Benimki de 4.haftada basladi, biz tam bu bebek kolik galiba diye dusunuyorduk. sonra 6. haftada delirdi...cigrindan cikti aglama olayi sonra 7. hafta sonunda bicakla kesilmis gibi durdu...4-8 hafta arasi bebisler aglama krizlerine daha fazla giriyormus. Birde uyumadan once aglama krizine giriyorlarmis. Fazla enerjiyi bosaltip uyumaya baslayabilmek icin.
Ac oldugunu anlamak icin : kesik kesik oksuruk gibi baslayan ingaaa diye devam eden aglamalar genellikle aclik ve cok yorgunluk aglamalari...Sesi tizlesiyorsa kesin actir.
Gaz sancisi oldugunu yuzunu eksitip bacaklarini bir karnina cekip bir yay gibi uzatiyorsa anlayabilirsin. Ben masaj yapiyorum rahatliyor:)
Bu ufak belirteclerin hepsi Tracy Hogg'un kitabindan:)
Bu arada kolik bebeklerin sadece yuzde 10'unda oluyormus. Bu da iyi haber bence...bizlerinkinin gecici olma ihtimali cok yuksek. Bir baska tavsiye de eger dayanilmaz oluyorsa cigliklari minisin ve sana yardim edecek hic kimse yoksa kulagina ipod'unu tak. Sakin sakin bebisle dans et. Ise yariyor....bu arada bebisin kulagina da sarki mirildanabilirsin:) denenmis ve basarili olmustu....bebis herhalde ne yapiyor bu manyak diyordu icinden:)
Biliyorum cok zor ama gececek inan hepsi gececek...ben hala bu sekilde dusunuyorum aglamaya basladigi zaman...bu arada unutma bebekler bazen canlari sikildigi icin aglar ayni buyuk insanlar gibi:)
teşekkür ederim verdiğin bilgiler için insan ne yapacağını bilemiyor birazda huysuzluk diye düşünüyorum akşam oldumu bebeiş kurulmuş saat gibi başlıyor ağlamaya balkonlarda geziyoruz susuyor oturuyoruz başlıyor ağlamaya eşim çılgına dönüyor ev işine zaten hak getire yardımcı arıyorum şimdi... süt meselesi ise ne denediysem olmadı çok isterdim şöyle lukur lukur yutduğunu duymayı ama olmayınca olmuyor keşke mucizevi bir şey olsada gögüslerim dolsa