2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

canım yan yatış yastığından alsana.bende aynı senin gibiyim.gözümü ayırmıyorum. o yastık sayesinde daha güvenle uyuyorum.
sorun bende canım uyuyamıyorum bi türlü...uyumadıkça uykum dahada kaçıyor..başım dönüyor midem bulanıyor artık..eşimde ben bakim git sen öbür odada yat biraz deyip beni yatırıyorda öyle uyuyorum..
Canım aynı yatakta mı yatıyorsunuz meleğinle? Eğer öyleyse, uyuyup da elin kolun çarpar da canı yanar diye uyku tutmuyodur. Yanınızda beşikte ise, içini inançla sakinleştir. İlk zamanlar ben de öyleydim, ödüm kopuyordu bişey olur diye, eşim de bana " Onu zaten melekler koruyor. Bize kalsaydı hiçbişey yapamazdık, o bizden daha iyi korunuyor " dedi içim rahatladı. Bir de geceleri uyutmuyorsa özellikle öğlen ile ikindi arası o uyurken, mutlaka sen de uyu. Ben geceleri sahur için yatmadığım için gecenin uykusunu bu zaman diliminde telaffi ediyorum. Allah kolaylık versin canım :KK71:
yanımda beşiğinde yatıyor canım geceleri...gündüz odaya salıncak kurdum orda yatıyor...çok gazlı 20 dk da bir bağırarak ağlıyor..benide kendinide uyutmuyor bu gazlar..
Bu arada, sivilceler lohusalık ve sıcakla alakalı sanırım, ben de bu günlerde bu sorunla boğuşuyorum :KK14:

canım rezene çayı hem sen iç hem de bebişine 1 çay kaşığı vermeyi dene istersen, bir de uykusuzsun streslenmişsindir bebeğin bunu kesnlkle hissediyor daha da huzursuzlanıyordur cnm Allah yardımcın olsun inş..
içiyorum canım rezenede içiyorum..eşim olmasa hiç uyuyamıcam hiç..
allah yardimcin olsun arkadasim. Gunduz uykusu nasil bebisin? bir ara benim kizim da gunduz uyuyup gece hic uyumuyordu...gecesi gunduzu karismis dedi kayinvalidem, bir kac gun aglata aglata gunduz uyutmadik.yavas yavas ogrendi geceyi. kolay gelsin canim

hiç belli olmuyo bazen çok uslu bazende akşama kadar hiç uyumuyo yarım saatte bir kalkıyo...gece uyuyamayınca gündüz kesin uyurum artık diyorum ama yok ..geceleri aslında 1 saat falan uyuyor deliksiz uyanmadan gazını çıkartıyor ağlamadan uykusunda o sırada uyuabilirim ama nafile...

melıkem canımm bebgın olmusss hayırlısıyla yucerabbım hayırlısıyla buyutmeyı nasıp etsın ne guzel kokuyodur sımdı benım ıcın bol bol kokla emı :)))

oyy canım benimm aminnnn saolasınnn darısıda sana olsun inşallahhhh olur canım benimmm :KK19: :KK19:
tşk ediyorum arkadaşım sen nasılsın özel msj atamıyorum burdan yazıyorum onun için bebiş nasıl kaç aylık oldu güle güle büyüttün inş hayırlı uğurlu olsun güzel gidiyor hamilelik çok şükür son 3 ayımız kaldı evet malatyada kalıyordum1 ay önce taşındım tayinimiz çıktı izmire 4 yıl kaldık malatyada

bend eiim canım yaaramazımla ugrasıyom 1.5 aylık olduk teyzesi çok şükür allah kurtarsn canımm tühh tanısırdık gitmişsin neyse saglık olsun kuzumm :KK19: :KK19:

Benimki de 4.haftada basladi, biz tam bu bebek kolik galiba diye dusunuyorduk. sonra 6. haftada delirdi...cigrindan cikti aglama olayi sonra 7. hafta sonunda bicakla kesilmis gibi durdu...4-8 hafta arasi bebisler aglama krizlerine daha fazla giriyormus. Birde uyumadan once aglama krizine giriyorlarmis. Fazla enerjiyi bosaltip uyumaya baslayabilmek icin.
Ac oldugunu anlamak icin : kesik kesik oksuruk gibi baslayan ingaaa diye devam eden aglamalar genellikle aclik ve cok yorgunluk aglamalari...Sesi tizlesiyorsa kesin actir.
Gaz sancisi oldugunu yuzunu eksitip bacaklarini bir karnina cekip bir yay gibi uzatiyorsa anlayabilirsin. Ben masaj yapiyorum rahatliyor:)

Bu ufak belirteclerin hepsi Tracy Hogg'un kitabindan:)

Bu arada kolik bebeklerin sadece yuzde 10'unda oluyormus. Bu da iyi haber bence...bizlerinkinin gecici olma ihtimali cok yuksek. Bir baska tavsiye de eger dayanilmaz oluyorsa cigliklari minisin ve sana yardim edecek hic kimse yoksa kulagina ipod'unu tak. Sakin sakin bebisle dans et. Ise yariyor....bu arada bebisin kulagina da sarki mirildanabilirsin:) denenmis ve basarili olmustu....bebis herhalde ne yapiyor bu manyak diyordu icinden:)

Biliyorum cok zor ama gececek inan hepsi gececek...ben hala bu sekilde dusunuyorum aglamaya basladigi zaman...bu arada unutma bebekler bazen canlari sikildigi icin aglar ayni buyuk insanlar gibi:)

teşekkür ederim verdiğin bilgiler için insan ne yapacağını bilemiyor birazda huysuzluk diye düşünüyorum akşam oldumu bebeiş kurulmuş saat gibi başlıyor ağlamaya balkonlarda geziyoruz susuyor oturuyoruz başlıyor ağlamaya eşim çılgına dönüyor ev işine zaten hak getire yardımcı arıyorum şimdi... süt meselesi ise ne denediysem olmadı çok isterdim şöyle lukur lukur yutduğunu duymayı ama olmayınca olmuyor keşke mucizevi bir şey olsada gögüslerim dolsa :KK43:

Meraklanma gececek hepsi. Oncelikle annenin sakin olmasi gerektigini ogrendim zor yoldan. 4 hafta boyunca bebegimiz zorladim kendimde deliye dondum...Ev islerini ben hic yapmiyorum annem ile kayinvalidem donusumlu gelip yanimda kaliyorlar sagolsunlar. Eger sana ailenden yardim edebilecek birileri yoksa mutlaka bir yardimci alman gerek. Sakin herseyin ustesinden gelirim super anneyim ben deme, delirirsin. Kimse senden super anne olmani beklemiyor sadece anne olmani bekliyor. Unutma annelik zamanla ogreniliyor. Ic gudulerini dinle. Bu arada sut konusunda, surekli emzir bebisini sut gelmese bile emzir. Aerola kismini agzina aldigindan emin ol. Emzirme yastigi kullan isini kolaylastiracak. Bu arada bir oneri daha, ilk basta benim kizim sol gogsumu almiyordu tam 30 gun ugrastim almasini saglamak icin. Her emzirmemde iyiki ugrasmisim diyorum. O gogsumdeki sutu kaybetmemek icin hergun sagdim ve kasikla verdim kizima. Sol meme icin slikon meme ucu kullandim ilk 30 gun sonra yavas yavas onu da biraktirdim bebisime. Oncelikli olarak sutum var de kendi kendine...Ikinci olarak cok su ve hosaf ic. Yemegini duzenli ye. Cok hizli kilo verme. Ukalalik ediyormus gibi olmak istemem ama ben bunlara dikkat ediyorum. Inan sutum az dedigim gun kucuk kuzum doymuyor. Bu arada sutu artirmanin bir baska yontemi de her emzirme sonrasinda 5 dakika da pompala. 3 gun ust uste bunu dene, ama asil onemli olan emzirmek. Surekli bebisi memene yapistir. Sen emzirmeyi o da emmeyi ogrenecek zamanla...
Ilk baslarda benim kizim 5 dakikada memede kalamiyordu simdi memeden ayrilmak istemiyor.
Kolay gelsin cok zor bir surec allah yardimcin olsun....

Not: benim kizim memeyi yakalayamayinca cok aglardi, ben de on a hep annene guven seni doyuracak diye telkinde bulunurdum:) bilmem ise yaradi mi ama sanki once beni sakinlestirdi saniyorum bu telkin. Bir de unutmadan ilk baslarda odada bebeginle yalniz olmani tavsiye ederim emzirirken.

Sevgiler

Yildiz

sorun bende canım uyuyamıyorum bi türlü...uyumadıkça uykum dahada kaçıyor..başım dönüyor midem bulanıyor artık..eşimde ben bakim git sen öbür odada yat biraz deyip beni yatırıyorda öyle uyuyorum..

içiyorum canım rezenede içiyorum..eşim olmasa hiç uyuyamıcam hiç..

hiç belli olmuyo bazen çok uslu bazende akşama kadar hiç uyumuyo yarım saatte bir kalkıyo...gece uyuyamayınca gündüz kesin uyurum artık diyorum ama yok ..geceleri aslında 1 saat falan uyuyor deliksiz uyanmadan gazını çıkartıyor ağlamadan uykusunda o sırada uyuabilirim ama nafile...

Canim arkadasim,
Bu bucurlerin bunyesi bizim gibi calismiyormus. Gunduz uyuyamazlarsa geceleri de uyuyamiyorlarmis yani yoruldukca daha da huysuz olup susmadan agliyorlarmis. Ben careyi soyle yaparak buldum belki senin de isine yarar: Gunduz saat 10-12 arasinda yuzustu yatiriyorum, eger uyumazsa mutlaka pusete koyup disari cikartiyorum, boluk porcuk de olsa uyuyor.
Aksam uzeri saat 5-8 arasi kesinlikle uyumamasini sagliyorum (yani en azindan derin uykuya girmemesini sagliyorum- sarki soyluyorum, ayaklarini gidikliyorum, avuc ici ile oynuyorum.) Saat 5-7:30 arasi mutlaka 1 saat yuruyuse cikartiyorum, hem on a hem de bana iyi geliyor. Sonra 7:30'da banyo yapiyor. altinin degismesi, memesi filan derken saat 8:30 gibi yorulmus oluyor. Onunla birlikte ben de uyuyorum cunku gece uyanip meme istiyor.
Aman izin ver kocana biraz uyuyup dinlenmen lazim. Cok huysuz oldugu gunlerde memeden dusmuyor bir turlu, bu durumda biberonla sut veriyoruz annem ya da kocam veriyor sutunu ben de dinleniyorum:)
Kolay gelsin arkadasim, cekmeyen bilmez...allah yardimcin olsun...ama inan 40'i cikinca biraz daha duzeliyorlar:)
Sevgiler
Y

slm kızlar :emir_bebek:

artık buraya girmeye fırsat bile bulamıyorum..bazen uykusuzluktan delircek gibi oluyorum bu hafta iyice huy değiştirdi gündüzler 15 20 dk bi uyanıyor bi daha uyumuyor kucağa alıştı iyice artık telkin vermeye başladık kızım sen bi bebeksin bebeklerin uykuya ihtiyacı vardır uyu annem diyee:KK52:ama yok benim hatun gözleri bi açıor bi daha uyuyana kadar saatler geçiyorr.... benim işlerde hak getire tabii:KK51:

sizinkiler ne durumdaa...

artık buraya girmeye fırsat bile bulamıyorum..bazen uykusuzluktan delircek gibi oluyorum bu hafta iyice huy değiştirdi gündüzler 15 20 dk bi uyanıyor bi daha uyumuyor kucağa alıştı iyice artık telkin vermeye başladık kızım sen bi bebeksin bebeklerin uykuya ihtiyacı vardır uyu annem diyee:KK52:ama yok benim hatun gözleri bi açıor bi daha uyuyana kadar saatler geçiyorr.... benim işlerde hak getire tabii:KK51:

sormA CANIM YA sanki benim kızımı anlatmıssın:KK20:

kızlar hepimizin derdi bir...ben de çok uykusuz kalıyorum.hatta belli bi vakitten sonra halisünasyonlar görmeye baladım.
sabah bi 2 dk gözlerim dalıyor.bizimki vırraklıyo ben de uyanıyorum ve sersem sersem eşime "nerdeyiz biz burası nere" bebek nerde" vs demelere başladım...
bi günü bi gününe uymuyo...
ne zaman tam düzene girecek merak ediyoum.
iznim bitene kadar girer inşallah yoksa naparım bilmiyorum...
daha 28. gnündeyiz...

evet ya benimki de kucağa alıştı.
ama napalım ağlıyo alsak bi almasak bi...
yok kucağa alıştırmayın yok şöyle yapın yok böyle yapın diyo doktorlar ama gel de alma...
ağladıında direk şehri ayağa kaldırıyo...
hatta ramazan davulcusuna gerek yok bizim burada benimki bunu tam sahur vakti yapıyo...vırrraaaakkkk da vırrraaakkkkk

ben de bi benimki böyle sanıyordum korkuyordum sizikiler de böyleyle demekki normal sayılabilir yalnız bizim durumlar normalden saptı galiba ben de geceleri ne olduğunu hangi gece olduğunu karıştırıyorum uykusuzluktan umarım bi düzene gireriz umudum kırkın çıkması anneler kırk çıkınca düzene girer diolar ya bakalım inş...

kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyosunuz? oğluşum 45 günlük oldu. önceleri memede uykuya dalıyodu emziğide verince uyanmıyordu ama şimdi emzikte işe yaramıyor. ayakta sallamakta istemiyorum alışmasın diye. sizler nasıl uyutuyorsunz?
birde benim oğlum dışarı çıkınca yaygarayı koparıyo. onu tek susturucak şey meme. bende ulu orta emziremediğim için dışarı çıkamıyoruz. eve kapanıp kaldık. süt sağma makinası alıp sütümü sağsam dışarı çıktığımızda ağladığındada biberonla versem mi acaba diye düşünüyorum?
sizlerde de durum aynı mı?

Oğlum 2 gündür gece 10-11 gibi yatıyor ve gece uyanmıyor. Sabaha doğru 4-5 gibi ben emziriyorum uykuda, fakat bizimki emdikten sonra uyanıyor ve bir daha rahat uyumuyor. Kilosu iştahı yerinde bir bebek, perşembe günü de 2 aylık olacak acaba gece emzirmesem ne olur.

kızlar bebeklerinizi nasıl uyutuyosunuz? oğluşum 45 günlük oldu. önceleri memede uykuya dalıyodu emziğide verince uyanmıyordu ama şimdi emzikte işe yaramıyor. ayakta sallamakta istemiyorum alışmasın diye. sizler nasıl uyutuyorsunz?
birde benim oğlum dışarı çıkınca yaygarayı koparıyo. onu tek susturucak şey meme. bende ulu orta emziremediğim için dışarı çıkamıyoruz. eve kapanıp kaldık. süt sağma makinası alıp sütümü sağsam dışarı çıktığımızda ağladığındada biberonla versem mi acaba diye düşünüyorum?
sizlerde de durum aynı mı?

uyuma konusunda cok dengesiziz hala 40 ı çoktan cıktı ama değişmedi bazen memede uyuyo bazende emdikten sonra gazı çok oluyo uyuyamıyo garip garip sesler cıkarıyo gunduz uyumuyo genelde ama bi gun önceden yorgunsa uyuyabiliyo ama çok kesik kesik benimkininde ne zaman isteyeceği belli olmadığından cıkamıyorum biyere biberona alışırsa seni emmeyebilir ama bellide olmaz her bebek farklı zaten biyere gitmen gerektiğinde verilmek zorunda kalcak bi dene bakalım

Oğlum 2 gündür gece 10-11 gibi yatıyor ve gece uyanmıyor. Sabaha doğru 4-5 gibi ben emziriyorum uykuda, fakat bizimki emdikten sonra uyanıyor ve bir daha rahat uyumuyor. Kilosu iştahı yerinde bir bebek, perşembe günü de 2 aylık olacak acaba gece emzirmesem ne olur.

Sahane iste daha ne istiyorsun arkadasim. 2 aylik bebekler 7 saate kadar kesintisiz uyuyabiliyorlar. O acikinca uyanir birak uyusun cocukcagiz coook yorgun annesi:) supersin vallahi demekki guzel besliyorsun gunduzleri.minis tanki dolduruyor ve uyumak istiyor geceleri:) tebrikler
Y

Sahane iste daha ne istiyorsun arkadasim. 2 aylik bebekler 7 saate kadar kesintisiz uyuyabiliyorlar. O acikinca uyanir birak uyusun cocukcagiz coook yorgun annesi:) supersin vallahi demekki guzel besliyorsun gunduzleri.minis tanki dolduruyor ve uyumak istiyor geceleri:) tebrikler
Y

Teşekkürler, gerçi benim başarım değil:) Bakalım böyle devam edecek mi? Bugün de öyle uyur inşallah, uyandırmayacağım bu sefer.

insallah ise yarar canim. bu arada birsey daha farkettim ya da ise yaradigini dusunuyorum. Kayinvalidem cok akilli kadindir. Bebis dogdugu gunden beri cocuk duzeni sever diyip duruyordu kadincagiz, tabii ben ancak kendimi toparlayabildim, son bir haftadir aksamlari hep ayni saatte ayni seyleri yapmaya calisiyoruz. Sanki biraz daha rahatladi, aglama krizleri azaldi gibi...ogleden sonra 5'de emziriyorum sonra saat 6-7:30 arasi yuruyuse cikiyoruz kizimla sonra 7:30'da banyo yaptirip saat 8'de tekrar meme ile bulusma...sonra da 10 dakika donencesi ile oynamasina izin verip, 70ml sagilmis sutunu icirip (ekstraya bayiliyor) masajini yapip altini degistiriyorum...minisim 1:30'a kadar deliksiz uyuyor...sonrada sabah 4:30 gibi tekrar acikiyor...ama o saatte biraz gazi oluyor...bu gaz masaji ise yariyor gibi insallah oyle gibi gelmiyordur...kolay gelsin arkadasim...su gaz sancisi bitse yavrularimiz guzel guzel uyuyacaklar...
Insallah senin ufakliga da iyi gelir...
sevgiler
Y

ne güzel ya olayları düzene oturtabilmişsin. ben hala bir karamsarlık bir gerginlik içindeyim. sürekli evdeyiz oğlumla. sadece akşamları yemek için babaennemizin evine gidiyoruz eve yatmaya geliyoruz. daha oğlumu hiç yıkayamadım. korkuyorum bişi olur diye. hep babaannesi yıkıyor.yanında kalan sana yardım eden birileri var mı? birde şu süt sağma olayını sorucam? zaten 1 ay sonra işe başlıcam için sütümü mecburen sağıcam. şimdiden sağsam dışarı çıktığımızda çok ağladığında biberonla versem mi diyorum?

merhaba temmuz anneleri benimde suan 30 günlük bir oğlum var mevlam cümlemeizin evladını bagıslasın benimde merak ettiğim aynı sorun gezmeye cıkamıyorum acaba sütünü sagıp dısarda agladıgında veren varmı varsa hangi marka biberon ve numarısını yazabilirmi

evet ya benimki de kucağa alıştı.
ama napalım ağlıyo alsak bi almasak bi...
yok kucağa alıştırmayın yok şöyle yapın yok böyle yapın diyo doktorlar ama gel de alma...
ağladıında direk şehri ayağa kaldırıyo...
hatta ramazan davulcusuna gerek yok bizim burada benimki bunu tam sahur vakti yapıyo...vırrraaaakkkk da vırrraaakkkkk

allah aşkına kızlar benim kız akşam oldumuydu başlıyor çığrınmaya derdi ne bir türlü anlamıyorum aç mı gazımı var bilemiyorum!!!! valla kafayı yicem bu kolik midir nedir ondan mı acaba?

SELAM KIZLAR,
PEK GİREMİYORUM NETE...
bu arada bebeğim canım oğlum, iftardan 15-20 dakika öce başlıyor ağlamaya gece en erken 23:30'a kadar devam ediyor, doktor her akşam aynı saatte olduğu için kolik dedi ve evdeki bazı elektrikli eşyaların bebeğimi rahatlatabileceğini söyledi ve bizimki elektrik süpürgesi ve saç kurutma makinası ile sürüyor ama ne zamana kadar bu makinaları çalıştırıcam, dışarı bir yere iftara gittikmi burumuzdan getiriyor.........

subikecim sanırım seinkide kolik..... saç kurutma makinasını tavsiye ederim.....

exorcist_trex, benimkide tam iftar vakti yapıyor ve elimde değil kaynanam kayınpederim kaynım anem babam eşimin halaları ama özellikle kayınpederim kucaktan indirmiyorlar, benimkide kucakcı oldu.....

kolik için doktor rezene verdi ama benim oğla pek sevmedi.........

hepinizi seviyorum cici anneler........
kendinize ve cicilerinize iyi bakın.......

ne güzel ya olayları düzene oturtabilmişsin. ben hala bir karamsarlık bir gerginlik içindeyim. sürekli evdeyiz oğlumla. sadece akşamları yemek için babaennemizin evine gidiyoruz eve yatmaya geliyoruz. daha oğlumu hiç yıkayamadım. korkuyorum bişi olur diye. hep babaannesi yıkıyor.yanında kalan sana yardım eden birileri var mı? birde şu süt sağma olayını sorucam? zaten 1 ay sonra işe başlıcam için sütümü mecburen sağıcam. şimdiden sağsam dışarı çıktığımızda çok ağladığında biberonla versem mi diyorum?

Canim,
Oncelikle ben bebis dogdu dogali elimi ev islerine surmedim:) annem-babam ve kayinvalidem donusumlu geliyorlar yanimda kaliyorlar:) ben sadece kizima bakiyorum. Oncelikli olarak meme ve sut konusunda cok cektigim icin topic'de bu konuda birileri soru sordugu zaman icim cizz ediyor ve elimden geldigi kadar ben nasil ustesinden (kendimce) geldiysem anlatmaya calisiyorum cunku bende bir yandan aglarken bir yandan emziremezken forumlari okuyordum:) orada benden once dogum yapmis insanlarin tecrubelerinden yararlandim.
Sut sagmak icin evde elektrikli bir makinan vardir eminim eger yoksa kiralayabilirsin hastane tipi olanlari, onlar hem daha cok sut cekiyor memeden hemde daha hizli isin bitiyor:)
Ben hem bibberen hem meme veriyorum. Sagdigim sutlerimden kizima biberonda veriyorum. Esim uzun uzun arastirdi ve en sonunda en cok Madela'nin Carna diye bir biberonu var ondan memnun kaldik. Benim kizim biraz hizli icmeyi seviyor o yuzden standart biberonlari kullanamiyoruz, bu biberondan sutu cekmek icin yuksek caba harcamasi gerekiyor bebisin:) bu yuzden meme saskinligi yasamiyor minisim. Joker'de satiliyor bir tane edinmeni oneririm.

Lutfen bebisinle sokaga cik...bu hem sana hem de ona iyi gelecek...Evde olmak onlari da bunaltiyor. Ben disari cikarken yanima (termosa-eskiden kahve icerdim bu termostan artik minisimim sut dolu biberonunu koyuyorum bir de uzerine buz kirip koyuyorum boylece soguk kaliyor:) bebisim icmeye karar verdiginde de gittigim cafe veya restauranttan bardakta sicak su istiyorum, 5 dakikada isiniyor. En kotu ellerinin arasinda bile isiniyor biberondaki sut...
Yanimda mutlaka emzirme onlugum de oluyor...simdiye kadar neden sokakta emziriyorsun diyen biri olmadi, genelde insanlar sempati ile bakiyor. Ama ne olur alisveris merkezine, kapali mekanlara gitme, parka git, acik havasi olan bir cafeye git...havaniz degissin ikinizde kendinize gelin.
Ben ne zaman sokaga cikmaya basladim hem ben hem de Zeyno rahatladi. Simdi ben minisi sabah ve aksam disari cikartiyorum. Sehir disinda eskiden koy olan bir yerde oturuyorum o yuzden oturdugum yerden 1-1.5 km otede bostanlar var, hergun Zeyno ile yuruyup taze sebze aliyoruz bostandan:) ozellikle aksam uzerleri cok keyifli oluyor cunku minis biliyor donuste banyo yapip memeye kavusacagini:)

Sutunu sagdigin zaman vakit kaybetmeden buz dolabina kaldir. Buzdolabinda 3-4 gun saklayabilirsin. Ben sagdiktan sonra genelde ya o gun iciriyorum eger iciremezsem de hemen sut posetlerine koyup deep freeze'e kaldiriyorum burada sutleri 3 aya kadar saklayabilirsin ancak sagdigin sutlerin uzerine miktar ve tarih atmayi unutma bunun icin de cikmayan kalem kullanmani tavsiye ederim (hani su CD'lerin uzerine yazarken kullandigimiz kalemler).

Ise baslayacagin icin yavas yavas sagmaya baslaman cok akillica olacak. Ancak abartip goguslerini tamamen bosaltma sagarken, bebis emdikten sonra 5 dakika sag, zaten 3 gun icerisinde sutunde daha fazla gelmeye baslayacak.

Bu arada aglama acligin en son raddesinin gostergesi, aslinda 2.5-3 saat araliklarla bebisi beslemelisin (biz genelde talep halinde sistemine devam ediyoruz) ama talepleri artik 2.5-3 saat araligina oturdu. Bir de kuzularin ilk isareti yalanmak oluyor aciktiklarinda.

Yarin ilk is kisa bir yuruyuse cikin bebisinle. Sonraki gun bir sabah bir de aksam cikin. Sonraki gun evin yakininda bir cafe'ye gidip otur. Sen papatya cayini icerken o da sutunun tadini cikartsin...yanina yedek kiyafet, onluk, bebegin agzini silmek icin mendil, ince bir battaniye/ortu, bez, islak mendil, alt degistirmek icin bebegin altina serebilecegin katlanabilir alt degistirme bezi, pisik kremi, sut ve termosu almayi unutma...Ben sirt cantasi kullaniyorum daha kolay oluyor:)

Mutlaka sokaga cikin inan sen de rahatlayacaksin...Yarin minisimle kuafore bile gidecegiz biz. Birde yaninda sana yardim edecek birilerine mutlaka ihtiyacin var. Yardimlari geri cevirme sakin...

Bir minik not: Sutu isitirken benmari usulu isitiyorsun yani sutdolu biberonu sicak su dolu bir kaba oturtuyorsun.
Sevgiler
Y

Son düzenleme:
SELAM KIZLAR,
PEK GİREMİYORUM NETE...
bu arada bebeğim canım oğlum, iftardan 15-20 dakika öce başlıyor ağlamaya gece en erken 23:30'a kadar devam ediyor, doktor her akşam aynı saatte olduğu için kolik dedi ve evdeki bazı elektrikli eşyaların bebeğimi rahatlatabileceğini söyledi ve bizimki elektrik süpürgesi ve saç kurutma makinası ile sürüyor ama ne zamana kadar bu makinaları çalıştırıcam, dışarı bir yere iftara gittikmi burumuzdan getiriyor.........

subikecim sanırım seinkide kolik..... saç kurutma makinasını tavsiye ederim.....

exorcist_trex, benimkide tam iftar vakti yapıyor ve elimde değil kaynanam kayınpederim kaynım anem babam eşimin halaları ama özellikle kayınpederim kucaktan indirmiyorlar, benimkide kucakcı oldu.....

kolik için doktor rezene verdi ama benim oğla pek sevmedi.........

hepinizi seviyorum cici anneler........
kendinize ve cicilerinize iyi bakın.......

Arkadaslar,
Sakin uzulmeyin. Bebisler ilk 3 ayda kucaga alismiyorlar, esimin yegini ilk 3 ay sadece gogsumuzde uyuyordu...simdi yataga koyup tatli ruyalar oglum diyorlar ve uyuyor minis:) onlarin ilk 3 ay cok sevildiklerini hissetmeye ihtiyaclari var. Bizim doktorumuz surekli kucagina al senin kokunu icine ceksin diyor. Ilk 3 ay hicbirseye alismaz diyor...
Doktorumun yalancisiyim:)
Sevgiler
Y

X