2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

hoşgeldin gülaycığım napalım bebişin uyku setini yıkadım onu ütülücem birazdan... oo süper 100 kişi gelebilme ihtimali hem güzel hem tedirgin edici anammm hiç boş kalmaz senin ev 1 ay boyunca

yorganınıda yıkadın mı canım?
ben hala almadım uyku seti , english home da gördüm geçen cumartesi bir model bayıldım ama benimki park yatak olduğundan kenarlıkları olmıyacak diye sadece nevresim takımı aldım
sen tavşanlı bir takım almıştın dimi sanki oyle hatırlıyorum :44:
2 nevresim takımı bir tanede polarlı çarşaf takımı var yeter herhalde şimdilik :44:
sonra uyku seti alırım

ben herzaman diyorum doğum sonrası sendromu olucak bende diye :KK1:
kafayı iycem:KK53::KK53::KK53:
eşimin kehanetine göre bu gece doğurmam lazım :KK1:

Haklısın her öğlen yemek de yetiştirilmez şimdi ama alınacak şey arıyorum ya sebep üretiyorum işte ona da diyorum zaten şu hamilelik bi geçsin ben bi normal halime döneyim ben sana göstereceğim beni şu halimle üzüyosun diye.:KK47:Garibim o da neye alınacağımı bilemiyo ki hak veriyorum ona da ama elde olmuyor galiba şu dönemde...ayy amann boşvereyim az kaldı az ona seviniyorum şimdi, iki hafta sonra bebişlerin gazlarını konuşuyor olacağız bunlar aklıma bile gelmeyecek inşallah...:21::21::21:

Sağolasın canım ya anlattım rahatladım biraz sanki..:KK9:

öyle tabii anlat rahatla bunaltma kendini,bak ben bugün neşeli ve enerji doluyum niyeyse:KK53: çiğ köfte yapıp tavana yapıştırasım var:KK53:düşünsene kk daki bütün kızlar toplanıp parti yapıyoruz göbek atıyoruz felan ne güzel olur:KK49: yalnız partiyle başlayıp salya sümük bitirme ihtimali var bu psikolojiyle:KK60::KK60:

ben hala almadım uyku seti , english home da gördüm geçen cumartesi bir model bayıldım ama benimki park yatak olduğundan kenarlıkları olmıyacak diye sadece nevresim takımı aldım
2 nevresim takımı bir tanede polarlı çarşaf takımı var yeter herhalde şimdilik :44:
sonra uyku seti alırım

canım bende 2 tane uyku seti var bi tanesi o tavşanlı olan evet onu açmadım daha ..mobilyayla verdiklerini yıkadım evet herşeyini yıkadım altın yastığını bile:KK53: 30 derecede 600 devirde sıktırdım çok başarılı netice aldım:KK53: iyi yapmışsın park yatak için uyku setine gerek yok zaten..hadi bakalım bu gece doğurursan cuma gecesi oluyo mübarek gece

merhaba güzel annişler :KK71:
dün şekerlerimi yapmayı bitirmiştim , pelin gibi doğururum diyodum
babam sabah gidip 50 tane daha almış hazırlıyım diye onlarla uğraştım
100 tane şeker oldu , o kadar insan gelir diyo bizimkiler merak ediyorum kim gelicek :KK1:
gerçi düğündede bizimkiler 350 davetiye bastır demişlerdi , oha demiştik eşimle :KK53:, ağustosta kim gelir bizim düğüne demiştik ama acayip kalabalıktı:KK1:

sizler nasılsınız? göbüşler nasıl?

Merhaba canım hoşgeldin evde yapması kolay oldu mu şekerleri bir de malzemeler ne kadara maloldu yazar mıısn?Ben daha yapmadım bir de benim Kayserili kocam şekeri mantıksız buldu misafirler yiyemeyecekmiş bile biz de bebek çikolatası almaya karar verdik ama belki ben evde yaparım oyalanmak adına diye düşünüyorum...

Kendi adıma ufak çaplı bir depresyondayım canım doğumdan sonra çıkmayı düşünüyorum doğuma kadar böyle idare edicez inşallah:KK1:

canım bende 2 tane uyku seti var bi tanesi o tavşanlı olan evet onu açmadım daha ..mobilyayla verdiklerini yıkadım evet herşeyini yıkadım altın yastığını bile:KK53: 30 derecede 600 devirde sıktırdım çok başarılı netice aldım:KK53: iyi yapmışsın park yatak için uyku setine gerek yok zaten..hadi bakalım bu gece doğurursan cuma gecesi oluyo mübarek gece

bu arada o kuş tüyünü atmadım dediğin gibi yıkayıp hemen kuruttum kokmuyo şimdi
ama onceki hali felaketti , eşim kuşu evdemi kestin diyodu....:KK1:
inşallah doğar yaa, bu hafta kimi görsem doğurmadın sen daha daha diyip durdular, sanki onlar taşıyo :KK53::KK53::KK53:
ben seni bekliyim yada iyi böyle :KK52:

bu arada o kuş tüyünü atmadım dediğin gibi yıkayıp hemen kuruttum kokmuyo şimdi
ama onceki hali felaketti , eşim kuşu evdemi kestin diyodu....:KK1:
inşallah doğar yaa, bu hafta kimi görsem doğurmadın sen daha daha diyip durdular, sanki onlar taşıyo :KK53::KK53::KK53:
ben seni bekliyim yada iyi böyle :KK52:

aaa evet kaz tüyü yastık sorunsalı bak ben onu unutmuştum, sevindim ya bi ton para bide çöpe gitse insan üzülür...ayy millete noluyorsa zaten herkez ahkam kessinde başka bişey demesin.. benim 19 yaşındaki yeğenimin bile bi fikri var doğum yöntemleri konusunda..:KK60: bana diyorki sezeryan kesisi hayatının sonuna kadar iyileşmiyormuş acıyormuş sızlıyormuş:KK53: sen benden önce normal doğururda bana gerçekten kolay olduğunu tüm detayları ile anlatırsan bende normal doğurcam:KK53:

Merhaba canım hoşgeldin evde yapması kolay oldu mu şekerleri bir de malzemeler ne kadara maloldu yazar mıısn?Ben daha yapmadım bir de benim Kayserili kocam şekeri mantıksız buldu misafirler yiyemeyecekmiş bile biz de bebek çikolatası almaya karar verdik ama belki ben evde yaparım oyalanmak adına diye düşünüyorum...

Kendi adıma ufak çaplı bir depresyondayım canım doğumdan sonra çıkmayı düşünüyorum doğuma kadar böyle idare edicez inşallah:KK1:

merhaba canım
şeker malzemelerini annem aldı , bugun babamın aldıklarıyla 20 tl ye mal oldu , 20 tl ye de beşik gibi bişey almışlar içine dizdim
şekeride çikolata kaplı pembe bademlerden aldım kilosu 40 tl di 1 kilo aldım fazla geldi
anlıycağan 100 tane bana 60 tl ye mal oldu
ama ben gidip seçemedim , annem neyi beğendiyse onu yaptım çok sade oldu, pembe ve beyaz kese içinde 2 şeker kesenin ipinede plastik pembe emzik taktım
birde ufak nazar boncuğu koydum o kadar...
malzemeleri istoçtan almışlar bizimkiler

bizde ilk baş bebek çikolatası alalım dedik , bir kaç yeri araştırdım kilosu 90 tl den başlıyodu ve kiloda 30-35 tane oluyo
benim akraba çok, bana pahalıya patlardı
gerçi eşimle kendimize bütün çeşitlerden birertane aldım , afiyetle iyiyoz :KK1:

depresyon içinde tavsiyem gezmeniz , kim ne derse desin çıkın dolaşın iyi geliyo

öyle tabii anlat rahatla bunaltma kendini,bak ben bugün neşeli ve enerji doluyum niyeyse:KK53: çiğ köfte yapıp tavana yapıştırasım var:KK53:düşünsene kk daki bütün kızlar toplanıp parti yapıyoruz göbek atıyoruz felan ne güzel olur:KK49: yalnız partiyle başlayıp salya sümük bitirme ihtimali var bu psikolojiyle:KK60::KK60:
Tavana yapıştırmak mı..:26:partiyi senin evinde yaparsak olur:KK1: Alemsin tatlım ya valla iyi güldürdün beni şu halimde...:KK60:Ama tam da dediğin gibi olur hatta doğuramayanlar da sonunda doğurur iyi olur..:KK66:
sonra uyku seti alırım

Ben de nevresim takımımı English Homedan aldım bayıla bayıla.:KK61:Bir de kuş tüyü yorgan almayı düşünüyordum taçta sordum adam bebekler için tavsiye edilmiyor biliyorum alerji yapabilir diye demişti araştırayım diyodum unuttum..Siz öyle bir şey duydunuz mu ki?

Tavana yapıştırmak mı..:26:partiyi senin evinde yaparsak olur:KK1: Alemsin tatlım ya valla iyi güldürdün beni şu halimde...:KK60:Ama tam da dediğin gibi olur hatta doğuramayanlar da sonunda doğurur iyi olur..:KK66:
Ben de nevresim takımımı English Homedan aldım bayıla bayıla.:KK61:Bir de kuş tüyü yorgan almayı düşünüyordum taçta sordum adam bebekler için tavsiye edilmiyor biliyorum alerji yapabilir diye demişti araştırayım diyodum unuttum..Siz öyle bir şey duydunuz mu ki?

tamam benim evde olsun :KK53: ben kuş tüyü olayını sormadım hiç canım yani bi fikrim yok bu konuda

aaa evet kaz tüyü yastık sorunsalı bak ben onu unutmuştum, sevindim ya bi ton para bide çöpe gitse insan üzülür...ayy millete noluyorsa zaten herkez ahkam kessinde başka bişey demesin.. benim 19 yaşındaki yeğenimin bile bi fikri var doğum yöntemleri konusunda..:KK60: bana diyorki sezeryan kesisi hayatının sonuna kadar iyileşmiyormuş acıyormuş sızlıyormuş:KK53: sen benden önce normal doğururda bana gerçekten kolay olduğunu tüm detayları ile anlatırsan bende normal doğurcam:KK53:

ben küçüklerin yanında hatta yeni evli eltim var onun yanında bile konuşmamaya dikkat ediyorum , bunlar ahkam kesiyolar haa :KK53:
liseyi bitirip doğuyo nesil kardeşim , bir biz cahil doğduk :KK37:

duymadım canım ben
ama oyle birşey olsaydı şuanda tr nin en iyisi sanırım penelope markası bebekler için ve bütün yastıklarında kaz tüyü var

ben küçüklerin yanında hatta yeni evli eltim var onun yanında bile konuşmamaya dikkat ediyorum , bunlar ahkam kesiyolar haa :KK53:
liseyi bitirip doğuyo nesil kardeşim , bir biz cahil doğduk :KK37:

duymadım canım ben
ama oyle birşey olsaydı şuanda tr nin en iyisi sanırım penelope markası bebekler için ve bütün yastıklarında kaz tüyü var

tamam benim evde olsun :KK53: ben kuş tüyü olayını sormadım hiç canım yani bi fikrim yok bu konuda
Kaz tüyü yorgan hakkında zararlı diye yazılmamış ama alerji yapabilir diye okudum bi kaç yerde.Bir de hiç duymadığım ipek yorgan çıktı karşıma araştırırken en sağlıklısı oymuş Laila ipek yorgan, antialerjik ve doğal tek yorgandır.İpek yorgan ile uykunuza kalite katın
merhaba canım
şeker malzemelerini annem aldı , bugun babamın aldıklarıyla 20 tl ye mal oldu , 20 tl ye de beşik gibi bişey almışlar içine dizdim
şekeride çikolata kaplı pembe bademlerden aldım kilosu 40 tl di 1 kilo aldım fazla geldi
anlıycağan 100 tane bana 60 tl ye mal oldu
ama ben gidip seçemedim , annem neyi beğendiyse onu yaptım çok sade oldu, pembe ve beyaz kese içinde 2 şeker kesenin ipinede plastik pembe emzik taktım
birde ufak nazar boncuğu koydum o kadar...
malzemeleri istoçtan almışlar bizimkiler

bizde ilk baş bebek çikolatası alalım dedik , bir kaç yeri araştırdım kilosu 90 tl den başlıyodu ve kiloda 30-35 tane oluyo
benim akraba çok, bana pahalıya patlardı
gerçi eşimle kendimize bütün çeşitlerden birertane aldım , afiyetle iyiyoz :KK1:

depresyon içinde tavsiyem gezmeniz , kim ne derse desin çıkın dolaşın iyi geliyo

Baya uygun bir fiyata gelmiş yine de hazırları daha pahalıya geliyor eline sağlık canım...Biz kilosunu 75ten bulduk bi yerde çok cici çikolatalar içine 40 tane filan alır dedi satıcı 1.5 kilo filan alıcaz sanırım hemen hemen beğendiğim şekerlerin fiyatına denk geliyor ama senin miktar fazlaymış tabi biz az alıcaz..

Ay gezemiyorum ki canım keşke gezebilsem erken doğum tehlikem var diye 2 ay evde tuvalet hariç hiçbir şeye kalkmadan yattım.Şİmdi iki adım atsam nefesim kesiliyor 100 metreden fazla yürüyemiyorum doğumdan sonra ne yapıcam hiç bilmiyorum:KK14:Anca arabayla bi yere gidersek işte dünyayla bağlantım bi o var Allahtan:KK1:

darısı başımıza :)
Amin canım..

A.s. canım hoşgeldin biz de seni merak ediyorduk...Masalımızı da getirdin demek..Allah kızınla birlikte hep güzel günler yaşatsın sana acısını hiç göstermesin inşallah..Sütünü içirdim yazmışsın sağıp mı veriyorsun sütünü?Vakit bulduğunda hepsini detaylarıyla istiyoruz ona göre..Öpüyorum ikinizi de...:KK70::KK71:

Yok canım direk memeden veriyorum acıyor ama o iştahlı emerken acısı braz diniyor ama sütüm ne kadar geliyor bilemiyorum sarılık düzeyi düşşün diye acıya acıya emiriyorum yarın da dr la randevumuz var

Selam kızlar nasılsınız?Ben sanki kötüyüm biraz ..Bi halsizlik var isteksizlik...Hiçbir şey yapasım gelmiyor nedense iki gündür bi garibim.Doğum heyecanı mı diyorum kendi kendime bilemiyorum...Allah hayırlara çıkarsın..Arada böyle geliyorlar bana nedense hayırdır inşallah...:KK59:

Yanlız kalmamaya çalış canım havalar da çok sıcak...Benim Masal ım teyzesinin kucağında şimdilik karnı tok altı kuru teyzesi 1 hafta izin aldı yanımda onunla oynaması bile benim için buyuk hafiflik

pelin hoşgeldin canım.. nasıl oldun toparlandınmı..

canım şimdi okudum hoşbulduk gec olsada
canım ben daha iyiyim hatta hiç biseyim
kalmadı ama benim bebegim hala minik
mıncıklayamıyorum:KK1:

biz de doğumda mı yaptırsak dedik, ama ne zaman yaptırmamız gerektiğine karar veremedik.
öyle sünnet düğünleri fln demode oldu bence artık.

canım aaah ben dugunumu yapıcam ilerde ama 4-5 yasında
soyle guzel bi tuvalet giyip kurtlarımı dokucem:KK1:

yaa canım öyle derler işte 40 içinde bebek çıkarılmaz evden diye hatta annem çok kızdı karşı çıktı falan ama dinleyen kim çok şükür bişey de olmadı walla....

ağrı olmaz diyorlar canım 40 içinde... çok da kolay iyileşiyormuş pipisi bir de aklında olsun vazelin pomadı var eczanelerde satılıyor sünnet olduktan sonra ondan sürcem ben pipi çevresine beze veya torbalarına yapışmasını engelliyormuş yoğun kıvamlı bişeymiş sünneti yapcak dr dedi bize de....

tuyacım olcağı varsa ne sürsen fayda etmiyor ben neler yaptım neler sürdüm ama öyle bir yara oldu ki göğüs uçlarım hıçkırarak ağlıyordum emzirirken... gözünüzü korkutmak istemem ama benim öyle oldu yani dua edin size olmasın... şimdi geçti çok şükür daha emzirmenin ne kadar güzel ve zevkli bişey olduğunu yeni anlıyorum....

ya ilk 2 gun olsaydı bisey olmazdı ama simdi
zaman gecip bebekle vakit gecirdikden sonra
kıyamıyorum galiba oğlusuma yaaa:KK50:
inş.dedigin gibi bişey olmaz evet dr.banada dedi
pomat vericem bide gelirken bol bez biberon emzik
getir dediler sanırım oyalamak için emzik veriyorlarmıs
daha biz başlamadık emzige tutar mı acaba:44:

ay valla çok güsel şeyler bunlar. ALlah benim gibi doğurmayanlara nasip etsin. ne sürelim memişlere. madecassol vermişti doktor bana ama. sizin önerdiğiniz var mı

amin canım hayırlısıyla alacaksın kucagına
tabi bak cocugun mu var derdin var bosuna
demiyorlar sünnet içime dert oldu:KK1:
bana garmastan pomat verdiler onu kullanıyorum
iyi geldi valla:44:

canım şimdi okudum hoşbulduk gec olsada
canım ben daha iyiyim hatta hiç biseyim
kalmadı ama benim bebegim hala minik
mıncıklayamıyorum:KK1:

canım aaah ben dugunumu yapıcam ilerde ama 4-5 yasında
soyle guzel bi tuvalet giyip kurtlarımı dokucem:KK1:

ya ilk 2 gun olsaydı bisey olmazdı ama simdi
zaman gecip bebekle vakit gecirdikden sonra
kıyamıyorum galiba oğlusuma yaaa:KK50:
inş.dedigin gibi bişey olmaz evet dr.banada dedi
pomat vericem bide gelirken bol bez biberon emzik
getir dediler sanırım oyalamak için emzik veriyorlarmıs
daha biz başlamadık emzige tutar mı acaba:44:

amin canım hayırlısıyla alacaksın kucagına
tabi bak cocugun mu var derdin var bosuna
demiyorlar sünnet içime dert oldu:KK1:
bana garmastan pomat verdiler onu kullanıyorum
iyi geldi valla:44:

ayy benimki pek seviyor emziği bak söylediğin iyi oldu ben de alayım yanıma emzik... ben de kıyamam gibime geliyor ama en nihayetinde olacak bu iş zaten kesilirken ben durmam yanında dayanamam babası ve bir arkadaşımız olcak kirve olarak biz de eşiyle dışarda bekleriz gibime geliyor iş bitince girerim heralde yanına....

ayy benimki pek seviyor emziği bak söylediğin iyi oldu ben de alayım yanıma emzik... ben de kıyamam gibime geliyor ama en nihayetinde olacak bu iş zaten kesilirken ben durmam yanında dayanamam babası ve bir arkadaşımız olcak kirve olarak biz de eşiyle dışarda bekleriz gibime geliyor iş bitince girerim heralde yanına....

slm cnm

sünnet mi olacak eymen hadi hayırlısı inş çok çabuk iyileşirrr

slm cnm sana ebenin dedğini bana doktorum söyledi insanın canını sıkıyolar herşey normal giderken normal doğum yapabilecekken niye böyle derler anlamıyorum boş boş konuşup canımızı sıkıyolar neyse takma artık ben unutmaya çalışıyorum :KK53::KK53:

ben de unutmaya çalışıyorum canım ama hakikaten korktum o an ağladım falan sinir oldum resmen yaaa zor olacağını ben de biliyorum ama insanın yüzüne sen normal doğum yapamazsın denir mi tüm istek gidiyor resmen korkudan:KK14: benim yine ebe senin doktor niye söylüyor öyle birşey hissediyorsa da yüzüne karşı söylenmez ki neyse kim ne derse desin duymayalım en iyisi:KK36:
Allah kolaylık versin canım benim cümlemize ağrı acı çekmeden su gibi yaparız inşallah doğumumuzu:KK69:

yaa canım öyle derler işte 40 içinde bebek çıkarılmaz evden diye hatta annem çok kızdı karşı çıktı falan ama dinleyen kim çok şükür bişey de olmadı walla....

ağrı olmaz diyorlar canım 40 içinde... çok da kolay iyileşiyormuş pipisi bir de aklında olsun vazelin pomadı var eczanelerde satılıyor sünnet olduktan sonra ondan sürcem ben pipi çevresine beze veya torbalarına yapışmasını engelliyormuş yoğun kıvamlı bişeymiş sünneti yapcak dr dedi bize de....

tuyacım olcağı varsa ne sürsen fayda etmiyor ben neler yaptım neler sürdüm ama öyle bir yara oldu ki göğüs uçlarım hıçkırarak ağlıyordum emzirirken... gözünüzü korkutmak istemem ama benim öyle oldu yani dua edin size olmasın... şimdi geçti çok şükür daha emzirmenin ne kadar güzel ve zevkli bişey olduğunu yeni anlıyorum....

benim annem de o önceden köylerde olurdu diyor tenha olurmuş ya akşamları falan ayak kesilincebirşey üzerine uğranılır diye çıkarmazlarmış ama şimdi burda gece bile heryer açık ayak kesilmiyor köy gibi diyor evde durup ne yapacaksın çık diyor da benim de kaynanam kızar sa kim dinleeeeeeer:KK36:

kızlar ben bugün dr a gittim suyu kontrol etti nstye bağladı. suyum normal limitlerin en altındaymış. 2 günde bir nstye alacak pazartesi eğer geçen haftadan buyana kilo almadıysa beslenmiyorsa beklemeyiz pazartesi bile alabiliriz dedi. ama kilo alırsa mümkün olduğu kadar çok içeride tutacak. çarşamba tekrar çağırcakmış ozaman 38i doldurunca sezeryan yapabiliriz diyor. ben aslında normal istiyodum ama suyu az olunca sezeryan daha yakın sanırım. normali beklesem de sancı sırasında suyu az olduğu için strese girip sezeryana girebilirim.

bakalım artık hayırlısı...

X