- 19 Aralık 2008
- 4.189
- 784
- 198
- Konu Sahibi screamaway
- #28.881
Kızlar ben bugün iişten ayrılıyorum öğleden sonra gideceğim artık nete akşamları girebilcem sakın buraları unuttuğumu falan sanmayı olurmu 1 saate kadar çıkacam işten kaynanamlara gidecem zaten evde bişi yapamıyorum halim yok yarında annemlere geçerim inşallah 1-2 gün giremeyebilirim inşallah güzel haberlerle burada oluruz hepinizi çok öpüyorum gripli griplişaka şaka güzel güzel öpüyorum
![]()
hayırlısı olsun canımmm... kendıne cok cok cok dıkkat et....
kizlar, aksama koyarim artik fotoyu... sinirlerim cok bozuk... isteyim.. toplantidan ciktim simdi... cok gerildim...
canımmmm, bak bu aksam benım ısım var. hatta yarında var.. lutfen yanı lutfen kaldırma.. bende senı gormek ıstıyorumm.. nolur nolurrr..... sımdı asabıymıssın.. fazla bısey yazmayayım.. bana felan patlarsın alınırım heeeee....

tatlım bendeler diye sözcük bizim için geçerli değil, ben onlardayım, bana ait bir yatak odası var, kalan her yer eşyasıyla dolabıyla herşeyiyle kayınvalidemin. sadece yatak odamın yanındaki salon odada oturabiliyoruz eşimle. kaynanam da rahatsız etmemek için o odaya pek gelmez, bazen zorla getiririz, 5 dakika sonra yine kaçar. bu konuda son bir kaç aydır anlayışlı, eskiden gecelere kadar otururdu bizimle. şimdi de bizim katta oturma odası var, bizim banyoya ve yatak odasına girip çıktığımızın mükemmel şekilde görünebileceği bir yerde oturuyor. yani o yatmadan bize "kaçamak" yok. illa odamıza giricez, ordan çıkıp banyoya giricez, görücekki işimiz var öyle gidecek aşağıya. yani mutlaka haberleri var hangi gün ne olduğundan. özel diye bişey yok bizde. evde iki mutfak var, biri ağzına kadar 2 kız çeyizi kadar mutfal eşyasıyla dolu, onu kullanmıyoruz, o süs mütfak! biz iki aile benim kattaki mutfağı kullanıyoruz. o tabağı böyle koyma, şu tencereyi öyle yerleştirme, bulaşığı buraya koyma falan filan kanunları var kendince, o yasanın dışına çıktınmı problem yaşıyoruz, kaç kere anlattım ki, anne bak nereyi ortak kullanıyorsak, orada sorun yaşıyoruz, ikimiz de kadınız, ikimizin de kendince düzen kuralları var, tamam ben senden tecrübesiz olabilirim ama ben artık 6 yıldır evliyim, bırak kendi mutfağım olsun, ALLAH rizası için yaaaaaa........ kaç yıl daha senin azarlayabileceğin hizmetçin gibi yanında durucam yaaa...... cevap şu: ben senin iyiliğin için söylüyorum seni azarlamıyorum, ben bugün varım yarın yokum, bunları öğrenmen lazım. öğreneceklerim de bazen öyle saçma ki, mesela biz çamaşır asıyorsak illa çamaşırla aynı renkte mandal kullanmalıyız. yoksa düzensiz görünecekmiş ve komşulara rezil olacakmışız, bulaşık makinesinde bulaşık koyamıyoruz çünkü 2. mutfağımız kaplarla dolu olmasına rağmen bizim kabımızın az olduğu söyleniyor ve makineye koyduklarımızı, makine daha dolmadığı için, çıkarıp elimizde yıkayıp tekrar kullanıyoruz. çamaşır yıkanıp bittiği an hemen asılmalı (buruşmamalı, sanki kendisi ütüleyecek), asılıyorsa, 5 dakikada bir kontrol edilmeli, kuruyanlar tek tek alınmalı, 1 makine çamaşır yıkadıysak 12 defa balkona girip çıkacaz. kendisi hiç çalışmamış ve kendini ev işleriyle oyalamış hep. benim de öyle olmamı istiyor, ben ev işini bir an önce yapılsın bitsin şeklinde yapıyorum, 1 kere asarım 1 kere de toplarım, bitti. kayınpederimle görümcemle konuşmuyorsam eğer, buna rağmen karşılarında hizmet etmeliymişim, görümcemin çocuğunun peşinde bakıcı gibi(kesinlikle abartmıyorum) koşmama rağmen, son notumu verdiler, sen sadece oyun oynadın çocukla dediler. ben ona yedek annelik yaptım, annesi bize atıp gittiği zamanlarda ben annelik ettim ona. neyse ya, belki anlattıklarım size ufak şeyler gibi gelir ama yaşayan bilir, anlattıklarım yaşadıklarımın binde biri bile değil,... daha anlatsam çok uzar... bana burda tek cümle yakışır: ALLAH kurtarsın!
evet sana cevabım

sende calısabılsen turkıyede ısını yapabılsen bır nebzede olsa evden uzaklasabılsen... belkı daha iii olur.. belkı o zaman ayrılabılırsınız o evden...
herkesın kendıne aıt bır duzenı vardır.. senın dedıgın ona batar, onun dedıgı veya yaptıgı sana batar ki oyle gozukuyıor anlatıklarından... dıyecek bırseyde bulamıyorumm...
en yakın zamanda kendı duzenınızı kurmanız dılegımle... bırlıkte yasamak cooook zor......
Son düzenleme: