2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba güzel annişler
hepinize destek olduğunuz için tek tek teşekkürler
Öncelikle yeni doktoruma bayıldım, laf aramızda yakışıklıda kereta :KK1:
herşeyin normal olduğunu soyledi bana , nst ye soktu kordon dolanması duyunca , nst de ne sancı çıktı ne bir problem , usg dede görmedim zaten , kordon dolansaydı boyle güzel çıkmazdı kalp atışları dedi
ayrıca her 5 kadının 3 ünün bebeğinde karşılaşılıyo kordon dolanması dedi ve bu normal doğum yapmamak için bir sebep olamaz dedi
kızım 3300 olmuş boylu kız olucak dedi
çatı muaynemi yaptı , kesinlikle %90 normal yapabillirsin dedi
%10 da doğabilecek problemler olabillir dedi o zaman ben riske atmam dedi
hastane kurallarına göre normal isteyen anneyi ebeler son ana kadar bekletiyolarmış en son artık tam doğacakken bana haber verilir dedi
ve bu bende doğum yapmak istersen gelirim dedi :KK66: :KK66: :KK66:
nasıl mutlu oldum nasıl sevindim anlatamam kızlar çıkışta kızıma bişey aldık oyaladık anca yazabiliyorum
hepimizin gönlüne göre olur inşallah herşey :nazar::nazar:

:KK1::KK1:
benim annem hep gözüme bakıyor diğerlerinin umrunda değil :KK1:
ay desem doğuracak annem :KK1:

hakkında hayırlısı canım
sağlıkla gelsin bebişlerde gerisi teffarruat vala

kız işler kaçmıyor :KK1:
keyfine bak görme tozları , kimsenin rahatı kaçmasın dimi :nazar:
İyi bir doktor buldun sonunda sevindim canım inşallah her şey istediğin gibi olur...
23 Haziran perşembe akşamı hafif bir ağrı beni yoklamaya başladı...kabızlık çekiyordum..doğum hiç aklıma bile gelmedi...akşamın ilerleyen saatlerinde doktorum sancılar için hastenede ilaç vermişti onu içtim...gece banyo yaptım belki biraz rahatlarım diye...gecenin ilerleyen saatlerinde tuvaletimi yapmayı başardım..sonra yatağa girdim yattım...gece babam doğum olabilir ağrın çoksa hastaneye gidelim bir baksınlar demişti..adamın içine doğmuş sanki...:nazar::KK1:
gece saat 2 buçuk civarı yatakta bir uyandım suyum patladı birden...hemen çığlık çığlığa eşimi kaldırdım...adam neye uğradığını şaşırdı...oda hemen annemleri kaldırdı...hep birlikte arabaya bindik jet hızıyla hastaneye uçurdu eşim beni..arabada annem ve babam bana habire telkin veriyordu..ben sancı geldikçe çığlık atıyordum...hastaneye yaklaşınca birde yol çalışması çıkmazmı karşımıza eşim ara sokaklara daldı gecenin 3 ünde...:nazar::KK1: öyle böyle hastaneye yetiştik...yolda doğum ebesini aradım ...ben hastaneye geliyorum suyum patladı dedim...oda öbür ebeye haber vermiş...kapıda tekerlekli sandelye beni bekliyordu...neyse arabadan indim...sandalyeyle hemen yukarı çıkardılar....bu arada suyum habire gidiyordu...neyse ebe beni hemen nts bağladı..bak endişe etme bebeğin kalp aşını sana dinletecem dedi...ama beni almış telaş...ilk doğumya su gidince çocuğa bişey olcak sandım...suyu patlayıp bir gün bekleyen gebeler var dedi ebe...ben şok oldum..bu arada sancılar sıklaştı...öbür doğum ebeside geldi hastaneye...oda doktoru aradı..kendi doktorum izindeydi...başka doğum doktorunu aradılar...sonra ebe alttan muayene etti..ben hasteneye inlettim tabi...zaten iki hafta öncesinde 3cm açıklık vardı...8 cm olmuş açıklık...ebe doğum başlamış dedi...hemen ameliyat haneye aldılar beni...bu arada ebe tekrar muayene etti..ben çığlık çığlığaydım...dışarda annem çığlıklarıma dayanamamış kadın bayılmanın eşiğine gelmiş..tansiyonu falan fırlamış..annelik işte...sonra doktor geldi...beni doğum koltuğuna yatırdılar...doktora beni kurtarın hocam dediğimi hatırlıyorum...oda bize yardım edersen herşey güzel olacak dedi...sancı gelince ıkın dedi..bende ıkındım doktor karnıma bastırdı buse doğdu...

işte böyle bizim hikayemiz..buse ağlamaya başladı...devamı duygusal anlar işte canlarım...

:KK43:Ne güzel bir hikaye...:KK43:Benim de normal doğurasım geldi o heyecan telaş ne güzeldir..:KK69:Allah kızınla ailene uzun sağlıklı bir ömür nasip etsin canım...:KK71:

Kod:
[/COD
az önce tuvaletimi zor yaptım ıkınmamaya çalıştımki kokrktum birden sancı oldu oramda ani bişekilde ama sonrada geçti şimdide karnım ğarıyor bugün içimde tuhaf bir sıkıntı oldu ara ara sabahtan beri karnım ağrıyor ama bebeğim harektelrine devam ediyor şimdilk doktoru aramaycağım 36+3 teyim tersti bebeğim belkide dönmeye çalışıyordur diye düşünüyorum hava serin esinti var ama ben sık terliyorum bugün....[/QUOTE]
Dikkat et bi bakalım kasılman filan var mı..:26:Olmadı doktorunu ararsın..

İyi bir doktor buldun sonunda sevindim canım inşallah her şey istediğin gibi olur...

:KK43:Ne güzel bir hikaye...:KK43:Benim de normal doğurasım geldi o heyecan telaş ne güzeldir..:KK69:Allah kızınla ailene uzun sağlıklı bir ömür nasip etsin canım...:KK71:

Dikkat et bi bakalım kasılman filan var mı..:26:Olmadı doktorunu ararsın..

şimdilik kasılma yok gayet sakin gidiyor herşey heran tetikteyim yanii arada uzanıp dinleniyorum...sağol canımm

slm kızlarrrrrrr:KK3:
hiç girmeye fırsatım olmuyo bende 1 temmuz cuma sabah saat: 9.30 da spinal yöntemle dogum yaptım şimdi kuzumla alışmaya calışıyoruz birbirimize rabbim sizede hayırlı dogumlar nasip etsin inşşş :KK19: :nazar: :emir_bebek: :KK19:

kızlar ben de bugün doktora gittim, 21 ine saat 10a randevu verdi doktor. şimdiden bebek 3250ymiş. :nazar::KK49::nazar:

slm kızlarrrrrrr:KK3:
hiç girmeye fırsatım olmuyo bende 1 temmuz cuma sabah saat: 9.30 da spinal yöntemle dogum yaptım şimdi kuzumla alışmaya calışıyoruz birbirimize rabbim sizede hayırlı dogumlar nasip etsin inşşş :KK19: :nazar: :emir_bebek: :KK19:

:nazar::nazar:Tebrik ediyorum Melike'cim :))) Avatar resmin de herhalde miniğin :)) Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin. Doğum hikayeni bekliyoruz :)))

kızlar ben de bugün doktora gittim, 21 ine saat 10a randevu verdi doktor. şimdiden bebek 3250ymiş. :nazar::KK49::nazar:

Az kalmış Didem'cim :)))) Büyümüş de miniğin. Kilosu da maşallah yerinde :)))

:nazar::nazar:Tebrik ediyorum Melike'cim :))) Avatar resmin de herhalde miniğin :)) Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin. Doğum hikayeni bekliyoruz :)))

Az kalmış Didem'cim :)))) Büyümüş de miniğin. Kilosu da maşallah yerinde :)))

sağol canım, maşallahı var keratanın, tombik oğluşum :emir_bebek:

kızlaar şimdi geldim doktordann hemen anlatıorum !!
allahım iyiki doktorumu ve hastanemi değişmişimm!!!:26:yeni doktorumdan çook memnun kaldım çook iyi bilgilendirdi bizi..ama malesef bebeğimizin miyadı dolmuş..:85:suyum azalmış,plezenta yaşlanması başlamış yani bende..nst ye girdim.bebeğin kalp atışları yavaşlamış..biraz da iri bebek olduğu için henüz doğum kanalına girmemiş..:KK50:bebişimiz3.500 kilo olmuş..şoka girdim salak doktor cuma günü 3.100 kilo demişti!!:KK47: normalde 37.hafta bebeğin doğum kanalına girmiş olması lazımmış..ama bizim bebiş biraz hareketsiz ve iri olduğu için henüz girememiş..:93:suni sancı verelim istersen bakalım giricek mi dedi..bende dedim bekleyebildiğimiz kadar bekleyelim...perşembe gününe kadar beklicez..eğer perşembeye kadar doğum kanalına girerse zaten sancıyla gelirsin dedi.ama QUOTE]

canım bende az önce geldim doktordan benimki doğum kanalına girmiş bu yüzden kilosunu ölçemedi doktor bende buna sinir oldum kilosu azsa normal doğurmaya karar vermiştim...ama şimdi nolcak bilmiyorum, yüksek ihtimal sezeryan olucam bende.. herkez korkmayın felan diyor sezeryan olanlar o yüzden içimizi ferah tutalım...

merhabalar güzel anneler..zamanımız az kaldı ben hale çalıştığım için tam adapte olamadım doğum işine ama bebeğim dönmüş aşağıda..sağlıklı çok şükür fakat şimdiden bir korku sardı normalde olsa sezeryanda olsa çokkk korkuyorum...benim gibi kaygı yaşamaya başlayanlar var mı aranızda:KK59::KK59:

canım bende aynen senin gibiyim napıcağımı bilmiyorum hepsinden korkuyorum

Merhaba güzel annişler
hepinize destek olduğunuz için tek tek teşekkürler
Öncelikle yeni doktoruma bayıldım, laf aramızda yakışıklıda kereta :KK1:
herşeyin normal olduğunu soyledi bana , nst ye soktu kordon dolanması duyunca , nst de ne sancı çıktı ne bir proble hepimizin gönlüne göre olur inşallah herşey :nazar::nazar:
:KK1::KK1:
:

canım çok sevindim inşallah istediğin gibi herşey yolunda giderde normal doğurursun...bende sezeryan olursam ayın 20 sinde alıcaklar bebeği, doğum kanalına girmiş kızım o yüzden ölçemedi kilosunu çok merak ediyordum... off iyice karıştım bende...

kızlarrr

bugün doktor kontrolümüz vardı bebeğim doğum kanalına girmiş o yüzden kilosunu ölçemedi doktor sinir oldum... ne olacak bizim halimiz bilmem bi normal diyorum bi sezeryan diyorum iyice sersemledim... doktorda bile 2 kere fikir değiştirdim..

canım bende az önce geldim doktordan benimki doğum kanalına girmiş bu yüzden kilosunu ölçemedi doktor bende buna sinir oldum kilosu azsa normal doğurmaya karar vermiştim...ama şimdi nolcak bilmiyorum, yüksek ihtimal sezeryan olucam bende.. herkez korkmayın felan diyor sezeryan olanlar o yüzden içimizi ferah tutalım...

canım bende aynen senin gibiyim napıcağımı bilmiyorum hepsinden korkuyorum

canım çok sevindim inşallah istediğin gibi herşey yolunda giderde normal doğurursun...bende sezeryan olursam ayın 20 sinde alıcaklar bebeği, doğum kanalına girmiş kızım o yüzden ölçemedi kilosunu çok merak ediyordum... off iyice karıştım bende...

Hoşgeldin serbulocum..Senin bebeğin biraz iriydi canım değil mi yanlış mı hatırlıyorum.Sen en son 20sine kadar sancım suyum gelirse normal diye düşünüyordun şimdi de öyle düşün bence kısmeti neyse öyle gelmiş olur bebek.Peki doktor ne diyor kilosu konusunda çatına filan baktı mı normal doğurabilirmiş misin o ne tavsiye ediyor?İhtimalleri düşününce biraz karışık bir durumda olmakta haklısın ama önceki fikrin mantıklıydı bence...Düşün bakalım:)):KK69:

Şurada ikinci pembe çizgi var mı yok mu acaba derken tam 6 tane gebelik testinin çöpe atılmasıyla başladı bu hikaye
Önce varlığından emin olmak için heyecanla bekledik 2 Kasım 2010 da yaptırdığım kan tahlilinin sonucunun 2600 çıkmasıyla varlığın kanıtlanmış oldu
Sonra ilk muayenemiz 10. Haftamızda ….
minicik varlığınla koskocaman bir mutluluk bahşettin bize
Ardından cinsiyetinin ne olduğu merakı sardı bizi….
Ocak ayına girdiğimizde içimde minik bir pipi taşıdığımı öğrendim YİĞİT’im geliyor diyerek mutluluk gözyaşları içinde sevdiklerime haberler verdimayaklarım bulutların üzerinde….
Sonrasında aylık kontroller bazen sancılar bazen yürüyememeler bazen kramplar taaa 9. Aya kadar ara ara süren mide bulantıları derken 32. Haftaya ulaştığımızda senin ters durduğunu öğrenişim ve ilk kez sezaryen konuşulması…..
36. haftaya kadar ümitle bekleyiş…
37. haftada dönmeyecek kararı ve kesin sezaryen tarihi alınması için son bir hafta daha beklenme kararı veeeeeee sonunda senin inatla dönmeyecek olman neticesinde 24 Haziran 2011 tarihine gün alınması….
23 Haziran da hastaneye yatış işlemleri için gidip kan verilmesi izinli olarak eve dönüp senle evde geçirilen son gece….
Heyecandan uyuyamamak bazen gözyaşlarına boğulup bazen senin geleceğini düşünerek geçirilen heyecanlı saatler….
24 Haziran sabahı saat 07.00 de kalkıp babanın anneannen ve teyzenin hazırlanması eşyalarınında arabaya konulduktan sonra dualarla hastaneye doğru yola konulması….
Hastaneye vardığımızda bana çöken sakinlik ve başıma gelecek her şeyi sakince kabulleniş
Onca hastane ve doktor fobisine rağmen her şeye nerden geldiğini hala bilemeyip çözemediğim bir sukunetle razı oluş
Odama girdikten sonra hemşirelerin gelip kendilerini tanıtmalarının ardından damar yolunun açılması ve serum bağlanması…
Beni ameliyathane almadan yaklaşık bir saat önce gelip hemşirenin bana sonda takması bu sırada benim nasıl olduysa kalpten öte tarafa gitmemem
Veee
Hastabakıcıların gelip beni ameliyathaneye götürmek için sedyeye almaları ama en zoruda bu yolda yalnız gitmek babanın asansörün kapısı kapanırken bize öylece bakakalışı
Ameliyathanede orayı inceleyişim vay be hiç de öyle filmlerdeki gibi değilmiş deyişim sonra sağ tarafımda seni koyacakları yere bakarken gözümden akıp giden yaşlar….
Ardından anestezi uzmanıyla yaptığım saçmasapan konuşma
Veeee bacaklarımdan akıp giden sıcaklık doktorumun gelişi karnımda bir tuhaflık hissedişimin ardından gözümün gördüğü herkese seni soruşum
En sonunda karnımda müthiş bir baskı hissedişim ve senin sesinle kendimden geçişim seni gördüğümde en son hatırladığım doktorun hasta şoka girdi deyişi ve bana yapılan iğne sonucunda genel anesteziyle uyutulmam
Gözümü açtığımda sizi odanıza alıyoruz diyen ameliyathane görevlisine 3 kere bebeğim nasıl diye soruşum aldığım cevaplarla bi türlü tatmin olamayışım ve içimde kabaran deli gibi seni görme isteği
Odama alındığımda annemin ve babanın kollarımdan tutup beni yatıştırma çabalarına rağmen geçmek bilmeyen titremelerim taaaaaaki
Hemşire seni göğsüme dayayana kadar sen göğsüme değdiğinde vücuduma yayılan sakinlik ve tarifi olmayan o büyük mutluluk
İşte bizim hikayemizde mutlu son :
Hoş geldin YİĞİT im

Hoşgeldin serbulocum..Senin bebeğin biraz iriydi canım değil mi yanlış mı hatırlıyorum.Sen en son 20sine kadar sancım suyum gelirse normal diye düşünüyordun şimdi de öyle düşün bence kısmeti neyse öyle gelmiş olur bebek.Peki doktor ne diyor kilosu konusunda çatına filan baktı mı normal doğurabilirmiş misin o ne tavsiye ediyor?İhtimalleri düşününce biraz karışık bir durumda olmakta haklısın ama önceki fikrin mantıklıydı bence...Düşün bakalım:)):KK69:

hoşbulduk tatlım sağolasın ilgin için.. bebiş 34. haftanın içinde 2.700 felandı üzerinden 15 gün geçti yani şu anda muhtemelen 3 e yaklaşmıştır...doktor ultrasonda bakarken kafa doğum kanalına sıkışmış .. bi şeyin dedi tıbbi bişey oda fena değil normal doğurabilirsin dedi... elle bakmadı çatıya...eğer 20 sine kadar kendi gelirse dediğin gibi normal yapmayı düşünüyorum... ama ne yürüyüş ne spor hiç bişey yok nasıl doğururum bilmem:KK36::KK36:sezeryandan çok korkmalıyım acaba çokmu zor gerçekleri söle baa :KK53:

sen nasılsın tatlım neler yaptın bugün ...

hoşbulduk tatlım sağolasın ilgin için.. bebiş 34. haftanın içinde 2.700 felandı üzerinden 15 gün geçti yani şu anda muhtemelen 3 e yaklaşmıştır...doktor ultrasonda bakarken kafa doğum kanalına sıkışmış .. bi şeyin dedi tıbbi bişey oda fena değil normal doğurabilirsin dedi... elle bakmadı çatıya...eğer 20 sine kadar kendi gelirse dediğin gibi normal yapmayı düşünüyorum... ama ne yürüyüş ne spor hiç bişey yok nasıl doğururum bilmem:KK36::KK36:sezeryandan çok korkmalıyım acaba çokmu zor gerçekleri söle baa :KK53:

sen nasılsın tatlım neler yaptın bugün ...

Gerçekler mi dedin ehmmm.:97:Hazır ol o zaman kendin kaşındın..:KK52::KK52::KK52:Benim tansiyonum çok düşüktür normalde de canım o yüzden ayılıp bayılırım hemen herkes benim gibi değildir benim anlattıklarımdan korkma o yüzden ama ben sezeryandan 4 gün sonra anca kendime gelebilmiştim.Ayağa kaldırmak istediklerinde yüzüm kireç gibi oluyormuş bayılma noktasına geliyordum.Bir de gaz sancısı çok kötü oluyor müthiş bir karın ağrısı yaşıyorsun genel anestezide bağırsakların tekrar eski işlevine girene kadar.Bir de benim bebeğim kuvözdeydi 3 gün süt istemediler o yüzden emzirmek zorunda filan da değildim.O olsaydı nasıl yapardım hiç düşünemiyorum.BU yüzden bu seferkinde epidural olacağım inşallah epiduralde tam uyutulmadığın için gaz sancısı filan olmuyormuş ayılma sürecindeki baş ağrısı da elbette.Diri diri kesilme düşüncesi beni de korkutsa da doktorlar zaten bir fenalaşma hissettiklerinde hemen uyutuyorlarmış ona da güveniyorum.Yani epiduralden çok korkmamak gerek sanırım yaşayanlar sadece bir sinek ısırığı kadar acıdı diyorlar başka bir acı yokmuş:))

Ben aynı canım nöbet tuttum KK'da bugün biraz mutfakta takıldım yemek filan zamanı geçirmeye çalışıyorum heyecanla:))Rüyamda da zaten nişanım geliyormuş onu gördüm bugün sabahtan beri tuvalette leke kontrolü yaptım kafayı yemek üzereyim anlayacağın:KK53::KK53::KK1:

Sevilcim hikayeni aceleye getirmek istemedim şimdi okuyorum:))

Şurada ikinci pembe çizgi var mı yok mu acaba derken tam 6 tane gebelik testinin çöpe atılmasıyla başladı bu hikaye
Önce varlığından emin olmak için heyecanla bekledik 2 Kasım 2010 da yaptırdığım kan tahlilinin sonucunun 2600 çıkmasıyla varlığın kanıtlanmış oldu
Sonra ilk muayenemiz 10. Haftamızda ….
minicik varlığınla koskocaman bir mutluluk bahşettin bize
Ardından cinsiyetinin ne olduğu merakı sardı bizi….
Ocak ayına girdiğimizde içimde minik bir pipi taşıdığımı öğrendim YİĞİT’im geliyor diyerek mutluluk gözyaşları içinde sevdiklerime haberler verdimayaklarım bulutların üzerinde….
Sonrasında aylık kontroller bazen sancılar bazen yürüyememeler bazen kramplar taaa 9. Aya kadar ara ara süren mide bulantıları derken 32. Haftaya ulaştığımızda senin ters durduğunu öğrenişim ve ilk kez sezaryen konuşulması…..
36. haftaya kadar ümitle bekleyiş…
37. haftada dönmeyecek kararı ve kesin sezaryen tarihi alınması için son bir hafta daha beklenme kararı veeeeeee sonunda senin inatla dönmeyecek olman neticesinde 24 Haziran 2011 tarihine gün alınması….
23 Haziran da hastaneye yatış işlemleri için gidip kan verilmesi izinli olarak eve dönüp senle evde geçirilen son gece….
Heyecandan uyuyamamak bazen gözyaşlarına boğulup bazen senin geleceğini düşünerek geçirilen heyecanlı saatler….
24 Haziran sabahı saat 07.00 de kalkıp babanın anneannen ve teyzenin hazırlanması eşyalarınında arabaya konulduktan sonra dualarla hastaneye doğru yola konulması….
Hastaneye vardığımızda bana çöken sakinlik ve başıma gelecek her şeyi sakince kabulleniş
Onca hastane ve doktor fobisine rağmen her şeye nerden geldiğini hala bilemeyip çözemediğim bir sukunetle razı oluş
Odama girdikten sonra hemşirelerin gelip kendilerini tanıtmalarının ardından damar yolunun açılması ve serum bağlanması…
Beni ameliyathane almadan yaklaşık bir saat önce gelip hemşirenin bana sonda takması bu sırada benim nasıl olduysa kalpten öte tarafa gitmemem
Veee
Hastabakıcıların gelip beni ameliyathaneye götürmek için sedyeye almaları ama en zoruda bu yolda yalnız gitmek babanın asansörün kapısı kapanırken bize öylece bakakalışı
Ameliyathanede orayı inceleyişim vay be hiç de öyle filmlerdeki gibi değilmiş deyişim sonra sağ tarafımda seni koyacakları yere bakarken gözümden akıp giden yaşlar….
Ardından anestezi uzmanıyla yaptığım saçmasapan konuşma
Veeee bacaklarımdan akıp giden sıcaklık doktorumun gelişi karnımda bir tuhaflık hissedişimin ardından gözümün gördüğü herkese seni soruşum
En sonunda karnımda müthiş bir baskı hissedişim ve senin sesinle kendimden geçişim seni gördüğümde en son hatırladığım doktorun hasta şoka girdi deyişi ve bana yapılan iğne sonucunda genel anesteziyle uyutulmam
Gözümü açtığımda sizi odanıza alıyoruz diyen ameliyathane görevlisine 3 kere bebeğim nasıl diye soruşum aldığım cevaplarla bi türlü tatmin olamayışım ve içimde kabaran deli gibi seni görme isteği
Odama alındığımda annemin ve babanın kollarımdan tutup beni yatıştırma çabalarına rağmen geçmek bilmeyen titremelerim taaaaaaki
Hemşire seni göğsüme dayayana kadar sen göğsüme değdiğinde vücuduma yayılan sakinlik ve tarifi olmayan o büyük mutluluk
İşte bizim hikayemizde mutlu son :
Hoş geldin YİĞİT im

:KK14:Bu mutlu son ömrünüz boyunca hiç değişmez inşallah çok duygulandım..:KK14:

Gerçekler mi dedin ehmmm.:97:Hazır ol o zaman kendin kaşındın..:KK52::KK52::KK52:Benim tansiyonum çok düşüktür normalde de canım o yüzden ayılıp bayılırım hemen herkes benim gibi değildir benim anlattıklarımdan korkma o yüzden ama ben sezeryandan 4 gün sonra anca kendime gelebilmiştim.Ayağa kaldırmak
Sevilcim hikayeni aceleye getirmek istemedim şimdi okuyorum:))

off offf her ikiside zor biliyorum bunu... ama bence sezeryan biraz daha zor... iyileşme süreci çok uzun...seninki ağır olmuş biraz ama .. benimkinin hafif olcağının garantiside yok elbette:KK53: teşekkür ederim canım en azından gerçekleri söylediğin için....bakalım ayın 15 ine kadar düşünme payım var bi karar veririm elbet..bende pazartesiye kadar evdeyim kös kös otururum artık bütün hafta...
sende inşallah bu sefer daha kolay daha acısız doğurursun tatlım.. ben çıkıyorum yarın görüşürüz inşallah iyi geceler canım

off offf her ikiside zor biliyorum bunu... ama bence sezeryan biraz daha zor... iyileşme süreci çok uzun...seninki ağır olmuş biraz ama .. benimkinin hafif olcağının garantiside yok elbette:KK53: teşekkür ederim canım en azından gerçekleri söylediğin için....bakalım ayın 15 ine kadar düşünme payım var bi karar veririm elbet..bende pazartesiye kadar evdeyim kös kös otururum artık bütün hafta...
sende inşallah bu sefer daha kolay daha acısız doğurursun tatlım.. ben çıkıyorum yarın görüşürüz inşallah iyi geceler canım

Kararın ne olursa olsun güzel bence..Oluruna bırakıyorsun Allah da hakkında hayırlısı neyse onu versin inşallah tatlım...Ama şu da bir gerçek ki bebeğini görünce her şeyi unutuyorsun ne çekersen çek...Ben 3 aydır evde yatıyorum temizlik yapmayı bile özlemişim düşün artık hayırlısıyla şu günleri de bir atlatsaydık:))Sana da iyi geceler canım..

slm kızlarr raporumu aldım bugün iznime çıktım kızım 3 kilo 100 gr olmuş :nazar::emir_bebek: herşey normal dedi sonra sana normal demiştik demi dedi bende yok ben kararsızım konuşacaktık dedim konuşacak bişey yok herşey normal gözüküyor normal olacak dedi :KK53: bende szeryan dedim yapmam dedi on beş gün sonra tekrar gel dedi öle yani bizde normal beklioz güya konuşacaktık emirvakilik yaptı :63: tırsık oluomm hayrlısı artık :KK52::KK52:

Kızlar, az önce tuvalette kan geldi. Ne yapmalıyım? Elim ayağım titriyo. Nişan mı bu? Doktora gideyim mi şimdi? :KK53:

slm kızlarr raporumu aldım bugün iznime çıktım kızım 3 kilo 100 gr olmuş :nazar::emir_bebek: herşey normal dedi sonra sana normal demiştik demi dedi bende yok ben kararsızım konuşacaktık dedim konuşacak bişey yok herşey normal gözüküyor normal olacak dedi :KK53: bende szeryan dedim yapmam dedi on beş gün sonra tekrar gel dedi öle yani bizde normal beklioz güya konuşacaktık emirvakilik yaptı :63: tırsık oluomm hayrlısı artık :KK52::KK52:

öncelikle maşallah canım bebeğine kilosu çok iyiy..
aslında ben de zorunlu sezeryan der mi acaba, beni karar vermekten kurtarır mı acaba diye çok bekledim ama normal dedi bana da
şimdi de samsunda medicalde epidural normali düşünmeye başladım(biraz tuzlu olacak ama)
tabi samsuna gidene kadar burdaki devlette bağıra bağıra normal doğurmamış olursam..
sen ne düşünüyosun canım, epidural imkanın var mı?

Kızlar, az önce tuvalette kan geldi. Ne yapmalıyım? Elim ayağım titriyo. Nişan mı bu? Doktora gideyim mi şimdi? :KK53:
canım nişanın gelmesi demek hemen doğum olacak anlamına gelmiyormuş bildiğim kadarıyla ama
bence doktorunu ara istersen
en doğrusunu o bilir herhalde..

Son düzenleme:
Geçmişi tam okuyamadım ama Beydanın yazdıklarını akşam okumuştum. Yeni Dr unu beğenmene sevindim. Nst için bana 120 nin altına düşerse hemen doğuma alınırsın demişlerdi. Ayrıca sancılarda yükselen bir eğri şeklinde ve siyah çizgiler sıklaşıp kalınlaşarak gösteriyormuş kendini.
Normale kendini hazırlamıştın inş. normal yapabilirsin. İlk doğumumda bende normali bekledim. 40. haftamda iri bebek olduğu anlaşıldığı için ve hiç sancım,açılmam falanda olmadığı için 40+1 de oğlum 4600 doğdu. Senin suyunun azalma oranı nedir bilmiyorum ama fazla önemli miktarda olsa hemen sezeryana alırdı demekki değil. biraz daha bekle istersen. Yinede sezeryan olursa dünyanın sonu değil. 1. gün akşam ayaklandım. sadce dikiş yerleri yüzünden hastanedki ayarlanabilen yatakları evde çok aradım. ilk hafta yatıp kalkmak zor oldu benim için. Ben ağrı kesici içmeyi sevmediğimden onunda etkisi var tabi. spinal anesteziydi 2 sezeryanımda 4. ve 5. günler müthiş başağrılarım oldu. ağrı kesici bile içtim hatta nescafe bile ama faydası olmadı.6. gün sabah uyandığımda hiç bir ağrım yoktu. Anestezi dr u epidurali tavsiye etmedi. Bazen uyuşma bile olamayabiliyomuş. Bazı yerlerde bende okumuştum şikayetleri. Birazda o yüzden epiduralden vazgeçtim. başağrısını bilmeme rağmen spinali tercih ettim. Ondada kesecekleri duygusundan korkarak bişey görmüyosunuz ama ben daha önce çok izlediğim için korktum beni uyutun dedim. ama genel anestezi gibi olmadığı için dikişlerim atılır atılmaz uyandırdılar.odama gidincede oğlum geldi ve hemen sütümde vardı emdi bebiş. 37. haftamda ve sezeryan olmama rağmen süt sıkıntısı olmadı.Sizinde olmayacak inş. Birde benim ilk sezeryanım çok daha rahattı. bu 2. olduğu için ağrılarım falan daha çok oldu ve kilolarımda kaldı maalesef. sanırım yavaş yavaş gidecek:KK43: Ama ilkinde eve döndüğümde kimse doğum yaptığıma inanmayacak kadar zayıflamıştım. göbek falanda yoktu. şu an kilolarıma çok sinir oluyorum. kavitasyona güvenmiştim. oda 6 ay olsun sonra gel dediler ya üff:KK14:

X