2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğin ne kadarlık canım benimki 34 günlük emzikde almıyor süt olmasada meme istiyor... 2 saatte 60 cc çok değil mi ben 4 saatte bir 60 cc verdim aralardada kendim emzirdim çocuk sıkıntıdan fenalık geçiriyordu nerdeyse...

Canım doktorumuz öyle dedi. Bebeğim de şikayet etmedi.

anladım canım yok benimde doyurmuyo olan tek gögsümde var zaten canım digeri tembel yok...:KK5:

Ah canım, hamileyken ne hayaller kurmuştum, muhallebisini bile sütümle yapacağım diye. Şimdi bari bir öğününü anne sütüyle doyursam diyorum :))

Canım doktorumuz öyle dedi. Bebeğim de şikayet etmedi.

Ah canım, hamileyken ne hayaller kurmuştum, muhallebisini bile sütümle yapacağım diye. Şimdi bari bir öğününü anne sütüyle doyursam diyorum :))

evet canım ya bende su bile vermem diye övündüm durdum şimdi su, anne sütü, devam sütü, arada emzigine azıcık lokum sürüp agzına koyuyom da öle uyuyooo :KK5:

yaaaaaaa evet karanlıkta yatmaları gerekiyormuş.
off yaaa ben hep loş ışıkta yatırdım. nerdeyse aydınlık yani...
fırsat mı oldu netten okumaya...
doğduğundan beri vırrraaaaakkk vıırrraaaakk ağlıyooo
şimdi okim de bilgilenim bariii

Ben de gece lambasıyla uyutuyorum, bizim yatak odamızda yatıyor, ben kendim ışığı hiç sevmediğim halde,
gece lambasıyla yatıyoruz.
Ben arada çocuğa bakıyorum, gece karanlıkta nasıl bakacağım çocuğa, içim rahat etmez ki.
Hele ilk zamanlar vık dedi mi kalkıp bakıyordum :) şimdi alıştım.

KIZLAR BEN HALA KIZIMIN YANINDA HİÇ UYUYAMIYORUM SÜREKLİ UYANIK BAŞINI BEKLİYORUM NÖBET TUTUYORUM..uykusuzluktan ölecem...yüzüm gözüm sivilce oldu sıkıntıdan..papatya içitim yine yokk...doktora söyledim bişey yapamam dedi...

KIZLAR BEN HALA KIZIMIN YANINDA HİÇ UYUYAMIYORUM SÜREKLİ UYANIK BAŞINI BEKLİYORUM NÖBET TUTUYORUM..uykusuzluktan ölecem...yüzüm gözüm sivilce oldu sıkıntıdan..papatya içitim yine yokk...doktora söyledim bişey yapamam dedi...

canım rezene çayı hem sen iç hem de bebişine 1 çay kaşığı vermeyi dene istersen, bir de uykusuzsun streslenmişsindir bebeğin bunu kesnlkle hissediyor daha da huzursuzlanıyordur cnm Allah yardımcın olsun inş..

Facede grubun adı ne acaba :) bende isterim banane :)
:KK1:

Ben de diyorum neden kimsecikler yok. Grubun adı sanı nedir acep?

canım ben nursel kulalı koçer eklerseniz gruba sevinirim...

Tugba Adıgüzel canım face ismim. Profil resmim de siah kurdele terörü lanetliyoruz yazıyor üstünde. benide ekleyin grubaaaa :)

kızlar eklemişler sanırım =)) hoşgeldiniz tekrar... grup gizli burdan üye olan birisini arkadaş olarak eklerseniz o davet gönderir kızlar =) :KK34:
:KK49: ayyy özlemişim bu simgeyi kullanmayı =))))

allah yardimcin olsun arkadasim. Gunduz uykusu nasil bebisin? bir ara benim kizim da gunduz uyuyup gece hic uyumuyordu...gecesi gunduzu karismis dedi kayinvalidem, bir kac gun aglata aglata gunduz uyutmadik.yavas yavas ogrendi geceyi. kolay gelsin canim

tşk ediyorum arkadaşım sen nasılsın özel msj atamıyorum burdan yazıyorum onun için bebiş nasıl kaç aylık oldu güle güle büyüttün inş hayırlı uğurlu olsun güzel gidiyor hamilelik çok şükür son 3 ayımız kaldı evet malatyada kalıyordum1 ay önce taşındım tayinimiz çıktı izmire 4 yıl kaldık malatyada

yani cok uyuması normalmii..sizin aranızda varmı bu durumu yaşayan

Canım bebeğin ne kadarlık bilmiyorum ama 36. haftasında doğduğu için kalan 4 hafta için bol bol uyuması çok normal, gününde doğan da ilk aylarında sıkça uyur. Uyumazsa bi sorunu var demektir, içini ferah tut :KK69: Benim kızım da bugün 27 günlük oldu :nazar: Daha yeni yeni uyumadığı süreler uzuyor, dert de etmiyorum açıkcası, Rabbim sağlık sıhhat versin hepimizin yavrularına :emir_bebek:

Selam kızlar, nasılsınız?

Sütüm az diyen arkadaşlar, nasıl anlıyorsunuz az olduğunu? Neye göre kıyaslıyorsunuz? Ben bilemiyorum az mı çok mu? :44:

Canım aynı yatakta mı yatıyorsunuz meleğinle? Eğer öyleyse, uyuyup da elin kolun çarpar da canı yanar diye uyku tutmuyodur. Yanınızda beşikte ise, içini inançla sakinleştir. İlk zamanlar ben de öyleydim, ödüm kopuyordu bişey olur diye, eşim de bana " Onu zaten melekler koruyor. Bize kalsaydı hiçbişey yapamazdık, o bizden daha iyi korunuyor " dedi içim rahatladı. Bir de geceleri uyutmuyorsa özellikle öğlen ile ikindi arası o uyurken, mutlaka sen de uyu. Ben geceleri sahur için yatmadığım için gecenin uykusunu bu zaman diliminde telaffi ediyorum. Allah kolaylık versin canım :KK71:

Bu arada, sivilceler lohusalık ve sıcakla alakalı sanırım, ben de bu günlerde bu sorunla boğuşuyorum :KK14:

Canım bebeğin ne kadarlık bilmiyorum ama 36. haftasında doğduğu için kalan 4 hafta için bol bol uyuması çok normal, gününde doğan da ilk aylarında sıkça uyur. Uyumazsa bi sorunu var demektir, içini ferah tut :KK69: Benim kızım da bugün 27 günlük oldu :nazar: Daha yeni yeni uyumadığı süreler uzuyor, dert de etmiyorum açıkcası, Rabbim sağlık sıhhat versin hepimizin yavrularına :emir_bebek:

canim,
bebisler ilk uc ayda gunde 16-17 saat uyur o yuzden meraklanma:)

allah aşkına kızlar benim kız akşam oldumuydu başlıyor çığrınmaya derdi ne bir türlü anlamıyorum aç mı gazımı var bilemiyorum!!!! valla kafayı yicem bu kolik midir nedir ondan mı acaba?

canım yan yatış yastığından alsana.bende aynı senin gibiyim.gözümü ayırmıyorum. o yastık sayesinde daha güvenle uyuyorum.

allah aşkına kızlar benim kız akşam oldumuydu başlıyor çığrınmaya derdi ne bir türlü anlamıyorum aç mı gazımı var bilemiyorum!!!! valla kafayı yicem bu kolik midir nedir ondan mı acaba?

Benimki de 4.haftada basladi, biz tam bu bebek kolik galiba diye dusunuyorduk. sonra 6. haftada delirdi...cigrindan cikti aglama olayi sonra 7. hafta sonunda bicakla kesilmis gibi durdu...4-8 hafta arasi bebisler aglama krizlerine daha fazla giriyormus. Birde uyumadan once aglama krizine giriyorlarmis. Fazla enerjiyi bosaltip uyumaya baslayabilmek icin.
Ac oldugunu anlamak icin : kesik kesik oksuruk gibi baslayan ingaaa diye devam eden aglamalar genellikle aclik ve cok yorgunluk aglamalari...Sesi tizlesiyorsa kesin actir.
Gaz sancisi oldugunu yuzunu eksitip bacaklarini bir karnina cekip bir yay gibi uzatiyorsa anlayabilirsin. Ben masaj yapiyorum rahatliyor:)

Bu ufak belirteclerin hepsi Tracy Hogg'un kitabindan:)

Bu arada kolik bebeklerin sadece yuzde 10'unda oluyormus. Bu da iyi haber bence...bizlerinkinin gecici olma ihtimali cok yuksek. Bir baska tavsiye de eger dayanilmaz oluyorsa cigliklari minisin ve sana yardim edecek hic kimse yoksa kulagina ipod'unu tak. Sakin sakin bebisle dans et. Ise yariyor....bu arada bebisin kulagina da sarki mirildanabilirsin:) denenmis ve basarili olmustu....bebis herhalde ne yapiyor bu manyak diyordu icinden:)

Biliyorum cok zor ama gececek inan hepsi gececek...ben hala bu sekilde dusunuyorum aglamaya basladigi zaman...bu arada unutma bebekler bazen canlari sikildigi icin aglar ayni buyuk insanlar gibi:)
Sevgiler,
Y

Selam kızlar, nasılsınız?

Sütüm az diyen arkadaşlar, nasıl anlıyorsunuz az olduğunu? Neye göre kıyaslıyorsunuz? Ben bilemiyorum az mı çok mu? :44:

Arkadasim selam,
Bunu aslinda anlamak cok da kolay degil. Inan ben de anlamiyorum ama okudugum kitaplardan ogrendigimi paylasayim. Sutun yettigen dair ilk gosterge bebisin yeterli oranda kaka ve cis yapmasi. Bunun disinda en onemli gosterge tabii ki kilo almasi. Illa doktorda kilo tartimini beklemene gerek yok. Ben arada tartida tartiliyorum bebisle eee tabiki cok hassas degil ama asagi yukari kilo alip almadiginin anliyorum.

Bunun disinda biraz daha vahsi bir method var. Bebegi emzirmeden once her memeyi tek tek sagip ne kadar ciktigina bakiyorsun sonra 10 ile carpiyorsun bu ml degerini bu da sana gunluk sut miktarini veriyor. Bebekler her emzirmede (2.aydan sonra) yaklasik 150ml sut cekiyorlarmis:)

kaynaklar biraz farkli belirtiyorlar sut ihtiyacini ama eger bebek kilo aliyorsa sut yeterli diye dusunuyorum ben:)

Bu arada Prof. Ibrahim Saracoglu'nun web sitesinde sut artirici gidalar listesi var. Kizlar inanmayacaksiniz ama dereotu bende mucizeler yaratti:)

Sevgiler,
Y

Benimki de 4.haftada basladi, biz tam bu bebek kolik galiba diye dusunuyorduk. sonra 6. haftada delirdi...cigrindan cikti aglama olayi sonra 7. hafta sonunda bicakla kesilmis gibi durdu...4-8 hafta arasi bebisler aglama krizlerine daha fazla giriyormus. Birde uyumadan once aglama krizine giriyorlarmis. Fazla enerjiyi bosaltip uyumaya baslayabilmek icin.
Ac oldugunu anlamak icin : kesik kesik oksuruk gibi baslayan ingaaa diye devam eden aglamalar genellikle aclik ve cok yorgunluk aglamalari...Sesi tizlesiyorsa kesin actir.
Gaz sancisi oldugunu yuzunu eksitip bacaklarini bir karnina cekip bir yay gibi uzatiyorsa anlayabilirsin. Ben masaj yapiyorum rahatliyor:)

Bu ufak belirteclerin hepsi Tracy Hogg'un kitabindan:)

Bu arada kolik bebeklerin sadece yuzde 10'unda oluyormus. Bu da iyi haber bence...bizlerinkinin gecici olma ihtimali cok yuksek. Bir baska tavsiye de eger dayanilmaz oluyorsa cigliklari minisin ve sana yardim edecek hic kimse yoksa kulagina ipod'unu tak. Sakin sakin bebisle dans et. Ise yariyor....bu arada bebisin kulagina da sarki mirildanabilirsin:) denenmis ve basarili olmustu....bebis herhalde ne yapiyor bu manyak diyordu icinden:)

Biliyorum cok zor ama gececek inan hepsi gececek...ben hala bu sekilde dusunuyorum aglamaya basladigi zaman...bu arada unutma bebekler bazen canlari sikildigi icin aglar ayni buyuk insanlar gibi:)

teşekkür ederim verdiğin bilgiler için insan ne yapacağını bilemiyor birazda huysuzluk diye düşünüyorum akşam oldumu bebeiş kurulmuş saat gibi başlıyor ağlamaya balkonlarda geziyoruz susuyor oturuyoruz başlıyor ağlamaya eşim çılgına dönüyor ev işine zaten hak getire yardımcı arıyorum şimdi... süt meselesi ise ne denediysem olmadı çok isterdim şöyle lukur lukur yutduğunu duymayı ama olmayınca olmuyor keşke mucizevi bir şey olsada gögüslerim dolsa :KK43:

evet canım ya bende su bile vermem diye övündüm durdum şimdi su, anne sütü, devam sütü, arada emzigine azıcık lokum sürüp agzına koyuyom da öle uyuyooo :KK5:

melıkem canımm bebgın olmusss hayırlısıyla yucerabbım hayırlısıyla buyutmeyı nasıp etsın ne guzel kokuyodur sımdı benım ıcın bol bol kokla emı :)))

X