günaydın herkese
felixi alıntı yapmıyorum upuzuuunn yazdığın için ama güzel yazmışsın eline sağlık
bizim bni uyku rutinimiz var, genelde aynı saatte (biraz geç ama saat 22:00de) pijamasını giyip biberonunu kafaya dikleyip sonrasında herkese iyi geceler dileyerek yatma saatinin bilincinde bir şekilde geçiyor uykuya. ama işte tam da o uykuya geçme kısmı ayakta sallamalı bizde. en büyük sıkıntımız da o çünkü gece de zaman zaman ayakta sallanmak istiyor. özellikle de saat 06:00-08:00 arası uyandığında uykusunu da epey almış olduğu için geri uykuya dalma sorunu yaşıyor.
benim demek istediğim de buydu irisse yani sallamayı bıraksak acaba uyansa da kendi kendine uykuya dönebilir mi diye ama sanırım umayın durumu biraz daha farklı çünkü uyanmadan ağlıyor diyor.
neyse ben de doktora bu ferberi falan sorduğumda siz bilirsiniz ama tabi çok aşırı ağlatmayın dedi ki hangi anne o kadarına dayanır ki zaten. yalnız bizim dişler de epey sıkıntı yarattığından isterseniz dişlerin bitmesini bekleyin demişti. benim de işime geldi çünkü çok gözüm korkuyor :18: yani sizinki gibi 3 gün süreceğini bilsem neyse de şimdi 10-15dkda uyutabilirken hele de işe yeni başladığım dönemde 1 saat oyala uyut yatakta kalksın tekrar yatır falan zor geliyor. bi de bakıcı da buna hazır olmalı gündüzleri de o öyle uğraşacak sonuçta ve mira günde iki defa uyuyor kısa kısa gündüzleri...
off ben de amma uzun yazdım.. benim halime de bi çare buluver artık bak o kadar yazdım
Gunaydin topikcanlar
Sanirim asagi yukari hepimizin sorunu sallamak emzik disten sonra biraktircaz ama merak ettigim bisey var cocugu ornegin ferber yontemi ile uyku problemini cozduk...emzigi biraktirdigimiz da ne olacak? O uyku duzeni devam edebilecekmi..Veya emzigi biraktirip uyku duzeni olusturduk ne kadar basarili olacak?
Felixi mercan emzik emiyormu? Uygulayan biri olarak ne dersin?
ağzını açmıyosa diştir muhtemelen canım :44:
dua işinde eksiğim biraz evet .maneviyat önemli
ertei gün tekrar etsin yaa gece niye tekrar ediyo
haklısın kesînlikle niye yanlış anlayayım :).. sen bilirsin tabiki doğrusunu irîscan:)bizimki de gece terörü yaşıyor sanırım en mantıklı görünen açıklama bu ...
niye kafa bulalım ceydam , dua da bilimsel birşey neticede
kızacak bişey yok ki aşkolsun...ama uzun uzun yazmışsın zahmet etmişsinşimdi bizde şöyle bir durum var ; ben evde tek başıma bakmıyorum , haliyle de moda mod bir rutin oluşturmama imkan yok , kaldı ki iyi kötü bi rutnimiz var aslında...uykuya geçişte de bir problemimiz yok anlatamıyorum sanırsam , uykusu gelince uyuyo hemen, uyuduktan 3 saat sonra oluyo ne oluyosa...gece beslememiz de yok uzun zamandır ,hatta beslenme işi gayet düzenli...
sen de yanlış anlamazsan ben de bişey söyliycem ; şu kısa annelik serüvenimde öğrendiğim bişey var ; her bebek birbirinden farklı , rutini farklı yemesi içmesi farklı uyuması farklı uyanması farklı...sana uyan rutin bana uymaz benim düzen sana uymaz...sende başarılı olmuş ferber amca ama bende fiyasko yaratabilir...
günaydın didommm
ağzını açmıyosa diştir muhtemelen canım :44:
dua işinde eksiğim biraz evet .maneviyat önemli
ertei gün tekrar etsin yaa gece niye tekrar ediyo
haklısın kesînlikle niye yanlış anlayayım :).. sen bilirsin tabiki doğrusunu irîscan:)
doğrusunu bilseydim kendime hayrım olurdu
mercan kuzu senin düzene uygunmuş demek 3 günde hallettiniz ne güzel ,vardır bize uygun da bi düzen ama hangisi
Gunaydin topikcanlar
Sanirim asagi yukari hepimizin sorunu sallamak emzik disten sonra biraktircaz ama merak ettigim bisey var cocugu ornegin ferber yontemi ile uyku problemini cozduk...emzigi biraktirdigimiz da ne olacak? O uyku duzeni devam edebilecekmi..Veya emzigi biraktirip uyku duzeni olusturduk ne kadar basarili olacak?
Felixi mercan emzik emiyormu? Uygulayan biri olarak ne dersin?
günaydın bacım ,hayırlı olsun 3. işgünün..nassı alıştın mı
biz de sallıyoruz ama uyku belirtisi alınca sallıyorum ,2 sallamaya tık gidiyo , ya da omuzda uyuyo ..hatta dün gece evdeki salıncağa binmek istedi ,bindi uyudu ...ilk defa oldu şoktayım hala bak sabah oldu kendime gelemedim
bir de şöyle bişey var ; uyku eğitimi işlerinde özellikle bu ağlamalı eğitimlerde yaş da önemli ,daha küçük aylarda daha etkili .bizimkiler olmuş dana kadar , ben onu ağlaması için bıraksam mesela yatakta benden evvel gelir oturma odasına
hemen sonuç alınmışsa uyku eğitiminde ,çocuk zaten hazırdır demek ,yoksa travma yaşayanlar da var eğitecem zannedip
günaydın herkese
felixi alıntı yapmıyorum upuzuuunn yazdığın için ama güzel yazmışsın eline sağlık
bizim bni uyku rutinimiz var, genelde aynı saatte (biraz geç ama saat 22:00de) pijamasını giyip biberonunu kafaya dikleyip sonrasında herkese iyi geceler dileyerek yatma saatinin bilincinde bir şekilde geçiyor uykuya. ama işte tam da o uykuya geçme kısmı ayakta sallamalı bizde. en büyük sıkıntımız da o çünkü gece de zaman zaman ayakta sallanmak istiyor. özellikle de saat 06:00-08:00 arası uyandığında uykusunu da epey almış olduğu için geri uykuya dalma sorunu yaşıyor.
benim demek istediğim de buydu irisse yani sallamayı bıraksak acaba uyansa da kendi kendine uykuya dönebilir mi diye ama sanırım umayın durumu biraz daha farklı çünkü uyanmadan ağlıyor diyor.
neyse ben de doktora bu ferberi falan sorduğumda siz bilirsiniz ama tabi çok aşırı ağlatmayın dedi ki hangi anne o kadarına dayanır ki zaten. yalnız bizim dişler de epey sıkıntı yarattığından isterseniz dişlerin bitmesini bekleyin demişti. benim de işime geldi çünkü çok gözüm korkuyor :18: yani sizinki gibi 3 gün süreceğini bilsem neyse de şimdi 10-15dkda uyutabilirken hele de işe yeni başladığım dönemde 1 saat oyala uyut yatakta kalksın tekrar yatır falan zor geliyor. bi de bakıcı da buna hazır olmalı gündüzleri de o öyle uğraşacak sonuçta ve mira günde iki defa uyuyor kısa kısa gündüzleri...
off ben de amma uzun yazdım.. benim halime de bi çare buluver artık bak o kadar yazdım
günaydın herkese
canım sadce fiikir herkesin bebesi farklı çünkü.. ben 2 hafta uğraşdım uyku tulumunu giydiriyorum baya ii geceler deyip yatma eğleminde olduğunu anlatıoruz tüm ışıklar sönüo bizim yatağa yatıoruz beraber ağlıo lina susarmısın ben uyuyorum diorum iniyo evin içinde gezio bakıo karanlık yanıma geri gelio gel kızım uyuyalım diorum ama emzikde var tabi.. derken 45 dk yı buluo en sonunda uyuyordu.. derken bu süre baya aşağıya indi yanına yatıorum uyuyor sonra hop yatağına
hmm süre yavaş yavaş azalacaksa denemeye değer dido..
yaa şimdi bakıcımız aradı ateşi çıkmış miranın. önce 39 falan dedi çok canım sıkıldı da sonra bi de kol altından ölçtürdüm 38-38.5 arası sanırım. şimdi ilaç verdiricem, eşim de erken geçecek eve. hemen dr.a götürmek istemiyorum başka bişeydense hastanede bi de grip bulaşmasın bi yandan da akşam acile götürmek istemiyorum ama...
bi iki saat daha bekleyelim bakalım, umarım şu lanet salgına bulaşmamışızdır biz de.
dene canım bencede.. çok üzüldüm canım yaa ılık duş aldırsın 4 saatte birde calpol versin bencede gözlemle hemen götürme bulaşmasın daha kötü olur
Merhaba arkadaslar uyku egitimi konusunda yazmissiniz bende uyguladim ve basardimda ama ferberi degil kim westi uyguladim ferber kadar acimasiz degil en azindan diye ama ayakta fln sallansaydi uygulayamazdim heralde bizimki kabusa donmustu ana kucaginda dizde sallaniyodu ikisi 20 kilo en fazla 2 saatte bir uyaniyodu sik sik 20 dakkada bir falan cok da zor olmadi alisti ama bence 3 yasina kadar tam olarak bu uyku sorunu cozulmeyecek cunku bir kac gun anneme biraki gittim uyanacagi tutmus mama verilince biraz bozuldu tabi birde tek uykuya dusme calismalraida etkiledi simdi yine sallanmiyor ama gecede 2 3 kere uyanip mama iciyor yani diyecegim egitimi vermekle bitmiyor bide devam ettireceksin uyku saatlerine dikkat edeceksin gec uyutursan da uyuniyolar falan filan cok sukur eski gunlerimize gore cok cok iyiyiz ama mama icmesi canimi skyor eskiden 8 de bir baslardik sabaha kadar ne esimle oturabiliyorduk ne uyuyabiliyorduk isci gibi 20 kiloyu indir bindir eskidende zaten 7 den itibaren cikamiyoduk simdide cikamiyoruz en azindan aksamlari benim ve bozuldu dememe ragmen uyuyabiliyorum ama cok hassas bu duzeni devam ettirmekte zor. Benim sorum sizinkiler gunduz kac defa ne kadar uyuyor???
günaydınnn
önce emziği bırakmak daha mantıklı sanki ama msoe bacımın da dediği gibi ,dişler çıkıncaya kadar beklemek de en mantıklısı gibi...çokbilmişlik de yapmayım tabi
aslında ferber emzik verme eğitim sırasında diyo ama ben daha emme dürtüleri devam ediyo, meme de emmiyo diye verdim.. sadece uykuya dalarken emiyor, sonra bırakıyor, aramıyor da.. onu da iki gecede bırakırlar mutlaka da bana erken geldi. tatlişkom göktuğa bıraktırmıştı yanlış hatırlamıyosam