2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı


felix iye katılıyorum ; zaten çok problemli uykuya dalış işleri sizde...aklınıza en uygun yöntemi deneyin bence ,daha kötüsü olmaz değil mi
akıl veriyomuş gibi de algılamayın haaa küserim bizim uyku saatleri üç aşağı beş yukarı aynı , bazen çok geç uykuya dalıyo ama sanırım hepten uykusu gelmediğinde oluyo , artık ısrar etmiyorum , biraz daha oynaşıyoruz iyice uykusu gelince daha kolay uykuya geçiyo...genelde ayakta sallayarak uyutuyorum , son günlerde omuzumda uyuyor , bazen kucağımda yatarak uyuyor öyle işte....uyku eğitimi işine giremiyorum çünkü gündüz de bakıcı ablamızda 2 kere uyuyo , farklı yöntem olur diye hiç yapmıyorum...
benim sorunum uykuya geçişten ziyade , kesintisiz uyku ..onu da dişe bağlıyorum ve alttaki 2 köpek dişinin çıkmasını dört değil kırkdört gözle bekliyorum , millet diş çıkınca parti yapar ben de çıkıp bittikten sonra mı yapsam diyorum ...laaannn ne güzel fikir ,evde toplanmak için bahane yaparız
 
Ben bazen birakiyorum 2 3 dakka agliyo zaten yoruluyo uyuyo. Cok ugrasmiyoruz. Denemek lzm deneye deneye dogru yolu bulcaz
 
Alsenim gecti gitti bizim hastalik sukur..
Iris bacim napayim yeterki kaliteli zaman gecirelim diye heryolu uyguluyorum yoksa ben pert o her daim istekli mizmiz olmuyor yani.
Allah bize guc kuvvet en cokta sabir versin..
 
iyi akşamlar eski dostlar
ne zamandır gelip hal hatır soramıyorum, inşallah herkes iyidir herşey yolundadır..
ben bir süredir pipicanımla annemin yanındayım, ameliyat oldu yanında kalıyoruz..

bu arada güzel bir haber almıştım sizlerle paylaşmak istedim ama nasip olmadı..

pipicanıma bir kız kardeş geliyor nasipse
 
Artislik yapiyo bana, edepsiz, gozume baka baka bagiriyo. Yemezler dedim baktim yuzune, isime baktim, gitmis oyuncaklarina. Esek sipasi. Hep deneme hep deneme. Ciksa su disler artik ya, 4 azi birden mafettiler hem onu hem beni
 
Musmutlu bol dinlenceli babalara veletleri postalayarak uykulu haftasonlari topikcanlarim
Demircan hayirli olsun yeni bebis cinsiyeti de ogrenmisiz ohh maasallah
 
Bende zaten yeterince uzun sürüyor daha ne olacak dedim :)
parti fikrine bayıldım. Çok güzel bir fikir. Ilk disten daha çok kutlamayi hakeden bir olay :))) dislerin tamamlanmasj ve 2yas sendromu arasında birseyler yapalim kesinliklee :))))
Genel olarak bende yumuşak davraniyorum ama içimden sinirlendigim cok oluyor. Karnimizda bile herseyi hisseden veletler tabi şimdi de hissediyordur diyorum:)) zaten yapmaması gerekli şeyleri cok iyi biliyorlar ben birşey demeden dönüyor suratima bakiyor tabi devam da ediyor yapmaya :))
Annecigine gecmis olsun canım
Kizinida saglikla hayirlisiyla al kucağına inşallah :))
pipicanda abi oluyor vay be :)
Musmutlu bol dinlenceli babalara veletleri postalayarak uykulu haftasonlari topikcanlarim
Demircan hayirli olsun yeni bebis cinsiyeti de ogrenmisiz ohh maasallah
Esim işte yarindq calisacak. Cok çalışkan kendisi :) evde olunca da zaten postayi hic acmadan geri gonderdigi için farketmiyor :)
 
Selam kizlar epeydir girmedim bilmiyorum basina gelen varmi benim kizlarimin birinin vajinasinin kapanmaya başladığını farkettim dün akşam ve busabah doktora götürdüm kız çocuklarında çık sık rastlıyoruz dedi tam kapanmamis dedi ve krem Verdi sürüp günde iki kere acar gibi yap dedi bilgilerinize... Arada karıştırmak lazım demekki sürekli bitişik durmaktan oluyomus
 
15 Aylık Bebeğiniz Şunları Yapabilir
Bebeğiniz büyük ihtimalle yürümektedir. Unutmayın hala öğrenme aşamasındadır, sık sık düşebilir ama izin verirseniz ayağa kalkmayı başarır. Yürüyebildiği için, koşmaya çalışır. Geri geri yürür. Eğilerek istediği herhangi bir şeyi alabilir.
Bir bebek için zor olan hareketleri yapmaya çalışır. Raftan bir kitap alıp sayfalarını karıştırabilir. Telefonla konuşur gibi yapabilir. Sizi taklit eder. Bunları oyuna dönüştürür.
Basit komutları anlar ve yerine getirir. Küçük bir bardaktan içebilir. Kalemle çizgiler çizebilir.
Dört ile altı arası kelime söyler. Kelimeleri beklenenden azsa endişelenmeyin, bebeklerin çoğu, özellikle de erkek bebekler, ikinci yaşın ortasına doğru konuşabilirler.
İstediği bir şeyi işaret ederek gösterebilir. Top oynar. Sakladığınız bir oyuncağın yok olmadığını bilir ve tekrar çıkarıldığında hatırlar.
Televizyon ve Öğrenme
Televizyon iyi bir bebek bakıcısı değildir. Televizyon seyretmek çocuğunuza ihtiyacı olan kas egzersizini sağlayamaz. Onun araştırmasına ve aktif bir öğrenici olmasına şans vermez. Onunla birlikte televizyon seyretmiyorsanız yalnız kalır. Bu durum da otizm ve benzeri bozukluklara davetiye çıkarır.
Bazı aileler çocuklarının sessiz kalmasını sağlamak için onların televizyon seyretmesini tercih ederler, bu durum da çocuklarda bağımlılık yapar. Yaşları ilerledikçe oturup saatlerce televizyon seyreden çocuklar haline gelirler ve daha da önemlisi onları oynamaktan ve arkadaş edinmekten alıkoyar. Çocuğunuza bir iyilik yapın ve televizyonu kapalı tutun.
Bebeklerde Zehirlenme
Zehirlenmeler genel olarak çocuklar küçük iken meydana gelir. Bu dönemde etraflarındaki her şeye çok meraklıdırlar, fakat daha neyin zararlı olabileceğini öğrenmemişlerdir. Birçok bahçe ve ev bitkisi yenildiği takdirde zehirli olabilir. Bazı bitkiler kusmaya neden olurken, diğerleri çocuğun kalp atışında, vücut ısısında ve bağırsak hareketlerinde değişikliğe neden olabilirler. Evinizin içindeki ve etrafındaki bitkileri mutlaka araştırıp, ne gibi sakıncalar doğruabileceğini öğrenin. Tüylü yaprakları, sütlü ve özsuyu olan veya dikenli yaprakları, meyveleri ve tohumları olan bitkilere dikkat edin.
Dolayısı ile evinizde zaman zaman emniyet kontrolleri yapmanız gerekir. Zararlı her şeyin kilitli veya çocuğunuzun ulaşamayacağı yerlerde olmasına özen gösterin. Yeni yürümeye başlayanlar tırmanmayı öğrenmeye başladıklarında daha önceleri yetişemedikleri dolapları açmayı becerebilirler.
Acil yardım numaralarını el altında bulundurun. En yakın zehirlenme kontrol merkezinin, doktorunuzun ve diğer acil servis hizmetlerinin telefon numaralarını evde telefonunuza yakın bir yerde asılı bulundurun ya da hafızaya, cep telefonunuzun sık kullanılanlarına ekleyin. Eğer çocuğunuz acil bir müdahaleye tabi tutulacaksa, çocuğunuzun yuttuğu maddedenin kutusunu beraberinizde doktora veya hastaneye götürmeyi unutmayın. Doktora giderken, ilacı saat kaçta içmiş olabileceği, kutuda ne kadar vardı gibi bilgileri de sizden isteyebilirler.
15 Aylık Bebeğinizin Gelişimini Nasıl Destekleyebilirsiniz?
Ona uzuvlarını öğretmeye devam edin. Artık onları gösterebilir.
Oyunları anne babayı taklit üzerine kuruludur. Ona yaptığınız her şeyi açıklayın ve sizi taklit etmesine izin verin.
Bırakın giyinirken size yardım etsin. Kollarını sokmaya çalışır ve elini uzatır. Ona neler yaptığınızı anlatın, “kolunu uzat bakalım, evet oldu tatlım” gibi.
Ona renkli kitaplar alın ve kitaplarla tanışmasına yardımcı olun. Bir rafa sadece onun kitaplarını yerleştirin. Kendi kendine alsın, incelesin ve yerine koysun. Birlikte okuyun, resimlerine bakın. Sorular sorarak onun da katılmasını sağlayın. “Kedi nerede? Evet burada, kedi ne yapar? miyav, evet bildin bebeğim” gibi.
15 Aylık Bebeğinizin Davranış Gelişimi
Onunla ilgilenilmesini ister ve ilginizi çekmek için gülümser, kahkaha atar, ağlar ve bağırır.
İnatçılık başlamıştır. İstediğiniz şeyleri reddedebilir. Parktan ayrılmak istemeyebilir. Bu dönemde en sık kullandığı kelime“hayır” olabilir. Sınırları zorlamayı sever.
Üzerini kirletmesine, döküp saçmasına izin verin. Hayır’ları daha önemli şeyler olan düşmek, canını yakmak gibi durumlar için kullanın.
Bebeğiniz bu aylarda bazen duygularını kontrol edemeyebilir ve mesela arkadaşını ısırabilir. Bu gibi durumlarda, sakinliğinizi koruyarak önce ısırdığı çocukla ilgilenin. Ne yaptığını anlaması için onu ısırmak gibi bir davranışta bulunmayın. Bu ona zaman zaman ısırmanın doğru olduğu fikrini verir. Bunu yerine “ısırmak yok” demeniz yeterli olur.
Kaynak: anneysen.com
 
Pamukannee bana göre senin ki yürüyor ama 18aya kadar normalmis bak


Çocukların yürümeye başlaması, anne-babaları en çok heyecanlandıran gelişim aşamalarından biridir. Başını dik tutma , oturma gibi gelişim evrelerinin ne zaman olduğu genellikle hatırlanmazken, çoğu ebeveyn bebeklerinin ne zaman yürümeye başladığını tam olarak hatırlar.



Ne zaman geç kalmış sayılır


Yürümeye kadar olan gelişim evrelerinde kişisel farklılıklar çok azdır, genellikle yürümede olduğu kadar esnek bir zaman dilimi verilemez. Yani diğer bir deyişle bir bebek 3 ayda başını tutmamışsa, 6-7 aylarda dönmeye başlamamışsa, 6.5-7 ayda destekle, 7.5-8 ayda da desteksiz oturamamışsa gecikmeden araştırılması gerekir. Ancak yürüme için bu kadar dar bir sınır mevcut değildir. Çocuklar genellikle ortalama 12-13 ay civarında yürümeye başlarlar, ancak bazı çocuklarda bu 9 ay kadar erken olurken, bazı çocuklarda 17-18 aya kadar gecikebilir.

8-9 ay’dan sonraki gelişim evreleri giderek kişisel farklılıklar göstermeye başlar. Kimi çocuk önce emekler, sonra sıralamaya başlar ve son olarak tutunmadan desteksiz yürümeye başlar. Kimi çocuk emeklemez, kollarından destek alarak kendini poposunun üzerinde sürükleyerek hareket eder, daha sonra yürümeye başlar. Kimi çocuk ise bunların hiçbirini yapmadan direk yürümeye de başlayabilir.



Yürümenin gecikmesinin sebepleri neler olabilir


Genetik yapı, çocuğun boy-kilo oranları, erken doğup doğmaması gibi birçok faktör, çocukta bir anormallik olmaksızın yürümenin gecikmesine neden olabilir. Yine ailenin aşırı korumacı olması, dolayısıyla çocuğa fırsat verilmemesi, veya çocuğun yeterince cesaretli olmaması gibi basit nedenler de yürümenin gecikmesine yol açabilir. Çocukta diğer gelişim evrelerinde bir aksama yoksa ve doktorun yaptığı fizik muayene ve nörolojik muayenenin normal olması koşuluyla, 18 aya kadar endişelenmeden beklenilebilir. Ancak bebeğinizi takip eden doktorun bir şüphesi varsa diğer gelişim evrelerinde de aksama varsa çok daha erken araştırma yapılabilir.



Halk arasında yanlış bir uygulama

Maalesef özellikle kırsal kesimde çok yanlış bir alışkanlık da yürüyemeyen çocuğa D vit ampul kırıp içirmektir. Bu ampuller 300.000 ünite gibi çok yüksek dozda D vitamini içeriler, ve özellikle de böbrekleri hassas çocukların ciddi sorunlar yaşamasına yol açarlar.
 

Geçmiş olsun
bende cok okuyorum bunu
once masaj sonra krem olmazsa ufak bir mudahale ile açılıyormus. Allah beterinden korusun kuzulari
 
Geçmiş olsun
bende cok okuyorum bunu
once masaj sonra krem olmazsa ufak bir mudahale ile açılıyormus. Allah beterinden korusun kuzulari

Aynen baktimda daha önce basina gelen çok var böyle bişey hiç duymamıştım ben şok oldum bi yerde 13. Aydan sonra 2 yaşına kadar olur yaziyodu kızları kontrol etmek lazim
 

çok geçmiş olsun cnm ben de duymustum bunu daha once altını sılerken bakıorm arada..saol hatırlattıgın ıcın.
 

ilk defa duyuyorum canm böle bişey !!!!
 

saolaın teşekkür ettim işte adım üstümde panik anneee :) :) birazda yanımda yürümesini istediğimden sanırım şimdi biraz daha cesaretlendi iki elimi tutmadan yürümüyordu şimdi ikinci elini kendi bıraktırıyor :) inaşşallah devamı geleceeeek :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…