bende doktorumu değiştiriyim diom bilemedim doktor normal herşeyin sezeryan yapmam dedi ole zora koşunca kendimi kötü hissettim ağlayıverecektim
herkes normal demedi doktor diye üzülüyor
biz de senle normal dedi diye üzülüp stres oluyoruz sanırım..
sezeryandan normal kadar korkmuyorum aslında ama sanki normal olmalıymışım gibi geliyor..
off ya bunaldım ben artık iyice..
düşün düşün psikolojim bozuldu resmen, kimse anlamıyor halimi..:26:
Günaydın güzel anneler biz geldik...Kızımla güzel bir uyku çekmişiz kahvaltımızı da ettik .. Doğuran suyu gelen yok dimi e doğurun da sıra da bize gelsin artık
herkes normal demedi doktor diye üzülüyor
biz de senle normal dedi diye üzülüp stres oluyoruz sanırım..
sezeryandan normal kadar korkmuyorum aslında ama sanki normal olmalıymışım gibi geliyor..
off ya bunaldım ben artık iyice..
düşün düşün psikolojim bozuldu resmen, kimse anlamıyor halimi..:26:
ya sanırım sondayı bayılttıktan sora takıyolarnış canım.yani hissetmiosun bile.ama uyanınca hissedersin o ayrı..:26:
canım benim sondamı uyuşturmadan odamda taktılar hemşire odama geldi annem ve eşime sizi dışarı alabilir miyim hastaya sonda takıcam dedi onları odadan çıkardı ben beni uyuşturduktan onra taksanız olmaz mı dedim olmaz dedi işlem göz açıp kapayıncaya kadar bitti herşey çok kolay geçti hiç canım yanmadı ne takarken ne çıkarırken ama hemşireyle alakalı bu el becerisiyle hani derler ya eli çok hafif diye ben buna inanıyorum
Sağol canım, aynen öyleZaten seninle 2 gün vardı aramızda, inşallah sağsalim kucağımıza alırız yavrularımızı, heyecanı bastı şimdiden beni. Şu kalan 2 haftayı iyi değerlendireyim bari, son hazırlıklarımı yapayım. Sen bitirdin mi canım tüm hazırlıklarını?
Gerçekten hakkımızda hayırlısı olsun canım, çok doğru söylüyorsun. Nasip olmayınca, Allah bi şeyi, bişeye sebep kılıyor. Nerden aklıma gelirdi ki benim de böyle bi sorunun olduğu. Sen de sıkma canını, bebeklerimiz sağlığı herşeyden daha önemli bizim için ne de olsaRabbim seni de sıkıntısız bir şekilde kurtarsın, ağrı acı duymazsın inşallah
Aklımda olmadığı için sezeryan hakkında bilgi edinmemiştim, şimdi bi araştırayım bakalım, hangi yöntemler varmış, hangisi bana uygun? Siz araştırdınız mı hiç, neye karar verdiniz kızlar? :26:
Canım benim demek istediğim hani panik yapmana gerek yok..Yoksa suyum geldi ama az daha uyuyayım değil..ben doktoruma sordum nişan geldiğinde hemen gelmeme gerek yok dimi nasılsa daha zaman var die, ama doktorum olmaz nişan gelirse suyun gelirse sancı gelirse hemen gel kontrol edelim ilk doğumun anlamayabilirsin, bazısı açılma olsa bile anlayamayabiliyor dedi.. her ihtimale karşı gitmekte fayda var kontrol olur geri gelir sabahına yada akşamına gene gideriz..
bu arada benim suyumun azalması çok canımı sıkıyor her dakka kızım hareket ettimi , daha çok hareket ederdi diyorum panik oluyorum. sonra kızım hafif bi tekmeyle sevindiriyo beni.. perşembe kontrole gitcem yine su risk sınırına girerse belki de erken allacak doktor. 37. hafta içindeyim doktor "şu 37yi bitirelim" diyor. akciğerler 37de gelişiyor sonrası daha rahat oluyormuş
temmuz sonunu beklemiyecek benim kızım anlaşılan daha 2700 ama bakalım neler olacak . tedirgin heyecanlı bir bekleyiş..
Böyle durumlarda herkesin verecek bir aklı olur zaten kararımı verdim de kestirip at insanlar çok düşüncesiz olabiliyor bazen sen sıkma canını...çok moralim bozukldu keyfim kaçtı. Çatım dar diye sezeryan olmaya karar verdim ve pazartesi bebeğimize kavuşuyoruz.
Araştırdım doktorla konunştum spinal anesteziye karar verdim.Bunu daha çok bebeğim için karar verdim.Hemen yanımda olsun bayılmayım ayılma sürecini yaşamayım diye. Epidural uyuşması zaman alıyormuş ve uyuşukluğun geçmesi de zaman alıyormuş. Spinalde hemen uyuşuyormuş ve kısa sürede etkisi geçiyormuş.Doktorum epidurale gerek yok bence dedi.Gel görki kaç gündür doğuran doğurmayan tanıdık yok niye genel anestezi yapmıyorsun spinal şöyleymiş böyleymiş ameliyat ortamı şöyle böyle diyip bütün hevesimi heyecanımın içine ettilerŞimdi korkmaya başladım halbuki ne kadar sakin heyecanlıydım bi sussunlar artık yaaa
O ağlama durumları bende de var canım en ufak şeye ağlayasım geliyor Allah ağlatacak büyük dert vermesin diye de geçiriyorum sonra içimden ama duygusal zamanlar yaşıyoruz canım ondan oluyor nasıl olsa bu süreç de bitecek hayırlısıyla bitsin de inşallah...benimde zamanım geldi gibi artık yaa herkes gözüme bakıyo doğurayım diye ama nerde 41 i bulcak kızım nazlı kızım
annem kerdeşim gelmişti doktor gelmez bekleriz 41 i diyince annanneme gönderdim yarında kayınvalidem geliyo stres olcam daha fazla başımda bekleyenler oluncada bide durup dururken duygulanıp ağlıyorum dün alışveriş merkezeine gittik annemlerle bi mağazanın karsısında oturuken ağlayacağım tuttu kardeşim alamadın diye ağlıuon sanırlar diyo
babam hayatta değil hep o aklıma geliyo ağlıyorum annemde halime üzülüyo tabi demiyorum onun için ağladığımı inş kızıım gelirde yüzümü güldürür
bu arada dün gözde sezeryan olcaktı haberi olan varmı nasıl acaba
sayımız çok azaldı temmuz başındayız ama sezeryan aldı götürdü annişleri neyse bakalım bizim süremiz ne zamana kadar
Günaydın kızlar koca kafalı kızımla kahvaltı ettik geldim
Artık alıştım sezeryan fikrine, yapacak bişey yok bebeğim sağlıkla gelsinde... gözdeye baktım ama daha girememiş umarım herşey iyi gitmiştir. Superisi canım sen bu hareketle yakında doğurursun inş tatlım
Anestezi ile ilgili yazdıklarınızı dün okudum ama yazacak halim yoktu stresten başım ağrıdı kafamı kaldıramıyordum... Arkadaşımın babası anestezi uzmanı. aslında benim hastanemde çalışıyor ama şuan izinli... başka bi doktor ismi verdi o epidural yapsın sezeryanında dedi. Genel anestezi olma zorlanırsın dedi. Spinalden sonra ağrılar çıkıyor yan etkisi çok dedi. epidural için doğum sonrası bikaç saat ağrın olmuyor olsada extra ağrı kesici yüklüyorlar takılı yerden hafiflemiş şekilde etkisi geçiyor dedi. hem ayakları filan hissediyormuşsun rahat olursun bebeğini hemen beslersin dedi... sizlerede iletmek istedimgerçi beni kestiklerini görmesemde bileceğim için inş bayılmam
herkes kızıyor ne kadar abarttın diye
evet farkındayım, hamile kalmak için bile ne zorluklar yaşayanlar var biliyorum
ama napiym..elimde değil. hayatım boyunca hep kararsız bir insan oldum..
evlilik kararını bile 3 yılda verebildim
3 yıl da çocuk olsun mu olursa ne zaman
doğum şekli kararını da 3 yıl düşünürüm normalde de oğlum o kadar beklemez herhalde..
normal doğurursam burdaki devlet hast'de yapabileceğimi düşünemiyorum
zaten annem, eşim hiçbiri inanmıyo normal doğurabileceğime (doktor ve kayınvalidem hariç)
çünkü epidural yok, hangi doktor gircek belli değil
samsuna özel hast'ye gidip 1.5 milyar vercez mecbur (ona da eşim pek sıcak bakmıyo sanırım ama napiym kaç kere doğurcam)
yok sezeryan olacaksa burda da olur gibime geliyor..
hem kendi doktorum yapar gitmeden 14'ünde..
samsuna gideceksem de yarın son kararımı vermem lazım artık..
serbulocum benim bebek en son geçen cuma 3000 civarıydı, doktor en fazla 3500 olur doğuma dedi
ama sen 4 kg'yi bile rahat doğurursun,çatın çok müsait hatta 1cm açılman var demişti
ama doğum kanalına girmemişti en son..
hoşgeldin tatlım bende artık yatmadan önce duş alıyorum mışıl mışıl uyuyorum çözümü buldum
Hoşbuldum canım dikkat et kendine vuslata beş kala ıslak saçla yatıp hasta olma
Dün nasıl geçti bakalım yediniz mi pastaları börekleri bizsiz ... sen yokken hep aklıma geldi şimdi kızıyla ziyafet çekiyodur diye...
gece 11 de hırıl hırıl çalıştırdım saç kurutma makinasını az bi zamanım kaldı şurda katlansınlar napimayy yedik valla ama akşam eve gelince bişey yemedim azcık meyve yedim.. şimdide nasıl sıcak ev yaa yada bana basıyor sıcak bilemiyorum... sen neler yaptın dün
kızlar zeytin yağlı barbunya nasıl yapılır biri baa anlatsa
Çalıştır nolcak fazla düşüncelisin sen ben kimsenin sesini duymuyorum onlar da benimkini duymasınlar amann...Yok bugün hava çok sıcak gerçekten bi de bize de sıcak basıyor, zaten eşim benden 2 metre uzakta yatıyor hararetimden elimi bile dokundurtmuyor... Ben de napiim burda akraba yok eş yok dost yok bi eşim var yanımda sataşacak ona sarıyorum durmadan yok aramadın yok şunu söyledim de almayı unuttun yok seslendim de duymadın gibi sebeplerden... kendimi tanıyamıyorum cidden Allahtan çalışıyorum hep evde olup bu psikolojide olsam boşanmak işten değil yazık o da biliyor hamilelikten olduğunu sanırım alttan almaya çalışıyo hep... Keşke günahsız kocam yerine senin gbi kaynanam yanımda olsaydı da ona sarsaydım...
Ben de hiç yapmadım bilmem...:26:Ben de şimdi semizotu yapacağım eşim sevmiyo gıcıklık olsun diyeAz önce telefonda sinir etti beni yine
ayy yazık kimsenin olmaması kötüymüş.. Komşuluk felanda kalmadı artık eskisi gibi... Sen ne öğretmenisin canım merak ettim birde kaç yaşındasın... Ben 29 yaşındayım mali müşavirim ama 3-4 sene çocuğa kandim bakmak zorunda olduğum için çalışmıycam malesef... Yaa bişey olmaz az kaldı zaten hem sen fazla sarmıyorsundur kocana biliyorum benKaynana yanında olsa nolcak bişey diyemiyorsun ki şişip kalıyo insan
serpilcim sen mali müşavir misin belgen var yani?