2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

selam çıtır anneler nasılsınız??:KK8:
bayram da bebişlerinizle gezmeye gidecek misiniz kızlar,biz eşimle köye gidecektik kastamonuluyum buarada :KK76: istanbul da oturuyorum vazgeçtik uzun yol kızımız rahatsız olur dedik şimdi de günübirlik çanakkaleye gidelim diyoruz,bugün gittik bebek arabası aldık puset takılandan rahat etsin yolda diye :emir_bebek:
sizce gitsem mi daha 49günlük çok mu küçük yolculuk için siz gidecek misiniz??
öpüyorum bebişlerinizi:KK48:

Canım, biz İstanbul'da olacağız. Sen eğer bebeğine güvenebiliyorsan gidebilirsin tabi Çanakkaleye. Bizde kolik olduğundan ben evden uzaklaşmaya çok cesaret edemiyorum. Ama gündüz saatlerinde bi yerlere gideriz tabi.

Ben dün katıldım oradaki gruba ve herkes sıkıntısına orada yazıyor, o yüzden buralar tenha bence canım, bakalım henüz adapte olamadım oraya ama yazılanları okuyorum. Mesela bi arkadaşın doktoru bağırsak tembelliğine yol açtığı için damlaları bırakmasını, isterse rezeneye devam edebileceğini söylemiş. Benim de bu kadar ilaç kullanmak hep aklımı kurcalıyordu. O yüzden ben artık zinco vermeyeceğim, rezene çayını günde 2 kere vereceğim sadece. Yeterli gelmezse çayı günde 3'e çıkaracağım. Hatta ilerleyen günlerde çayı da yavaş yavaş terkederim diyorum, sonuçta bu gazlar sayesinde bağırsaklar çalışmayı öğreniyor :83: Bu arada sen de bence çayı dene, ben damlayı kullanırken bebeğim bu kadar rahat değildi, çay daha iyi geldi :nazar:

Ben face i de seviyorum ama buraya yazmak da çok hoşuma gidiyor :)))
Gaz ilaçlarına gelince, bebeğim 3 gün üst üste kaka yapınca ve gazını çok güzel çıkarınca biz de nurse harvey'i bıraktık ama bıraktıktan 2 gün sonra herşey eskiye döndü. Bu yüzden yeniden başladım. Arkadaşımın doktorunun dediklerini ben de okudum ama işin açıkçası doktorların daha fikir birliğine varamadığı bi konu yüzünden bebeğimin sıkıntı içinde kıvranmaına gönlüm razı gelmiyor. Ben kendi doktorumun dediklerine göre gidiyorum. Tabi en güzeli gaz ilaçlarını hiç kullanmasak ve bebeklerimizin gaz sancısı hiç olmasa...

selam hanımlar,herkes face kaymış ama ben gitmem :)
bizim kız da kaka yapmıyor fitiisiz yapamıyor nerdeyse,en son 9gün yapmadı,zinko ve zeytinyağı işe yaramadı

yok canim ya bebekler daha kucuk oldugu icin sikinti olmaz surekli usur biraz buyudukten sonra cok sorun oluo ben 5 aylikkken oglum tr ye gitmistim ama burnumda gelmisti yani kesinlikle eger kendi araban deilse 5 ayliktan sonra cok zor oluo ama simdi ufak sadece uyur bisi yapmaz ama sen bilirsin yinede gerci bebege gorede deisir tabii allah yardimcin olsun canim , bu arada giderseniz bol eglenceler canim guzel bir gezi olur insllh ....

Ben de kk'ya ilk katıldığımda ekim hamişleri diye bi başlığa katımıştım, sorularıma pek yanıt alamadığım için buraya transfer etmiştim kendimi, hislerini çok iyi anlayabiliyorum o yüzden :KK43: 30 haziran çok da haziran değil, bence temmuza dahil olabilirsin :KK37: ama bizim başlıkta da kimsecikler yok, önceden sayfalara yetişemezdik, şimdi günde 1-2 sayfa ancak ilerliyor. Herkes facede yazdığı için buralar tenhalaştı :KK5::KK53: Sen de face gel istersen ?

Ben dün katıldım oradaki gruba ve herkes sıkıntısına orada yazıyor, o yüzden buralar tenha bence canım, bakalım henüz adapte olamadım oraya ama yazılanları okuyorum. Mesela bi arkadaşın doktoru bağırsak tembelliğine yol açtığı için damlaları bırakmasını, isterse rezeneye devam edebileceğini söylemiş. Benim de bu kadar ilaç kullanmak hep aklımı kurcalıyordu. O yüzden ben artık zinco vermeyeceğim, rezene çayını günde 2 kere vereceğim sadece. Yeterli gelmezse çayı günde 3'e çıkaracağım. Hatta ilerleyen günlerde çayı da yavaş yavaş terkederim diyorum, sonuçta bu gazlar sayesinde bağırsaklar çalışmayı öğreniyor :83: Bu arada sen de bence çayı dene, ben damlayı kullanırken bebeğim bu kadar rahat değildi, çay daha iyi geldi :nazar:

Kendi adıma ben şükür iyiyim canım, sen nasılsın?
Benim memleketim 8-9 saat mesafede olduğu için biz buralardayız malesef :KK43: Ama ben akraba ziyaretlerine de katılmamayı düşünüyorum. Çünkü miniklerimiz çok küçük, emzirme, alt değiştirme, uyutma, gaz vb. derken helak olmasın yavrum diye babası gidecek ziyaretlere, biz kayınvalidemlerde olacağız :KK53:
Günübirlik yolculukta bence sıkıntı yaşamazsınız, senin için de iyi olur ama bebeğini sen tanıyorsun en iyi kararı sen verirsin :KK71:

Canım, biz İstanbul'da olacağız. Sen eğer bebeğine güvenebiliyorsan gidebilirsin tabi Çanakkaleye. Bizde kolik olduğundan ben evden uzaklaşmaya çok cesaret edemiyorum. Ama gündüz saatlerinde bi yerlere gideriz tabi.

Ben face i de seviyorum ama buraya yazmak da çok hoşuma gidiyor :)))
Gaz ilaçlarına gelince, bebeğim 3 gün üst üste kaka yapınca ve gazını çok güzel çıkarınca biz de nurse harvey'i bıraktık ama bıraktıktan 2 gün sonra herşey eskiye döndü. Bu yüzden yeniden başladım. Arkadaşımın doktorunun dediklerini ben de okudum ama işin açıkçası doktorların daha fikir birliğine varamadığı bi konu yüzünden bebeğimin sıkıntı içinde kıvranmaına gönlüm razı gelmiyor. Ben kendi doktorumun dediklerine göre gidiyorum. Tabi en güzeli gaz ilaçlarını hiç kullanmasak ve bebeklerimizin gaz sancısı hiç olmasa...

Allah daha da iyilik versin cümlemize kızlar bizde kızımla iyiyiz Allah a şükür.
kızlar ben vazgeçtim çanakkale işinden iki gündür alışveriş için dışarı çıktık uzun kaldık mahvoldu kızım uyumadı uyumadıkça emmek istedi avm ye gitmiştik emzirme odasına gittim kısa süreli sustu ama sonra bir daha,eve zor attık kendimizi.
avm den çıkıp dışardaki mağazalara bakalım dedik başladı ağlamaya arabanın camlarını battaniyesiyle kapattım emzirdim ama rahatsızlığı bitmedi eve geldik yorgunluktan uyuyamadı zor uyuttum yeni akşam 6dan beri,yok yoook kızım rahat etsin yeter ki ben gezmemeye razıyım:)) öyle görünüyor ki kızım ek gıdalara geçene kadar bize gezmak yok:)))
buarada kızlar pusetli bebek arabalarını şiddetle tavsiye ediyorum,dün aldık kızıma maxı cosı pusetimiz vardı zaten quinny bebek arabası aldık adam buna takabilirsiniz dedi araba çok hafif katlanınca küçücük oluyor dönüşleri sürüşü çok rahat kızım arabada pusetin de uyursa ki çok zor:))) alıyorum arabasına takıyorum hiç rahatsız etmeden rahat oluyor düşünüyorsanız tavsiye ediyorum..
öpüyorum hepinizi şimdiden bayramınızı kutluyorum kızlar,bebişlerimizle ilk bayramımız çok güzel bi duygu,Rabbim bebişlerimize hayırlı uzun ömür versin nice bayramlar görsünler inşallah..

kızlar bebeği iki aylık olan var mı. ben yarın aşı yaptırıcam, sağlık ocağında hangi aşılar yapılıyor iki aylıkken. dört tane aşı var yapılması gereken ona göre özel hastaneye gidicem

Selam kızlar, nasılsınız?

Biz bikaç gündür hamdolsun çok iyiyiz minik kızımla :nazar: Gaz sorunu için bişeyleri farkedip, ilaçlarını daha farklı vermeye başladım, çok şükür işe yaradı. Rahatça gazını, kakasını yapabiliyor. Belki sizin zaten uyguladığınız şeylerdir ama ben bikaç gündür farkındayım, yazayım sizlere de:

Milupanın rezene çayı ve zinco damlasını kullanıyorum bebeğim için. Ben bunları beslenmesineden sonra verirdim ve zamanına çok da dikkat etmezdim. Ama bikaç gündür şu şekilde bi düzen yaptım: İkisi de günde 3 kere verilecekti, ben damlayı 3 kere, çayı 12 saatte bir , 2 kere veriyorum ve ikisini de bebeğim meme için uyandığında emzirmeden önce veriyorum, sonra emzirmeye başlıyorum. Emzirdikten sonra veriyordum önceden, o zaman ya kusuyordu, ya da tok olduğu için çoğunu ağzından geri akıtıyordu içirirken. Saatlerini de ayarladım. Mesela çayı gece 12 ile gündüz 12'de emzirme öncesi 6-7 çay kaşığı veriyorum, damlayı da çaydan 3-4 saat sonra gündüz 4, akşam 10, sabah 6 gibi veriyorum. Bu şekilde, son 2-3 gündür çok rahatladı yavrum şükür, çok iyi uyuyor, hatta bu sefer de çok uyuyor diye şikayete bile başladık :KK52: Belki çaydan böyle derin ve uzun uyuyor, ya da rahatlayınca rahat uyuyor bilemiyorum ama gaz ile ilgili sıkıntılarımız baya hafifledi. Ben yararını gördüm, sıkıntıda olan arkadaşlara da faydası olur belki diye yazmak istedim :nazar:

Bu arada kızlar, artık hamileyken birlikte yazıştığımız kişiler yok artık, nerelere kayboldular acaba, haberi olan var mı? Serbülo, Japonese, vuslat ve daha niceleri???

selam birşey sorucam bebeğinizin gaz sancıları nasıldı benim bebeğim için dr kolik dedi merak ettim sizinkide mi kolik ve kaç haftalık??????

kızlar bebeği iki aylık olan var mı. ben yarın aşı yaptırıcam, sağlık ocağında hangi aşılar yapılıyor iki aylıkken. dört tane aşı var yapılması gereken ona göre özel hastaneye gidicem

Canım 2.ayında rotavirüs aşısı var. Sağlık ocaklarında yapılmıyor. Özelde yapılıyor. Ek olarak verem ve karma aşıları var. sağlık ocağında yaptırabilirsin

22 temmuzda bebişimi aldım kucağıma ilk haftalar zorlu geçti sürekli emerken genzine kaçırıyordu ilk kaçırdığında ölümden döndürdük allahım korusun şuanda süreklü geceleri gaz problemi çekiyorum saatlerce uğraşiyoruz bugün humananın kimyonlu rezene çayını aldım bida nurse harveys bitkisel şurup aldım inşallah faydası olur bide uzun uzun hiçkırık tutuyo sürekli gazından dolayı

gaz için bişey kullanıp faydasını görenler lütfen yardım edin ağlama krizlerine giriyo cimcimem babasıyla bereber nerdeyse bizde beraber oturup ağlayacak duruma geliyoruz

Kimyon işe yarıyor bir çay kaşığına bir tike kimyon at üzerine sütünü sağıp içir hemen çıkarıyor gazını. Yediğin yemeklere de kimyon at. Benim oğlumda işe yarıyor...

merhaba kızlar.limon adlı arkadşaımız vardı erken doğum yapmıştı nasıl bebeği ve kendi haber alanınız varmı .

X