bu ne güzel hikaye böyle leylacım
ilk ıkınmadamı doğdu Buse?
dikiş kesi felan yapıldımı canım?
saol canım...ilk ıkınmada çıktı şükürler olsun..dikiş var içte canım..bayıltıp dikiyorlar hissetmiyorsun bile....
41 kere maşallah sizevala darısı bizim başımıza
şimdi nasıl busecik sarılık çok oldu bizim temmuz bebişlerinde buse nasıldı
sütün hemen geldimi??
keyfi nasıl busenin üzmüyor dimi annnesini zili
şuan iyi başta hafif var gibiydi.doktor bolbol emzir dedi.ilk gece hastanede sütüm yoktu.buse sabaha kadar ağladı.ebe kaşıkla milupa verdi.öyle sustu.şuan kcağımda emiyor.tek elle zor yazıyorum.
hg canım
leyloşum buseyi şimdi benim yerime bir öper misin??
öptüm beşiğine yatırdım metuş teyzesi...oda sana patisini salladı tatlım...leyloşum buseyi şimdi benim yerime bir öper misin??
leyloşş artık avatarını değiştir kuşummmmmmmmm
öptüm beşiğine yatırdım metuş teyzesi...oda sana patisini salladı tatlım...
ne koysam avatar olarak...:26::26:
saol bitanem...Allah razı olsun...darısı hepinizin başına olsun inşallah...Rabbim cümlemizin yavrusunu nazarlardan esirgesin inşallah tatlım...leylacım allah analı babalı sağlıklı büyütsün busemizi kırk bir ekre maşallahh allah nazarlardan korusun seni ve beğini ne şanslıymışsın hiç üzmemiş bebeğin senii....güle oynaya büyüt bebeğini
slm kızlar nasılsınız ben işten ayrılmak zorunda kaldım erken o yüzden giremiyorum evde netim yok beni merak eden arkadaşlara çok tşk ederim tahlil sonuçlarını doktora gösterdim demir anemisi değilmiş boş yere o kadar demir hapı kullanmışım akdeniz anemisinden şüpheleniyor hala ama doğumdan önce akdeniz anemisi için test yapamam kanın zaten çok düşük tehlikeli dedi şimdi tek yaptığımız doğuma kadar b12 ve kanımı yükseltmeye çalışıyoruz eğer ayın 8 ine kadar yükseltemezsek kan takviyesi yapılacak dışardan kan verilecek şimdilik durum böle bekliyorum ve dinleniyoruz kızımla ben biraz geçmişe bakıp geliyim uzun zamandır yokum doğum yapan varmı çok
Merhaba güzel annişler
hepinize destek olduğunuz için tek tek teşekkürler
Öncelikle yeni doktoruma bayıldım, laf aramızda yakışıklıda kereta
herşeyin normal olduğunu soyledi bana , nst ye soktu kordon dolanması duyunca , nst de ne sancı çıktı ne bir problem , usg dede görmedim zaten , kordon dolansaydı boyle güzel çıkmazdı kalp atışları dedi
ayrıca her 5 kadının 3 ünün bebeğinde karşılaşılıyo kordon dolanması dedi ve bu normal doğum yapmamak için bir sebep olamaz dedi
kızım 3300 olmuş boylu kız olucak dedi
çatı muaynemi yaptı , kesinlikle %90 normal yapabillirsin dedi
%10 da doğabilecek problemler olabillir dedi o zaman ben riske atmam dedi
hastane kurallarına göre normal isteyen anneyi ebeler son ana kadar bekletiyolarmış en son artık tam doğacakken bana haber verilir dedi
ve bu bende doğum yapmak istersen gelirim dedi
nasıl mutlu oldum nasıl sevindim anlatamam kızlar çıkışta kızıma bişey aldık oyaladık anca yazabiliyorum
hepimizin gönlüne göre olur inşallah herşey
kız işler kaçmıyor
keyfine bak görme tozları , kimsenin rahatı kaçmasın dimi
23 Haziran perşembe akşamı hafif bir ağrı beni yoklamaya başladı...kabızlık çekiyordum..doğum hiç aklıma bile gelmedi...akşamın ilerleyen saatlerinde doktorum sancılar için hastenede ilaç vermişti onu içtim...gece banyo yaptım belki biraz rahatlarım diye...gecenin ilerleyen saatlerinde tuvaletimi yapmayı başardım..sonra yatağa girdim yattım...gece babam doğum olabilir ağrın çoksa hastaneye gidelim bir baksınlar demişti..adamın içine doğmuş sanki...
gece saat 2 buçuk civarı yatakta bir uyandım suyum patladı birden...hemen çığlık çığlığa eşimi kaldırdım...adam neye uğradığını şaşırdı...oda hemen annemleri kaldırdı...hep birlikte arabaya bindik jet hızıyla hastaneye uçurdu eşim beni..arabada annem ve babam bana habire telkin veriyordu..ben sancı geldikçe çığlık atıyordum...hastaneye yaklaşınca birde yol çalışması çıkmazmı karşımıza eşim ara sokaklara daldı gecenin 3 ünde...öyle böyle hastaneye yetiştik...yolda doğum ebesini aradım ...ben hastaneye geliyorum suyum patladı dedim...oda öbür ebeye haber vermiş...kapıda tekerlekli sandelye beni bekliyordu...neyse arabadan indim...sandalyeyle hemen yukarı çıkardılar....bu arada suyum habire gidiyordu...neyse ebe beni hemen nts bağladı..bak endişe etme bebeğin kalp aşını sana dinletecem dedi...ama beni almış telaş...ilk doğumya su gidince çocuğa bişey olcak sandım...suyu patlayıp bir gün bekleyen gebeler var dedi ebe...ben şok oldum..bu arada sancılar sıklaştı...öbür doğum ebeside geldi hastaneye...oda doktoru aradı..kendi doktorum izindeydi...başka doğum doktorunu aradılar...sonra ebe alttan muayene etti..ben hasteneye inlettim tabi...zaten iki hafta öncesinde 3cm açıklık vardı...8 cm olmuş açıklık...ebe doğum başlamış dedi...hemen ameliyat haneye aldılar beni...bu arada ebe tekrar muayene etti..ben çığlık çığlığaydım...dışarda annem çığlıklarıma dayanamamış kadın bayılmanın eşiğine gelmiş..tansiyonu falan fırlamış..annelik işte...sonra doktor geldi...beni doğum koltuğuna yatırdılar...doktora beni kurtarın hocam dediğimi hatırlıyorum...oda bize yardım edersen herşey güzel olacak dedi...sancı gelince ıkın dedi..bende ıkındım doktor karnıma bastırdı buse doğdu...
işte böyle bizim hikayemiz..buse ağlamaya başladı...devamı duygusal anlar işte canlarım...
[/COD
az önce tuvaletimi zor yaptım ıkınmamaya çalıştımki kokrktum birden sancı oldu oramda ani bişekilde ama sonrada geçti şimdide karnım ğarıyor bugün içimde tuhaf bir sıkıntı oldu ara ara sabahtan beri karnım ağrıyor ama bebeğim harektelrine devam ediyor şimdilk doktoru aramaycağım 36+3 teyim tersti bebeğim belkide dönmeye çalışıyordur diye düşünüyorum hava serin esinti var ama ben sık terliyorum bugün....
canım ben 37 haftada doğurdum için ve şeker için diyet yaptığımdan busecik 2460 doğdu teyzesi...inşallah dahada kilo alır hızla...devamlı besliyorum...Kaç kg doğdu canım buse...
saol bitanem..darısı başına olsun inşallah tatlım...Canım, inşallah akdeniz anemisi değildir ve kanın kısa zamanda yükselir
Pearl cüm, doktorunu beğenmene çok sevindim. O da seni kabul etmesi de harika. Kordonun dolaşmaması da harika. Bunlar çok güzel haberler :))))))
Temizlikte de yormadım kendimi :))) SAğol cnaımm
Leyloşcummmm, çok sevindim canım. Hikayen de harika. Minik Buse analı babalı, sağlıkla büyüsün inşallah.
Doğumun da rahat olmuş galiba, çok sevindim :)))) Tekrar tebrikler
Kod:[/COD az önce tuvaletimi zor yaptım ıkınmamaya çalıştımki kokrktum birden sancı oldu oramda ani bişekilde ama sonrada geçti şimdide karnım ğarıyor bugün içimde tuhaf bir sıkıntı oldu ara ara sabahtan beri karnım ağrıyor ama bebeğim harektelrine devam ediyor şimdilk doktoru aramaycağım 36+3 teyim tersti bebeğim belkide dönmeye çalışıyordur diye düşünüyorum hava serin esinti var ama ben sık terliyorum bugün....[/QUOTE] doktorunu ara...herşey sancıyla başlıyor...bekleme canım bence...sancı olsada bebiş hareket ediyor zaten tatlım...:nazar::38::38:[/COLOR]
benim de girmedi canım doğum kanalına ve benim doktorum girmesi gerekiyodu gibi bişey demedi..1 cm açılmam vardı benim en son..kızlaar şimdi geldim doktordann hemen anlatıorum !!
allahım iyiki doktorumu ve hastanemi değişmişimm!!!:26:yeni doktorumdan çook memnun kaldım çook iyi bilgilendirdi bizi..ama malesef bebeğimizin miyadı dolmuş..:85:suyum azalmış,plezenta yaşlanması başlamış yani bende..nst ye girdim.bebeğin kalp atışları yavaşlamış..biraz da iri bebek olduğu için henüz doğum kanalına girmemiş..bebişimiz3.500 kilo olmuş..şoka girdim salak doktor cuma günü 3.100 kilo demişti!! normalde 37.hafta bebeğin doğum kanalına girmiş olması lazımmış..ama bizim bebiş biraz hareketsiz ve iri olduğu için henüz girememiş..:93:suni sancı verelim istersen bakalım giricek mi dedi..bende dedim bekleyebildiğimiz kadar bekleyelim...perşembe gününe kadar beklicez..eğer perşembeye kadar doğum kanalına girerse zaten sancıyla gelirsin dedi.ama perşembe de doğum kanalına girmezse sezeryanla alıcaklar mecburen..bebişimin dayanma gücü tükenmiş..:96:sezeryanı hiçç düşünmüodum napıcam bilmiorum ama bebişimi tehlikeye atamam.. herşeyde vardır bi hayır diyorum..ama eski doktorum bana bunların hiç birini sölememişti ya herşey normal diyodu nst yibile yanlış çekmişler orda!!ona kalsak allah korusun bebişime de bana da bişi olucaktı!!ya nst ye bakıp nasıl söylemez bebek de anormall,k olduğunu yaa...:95:neyse şükür son anda kurtulduk bebişimle..artık perşembeye kadar girer mi doğum kanalına bilemiyorum..nst de sancım da çıkmadı karnımda daha yukarda..napim artık girmezse de sezeryan..tehlikeye atamam bebişimi,durum baya ciddi çünkü..hareketleri de çok azaldı zaten..:85:hergün dinle dedi doktor hareketlerini.. sizlerin bebişleri girdi mi doğum kanalına kızlar buarada?
birinde omurilik içine enjekte ediliyo sıvı diğerinde de dışın mı ne öyle bişey ama epiduralde normal doğum yapılabiliyoken, spinalde olmuyo diye biliiyorum..spinalde sezeryan olabiliyo ancak sanırım ama yanıltmayayım seni..bir de spinal sezeryandan sonra başağrısı problemini olduğunu duydum çok..ya arada perde oluyo ve bişi hissetmioruz o zaman korkmayız heralde dimi...:18:ben de görmek istiorum bebişimi..zaten genel anestezi de ayılmak baya zaman alıyomuş..spinal nası oluyo ki? epidurali biliorum belden uyuşturuyo da..spinal hakkında pek fikrim yok..
kaygı ne kelime canım..başka bişey düşünemiyorum bile..kurbanlık koyun gibi hissediyorum kendimi..meee...merhabalar güzel anneler..zamanımız az kaldı ben hale çalıştığım için tam adapte olamadım doğum işine ama bebeğim dönmüş aşağıda..sağlıklı çok şükür fakat şimdiden bir korku sardı normalde olsa sezeryanda olsa çokkk korkuyorum...benim gibi kaygı yaşamaya başlayanlar var mı aranızda
inşallah düzelir canım kan değerlerin, Allah yardımcın olsun..slm kızlar nasılsınız ben işten ayrılmak zorunda kaldım erken o yüzden giremiyorum evde netim yok beni merak eden arkadaşlara çok tşk ederim tahlil sonuçlarını doktora gösterdim demir anemisi değilmiş boş yere o kadar demir hapı kullanmışım akdeniz anemisinden şüpheleniyor hala ama doğumdan önce akdeniz anemisi için test yapamam kanın zaten çok düşük tehlikeli dedi şimdi tek yaptığımız doğuma kadar b12 ve kanımı yükseltmeye çalışıyoruz eğer ayın 8 ine kadar yükseltemezsek kan takviyesi yapılacak dışardan kan verilecek şimdilik durum böle bekliyorum ve dinleniyoruz kızımla ben biraz geçmişe bakıp geliyim uzun zamandır yokum doğum yapan varmı çok
çok sevindim canım senin adına.Merhaba güzel annişler
hepinize destek olduğunuz için tek tek teşekkürler
Öncelikle yeni doktoruma bayıldım, laf aramızda yakışıklıda kereta
herşeyin normal olduğunu soyledi bana , nst ye soktu kordon dolanması duyunca , nst de ne sancı çıktı ne bir problem , usg dede görmedim zaten , kordon dolansaydı boyle güzel çıkmazdı kalp atışları dedi
ayrıca her 5 kadının 3 ünün bebeğinde karşılaşılıyo kordon dolanması dedi ve bu normal doğum yapmamak için bir sebep olamaz dedi
kızım 3300 olmuş boylu kız olucak dedi
çatı muaynemi yaptı , kesinlikle %90 normal yapabillirsin dedi
%10 da doğabilecek problemler olabillir dedi o zaman ben riske atmam dedi
hastane kurallarına göre normal isteyen anneyi ebeler son ana kadar bekletiyolarmış en son artık tam doğacakken bana haber verilir dedi
ve bu bende doğum yapmak istersen gelirim dedi
nasıl mutlu oldum nasıl sevindim anlatamam kızlar çıkışta kızıma bişey aldık oyaladık anca yazabiliyorum
hepimizin gönlüne göre olur inşallah herşey
Ayy canım ya bu kadar güzel bi doğum hikayesi okumamıştım sanırım23 Haziran perşembe akşamı hafif bir ağrı beni yoklamaya başladı...kabızlık çekiyordum..doğum hiç aklıma bile gelmedi...akşamın ilerleyen saatlerinde doktorum sancılar için hastenede ilaç vermişti onu içtim...gece banyo yaptım belki biraz rahatlarım diye...gecenin ilerleyen saatlerinde tuvaletimi yapmayı başardım..sonra yatağa girdim yattım...gece babam doğum olabilir ağrın çoksa hastaneye gidelim bir baksınlar demişti..adamın içine doğmuş sanki...
gece saat 2 buçuk civarı yatakta bir uyandım suyum patladı birden...hemen çığlık çığlığa eşimi kaldırdım...adam neye uğradığını şaşırdı...oda hemen annemleri kaldırdı...hep birlikte arabaya bindik jet hızıyla hastaneye uçurdu eşim beni..arabada annem ve babam bana habire telkin veriyordu..ben sancı geldikçe çığlık atıyordum...hastaneye yaklaşınca birde yol çalışması çıkmazmı karşımıza eşim ara sokaklara daldı gecenin 3 ünde...öyle böyle hastaneye yetiştik...yolda doğum ebesini aradım ...ben hastaneye geliyorum suyum patladı dedim...oda öbür ebeye haber vermiş...kapıda tekerlekli sandelye beni bekliyordu...neyse arabadan indim...sandalyeyle hemen yukarı çıkardılar....bu arada suyum habire gidiyordu...neyse ebe beni hemen nts bağladı..bak endişe etme bebeğin kalp aşını sana dinletecem dedi...ama beni almış telaş...ilk doğumya su gidince çocuğa bişey olcak sandım...suyu patlayıp bir gün bekleyen gebeler var dedi ebe...ben şok oldum..bu arada sancılar sıklaştı...öbür doğum ebeside geldi hastaneye...oda doktoru aradı..kendi doktorum izindeydi...başka doğum doktorunu aradılar...sonra ebe alttan muayene etti..ben hasteneye inlettim tabi...zaten iki hafta öncesinde 3cm açıklık vardı...8 cm olmuş açıklık...ebe doğum başlamış dedi...hemen ameliyat haneye aldılar beni...bu arada ebe tekrar muayene etti..ben çığlık çığlığaydım...dışarda annem çığlıklarıma dayanamamış kadın bayılmanın eşiğine gelmiş..tansiyonu falan fırlamış..annelik işte...sonra doktor geldi...beni doğum koltuğuna yatırdılar...doktora beni kurtarın hocam dediğimi hatırlıyorum...oda bize yardım edersen herşey güzel olacak dedi...sancı gelince ıkın dedi..bende ıkındım doktor karnıma bastırdı buse doğdu...
işte böyle bizim hikayemiz..buse ağlamaya başladı...devamı duygusal anlar işte canlarım...
saol bitanem..darısı başına olsun inşallah tatlım...
benim de girmedi canım doğum kanalına ve benim doktorum girmesi gerekiyodu gibi bişey demedi..1 cm açılmam vardı benim en son..
birinde omurilik içine enjekte ediliyo sıvı diğerinde de dışın mı ne öyle bişey ama epiduralde normal doğum yapılabiliyoken, spinalde olmuyo diye biliiyorum..spinalde sezeryan olabiliyo ancak sanırım ama yanıltmayayım seni..bir de spinal sezeryandan sonra başağrısı problemini olduğunu duydum çok..
kaygı ne kelime canım..başka bişey düşünemiyorum bile..kurbanlık koyun gibi hissediyorum kendimi..meee...
inşallah düzelir canım kan değerlerin, Allah yardımcın olsun..
çok sevindim canım senin adına.
ee normal mi yapacaksın şimdi? epidural isteyecek misin?
Ayy canım ya bu kadar güzel bi doğum hikayesi okumamıştım sanırım
"bende ıkındım doktor karnıma bastırdı buse doğdu"
Ne kadar şanslısın canım ya..Darısı bize inşallah:)
Bu arada Allah nazardan saklasın minik Buse'yi..Allah bağışlasın..
Pearl cüm, doktorunu beğenmene çok sevindim. O da seni kabul etmesi de harika. Kordonun dolaşmaması da harika. Bunlar çok güzel haberler :))))))
Temizlikte de yormadım kendimi :))) SAğol cnaımm
çok sevindim canım senin adına.
ee normal mi yapacaksın şimdi? epidural isteyecek misin?