2012 Ekim Anneleri

arkadaşlar sancı esnasında yürümek ve çömelmek lazımmış leğen kemiği öle daha tez açılıyormuş yatmayın sancıyı ayakta geçirin diyorlar suni sancı çekicek arkadaşlarda onu aklında bulundursun birde "Rabbi yessir vela tuassir Rabbi temmim bil hayr " "Rabbim işimi kolaylaştır zorlaştırma" duasını okumalarını tavsiye ederim herhangi zorlu bir durumda bu duayı okuduğunuzda öle kolay hale geliyorki şaşırırsınız bende dilimden düşürmicem inş öle bir durumda
ne zaman bir işte sınavda vss zorlansam hemen okurum ve çok kolay olur ezberleyemenler bence eline falan yazsın gördükçe de okursunuz Allah yardımcınız olsun...

sağol canım..bende 7 ayıma kadar catlamadım sonra catladım..am aben hiç bişey sürmüyordum..son 2 haftadır inanılmaz bir kaşıntım var..kaşıdıkça çoğaldı çatlaklar..bademyağı kakao giliserin portakal zeytin yağı karıştırıp sürüyorum..ama çatlamaya hiçfaydası olmadı..sadce çatlakalrımdaki kaşıntıyı biraz rahatlatıyor...çatlakların üzerinde kırmızı kırmızı sivilceler çıktı..onlar fena kaşındırıyor..doktorum gebelikten normal dedi. cildiyeye gittim oda aynısını dedii istediğini sür senin karnın çatlamaya müsait çatlar dedi..kaşıntı normal dedi..inan çatlaklarım umurumda bile değil artık..15 gündür kaşıntıdan çıldırdım..her yer yırtılsın isterse yeterki kaşınmasın((

bugun 40 olduk, kontrolumuz vardı, zor geçti, hiç bi belirtide yok, doktor kakasını yapma ihtimaline karşı ne zaman istersen sezeryan yaparım, sen karar ver diyo. nasıl karar verebilirimki? hangisi iyi bilmiyorumki, sez.da hiç istemiyorum ama bebiş için tedirgin oluyorum, etrafımdan sürekli bekleme, riske atma baskıları daha da canımı sıkıyor. hiç bir belirtim yok, nst sıfır çekiyo nrdeyse. ctsi tekrar kontrol var, ctsiye kadar bekliycem, sonra karar veririz dedi doktorum. hiç bi hareket olmadığı için sunide veremiyo.gerginim, mutsuzum, kimseyi görmek ve konuşmak istemiyorum. doğurdun mu diye arayanlara artık çok sinir oluyorum Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Son düzenleme:

aynen canım benimde durumum yarın belli olur inşallah.benimde en çok zoruma sezeryan olmak gider taa genç kızlığımdan beri annem beni nasıl doğurduysa bende bebeğimi öyle doğuracağım derdim hayır sezeryan olacaksamda geçen hafta olurdum.herşeyin hayırlısı olsun hangi doğum hayırlısıysa öyle doğum yapalım.

tam 9 aydır çok hareketli bir şekilde hamilelik geçiriyorum hergün evde yapmadığım iş yok.görenler yazık sabiye,dur,otur demekten bir hal oluyolar.acaba diyorum şimdide doğumum bunun içinmi gecikecek:26: vücut alışkın harekete yani.çömelme hareketini hergün kavanoz yada baharat almak için rutin yapıyorum günde en az 3 defa.doğumun kolay olur diyorlar inşallah öyle olur bi başlasa

tam 9 aydır çok hareketli bir şekilde hamilelik geçiriyorum hergün evde yapmadığım iş yok.görenler yazık sabiye,dur,otur demekten bir hal oluyolar.acaba diyorum şimdide doğumum bunun içinmi gecikecek:26: vücut alışkın harekete yani.çömelme hareketini hergün kavanoz yada baharat almak için rutin yapıyorum günde en az 3 defa.doğumun kolay olur diyorlar inşallah öyle olur bi başlasa

ben de seninle hemen hemen aynı durumdayım. panik olmaya gerek yok bence. bdt sadece bi simge 2 hafta öncesi de 2 hafta sonrası da normal. sen bebişini iki günde bir kontrol ettirdikten sonra hiç bi problem olmaz Allah ın izniyle.canım benim ablam da hekim. bu işin içindeler doktorlar işlerine geldiği için """2 cm açıklığın var hadi suni verelim,aman sezaryen yapalım """diyolar. halbuki böyle bi şey y-o-k! kendi sancılarımız er geç başlıcak. senelerce hamiş kalacak değiliz ya. forumdaki birçok kadın bebişlerini doğal gelişim süreçlerini tamamlamadan kucakladılar.prematüre gibi oldu.bana kızabilirsiniz ama o kadar çok okuyor,araştırıyorum ki durum gerçekten içler acısı. bebişlerimize bunu yapmaya hakları yok. bana dr um 21 i muhtemel doğum tarihin,22 sinde suni verelim diyo? niye ya?geçen sene kız kardeşim 40 + 4 te doğdu. 3 gün için niye vücudumu zorlıcakmışım? kadın bayram tatiline yetişsin diye peeeh! bu ve benzeri şeyleri yapan dr lara yazıklar olsun. ama çoğu da aynı şeyi yapıyor.
örneğinnnnnn, bdt si 30 ekim olan bi kadının geç doğum yapıp kasım 5 te sancılanacağını düşünelim. bu kadına 2cm açıklığı var gerekçesiyle (bu bi gerekçe diil) suni verip 20 ekimde zorla doğurtursanız bu bebeği anne karnından yok yere 15 gün mahrum bırakmış olursunuz. az bi süre mi Allah aşkına...yazık diil mi ya

bende seninle aynı fikirdeyim bdt nin 10-14 gün sonrasına kadar doğum olabiliyormuş bende çok araştırdım böyle yaparak strese sokuyor doktorlar hem suni sancı herkesde beklenen etkiyi göstermedeğini bildikleri içinde sonu sezeryan olur diye düşünüyorlar her canlının dünyaya geliş tarihi bellidir çocukta herhangi bir sıkıntı olmadığı sürece ve sık sık kontrole gidildiği sürece 40 haftayı geçirmekde mahsur görmüyor doktorlar normal doğumu tavsiye eden doktorların yazılarını okudum bu şekilde anlatmışlar hep birazda birbirimizi motive etmeliyiz bence çevreye kulak asmamak lazım Rabbim hayırlısıyla nasip eder inşaallah...

kızlar bende sizin gibi düşünüyorum.6 günüm kaldı hiçbir belirtim yok..41 i kesin bekleyeceğim..42.haftayıda bebğin durumuna göre beklemeyi düşünüyorum..25 ekim 5 kasım arası doğumun olması normal..25 te günüm doldu diye sez. olmayacağım inş..bi aksilik olmadıkça.benim bayramın iilk gününe geliyor bdt..doktorum ogün yok..ani işey olursa ÖZELE yada ssk dan i arkadaşıma yönlendiririm dedi..bayram gelecek diye seze yada suniye teşvik etmiyo...bende herşey normal olduğunssürece bekleyebildiğim kadar bekleyeceğim..

hakan-emine ve tosun86, ben de herhangi bi aksilik olmadığı müddetçe beklicem inşallah. ancak benim şanssızlığım dr umun sezaryen yanlısı olması. kadın rahatına düşkün,10 dk da kesip almak varken neden normal doğumla 3-5 saat beklesin ki... hele bi de fiyat farkı var ki oooooo :) 500 tl ye normal yaptıracağı vakitte 10 tane sezaryen yaptırıp 10 bin lira kazanmak var hanii :) insanların sağlığıyla oynuyolar resmen,bizse yeterince bilgisiziz. her söylenene mecburen uyum gösteriyoruz. ama dedim ya benim ablam,eniştem kuzenim dr. hepsiyle iletişim halindeyim,kendi doktorumdan başka bi problem yok :)

iyi geceler kızlarcım yarın durumum belli olacak inşallah sabah 09:30 da randevum var.bakalım açılma saçılma varmı sancı varmı vee en önemlisi bana bayram haftasında beklemelimiyim yoksa suni sancımı almalıyım acaba ne diyecek.olaki yarın yatış verir diye eşimle son hazırlıklarımızı yaptık.hakkımızda hayırlısı olsun iyi geceler, rüyamızda bebişlerimizi görelim inşallah

vee bayram haftasında hastanede tecrübeli bir doktor varsa nöbetçi, bende beklemeyi düşünüyorum kızlarcım.

kızlar selam,

sabah spinal anestezi ile sezeryan olacağım, dualarınızı bekliyorum.
doktorum yarın sabaha kadar normal doğum başlarsa açılmam, sancım vs.olursa olur olmazsa cuma sabahı sezeryan ile alacağım dedi bebişi, çünkü suyunda azalma var.
benim hala ağrım sancım vb belirtim yok, bu durumda büyük ihtimalle yarın sabah sezeryan ile bebişime kavuşacağım inşallah. darısı doğumunu bekleyen arkadaşlarım başına, allaha emanet olun kızlar hepinizi çoook öpüyorum

Benim hastanemde doktorumda bayramda tatil degil, devam ediyo, o yuzden bayram oncesi dogurtmaya calisiyo diyemem doktorum icin, benim yerime karar vermiyo sanirim risk almamak icin, bu karari benim almami istiyo. Biraz okudum arastirdim, hersey yolunda oldugu surece beklemenin cokta yanlis oldugunu dusunmuyorum artik. Birbirimize destek olalim kizlar, bende 2gunde bir kontrole giderek 41e kadar beklemeye karar verdim, sez.da sonucta sifir riskli bisey degil, Rabbim nasil dilerse oyle olacak, sadece ona guvenip bi terslik olmadan evhamla mudahale ettirmemeye karar verdim. Dua edicem, su etraftakiler kalbimi bozmasa ne iyi olacak dua edelim birbirimize, hersey guzel olacak, olumlu dusunelim ins. Ha bu arada hani su dogum baslatma efsaneleri var ya ben onlarin hepsini dun yaptim tik yok :) uzun uzun yurudum, sicak uzun dus aldim, hurma yedim, aci yedim :) vakti saati gelmeden catlasakta olmuyo yani yarin dpogum yapacak arkadaslarin da Allah yardimcisi olsun ins. Firsatiniz olursa 16.cuzde (syf 304) meryem suresini okuyup gidin ins kizlar. Sizn yazilarinizida okuyinca iyice ferahladim cok sagolun yaa

ben de sorup sorup durmalarından gıcık oluyorum ama geçiştiriyorum "benim daha vaktim var,siz yanlış anlamışsınız bayramdan sonra doğurcem ben" diyorum hihihih :) bi de kızlar ,hem sezaryen hem de normal doğuran anneler var etrafımda. mesela komşumuzun geliniyle konuştum bugün.1.norm 2.sez olmuş. bana normali önerdi. ""ikinci çocuğum 14 aylık,hala daha dikiş yerimde acı hissediyorum.normal doğum yapmalısın"" dedi bana... Rabbim hepimize kolaylıklar versin...
yarın doğuma gireceklere dua ettim.Allah yardımcınız olsuuuun!
şu günlerde hamişliğe veda partisi mi yapsak,hazır ev temiz ,ikramlıklar bolken :)

bugün 40 +2 yiz benim keyifçi kızımla , hamilelik takvimim bile bitti gitti , artık uyuyamıyorum , oturamıyorum yatamıyorum , ayağa kalkamıyorum ne yapacağımı şaşırdım , kızım doğum pozisyonunda , çatım çok acıyor , dememkki açılıyor ama ne su ne nişan ne sancı yok bugün doktor kontrolümüz var , son gittiğimde eğer doğum başlamazsa 23 ünde alalım seni dedi ama sez filan demedi :26: yani tam 41. hafta doluyor 23 ünde , demekki benim doktorum 41. haftanın dolması gerektiğini düşünüyor , bende ne kadar acı çeksemde son günlerde yinede beklerim ama bu bebeğin kakasını yapma meselesini hatırladıkça canım sıkılıyor , acaba kakasını yapsa ne kadar süre içinde müdahale edilmeli ? kafamda bisürü şeyler kurup duruyorum anlayacağınız , bi taraftanda 41. haftadayım , sez oliyim artık bu kadar beklemek yeter diyorum , diğer taraftan sezaryen hiç ama hiç istemiyorum , geçen hafta 3600 dü bebeğim eğer aynı hızla kilo aldıysa 4 oldu zaten , doğurabilirmiyim 4 kg acaba diyorum öffffff ya öffff , bugün doktorumuz ne diyecek bakalım , inşallah en hayırlısı olur ben ve bebeğim için ve tabii benim gibi doğumu bekleyen herkes için Allah yardımcımız olsun

Son düzenleme:
gunaydıınn hala dogramayanlar var.kızlar takmayın kafanıza bu bebısler ılla kı dogucak yanı.herkesın soyledıgıne kulak asmayın..benım kızımın kırkı cıktı dua okuttuk herkes cok kucuk dıye laf soyledı yok yememıs annesı ondan boyle felan bosverıınn ben artık takmıyorum.doguma gırecklerede rabbım kolaylıklar versın..

slm kızlarcım.doktora gittik sabah kan,idrar,nst ve ultrason istedi doktorumuz.idrarı vermeye gitmiştim kiii oda neee nişan denilen şey gelmeye başlamışyani kanlı akıntı gibi birşey ayy heyecanlandım.sonra tekrar doktora ultrasona hocam dedim galiba nişan dediğiniz şey gelmeye başlamış bende aa dedi ne güzel.ultrasonda herşey yolunda biraz suyumuz azalmış ama yeterli dedi kilomuz 3 kiloyu biraz geçmiş olacakmış doğumda ama boyumuz 52-53 cm olmuş çıbıkk kraker olmuş benim oğluşum,yesin ki annesi onu maşallah minik pisime
ve vajinal muayenemi yaptı tekrar evet dedi açılman başlamış yumuşamaya başlamış rahim.ama daha bebek yukarıda çarşambaya kadar bekleyelim birşey olmazsa ben burdayım dedi ne kadar şanslıyım Allahım doktorumda hastanede olacak inşallah bayrama kadar birşeyler olacak hayırlısıyla.öğleden sonra nst ye gireceğim sıra çoktu.bakalım ağrımız varmı.hadii kızlar sizlerden de hayırlı haberler duyalım

günaydın kızlar benim son 2 günüm kaldı heyecan iyice artıyor bebeeğiime kavuşmak istiyorum artık onu kacağıma alıp kokusunu içime çekmek istiyorum. ama aynı zamanda çok gerginim acayip sinirliyim nedense. hastaneden eve gelince çok kalabalık olacağız gibi geliyor kendi ailem neysede o curcunayı çekemiycem gibi geliyo bunu düşününcede kasılıyorum. bebeğin odası oturma odasına çok yakın en iyisi yatak odasına gidip bebeğimle kapımızı kapatıp dinlenmek diye düşünüyorum sinirsiz depresyonsuz loğusalık geçiririz inşşşş
bu arada mertuğ kontrole gidecektin ne oldu açılman falan varmıymış canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…