ne güzel ya olayları düzene oturtabilmişsin. ben hala bir karamsarlık bir gerginlik içindeyim. sürekli evdeyiz oğlumla. sadece akşamları yemek için babaennemizin evine gidiyoruz eve yatmaya geliyoruz. daha oğlumu hiç yıkayamadım. korkuyorum bişi olur diye. hep babaannesi yıkıyor.yanında kalan sana yardım eden birileri var mı? birde şu süt sağma olayını sorucam? zaten 1 ay sonra işe başlıcam için sütümü mecburen sağıcam. şimdiden sağsam dışarı çıktığımızda çok ağladığında biberonla versem mi diyorum?
Canim,
Oncelikle ben bebis dogdu dogali elimi ev islerine surmedim:) annem-babam ve kayinvalidem donusumlu geliyorlar yanimda kaliyorlar:) ben sadece kizima bakiyorum. Oncelikli olarak meme ve sut konusunda cok cektigim icin topic'de bu konuda birileri soru sordugu zaman icim cizz ediyor ve elimden geldigi kadar ben nasil ustesinden (kendimce) geldiysem anlatmaya calisiyorum cunku bende bir yandan aglarken bir yandan emziremezken forumlari okuyordum:) orada benden once dogum yapmis insanlarin tecrubelerinden yararlandim.
Sut sagmak icin evde elektrikli bir makinan vardir eminim eger yoksa kiralayabilirsin hastane tipi olanlari, onlar hem daha cok sut cekiyor memeden hemde daha hizli isin bitiyor:)
Ben hem bibberen hem meme veriyorum. Sagdigim sutlerimden kizima biberonda veriyorum. Esim uzun uzun arastirdi ve en sonunda en cok Madela'nin Carna diye bir biberonu var ondan memnun kaldik. Benim kizim biraz hizli icmeyi seviyor o yuzden standart biberonlari kullanamiyoruz, bu biberondan sutu cekmek icin yuksek caba harcamasi gerekiyor bebisin:) bu yuzden meme saskinligi yasamiyor minisim. Joker'de satiliyor bir tane edinmeni oneririm.
Lutfen bebisinle sokaga cik...bu hem sana hem de ona iyi gelecek...Evde olmak onlari da bunaltiyor. Ben disari cikarken yanima (termosa-eskiden kahve icerdim bu termostan artik minisimim sut dolu biberonunu koyuyorum bir de uzerine buz kirip koyuyorum boylece soguk kaliyor:) bebisim icmeye karar verdiginde de gittigim cafe veya restauranttan bardakta sicak su istiyorum, 5 dakikada isiniyor. En kotu ellerinin arasinda bile isiniyor biberondaki sut...
Yanimda mutlaka emzirme onlugum de oluyor...simdiye kadar neden sokakta emziriyorsun diyen biri olmadi, genelde insanlar sempati ile bakiyor. Ama ne olur alisveris merkezine, kapali mekanlara gitme, parka git, acik havasi olan bir cafeye git...havaniz degissin ikinizde kendinize gelin.
Ben ne zaman sokaga cikmaya basladim hem ben hem de Zeyno rahatladi. Simdi ben minisi sabah ve aksam disari cikartiyorum. Sehir disinda eskiden koy olan bir yerde oturuyorum o yuzden oturdugum yerden 1-1.5 km otede bostanlar var, hergun Zeyno ile yuruyup taze sebze aliyoruz bostandan:) ozellikle aksam uzerleri cok keyifli oluyor cunku minis biliyor donuste banyo yapip memeye kavusacagini:)
Sutunu sagdigin zaman vakit kaybetmeden buz dolabina kaldir. Buzdolabinda 3-4 gun saklayabilirsin. Ben sagdiktan sonra genelde ya o gun iciriyorum eger iciremezsem de hemen sut posetlerine koyup deep freeze'e kaldiriyorum burada sutleri 3 aya kadar saklayabilirsin ancak sagdigin sutlerin uzerine miktar ve tarih atmayi unutma bunun icin de cikmayan kalem kullanmani tavsiye ederim (hani su CD'lerin uzerine yazarken kullandigimiz kalemler).
Ise baslayacagin icin yavas yavas sagmaya baslaman cok akillica olacak. Ancak abartip goguslerini tamamen bosaltma sagarken, bebis emdikten sonra 5 dakika sag, zaten 3 gun icerisinde sutunde daha fazla gelmeye baslayacak.
Bu arada aglama acligin en son raddesinin gostergesi, aslinda 2.5-3 saat araliklarla bebisi beslemelisin (biz genelde talep halinde sistemine devam ediyoruz) ama talepleri artik 2.5-3 saat araligina oturdu. Bir de kuzularin ilk isareti yalanmak oluyor aciktiklarinda.
Yarin ilk is kisa bir yuruyuse cikin bebisinle. Sonraki gun bir sabah bir de aksam cikin. Sonraki gun evin yakininda bir cafe'ye gidip otur. Sen papatya cayini icerken o da sutunun tadini cikartsin...yanina yedek kiyafet, onluk, bebegin agzini silmek icin mendil, ince bir battaniye/ortu, bez, islak mendil, alt degistirmek icin bebegin altina serebilecegin katlanabilir alt degistirme bezi, pisik kremi, sut ve termosu almayi unutma...Ben sirt cantasi kullaniyorum daha kolay oluyor:)
Mutlaka sokaga cikin inan sen de rahatlayacaksin...Yarin minisimle kuafore bile gidecegiz biz. Birde yaninda sana yardim edecek birilerine mutlaka ihtiyacin var. Yardimlari geri cevirme sakin...
Bir minik not: Sutu isitirken benmari usulu isitiyorsun yani sutdolu biberonu sicak su dolu bir kaba oturtuyorsun.
Sevgiler
Y