kızlaar şimdi geldim doktordann hemen anlatıorum !!
allahım iyiki doktorumu ve hastanemi değişmişimm!!!:26:yeni doktorumdan çook memnun kaldım çook iyi bilgilendirdi bizi..ama malesef bebeğimizin miyadı dolmuş..:85:suyum azalmış,plezenta yaşlanması başlamış yani bende..nst ye girdim.bebeğin kalp atışları yavaşlamış..biraz da iri bebek olduğu için henüz doğum kanalına girmemiş..bebişimiz3.500 kilo olmuş..şoka girdim salak doktor cuma günü 3.100 kilo demişti!! normalde 37.hafta bebeğin doğum kanalına girmiş olması lazımmış..ama bizim bebiş biraz hareketsiz ve iri olduğu için henüz girememiş..:93:suni sancı verelim istersen bakalım giricek mi dedi..bende dedim bekleyebildiğimiz kadar bekleyelim...perşembe gününe kadar beklicez..eğer perşembeye kadar doğum kanalına girerse zaten sancıyla gelirsin dedi.ama perşembe de doğum kanalına girmezse sezeryanla alıcaklar mecburen..bebişimin dayanma gücü tükenmiş..:96:sezeryanı hiçç düşünmüodum napıcam bilmiorum ama bebişimi tehlikeye atamam.. herşeyde vardır bi hayır diyorum..ama eski doktorum bana bunların hiç birini sölememişti ya herşey normal diyodu nst yibile yanlış çekmişler orda!!ona kalsak allah korusun bebişime de bana da bişi olucaktı!!ya nst ye bakıp nasıl söylemez bebek de anormall,k olduğunu yaa...:95:neyse şükür son anda kurtulduk bebişimle..artık perşembeye kadar girer mi doğum kanalına bilemiyorum..nst de sancım da çıkmadı karnımda daha yukarda..napim artık girmezse de sezeryan..tehlikeye atamam bebişimi,durum baya ciddi çünkü..hareketleri de çok azaldı zaten..:85:hergün dinle dedi doktor hareketlerini.. sizlerin bebişleri girdi mi doğum kanalına kızlar buarada?
bende normal doğum istiyordum başından beri, hiç böyle bişey hayal etmemiştim ama benim bebeğimde dönmedi geçen haftaki muayeneye kadar.
dr um bu haftadan sonra dönmesi çok zor artık hareket etmesi için hiç yeri kalmadı dedi.bu çarşamba tekrar bakacak dönmemişse ki malesef ben dönmediğini şuanda hissediyorum hareketlerinden , 11 inde yani birdahaki pzt sezeryanla bebeğim dünyaya gelecek.hayırlısı olsun, artık alıştırdım kendimi sezaryana.çarşamba günü netleşecek durum ama farklı bişey olucağını sanmıyorum,11 inde sezaryan için hazırlıyorum psikolojimi. seninde Allah yardımcın olsun arkadaşım
Merhaba canım, iyi doktorla ilgisiz doktor ne kadar farketmiş öyle. Gerçekten de iyi ki hastaneni değiştirmişsin. İnşallah perşembeye kadar bebişin doğum kanalına girer de herşey istediğin gibi olur. Ama girmezse hiiççç üzülme, herşeyden önce senin ve bebişinin sağlığı. Hayırlısı diyip geçmekten başka yapacağın bi şey görünmüyor gibi. Ben bu hafta 37. deyim ve benim minik hala kaburgalarıma çalışıyor, doğum kanalına inmeye başlamış gibi görünmüyor. Yani keyfi yerinde :))))) Biz de cuma günü doktoruma gideceğiz. Bakalım ne diyecek?
yani baya bi fark varmış..hayati riskleri bile atlayabiliyomuş dr bey !! benim bebek erkenden döndü ama kafası doğum kanalına girmedi işte..
bu arada nst ye giren arkadaşlarım bebeğin kalp atışları kaçlarda çıkıyo?nst kağıdında en üstteki çizgide yazıo..benimki 150 nin altına düşüo..:44:
Geçen hafta nst de dikkat etmedim. DOktor da herşey çok güzel, hareketleri de var, hareket ederken kalp atışlarının da artması normal diyince sormak aklıma gelmedi. Bu hafta bakayım
işta benmki çok hareketsiz..artık iyice de azaldı hareketleri..off perşembeyi bekleyemem bu gidişle..her yarım saatte bi sayıyorum hareketlerini..:18: ama dr çok da kötü değil dedi sonuçta bi kaç gün daha beklicez..öle bişi olsa direk alırdı beni sezeryana..perşembeye kadar beklicez :26:
Bebeğin gün içinde en az bir defa 5-10 kere hareket ederse herşey normal diyorlar. Üstelik doktorun eğer bir sıkıntı görse perşembeye kadar bekletmezdi. HAstane çantan falan herşeyin hazır değil mi?
ya aynen işte..benimki dönmüş ama doğum kanalına girmemiş..yani dönmesi de pek bi işe yaramıyomuş..ben nasıl hazırlıcam kendimi sezeryana bilemiorum.. ya genel mi olucam epidural mı olucam spinal mi olucam..hiç biri hakkında bi bilgim yok benimde.. hiç araştırmadım nasılsa normal olucak diye.. ama malsef biizm elimizde değilmiş..ben bi de aylardır,hergün en az 1 saat havuzda yüzüyorum ayrıca en az 1 saat de yürüyüş yapıyorum..ve çok hareketliyim..buna rağmen bebeim çok hareketsiz..napalım kendimizi hazırlıcaz bebişimiz için arkadaşım..sen nasıl sezeryan düşünüyosun? bari başlayalım şimdiden araştırmaya
herşeyim hazır evet..ya plesenta yaşlanması kötü..suyu baya azalmış..bu da bi risk sonuçta..soluna yatıp bebeğin hareketlerini dinle dedi işte doktor..ya sezeryandan sonra sütüm gelmezseoof off ben sezeryan hiç düşünmüodum işte belli olmuyomuş görüosunuz
aynı durumdayı, bende bir haftadır adapte olmaya çalışıyorum.çrş günü iyice kabullenip çantamı kapıya koyarım heralde sezaryan içinben spinal veya epidural düşünüyorum..enazından bebeğimin doğum anına şahit olmak ve kendimde olup onu hemen emzirmek istiyorum
Canım, benim de karaciğer enzimlerimde artış var, eğer bu artış daha da fazlalaşırsa doğumu erkene almaları gerekebilirmiş, çok ani olursa suni sancı süresini beklemeden sezeryana alabilirlermiş. Benim de geçen haftaya kadar aklımdan sezeryan hiç geçmiyordu ama kısmet işte... Ben de inşallah bu enzimler daha da yükselmez diye dua ediyorum, kasılma ve doğum heyecanını yaşamak istiyorum ama bi çok şey bize bağlı değil. Bizler ve bebeklerimiz için en hayırlısı olsun inşallah. Düşünsene, yıllar önce sezeryan yapılmıyor diye kaç anne adayı hayayını kaybetti ve bebek hayata merhaba diyemedi. Sütlerimiz illa ki gelecek ama biraz geç gelecek. Biz de sıcak su buharı yapacağız, rezene çayına yükleneceğiz, sonrası bizim için nasıl hayırlıysa öyle olacak. Sen şimdi böyle üzülerek hem kendini hem bebeğini kasıyorsun. Artık bu günler bizim son zamanlarımız, güzel anılar olsun inşallah.
byd çok geçmiş olsun canım en azından bu dr un seninle ayrıntılı ilgilenmiş rahatlatmış seni anlaşılan...Bende normal istiyordum ama bebeğim dönmedi yarın kavuşuyorum hayırlısıyla..Bugun son kez gittim ağdamı yaptırdım sezeryan yeri ve karnıma da yaptırdım tertemiz giricem hastaneye...Eşime bebeğin 4 unde olacağını söylemiştim en son konuştuğumuzda hala ses yok yarın da olmayacak belli oldu...Her şerde bi hayır vardır...Bana ve bebeğime dua edin arkadaşlar yarın bu saatler de bebişime kavuşmuş olacağım inşallah..Çok gerginlik ve heyecan var son gecemiz kızımla içimde uyuduğu..
byd çok geçmiş olsun canım en azından bu dr un seninle ayrıntılı ilgilenmiş rahatlatmış seni anlaşılan...Bende normal istiyordum ama bebeğim dönmedi yarın kavuşuyorum hayırlısıyla..Bugun son kez gittim ağdamı yaptırdım sezeryan yeri ve karnıma da yaptırdım tertemiz giricem hastaneye...Eşime bebeğin 4 unde olacağını söylemiştim en son konuştuğumuzda hala ses yok yarın da olmayacak belli oldu...Her şerde bi hayır vardır...Bana ve bebeğime dua edin arkadaşlar yarın bu saatler de bebişime kavuşmuş olacağım inşallah..Çok gerginlik ve heyecan var son gecemiz kızımla içimde uyuduğu..
ya arada perde oluyo ve bişi hissetmioruz o zaman korkmayız heralde dimi...:18:ben de görmek istiorum bebişimi..zaten genel anestezi de ayılmak baya zaman alıyomuş..spinal nası oluyo ki? epidurali biliorum belden uyuşturuyo da..spinal hakkında pek fikrim yok..[/
bişey hissetmiyeceğimiz için korkmanın bi anlamı yok die düşünüyorum ve açıkçası ben çok korkmuyorum yada o anla ilgili sadece bebeğimi biran önce görmeye odaklanıyorum..benim düşündüğüm sadece sezaryan sonrası iyileşme süreci beni düşündürüyor.ama bikaç arkadaşım epidural sezaryan oldu, çok çabuk toparladılar ve hiçbir şikayet duymadım aksine çok memnun kaldıklarını söylediler..
epidural omuriliğin içine ilaç verilerek uyuşturuluyor, spinalde çevresine aslında çok benzer uygulamalar.ben dr.a danışıp karar vericem.
yani baya bi fark varmış..hayati riskleri bile atlayabiliyomuş dr bey !! benim bebek erkenden döndü ama kafası doğum kanalına girmedi işte..
bu arada nst ye giren arkadaşlarım bebeğin kalp atışları kaçlarda çıkıyo?nst kağıdında en üstteki çizgide yazıo..benimki 150 nin altına düşüo..:44:
herşeyim hazır evet..ya plesenta yaşlanması kötü..suyu baya azalmış..bu da bi risk sonuçta..soluna yatıp bebeğin hareketlerini dinle dedi işte doktor..ya sezeryandan sonra sütüm gelmezseoof off ben sezeryan hiç düşünmüodum işte belli olmuyomuş görüosunuz
Geçen c. tesi olan nstmize baktım şimdi.Kızımınki ortalama 130larda seyrediyor hareketlenince 160lara çıkmış 4-5 defa ama genelde 130dediğim gibi.Küçük bir araştırma yapacağım şimdi netten...
aynı sıkıntı bende de var yaklaşık 3 hafta önce plasentada kireçlenme başladı ve giderek artıyor önceden suyun iyi diyordu doktorum busefer suyun da az dedi. hem benim tarihim senden de geribakalım perşembe tekrar kontrole çağırdı. bende normal doğum istiyordum herkes de şaşırıyordu ama sanırım bende mecbur sezeryan olucam. ama ben epidural istiyorum. en azından bebeğim doğduğunda ilk ben öpüp koklıyayım. ben ayılana kadar beklemesin bebeğim. ilk benim kokumu duysun. hem epidural olursa eşim de doğuma girebilecek. o anı anne baba çocuk üçümüz yaşayalım istiyorum.
bakalım perşembe doktorumuz ne diyecek.
napalım normal doğmuyorsa sezeryan olucaz, zaten sezeryanı da bebeklerimizi koruma için bulmuşlar. sağlıklı olsunlar da önemli olan o
hakkımızda hayırlısı olsun..