benim annem de o önceden köylerde olurdu diyor tenha olurmuş ya akşamları falan ayak kesilincebirşey üzerine uğranılır diye çıkarmazlarmış ama şimdi burda gece bile heryer açık ayak kesilmiyor köy gibi diyor evde durup ne yapacaksın çık diyor da benim de kaynanam kızar sa kim dinleeeeeeer
canım saol verdiğin bilgi için ama bişey merak ettim sanırım bepantenin bi ilaç olanı bi de nemlendirici olanı varmış hangisi acaba? ismini tam yazarsan alacam eczaneden
Maaşallah iki günde uzman anne olmuşsun canım Allah bebek doğar doğmaz içine o duyguyu veriyor galiba ne güzel..Sütün yetiyodur canım endişelenme hiç bol sıvı al sadece.Sarılığı artmaz inşallah Masal bebeğimizin..İnşallah bir an önce de iyileşirsin canım...Mecburen yalnızım canım annem haftaya gelecek memleketten,arkadaşlar hep tatilde,eşim akşam geliyor işten yorgun oluyor zaten konuşabileceğim tek kişi yok.Olsa da artık içimden konuşmak da gelmiyor nedense telefonlara bile bakasım yok..Amin canım..
Yok canım direk memeden veriyorum acıyor ama o iştahlı emerken acısı braz diniyor ama sütüm ne kadar geliyor bilemiyorum sarılık düzeyi düşşün diye acıya acıya emiriyorum yarın da dr la randevumuz var
Yanlız kalmamaya çalış canım havalar da çok sıcak...Benim Masal ım teyzesinin kucağında şimdilik karnı tok altı kuru teyzesi 1 hafta izin aldı yanımda onunla oynaması bile benim için buyuk hafiflik
kızlar ben bugün dr a gittim suyu kontrol etti nstye bağladı. suyum normal limitlerin en altındaymış. 2 günde bir nstye alacak pazartesi eğer geçen haftadan buyana kilo almadıysa beslenmiyorsa beklemeyiz pazartesi bile alabiliriz dedi. ama kilo alırsa mümkün olduğu kadar çok içeride tutacak. çarşamba tekrar çağırcakmış ozaman 38i doldurunca sezeryan yapabiliriz diyor. ben aslında normal istiyodum ama suyu az olunca sezeryan daha yakın sanırım. normali beklesem de sancı sırasında suyu az olduğu için strese girip sezeryana girebilirim.
bakalım artık hayırlısı...
evet teyzesi insallah haftaya cumartesi sünnet olacak minik oğlum erkek adam olacak
evet canım artık 3 günlük bebekleri bile çıkarıyorlar dışarı... yaz günü zaten havalar sıcak sıkıca giydirdikten sonra sorun olacağını düşünmüyorum evde durdukça bebek de bunalıyor gibime geliyor benim....
anca yazabiliyorum kızlar...
bugün dr.a gidicektim biliyosunuz..iki dr a gittim çook yoruldum stresliydi..bebeğim doğum kanalına girmemiş,baya bi yukardaymış hala kafası..3.900 olmuş..yani iri bebek..iri bebek olduğu için de doğum kanalına girmesi zormuş biraz..her iki dr da aynısını söledi..:26:nst ye girdik hareketleri biraz yavaş yarım saatte 4 kere anca hareket etti..150 lerde kalp atışları..acil bi durum yok..ama bu saatten sonra doğum kanalına girmesi zorlaşır dedi dr..bugün yarın da bekleyelim ama cumartesi artık müdahale etmemiz lazım dedi..bebeği riske atamazmış beni de tabi..çünkü ben de git gide strese giriyorum iyice ve acaip ağırlaşıyorum..:85:
kısaca bu cumartesi ya suni sancı vericek normali denicek ya da direk epidural sezeryan..ben de daha fazla bekleyemicem sanırım,epidural sezeryan olucam mecbur..kanala girmiyosa zorla sokmak da riskli sonuçta...siz olsanız napardınız bilmiorum ama ben çok yoruldum maddi ve manevi olarak..:85:
buarada hastane genel anestezi yapmıomuş sadece epidural sezeryan yapıolarmış..anestezistlerine baya güveniyolar..hatta 2 hastası vardı dr.un yeni sezeryandan çıkmış..onların yanına götürdü beni bak dedi korkulucak hiç bişi yok..hiç bişi hissetmiceksin,bebişin doum anına şahit olucaksın,hemen emziriceksin ve sonrasında ağrı da çekmiceksin dedi...kadın da onayladı daha doğumdan çıkalı bi saat olmamış olmasına rağmen gayet ii görünüodu..dr um çook ilgili daha tanışalı 2 gün oluyo ama baya bende güwen oluşturdu..normal doğum da isersen suni sancıyla deneriz dedi ama o riski göze alamıyorum..saatlerce sancı çekicem buna ne ben dayanırım ne de tombik bebiş..
bizden haberler böyle kızlar..yarın da tekrar gidicem dr.a,son hazırlıkları tamamlayıp konuşup cumartesiye hazırlanıcam hayırlısıyla..:26:
kızlaaaar ben bugün doktora gittim ama yine tık yoook kızlar erken gelir diyorlar ama bizim kızlar nazlı çıktı:))
40 haftamı geçtiğim için kızımın kalp atışları yavaşlamış çıktı nst de doktorum hemen serum takılmasını istedi tekrar nst ye gir dedi sonuca göre yatırıp suni sancıyla başlatacaktı doğumu ama Allah a şükür kızımın kalp atışalrı düzeldi ve yine eve geldim cumartesi tekrar gideceğim eğer sancım yine olmazsa son gün salı dedi yatışını yapar suni sancıyla başlatırız doğumu dedi bakalım hayırlısı olsun inşallah.
Ayy kızlar yaa hastanede ebe korkuttu beni elimin üzerinden damar ararken serum takarken acıdı kasmışım kendimi normal mi yapacaksın dedi bence sen normal yapamazsın sezeyan yap canın az falan dedi moralimi bozdu korkuttu beni kendi doktorum normal doğumu yapabilirsin demişti uyuz ebenin yüzünden korktum ağladım korkudan içimi değişik bi duygu kapladı eşim kıyamam ben ağladıkça o da kötü oldu teselli etmeye başladı kızımızın doğup onunla oynadığımızı falan hayal ettirdi hazırladı tekrar doğuma bu seferde eve geldik yine bakalım kendi isteğiyle gelmezse salı günü sunii sunii getirecek doktor
Allah ım inşallah kendi sancım gelir dua edin kızlar 40+4olduk hayırlısıyla sancılarım kendiliğinden başlasın.
Allah sancı bekleyen arkadaşlarım hepinize hayırlısıyla sancılar nasip etsiiiiin
maşallahh bebeğineeesen baştan beri normal istiodun heralde ama hayrlısı canım sağ salim alırsın inşallah kucağına
anca yazabiliyorum kızlar...
bugün dr.a gidicektim biliyosunuz..iki dr a gittim çook yoruldum stresliydi..bebeğim doğum kanalına girmemiş,baya bi yukardaymış hala kafası..3.900 olmuş..yani iri bebek..iri bebek olduğu için de doğum kanalına girmesi zormuş biraz..her iki dr da aynısını söledi..:26:nst ye girdik hareketleri biraz yavaş yarım saatte 4 kere anca hareket etti..150 lerde kalp atışları..acil bi durum yok..ama bu saatten sonra doğum kanalına girmesi zorlaşır dedi dr..bugün yarın da bekleyelim ama cumartesi artık müdahale etmemiz lazım dedi..bebeği riske atamazmış beni de tabi..çünkü ben de git gide strese giriyorum iyice ve acaip ağırlaşıyorum..:85:
kısaca bu cumartesi ya suni sancı vericek normali denicek ya da direk epidural sezeryan..ben de daha fazla bekleyemicem sanırım,epidural sezeryan olucam mecbur..kanala girmiyosa zorla sokmak da riskli sonuçta...siz olsanız napardınız bilmiorum ama ben çok yoruldum maddi ve manevi olarak..:85:
buarada hastane genel anestezi yapmıomuş sadece epidural sezeryan yapıolarmış..anestezistlerine baya güveniyolar..hatta 2 hastası vardı dr.un yeni sezeryandan çıkmış..onların yanına götürdü beni bak dedi korkulucak hiç bişi yok..hiç bişi hissetmiceksin,bebişin doum anına şahit olucaksın,hemen emziriceksin ve sonrasında ağrı da çekmiceksin dedi...kadın da onayladı daha doğumdan çıkalı bi saat olmamış olmasına rağmen gayet ii görünüodu..dr um çook ilgili daha tanışalı 2 gün oluyo ama baya bende güwen oluşturdu..normal doğum da isersen suni sancıyla deneriz dedi ama o riski göze alamıyorum..saatlerce sancı çekicem buna ne ben dayanırım ne de tombik bebiş..
bizden haberler böyle kızlar..yarın da tekrar gidicem dr.a,son hazırlıkları tamamlayıp konuşup cumartesiye hazırlanıcam hayırlısıyla..:26:
kızlar bizde aşlık diyorlar bazı yörelerdede yarma diyolarmış bilenler vardır mutlaka sütü artırıyormuş bana çorbasını yaptılar içiyorumm inş faydası olur..bide ada çayı ve tarçında etkili ben duyduğum herşeyi deniyorum sizlerlede paylaşıyım dedimm
neyse ben çıkıyorumm zülal uyumuşken bende uyuyim birazz
güle güle kullansın bebişin odasını caanım.
izne ilk ayrıldığımda bende öyle olmuştum canım
Bekliyorum valla strese soktu artık beni bu kız beni sözde erkenden doğumu başlatma riskimiz vardı gebelik zehirlenmesinden dolayı atlattık bu riski büyük ölçüde şimdide kızım gelmiyor
Maaşallah iki günde uzman anne olmuşsun canım Allah bebek doğar doğmaz içine o duyguyu veriyor galiba ne güzel..Sütün yetiyodur canım endişelenme hiç bol sıvı al sadece.Sarılığı artmaz inşallah Masal bebeğimizin..İnşallah bir an önce de iyileşirsin canım...Mecburen yalnızım canım annem haftaya gelecek memleketten,arkadaşlar hep tatilde,eşim akşam geliyor işten yorgun oluyor zaten konuşabileceğim tek kişi yok.Olsa da artık içimden konuşmak da gelmiyor nedense telefonlara bile bakasım yok..
Zaten sezeryana girerken bakmışlardı sütün var dediler gaza geldim bende:)Ama gögüslerim yara oldu emzirirke canım çok yanıyor nasıl acıyla emzirdiklerine inanamazdım ama yeter ki o doysun diye bakıyorum her uyanmasında kaka yapmışssa dunyalar benim oluyor darısı hepinizin başına öğleden sonra dr umuza gideceğiz bir de şu dikişlerim geçse daha verimli olacağım kızıma...Sen son zamanlardasın ben de de olmuştu içe kapanma hali şimdi kimseden ilgi bile beklemiyorum bebğimle ilgilenilsin ben mutlu oluyorum yetiyor bana ben bebeğime bakabileyim doyurabileyim oyle bile mutluyum hamilelikteki o hassaslık geçti ama kızımı severken lakap söylendiğinde(çirkin ya da kel vs..ne olursa) uyuz oluyorum onun adını ben koydum oyle hitap edeceksiniz diyorum..
Gozdecim uyuyamamissin belli ki. Nasilsin? Dogurdun mu yoksa?
Canimmm hayirli ugurlu olsun, almissin kucaginaMaaşallah iki günde uzman anne olmuşsun canım Allah bebek doğar doğmaz içine o duyguyu veriyor galiba ne güzel..Sütün yetiyodur canım endişelenme hiç bol sıvı al sadece.Sarılığı artmaz inşallah Masal bebeğimizin..İnşallah bir an önce de iyileşirsin canım...Mecburen yalnızım canım annem haftaya gelecek memleketten,arkadaşlar hep tatilde,eşim akşam geliyor işten yorgun oluyor zaten konuşabileceğim tek kişi yok.Olsa da artık içimden konuşmak da gelmiyor nedense telefonlara bile bakasım yok..
Zaten sezeryana girerken bakmışlardı sütün var dediler gaza geldim bende:)Ama gögüslerim yara oldu emzirirke canım çok yanıyor nasıl acıyla emzirdiklerine inanamazdım ama yeter ki o doysun diye bakıyorum her uyanmasında kaka yapmışssa dunyalar benim oluyor darısı hepinizin başına öğleden sonra dr umuza gideceğiz bir de şu dikişlerim geçse daha verimli olacağım kızıma...Sen son zamanlardasın ben de de olmuştu içe kapanma hali şimdi kimseden ilgi bile beklemiyorum bebğimle ilgilenilsin ben mutlu oluyorum yetiyor bana ben bebeğime bakabileyim doyurabileyim oyle bile mutluyum hamilelikteki o hassaslık geçti ama kızımı severken lakap söylendiğinde(çirkin ya da kel vs..ne olursa) uyuz oluyorum onun adını ben koydum oyle hitap edeceksiniz diyorum..Her sey yolunda mii?? Esin ne yapti?? Bakamadim gecmise bakinca gorurum herhalde, sen onceden yazdiysan yorma kendini ben bakarim.
Goguslerin yara olmus, hemen formulu veriyorum, gogus kalkanin var mi? hani kocaman kapaklar var elbisene vs. degmesin meme uclarin diye, onlarla birlikte her emzirme sonrasi bepanthene sur, emzirmeden once yika muslukta ilik suyla. Emzirme biter bitmez yine sur kapa. Ama bunu hic aksatmamalisin. Bir kacgune gecer.
Gule gule buyut canim bebisini.
Simmdi ben de aldim kucagima, emziriyorumEvet Esracım doğurdum nöbetçi emzik olarak oturuyorum:) sen nasılsın ne yapıyorsun?Bebeğin nasıl?