yok ayılmıyo bizimki , bildiğin acı çekiyo gibi ya da kabusunda korkuyo gibi ağlıyo ,uyanmadan yani...uyandığı zaman ağlamıyo zaten ,gidiyoz oynuyoz felan bikaç saat
daımı bı doktor arıyorum da sızlerdende bılen varsa bılgı almak ıstedım,bırde kucuk bı operasyonum var polıp onu aldırmam gerekıyor,
Cocugunuzun uyku sorununu okudum,normalde kendı odasında uyuyan ve hıc problem cıkarmayan yegenım bır sure once gecelerı aglamaya basladı aglıyor ama ayılamıyor seslenınce daha cok bagırıyor itiyor kucagınada alamıyorsun kasılıyor üstelık sabah oldugunda gece neden oyle agladın gıbı sorular sordugunda hatırlamadıgını verdıgı cevap ve tepkılerden cok net anlayabılıyorduk, yengem ne yaptıysa bı turlu gecmedı en son sorusturucam hoca bılen fln derken bırının tavsıyesı ıle hocaya goturduk nuska yazdı ve mışıl mışıl uyuyor artık kuzum,doktorada goturdugumuzde gece terörü demişti ve bılındık seyler soylemıstı ama gecmemıstı
GECE TERÖRÜ NEDİR?
Gece terörü çocuğun uykudan tam uyanmadan, yarı uyanık bir şekilde çığlık, tekmeler, panik, uykuda yürüme, vurma hareketleri veya mırıldanma gibi davranışlar göstermesidir. Çocuğun gözleri açıktır ancak aslında halen uyumaktadır. Gece terörü genellikle çocuk uyuduktan sonraki yaklaşık iki saat içerisinde meydana gelir. Gece terörleri zararsızdır. 6 yaşına kadar normal olarak değerlendirilir.
Gece terörünün özellikleri
Gece terörünü normal uyanmalardan ayıran özellikler şunlardır:
Çocuk korkmuştur ancak uyanamaz veya sakinleştirilemez.
Çocuğun gözleri açıktır ancak sizin yanında olduğunuzu bilmez.
Çocuk odadaki nesne ya da kişilerin korkunç olduğunu düşünebilir.
Gece terörü 10 dakika ile 30 dakika arasında sürer.
Genellikle sabah uyandığında olan bitenleri hatırlamaz.
Gece terörü sırasında çocuğa nasıl yardım edilmeli?
Çocuğunuzun normal uykuya dönmesine yardımcı olmaya çalışın. Çocuğu uyandırmanız çok güçtür, bu nedenle uyandırmaya çalışmayın. Işıkları açarak çocuğun gölgelerden dolayı yaşadığı kaygıları azaltın. Rahatlatıcı şeyler söyleyin. Sarıldığınızda kendini daha iyi hissediyorsa, sarılın. Çocuğu sarsmak ya da bağırmak daha da korkmasına ve öfkelenmesine neden olabilir.