım :)
yok yazmadım canım.neler yaptın orda anlatsana..

Son düzenleme:

canım fuar vardı 3 günlük. ortadoğu'nun kozmetik nabzını tutan önemli bi fuar, her sene katılırız biz de. ama dubai'de önemli müşterilerimiz de var, gitmişken onları da ziyaret ediyoruz, o yüzden uzun kalıyoruz. yoğun oluyo, yorucu oluyo ama bence en sıkıntı verici kısmı, 7/24 iş ortamında olmak. sabah kalkıyosun odanda iş arkadaşlarından biri, kahvaltıya iniyosun patron, akşam yemeğinde müşteri derken, sürekli iş ortamında kalmak beni ekstra yoruyo. alışveriş yapmadım bu sefer, tuttum kendimi. yine aldım makyaj malzemeleri falan ama, onlar yatırım, türkiyeden daha ucuz çünkü :)) bi de düğündeki şeker bar'ım için, bi sürü renkli renkli şekerler aldım :31:

ayın 16'sında bekarlığa veda partim var teknede. aslında aklımda bi sürü konsept vardı ama o kadar yoruldum ve sıkıldım ki detay düşünmekten, saldım gitti valla. dün de arkadaşlarım "aaaa konseptsiz olmaaz" deyince dövdüm valla hepsini, bi insan bekarlığa veda partisini kendi mi organize eder lan, ne biçim arkadaşsınız diye veridm veriştirdim :)) o kadar lafın üzerine onlar bi şeyler yapar muhtemelen, o yüzden iyice bıraktım ipin ucunu :1:

ayın 7'sinde gelinlik provam var, amacıma ulaşıp zayıfladım, çok şükür 4 kilo verip 5'er cm incelerek 36 bedene düştüm, içim rahat o yüzden. göğsümü gere gere çıkabilirim o gelinlikçinin karşısına :27: çok merak ediyorum nasıl oldu kurdelem ve kuyruğum. üstü de bitmiş olacak, bi eteği ve duvak kalacak.

araya da lazer randevularımı sıkıştırdım, cumartesi gittim, bi de ayın 21'inde rötuşu var, onu da atlattım. bu arada kına gecesi için ayrı davetiye bastırmam gerektiğini unuttum, herkesi çağırmıyoruz kınaya, o yüzden düğün davetiyesinde yazmıyor. şimdi hemencecik onu da halletmem lazım, daha gönderilmesi var bunların, cevap beklenmesi var, oturma planı oluşturması var.. var da var.. zaman daraldıkça hafiften strese giriyorum galiba ya :(

canım fuar vardı 3 günlük. ortadoğu'nun kozmetik nabzını tutan önemli bi fuar, her sene katılırız biz de. ama dubai'de önemli müşterilerimiz de var, gitmişken onları da ziyaret ediyoruz, o yüzden uzun kalıyoruz. yoğun oluyo, yorucu oluyo ama bence en sıkıntı verici kısmı, 7/24 iş ortamında olmak. sabah kalkıyosun odanda iş arkadaşlarından biri, kahvaltıya iniyosun patron, akşam yemeğinde müşteri derken, sürekli iş ortamında kalmak beni ekstra yoruyo. alışveriş yapmadım bu sefer, tuttum kendimi. yine aldım makyaj malzemeleri falan ama, onlar yatırım, türkiyeden daha ucuz çünkü :)) bi de düğündeki şeker bar'ım için, bi sürü renkli renkli şekerler aldım :31:

ayın 16'sında bekarlığa veda partim var teknede. aslında aklımda bi sürü konsept vardı ama o kadar yoruldum ve sıkıldım ki detay düşünmekten, saldım gitti valla. dün de arkadaşlarım "aaaa konseptsiz olmaaz" deyince dövdüm valla hepsini, bi insan bekarlığa veda partisini kendi mi organize eder lan, ne biçim arkadaşsınız diye veridm veriştirdim :)) o kadar lafın üzerine onlar bi şeyler yapar muhtemelen, o yüzden iyice bıraktım ipin ucunu :1:

ayın 7'sinde gelinlik provam var, amacıma ulaşıp zayıfladım, çok şükür 4 kilo verip 5'er cm incelerek 36 bedene düştüm, içim rahat o yüzden. göğsümü gere gere çıkabilirim o gelinlikçinin karşısına :27: çok merak ediyorum nasıl oldu kurdelem ve kuyruğum. üstü de bitmiş olacak, bi eteği ve duvak kalacak.

araya da lazer randevularımı sıkıştırdım, cumartesi gittim, bi de ayın 21'inde rötuşu var, onu da atlattım. bu arada kına gecesi için ayrı davetiye bastırmam gerektiğini unuttum, herkesi çağırmıyoruz kınaya, o yüzden düğün davetiyesinde yazmıyor. şimdi hemencecik onu da halletmem lazım, daha gönderilmesi var bunların, cevap beklenmesi var, oturma planı oluşturması var.. var da var.. zaman daraldıkça hafiften strese giriyorum galiba ya :(

ayy sen ve stres,bu iki kelime yan yana güzel ve de inandırıcı durmadı,cıkkss..:)
ne güzel,alışveriş yapmışsın,çok özledim alışveriş yapmayı,düşünmeden sepete atmayıııı,düğün geçsin talan edicem ist.da ne kadar avm varsa,çok pis hırslandım! :)
bekarlığa veda partisi azarı süper olmuş ya,çok güldüm:1:haklısın,herşeye senin koşmana alışmış millet kızım ya,ondan öyleler,onları da kötü alıştırmışsın.yapma bak,ilerde ben de öyle olurum..hatta şimdiden oldum ayıptır söylemesi:) geçen ist.a gelişimde kuş kafesi duvak aradım,ama istediğim gibi birşey bulamadım,dedim miskaya sorayım o bilir:) netten araştırıp almamı mı önerirsin(daha pahalıya gelecek muhtemelen) yoksa bildiğin bir yer var mı cnm ya,acil lazım!
zayıflamana sevindim,ihtiyacın yoktu ama kendini daha iyi hissettirmiş,güzel:) ben de son gittiğimde kayınvalidem ve kayınpederim tarafından zorla yedirilmeye çalışıldığım için,hatta va hatta kulaklarıma inanamadım,en çırpı insana bile normal diyen sevgili nişanlım bana çok zayıflamışsın diyince,tlf.da sürekli herkes ne yedin,aa ye çabuk vs diyince ben de zorla yemek yemeye başladım,gelinlik provasında astar daraldı çünkü..mesela şu an saat 2,ama ben ne yedim,bi sürü badem yedim..gece yeme huyum yoktu aylardır ama yüzüm gözüm çöküyo,öcü gibi oluyorum..herşeyi içime atıyorum,kafama takıyorum,7-24 yanımda senin gibi rahat ve eğlenceli bi insan olsa,bu hallere düşmezdim:)pozitif enerjini yiyim senin:nazar::nazar::nazar:
aptal e-okulu bekliyorum kaç saattir,son dk sınava giren 8-10 öğrencinin notu kaldı sadece,ama sistem açılmıyor,sürekli hata veriyor,hadi bakalım ne olacak,yarın karneler basılacaktı sözde..gene sabahın köründe kalkmak zorunda kalıcam..bi de öğretmenler çalışmıyo diyen sevgili büyüklerime selam ederim:)hayatı bu kadar işle dolu olan kaç meslek var acaba..
öperim:54:

strest yapma canım yoluna koyuluyor herşey yarın demek alışverişe çıkıyorsunuz tatlım valla sen ne biliyorsan bende onu biliyorum pek bilgim yok alışverişte ne alınır diye benim kayınvalidem bana set takıcakmış nişanda sözlümde 5 taş takacak biz saat takıcaz alyansları biz alıcaz bazıları alyansları kızınkini erkek ,erkeğinkini kız tarafı alıyormuş ama bizde alyansı biz alıyormuşuz:27: ayrıca sözlüm nişandan bir güün önce ailesiyle bize yemeğe gelecek o gün bohçamı getircekler bizde nişandan sonra adanaya gidip sözlümün bohçasını götürüp iadeyi ziyaret yapacağız...takı alma sırasında sana sorarsa kayınvaliden istediğini söyle canım ben olsam trabzon hasırı isterdim hehehehehe

Sanırım set bugün alınıcak. Onun dışında takı olarak bilezik, saat ve alyansım kalıcak.
Alyanslarımızı beğendik. Bileziklerimde annemin bana aldıklarından olucak model olarak. Saatimi seçtim inşallah gittiğimiz yerde kolayca buluruz.Sonrasında takıcağım şey sadece yüzüğüm saatim ve belki setimin kelepçesi.:31:
Ama benim asıl sıkıntım onların adetlerini pek bilmemekten kaynaklanıyo.
Şimdi bizim adetlerimizde olan bişey onlarda yoksa orda türlü türlü isteği olan biri gibi gözükmek istemiyorum. Bu çarşıda çok sorun çıktığını bildiğim için biraz daha stresim artıyo. Onlar bu konuda sorun çıkarıcak karakterde değiller tanıdığım kadarıyla.. Sözlüm müsade etmez zaten ama ama ama . Off bugün sorunsuz bi geçse Allah'ın izniyle..

Selam kızlar,yoğunum gene,yazamıyorum pek..

tamam canım bakıcam bi ara,çok yoğunum,e okula notları girmem gerekiyor,karne işlemleri filan,eksik raporlar,belgeler,birkaç gün daha yoğun olucam..kolaylıklar dliyorum sana,albüme de bakıcam..
Allah razı olsun duaların için..

canım çok sevinirim,sabırsızlıkla bekliyorum.
umarım iz kalmaz,göbek en estetik durması gereken yerlerden,evleniyorum,yap bi güzellik iz kalmasın apla dersin:)

nişan alışverişi konusuna gelince; biz nişanda alamamıştık vakit bulamadık bi türlü ayrı şehirlerde olunca..beğenmediğim şeyler alınabilir diye bensiz alınmasını da istemedim.işte o alışveriş gelene kadar ben kendime hem günlük hem özel kullanım için birkaç birşey de almış bulundum,borcumuz da çok birikince biz şöyle birşey yaptık:bana sadece altılı takım+1 gecelik+gelin büstiyeri+1atlet takımı+çorap vb aldık,nişanlıma da birkaç pijama,bi sürü iç çamaşır ve çorap aldık.terlik olayına girmedik tüylü tüylü giymem zaten,günlük çamaşırlar-pijamalar ben almıştım zaten bi sürü..düğünden sonra elimiz tekrar rahatlayınca gerek görürsek biraz daha alırız,aileler karışmadı,biz böyle anlaştık.
onun dışında setimi de 1 ay önce filan aldık,nişanda takılmadı canım,adetlere göre değişir bunu konuşun,bizde illa olsun diye adet yoktur,sadece bilezik takıldı nişanda,setimi düğünde takıcaklar,kayınvalidem bile gelmedi,ikimiz beğendik aldık öyle..umarım yardımcı olabilmişimdir,bnm ablam yok,bihaber büyüdüm bu tarz şeylerden,arkadaşlardan sora sora birşeyler öğrendim,gerisi de size kalıyor canım,tamamen bütçe ve zevk..kendine birşeyler almadıysan ve imkan da varsa hem günlüğünden hem renklisinden değişik alt-üst takımlar veya ayrı parçalar veya gecelikler,eşofmanlar aldırabilirsin.ben nişandan beri ufak ufak netten veya mağazalardan birşeyler alıp koydum kenara,evi iç çamaşır dükkanına döndürmeye gerek yok,zaten sonra zevkler iyice ortaya çıkar atıyorum nişanlının sana yakıştırdığı/yakıştıracağı şeyleri iyice öğrenir ona göre de alabilirsin..

bu arada makyaj malzemeleri,sandıklar parfümler vb de alınıyor,ben çook kısıtlı bi vakitte uğrayabildim ist.a,o yüzden eminönüne gitmişken malzememi de ordan hiç bilmediğim markalar olarak almak istemedim,avm.lere gitmeye de vaktim olmadı,beni idare edicek kadar malzemem var,zaten çok makyaj yapmam,kişisel bakım ürünlerim de bi dolu zaten,alsam da son kullanma tarihleri geçicek yazık olucak,onları da düğünden sonra geniiiş geniş halledicem,sıkışmaya gerek yok hem vakit hem para anlamında..yapıyorsan bunlardan da aldırabilirsin canım ama sana tavsiyem bence makyaj sandığı da çeyiz sandığı da alma,ben almadım,sonra koyucak yer bulamayacaksın..ben düğünden sonra english home tarzı yerlerden şık ve cici makyaj kutuları-takı kutuları alırım dedim,hem onları her zmaan da kullanırım sıkıntı olmaz..bir de şal/eşarp aldırabilirsin..şimdilik bunlr geldi aklıma..eğer aileler sıkıntı yaratmıyorsa,yakın bi tarihte de düğünün var,sonra çok sıkışırsın canım,bunu düşün,ama karşı tarafın maddi sıkıntısı yoksa,senin de ihtiyacın varsa aldır..onları almak da ayrı bi güzellik,keyif..ben tam anlamıyla yaşayamadım belki vakitsizlikten ama düğünden sonra eşimle her seferinde bi parça birşey almak bile mutluluk vericektir bana..

Maddi durumları iyi canım.
Bana nişanlımın söylediği şeyler bi takım elbise, günlük kıyafet, dış kıyafet olarak kap yada pardesü..
İç çamaşırları.
Eşarp, şal vs.
Ayakkabı-çanta.
Makyaj takımı.
Takılarım ve saat.
Aslında bunlara bile gerek yok çünkü biz sözde alışverişe çıktığımızda bi çok şey almıştık fazla fazla.
Makyaj yaparım ve cildime uygun olan şeyler biraz tuzlu olduğu için onu nişanlımla halledicez ayrı olarak. Herkesin içinde bide onları seçmek istemiyorum çünkü çok incelerim. :9:
O gelin eşyaları satan mağazalarda satılan setleri almak istemiyorum. Hem marka konusunda sıkıntı hemde genelde beklemekten bayatlamış oluyolar. Tek tek almaktansa makyaj paleti olarak alıcam bildiğim bi markadan.
Çeyiz sandığı yerinede valiz seti aldırıcam. Çok lazım olucak bize. :31:
Biz daha önce hiç altın konusunu açmadık gerçi gidiceğimiz kuyumcu sözlümün arkadaşı ama ben orda ne seçicem bilmiyorum.
Şimdi bunların başta konuşulması gerektiğini düşünüyorum.
Şu kadar alın değilde biz de bunlar alınır vs diye. Maşallah bizimkilerin iki tarafında ilk olduğu için bi türlü açılmadı konular.
Acemilikle halledicez.
Hadi bakalım hayırlısı.
Bu arada buketim hazırmış kargoya verilirse bu hafta elimde olur hemen fotoğraflarım. :54:

2012 nin nişanlı sözlü adayı olayım bende :) haydi inşallah:)

Hoşgeldin canım.
Nişan ne zaman? :10:

$GUI90176L1.jpg

Saatimde bu kızlar. Gelin saati olduğu için biraz şıkır şıkır bişey lazımmış. En sadesi bu gibiydi.:27:
Sizce nasıl?

Back