- 15 Ocak 2011
- 1.317
- 0
serbulo cidden zeytinyağlı fasulye tarifi mi istiyorsun?
ender bildiğim yemeklerden istersen tarifini vereyim. ciddiysen tabi =)
ayy gerçekten ben bilmiyorum nasıl yapıldığını... netten felan baktım ama sen de bi anlatsan
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
y valla ne güzel bende muhasebedeyim mali müşavirin yanında eşim alacak inş.belgeyivar canım geçen sene aralık ta aldım
anlatayım
önce barbunyaları bir tencerede haşlıyorsun (ayrı olarak)
aşağı yukarı yarım saat sonra (üflediğinde barbunyaların kabukları soyuluncaya kadar) suyunu süz barbunyaların
onlar orda dursundibini kaplayacak kadar zeytinyağı koy
üstüne bir soğan rendele (ben küçük küçük doğramaktansa rendelerim genelde) hafif pembeleşsinler, isteğe göre bir diş sarımsak da atabilirsin
üzerine yine rendelenmiş 3-4 domates (yine aynı şekilde rende daha kolayıma geliyor) kabuksuz tabi
sonra bir yemek kaşığı salça (renk vermesi için)
barbunyaları koyuyoruz
üstünü geçecek şekilde de su
sonlara yakın tuzunu, isteğe göre baharatını koyabilirsin ama az tabi, nitekim zeytinyağlı
en son da bir kesme şeker
zaten barbunyalar ilk yarım saat haşlandığı için çok kaynatmana gerek yok.
y valla ne güzel bende muhasebedeyim mali müşavirin yanında eşim alacak inş.belgeyi
gecen hafta 3200 demişti geldi zamanım ama nerdeee kız nazlı
Günaydın kızlar koca kafalı kızımla kahvaltı ettik geldim
Artık alıştım sezeryan fikrine, yapacak bişey yok bebeğim sağlıkla gelsinde... gözdeye baktım ama daha girememiş umarım herşey iyi gitmiştir. Superisi canım sen bu hareketle yakında doğurursun inş tatlım
Anestezi ile ilgili yazdıklarınızı dün okudum ama yazacak halim yoktu stresten başım ağrıdı kafamı kaldıramıyordum... Arkadaşımın babası anestezi uzmanı. aslında benim hastanemde çalışıyor ama şuan izinli... başka bi doktor ismi verdi o epidural yapsın sezeryanında dedi. Genel anestezi olma zorlanırsın dedi. Spinalden sonra ağrılar çıkıyor yan etkisi çok dedi. epidural için doğum sonrası bikaç saat ağrın olmuyor olsada extra ağrı kesici yüklüyorlar takılı yerden hafiflemiş şekilde etkisi geçiyor dedi. hem ayakları filan hissediyormuşsun rahat olursun bebeğini hemen beslersin dedi... sizlerede iletmek istedim gerçi beni kestiklerini görmesemde bileceğim için inş bayılmam
Öğretmen arkadaşlar vardı onlar geliyodu arada onlar da tatile gittiler şimdi bi de benim erken doğum riskimden dolayı çoğu arkadaşım gelemiyor rahatsız etmeyeyim diye hastanede yatmıştım 3 ay önce...Komşuluk evet hiç yok hatta burda.80 doğumluyum ben canım 30 BUÇUK yaşındayım.İlköğretim Türkçe öğretmeniyim.Ben de 2 sene ücretsiz izin almayı düşünüyorum ama bakalım böyle olacaksa eğer 1 sene sonra başlasam fena olmayacak diye düşünüyorum şimdi.İyice psikopata bağladım evde otur otur..ayy yazık kimsenin olmaması kötüymüş.. komşuluk felanda kalmadı artık eskisi gibi... sen ne öğretmenisin canım merak ettim birde kaç yaşındasın... ben 29 yaşındayım mali müşavirim ama 3-4 sene çocuğa kandim bakmak zorunda olduğum için çalışmıycam malesef... yaa bişey olmaz az kaldı zaten hem sen fazla sarmıyorsundur kocana biliyorum ben kaynana yanında olsa nolcak bişey diyemiyorsun ki şişip kalıyo insan
Ben yaptım da yarısını da yedim bile :26:akşama tekrar yemek mi yapıcam ben şimdi:84:ilahi ya ne güldüm...bende yarın yapıcam semizotunu ama yemek şeklinde yapıcam kıymalı felan maksat aradan bir öğün çıksın
merhabalar.. ben de uzun zamandır bu başlığı takip ediyordum. doğum hikayelerini okuyarak kendimi motive etmeye çalışıyordum çünkü ben de bir temmuz annesi olacaktım. tahmini doğum tarihimiz 12 temmuz du.. normal doğum taraftarıydım başından beri ama korkmuyor da değildim.. 2 temmuz cumartesi günü kontrolümüz ve çatı muayenemiz vardı.. nst de sancı çıkmadı. çatı muayenesine verdiğim tepkiden sonra sezeryan olmaya karar verdim. doktora o gün yapıp yapamayacağını sordum.. çünkü sonraya kalırsa sürekli kararımı sorgulayacağımı biliyordum. bir an önce yavruma kavuşmak istiyordum. doktorum da akşama alırım istersen dedi. ben de tamam dedim ve evden eşyalarımı aldık sonra hastaneye yatışım yapıldı. akşam 8 gibi ameliyata alındım. spinal istedim çünkü yavrumu ilk ben görmek istiyordum. anestezi çok kolaydı hiç acı hissetmedim. 5 dk sonra bi ağlama sesi duymamla benim ağlmaya başlamam bir oldu. ve sonra yavrumu yeşil bir beze sarılı olarak getirip yüzünü yüzüme değdirdiler. ben göz yaşlarına boğuldum.. sonra kuzumu götürdüler ve doktorum 2 adet miyomum olduğunu ve onları alacağını söyledi. neyse ameliyat bitti ve sonra beni odama götürdüler. kendime geldikten sonra emzirmem için bebeğimi getirdiler. dünyanın en güzel duygusuydu. sabaha karşı spinal anestezinin etkisi geçti ve yürümem için beni ayağa kaldırdılar. işte o zaman ben ne yaptım dedim.. çünkü öyle bir acı hiç hissetmemiştim.. bugün 5. günüm ve hala dikiş yerlerim çok acıyor. yürümekte çok zorlanıyorum. kızım şimdi yanımda uyuyor. dünyanın en güzel duygusu anne olmak.. çektiğim acılara dayanma gücünü kızım veriyor bana.. normal doğum yapma gücünü kendinde görenler sonuna kadar normal için dirensinler bence.. benim içinse sezeryanın tek iyi tarafı varlığından haberdar olmadığım miyomlarımdan kurtulmaktı.. artık kızımı 5. gün için kontrole götürmek zorundayım.. herkese iyi ağrısız hayırlı doğumlar..
anlatayım
önce barbunyaları bir tencerede haşlıyorsun (ayrı olarak)
aşağı yukarı yarım saat sonra (üflediğinde barbunyaların kabukları soyuluncaya kadar) suyunu süz barbunyaların
onlar orda dursun
dibini kaplayacak kadar zeytinyağı koy
üstüne bir soğan rendele (ben küçük küçük doğramaktansa rendelerim genelde) hafif pembeleşsinler, isteğe göre bir diş sarımsak da atabilirsin
üzerine yine rendelenmiş 3-4 domates (yine aynı şekilde rende daha kolayıma geliyor) kabuksuz tabi
sonra bir yemek kaşığı salça (renk vermesi için)
barbunyaları koyuyoruz
üstünü geçecek şekilde de su
sonlara yakın tuzunu, isteğe göre baharatını koyabilirsin ama az tabi, nitekim zeytinyağlı
en son da bir kesme şeker
zaten barbunyalar ilk yarım saat haşlandığı için çok kaynatmana gerek yok.
serbulocum beni de facebook grubuna ekler misin?
Facebook'a Hoş Geldin - Giriş Yap, Kaydol veya Daha Fazla Bilgi Al profil linkim bu, aramalarda çıkmayabilirim.
canım bu facebokun giriş sayfasının linki adını soyadını birde profil resmini tarif edersen özelden tabiki eklerim
hoşgeldin canım bende seni doğurdu sandım dunde girmeyince sancı falan varmı bende geziyorum ama nafile galiba sezeryana doğru gidiyorum gibime geliyo
canım yaa inşallah bugün yarın doğurursun da en azından vucudun rahatlar...
Günaydın kızlar koca kafalı kızımla kahvaltı ettik geldim
Artık alıştım sezeryan fikrine, yapacak bişey yok bebeğim sağlıkla gelsinde... gözdeye baktım ama daha girememiş umarım herşey iyi gitmiştir. Superisi canım sen bu hareketle yakında doğurursun inş tatlım
Anestezi ile ilgili yazdıklarınızı dün okudum ama yazacak halim yoktu stresten başım ağrıdı kafamı kaldıramıyordum... Arkadaşımın babası anestezi uzmanı. aslında benim hastanemde çalışıyor ama şuan izinli... başka bi doktor ismi verdi o epidural yapsın sezeryanında dedi. Genel anestezi olma zorlanırsın dedi. Spinalden sonra ağrılar çıkıyor yan etkisi çok dedi. epidural için doğum sonrası bikaç saat ağrın olmuyor olsada extra ağrı kesici yüklüyorlar takılı yerden hafiflemiş şekilde etkisi geçiyor dedi. hem ayakları filan hissediyormuşsun rahat olursun bebeğini hemen beslersin dedi... sizlerede iletmek istedim gerçi beni kestiklerini görmesemde bileceğim için inş bayılmam
bende doktorumu değiştiriyim diom bilemedim doktor normal herşeyin sezeryan yapmam dedi ole zora koşunca kendimi kötü hissettim ağlayıverecektim
herkes normal demedi doktor diye üzülüyor
biz de senle normal dedi diye üzülüp stres oluyoruz sanırım..
sezeryandan normal kadar korkmuyorum aslında ama sanki normal olmalıymışım gibi geliyor..
off ya bunaldım ben artık iyice..
düşün düşün psikolojim bozuldu resmen, kimse anlamıyor halimi..:26:
herkes normal demedi doktor diye üzülüyor
biz de senle normal dedi diye üzülüp stres oluyoruz sanırım..
sezeryandan normal kadar korkmuyorum aslında ama sanki normal olmalıymışım gibi geliyor..
off ya bunaldım ben artık iyice..
düşün düşün psikolojim bozuldu resmen, kimse anlamıyor halimi..:26:
bende dr.a gittim ve geldim.
Kendi dr.um izinde olduğu için hastanedeki başka dr. kontrolümü yaptı.
Suyun azalmaya başlamış ama risk teşkil etmiyor dedi.
Kızımın kilosuna 3700gr gibi dedi. Tam ölçemediğini söylediği kanala girdiği için.
Boyuna da 55cm gibi dedi.
Doğum için ise akşama sabaha sancın gelebilir bana öyle geliyor dedi. Ama nst de sancı yok denecek kadar az çıktı.
Hafta sonuna kadar doğum sancın olmazsa pazartesi salı gel suni sancı verelim dedi.
Ama benim doktorum pazartesi salıya kadar doğum olmazsa iki üç gün daha bekleriz demişti.
Doktorumunda haftaya perşembe izni bitiyor.
Doğum olmazsa onu beklemem daha mantıklı değilmi?
Siz olsanız ne yapardınız bu kadar beklemişim salıya kadar doğum olmazsa suni sancıyı alayımmı yoksa perşembeyi bekleyip kendi doktorumun ellerinemi teslim edeyim kendimi?