2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

anlatayım

önce barbunyaları bir tencerede haşlıyorsun (ayrı olarak)
aşağı yukarı yarım saat sonra (üflediğinde barbunyaların kabukları soyuluncaya kadar) suyunu süz barbunyaların
onlar orda dursun
dibini kaplayacak kadar zeytinyağı koy
üstüne bir soğan rendele (ben küçük küçük doğramaktansa rendelerim genelde) hafif pembeleşsinler, isteğe göre bir diş sarımsak da atabilirsin
üzerine yine rendelenmiş 3-4 domates (yine aynı şekilde rende daha kolayıma geliyor) kabuksuz tabi
sonra bir yemek kaşığı salça (renk vermesi için)
barbunyaları koyuyoruz
üstünü geçecek şekilde de su
sonlara yakın tuzunu, isteğe göre baharatını koyabilirsin ama az tabi, nitekim zeytinyağlı
en son da bir kesme şeker

zaten barbunyalar ilk yarım saat haşlandığı için çok kaynatmana gerek yok.

Son düzenleme:

ayy canım sağol taze barbunya almıştım yapim hemen çok teşekkür ederim

y valla ne güzel bende muhasebedeyim mali müşavirin yanında eşim alacak inş.belgeyi

sendede bayağı bilgi birikim vardır müşavir yanında çalışınca.. stajı 3 sene yaptılar o kötü biraz..sende dene çok zor değil çalışınca oluyor... ama bitirme sınavları biraz zor oluyo yazılı usulde olduğu için...soru az konu geniş oluyo...o zamana bebeğin de büyümüş olur...

kesileceğini bilmek mevzu bende de var ama ben o anda bebeğime odaklanmayı düşünmek ve eşimle konuşarak rahatlamak düşüncesindeyim inşallah işe yarar. bir keresinde gözümde ödem olmuştu da ben ilerde olabilecekleri düşünürken tansiyonum düşmüştü... inşallah bu sefer öyle olmam en azından kızımı göreyim sonra bayılsam da olur

Kusura bakma canım yemeği ocağa koy karıştır filan derken anca yazabildim..
Öğretmen arkadaşlar vardı onlar geliyodu arada onlar da tatile gittiler şimdi bi de benim erken doğum riskimden dolayı çoğu arkadaşım gelemiyor rahatsız etmeyeyim diye hastanede yatmıştım 3 ay önce...Komşuluk evet hiç yok hatta burda.80 doğumluyum ben canım 30 BUÇUK yaşındayım.İlköğretim Türkçe öğretmeniyim.Ben de 2 sene ücretsiz izin almayı düşünüyorum ama bakalım böyle olacaksa eğer 1 sene sonra başlasam fena olmayacak diye düşünüyorum şimdi.İyice psikopata bağladım evde otur otur..
ilahi ya ne güldüm...bende yarın yapıcam semizotunu ama yemek şeklinde yapıcam kıymalı felan maksat aradan bir öğün çıksın
Ben yaptım da yarısını da yedim bile :26:akşama tekrar yemek mi yapıcam ben şimdi:84:

Gözün aydın canım kavuşmuşsun yavruna.Allah analı babalı büyütsün inşallah..Ben de bi önceki doğumumu genel olmuştum benim yaşadıklarımı tarif ediyorsun 4 günde anca belimi doğrultabilmiştim ben de.Galiba kişiye göre değişiyor acıyı hissetme durumu spinali daha acısız düşünüyordum ben..Ama açıkçası umurumda da değil benim ne kadar acıyacağı.Yavrum sağlıklı sıhhatli olsun da inşallah 1 ay da sürse geçecek elbet..Bundan sonra acıların hafiflemeye başlar canım eski haline dönersin yakında sen de..

bizde katıklama derler ben öyle yapıyorum. önce barbunyaları siyah suyu çıkana kadar haşlıyorum süzüyorum. ama yarım saat çok bence yoksa besin değeri azalır gibi geliyo bana. neyse süzüncce tencereye kaynar su ekleyerek tekrar koyuyorum. kaynamaya devam ediyor. o sırada başka bir tavaya yağ koyuyorum soğanı kavuruyoorum. ben biber de severim barbunyada . onu da yumuşayıncaya kadar kavurunca domatesleri ekliyorum. seversen domatesten önce patates ve havuç da koyabilirsin. neyse domatesleri koyduktan sonra domatesler kavrulunca tavadaki herşeyi kaynayan barbunyaya döküp özleşene kadar kaynatıyosun. ilk süzmeden önce barbunyalar hafif diri olursa özlerşirken ezilmez.

sunarken üstüne maydonoz da koyabilirsin. ben şeker koymuyoyum barbunyaya ama istersen koyabilirsin tabi.

hoşgeldin canım bende seni doğurdu sandım dunde girmeyince sancı falan varmı bende geziyorum ama nafile galiba sezeryana doğru gidiyorum gibime geliyo

Keşke ama kızlarımız nazlı bizim.

canım yaa inşallah bugün yarın doğurursun da en azından vucudun rahatlar...

İnşallah canım ya bende sıkılmaya başladım artık

İnşallah canım. Hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun.

bende doktorumu değiştiriyim diom bilemedim doktor normal herşeyin sezeryan yapmam dedi ole zora koşunca kendimi kötü hissettim ağlayıverecektim

Layyydy ve garfield nacizane tavsiyem normal doğum yapmanız. İlk doğumumu normal yaptığım için mi bilmiyorum ama soran herkese normali tavsiye ediyorum. Çünkü sabah doğum yaptım akşama dikişlerimin üzerine oturabiliyordum bile. Hafif bir sızı oluyordu arada 2 gün sonra oda geçti. Şiimdi çektiğimiz sızıların yanında o sızı hiç zaten.
Bence iyi düşünün. En doğru kararı almaya çalışın derim. Tabi bu sadece benim fikrim. Siz kendinizi daha iyi tanırsınız

bende dr.a gittim ve geldim.

Kendi dr.um izinde olduğu için hastanedeki başka dr. kontrolümü yaptı.
Suyun azalmaya başlamış ama risk teşkil etmiyor dedi.
Kızımın kilosuna 3700gr gibi dedi. Tam ölçemediğini söylediği kanala girdiği için.
Boyuna da 55cm gibi dedi.

Doğum için ise akşama sabaha sancın gelebilir bana öyle geliyor dedi. Ama nst de sancı yok denecek kadar az çıktı.
Hafta sonuna kadar doğum sancın olmazsa pazartesi salı gel suni sancı verelim dedi.

Ama benim doktorum pazartesi salıya kadar doğum olmazsa iki üç gün daha bekleriz demişti.
Doktorumunda haftaya perşembe izni bitiyor.
Doğum olmazsa onu beklemem daha mantıklı değilmi?
Siz olsanız ne yapardınız bu kadar beklemişim salıya kadar doğum olmazsa suni sancıyı alayımmı yoksa perşembeyi bekleyip kendi doktorumun ellerinemi teslim edeyim kendimi?

Kalbinin sesini dinle ne istiyorsan onu yap. beni delirttiler sonunda aynen şu moddayım:18::18::18:
sezeryan olcam bende. Ama bıktım milletin ahkam kesmelerinden. Doğuracak olan biziz o kadar taşıdık sıkıntısını çektik.Kimsenin karışmaya hakkı yok doktorun bile.

merhaba annişler
benim kızın gelmeye niyeti yok
geçmişi okuyamadım birazdan bakıcam
bugun kızım hastane şekeri için koşuşturdum eve yeni geldim , hazırşamaya koyulcam
umarım herkes iyidir

canım salı günü gittiğin de perşembeyi beklemen de herhangi bi risk olmazsa bekle bence kendi doktorun seni daha iyi anlar canım benim,tabii kızın beklerse o zamana hakkın da hayırlısını versin Rabbim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…