ya arada perde oluyo ve bişi hissetmioruz o zaman korkmayız heralde dimi...:18:ben de görmek istiorum bebişimi..zaten genel anestezi de ayılmak baya zaman alıyomuş..spinal nası oluyo ki? epidurali biliorum belden uyuşturuyo da..spinal hakkında pek fikrim yok..[/
bişey hissetmiyeceğimiz için korkmanın bi anlamı yok die düşünüyorum ve açıkçası ben çok korkmuyorum yada o anla ilgili sadece bebeğimi biran önce görmeye odaklanıyorum..benim düşündüğüm sadece sezaryan sonrası iyileşme süreci beni düşündürüyor.ama bikaç arkadaşım epidural sezaryan oldu, çok çabuk toparladılar ve hiçbir şikayet duymadım aksine çok memnun kaldıklarını söylediler..
epidural omuriliğin içine ilaç verilerek uyuşturuluyor, spinalde çevresine aslında çok benzer uygulamalar.ben dr.a danışıp karar vericem.
evet iyileşme süreci de önemli tabi..bende onu düşünüyorum..spinalle epidural aynı gibi..genel anestezi de ayılmak zaman alıyor işte bi de ağrı oluyo diyolar ama bakalım..bende perş dr la konuşup öyle karar vericem napalım..
benm 150 ye çıkmış hareketlenince ama hareketlenme çok az nerdeyse yok gibi..netten bende bakıorum ama bişi bulamadım yaa..bi de sen bak bakalım haberdar et beni..okuyayım bende..kafam karıştı zaten yeterince
byd çok geçmiş olsun canım en azından bu dr un seninle ayrıntılı ilgilenmiş rahatlatmış seni anlaşılan...Bende normal istiyordum ama bebeğim dönmedi yarın kavuşuyorum hayırlısıyla..Bugun son kez gittim ağdamı yaptırdım sezeryan yeri ve karnıma da yaptırdım tertemiz giricem hastaneye...Eşime bebeğin 4 unde olacağını söylemiştim en son konuştuğumuzda hala ses yok yarın da olmayacak belli oldu...Her şerde bi hayır vardır...Bana ve bebeğime dua edin arkadaşlar yarın bu saatler de bebişime kavuşmuş olacağım inşallah..Çok gerginlik ve heyecan var son gecemiz kızımla içimde uyuduğu..
byd çok geçmiş olsun canım en azından bu dr un seninle ayrıntılı ilgilenmiş rahatlatmış seni anlaşılan...Bende normal istiyordum ama bebeğim dönmedi yarın kavuşuyorum hayırlısıyla..Bugun son kez gittim ağdamı yaptırdım sezeryan yeri ve karnıma da yaptırdım tertemiz giricem hastaneye...Eşime bebeğin 4 unde olacağını söylemiştim en son konuştuğumuzda hala ses yok yarın da olmayacak belli oldu...Her şerde bi hayır vardır...Bana ve bebeğime dua edin arkadaşlar yarın bu saatler de bebişime kavuşmuş olacağım inşallah..Çok gerginlik ve heyecan var son gecemiz kızımla içimde uyuduğu..
Küçük bir araştırma yaptım bunları buldum
FETAL TAŞİKARDİ(kalbin normalden hızlı çarpması)
Anne karnındaki bebeğin kalp hızının on dakikalık zaman dilimnde yüz atmış atım ve daha çok olmasıdır .Orta şiddette taşikardi dakikada yüz atmış – yüz seksen atım, ciddî taşikardi yüzseksen atım veyahut daha üstüdür.
Fetal Bradikardikalbin normalden yavaş çarpması)
On dakikalık zaman müddetinde anne karnındaki bebeğin kalp atışının yüz yirmi atımdan az olduğu tespit edilirse teşhis konabilir. Hafif çaplı Bradikardi dakikada yüz ile yüz yirmi atım arası , orta seviye barikardi yüz ile yetmiş atım arası , yetmişten daha az atımlarda ise ciddi seviyede Bradikardi teşhisi konur.
beydacım yazdıklarını okudum herseyde bir hayır vardır zaten sonlardayız artık benim bebişte son haftası olmasına rağmen doğum kanalına girmemiş nasip neyse o olur kolaylıklar diliyorum
benm de 150nn altında biraz..çok da düşük değilmiş aslında..pof kafam iice karıştı şimdi...ama suyum azalmış işte o da bi risk..neyse beklicez bakalım bi kaç gün daha...
Senin sonucun da benim sonucumda normal gözüküyor netteki bilgilere göre doktor sana kalbi hızlı mı çarpıyor demişti ??
merhabalar güzel anneler..zamanımız az kaldı ben hale çalıştığım için tam adapte olamadım doğum işine ama bebeğim dönmüş aşağıda..sağlıklı çok şükür fakat şimdiden bir korku sardı normalde olsa sezeryanda olsa çokkk korkuyorum...benim gibi kaygı yaşamaya başlayanlar var mı aranızda
slm kızlar nasılsınız ben işten ayrılmak zorunda kaldım erken o yüzden giremiyorum evde netim yok beni merak eden arkadaşlara çok tşk ederim tahlil sonuçlarını doktora gösterdim demir anemisi değilmiş boş yere o kadar demir hapı kullanmışım akdeniz anemisinden şüpheleniyor hala ama doğumdan önce akdeniz anemisi için test yapamam kanın zaten çok düşük tehlikeli dedi şimdi tek yaptığımız doğuma kadar b12 ve kanımı yükseltmeye çalışıyoruz eğer ayın 8 ine kadar yükseltemezsek kan takviyesi yapılacak dışardan kan verilecek şimdilik durum böle bekliyorum ve dinleniyoruz kızımla ben biraz geçmişe bakıp geliyim uzun zamandır yokum doğum yapan varmı çok
byd
canım ben foruma ara sıra girebiliyorum ve şimdi gördüm msjlarını canım benim başından beri normal doğum isteyen ben bebeğim dönmediği için mecburen sezeryan olmak zorunda kaldım sezeryandan öyle çok korkuyordum ki anlatamam ama inan bana hiç korkulacak bişey yokmuş bebeğinin ve senin hayatın herşeyden daha değerli birde öyle anlatılan gibi değil hiç bişey herkesin bünyesi farklı bence drunu mutlaka dinle bu vakte kadar gözünün içine bakmışsın doğsun sev diye riske gerek yok ve hiiiiiiçççç korkma herşey yolunda gidecek merak etme canım benim
Netinin olmaması kötü olmuş vakit geçmiyor evde son zamanlardayız zaten...İnşallah bi şey çıkmaz doğunca da canım korktuğunla kalırsın sadece..Arada girebilirsen yaz özletme kendini:))
saol canım benim...darısı başına olsun inşallah...
canım bizimki ayın 21 inde 2.750 felandı yani 34. haftanın ortasında...bende şu anda 1.64 boyunda ve 72 kiloyum toplamda 12 kilo aldım ama kendimi aynen fil yada gergedan kadar ağır hissediyorum
hoşgeldin minik buse... ne güzel normal doğurmuşsun büyük cesaret benim için.. canım Allah yavruna ve ailene sağlık sıhhat versin, analı babalı büyütsün vatana millete hayırlı evlat olsun inşallah
aminnnn bitanem..ALLAH RAZI OLSUN GÜLÜM...doğum hikayemi yazacam canım...gerçi fazla uzun değil..yarım saatin içinde doğurdum...
ay canım çok sevindim, allah analı babalı sağlıklı uzun bir ömür nasip etsin Busemize
zamanın varsa anlatsana nasıl oldu normal doğum
çok kişi doğurdu vala haziran annesi oldular
bugun Burcu_06 nın sezeryanı vardı haber bekliyoruz, yarında melike olucak...
saol canım benim...darısı başına olsun inşallah.Canım benimmm sen de kavuştun demek yavruna doğum hikayeni yazarsan seviniriz burda duygusal penguenler olarak biri doğum hikayesini yazsa da ağlasak diye bakıyoruz hepimiz...Allah kızını sağlıkla büyütmeni nasip etsin canım tebrikler...
Canım benim...Eksiği yok fazlası var al benden de o kadar...Geçen telefon melodimde ağlayasım geldi benim de -yılmaz erdoğanın bi şiirinin melodisi-başka birine anlatsam deli der kesin sadece size söylüyorum:)))
amin bitanem...çok saol pamukselcim...senin bebişinde hayırlı olsun gözün aydın...Rabbim analı babalı büyütsün inşallah canım benim...Canım benim hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah.
aminnnnnn bitanem..darısı başına olsun gülüm benim...Allah analı babalı büyütsün canım, Allah bağışlasın bebişini..Darısı bize :)
canım geçen bir doktor anlattı. Hamile bir kadın sigara içtiği 15 dakika boyunca bebeğini astığını düşünsün dedi..
çünkü damarlar büzüşüyor ve bebeğe kan dolayısıyla oksijen gitmiyormuş..
çok kötü bi durum, ben çok etkilendim şahsen..:19:
saol bitanem...aminnnnnnn diyorum güzel duaların için canım benim...iyi akşamlar kızlar nabersiniz? kızımla yürüdük geldik
canım hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün çok sevindim. müsait vaktinde doğum hikayeni de okuruz inş.
gitmişken doğursaydınSıkma canını yarına ne kaldı ani bişey olursa gidersin hastaneye mesafeniz ne kadar?
hoşgeldin canım. hayırlısıyla kavuş bebeğine inş.
Günaydın şekerler
Nasılsınız bakalım? Gelen giden var mı?
Leyloşumda doğum yapmış, hemde normal yolla. Valla çok sevindim. O da Busesine kavuştu. Darısı bizlerin başına inşallahhhhh
Günaydın canım.
Benim kızda beni dikiyor erkenden ayağa.
İnşallah iyi haberlerle dönersin canım. Kordon olamsı gerektiği yerde duruyordur umarım.
gunaydın canım kolay gelsin inş güzel haberlerle gelirsin
Sana da günaydın canım. İyi haberleini bekliyorum :)))) Doktorla randevun kaçta?
günaydın kızlaarrr !!
benm de başka bi doktorla randewüm var birazdan çıkıcaz..bakalım işala bu sefer güzel haberlerle gelirimmm
Git baktır da biz de rahatlayalımhayırlı haberlerle dön inşallah canım..
Güzel haberlerini bekliyoruz canım..
Annem geldi yanımda artık.
Kızımı bekliyoruz doğsa diye. Herkes gözümün içine bakıyor.
Bende beni strese sokmayın canım.
Benim elimde olsa on kere doğururdum şimdiye kadar diyorum.
En ufak ay uy dememde noldu geliyormu bebek diye bütün gözler üzerime çevriliyor.
Bu da ayrı bir stresmiş normal doğumu bekleyenleri bebekleri benimki gibi bekletmez inşallah.
kızlaar şimdi geldim doktordann hemen anlatıorum !!
allahım iyiki doktorumu ve hastanemi değişmişimm!!!:26:yeni doktorumdan çook memnun kaldım çook iyi bilgilendirdi bizi..ama malesef bebeğimizin miyadı dolmuş..:85:suyum azalmış,plezenta yaşlanması başlamış yani bende..nst ye girdim.bebeğin kalp atışları yavaşlamış..biraz da iri bebek olduğu için henüz doğum kanalına girmemiş..bebişimiz3.500 kilo olmuş..şoka girdim salak doktor cuma günü 3.100 kilo demişti!! normalde 37.hafta bebeğin doğum kanalına girmiş olması lazımmış..ama bizim bebiş biraz hareketsiz ve iri olduğu için henüz girememiş..:93:suni sancı verelim istersen bakalım giricek mi dedi..bende dedim bekleyebildiğimiz kadar bekleyelim...perşembe gününe kadar beklicez..eğer perşembeye kadar doğum kanalına girerse zaten sancıyla gelirsin dedi.ama perşembe de doğum kanalına girmezse sezeryanla alıcaklar mecburen..bebişimin dayanma gücü tükenmiş..:96:sezeryanı hiçç düşünmüodum napıcam bilmiorum ama bebişimi tehlikeye atamam.. herşeyde vardır bi hayır diyorum..ama eski doktorum bana bunların hiç birini sölememişti ya herşey normal diyodu nst yibile yanlış çekmişler orda!!ona kalsak allah korusun bebişime de bana da bişi olucaktı!!ya nst ye bakıp nasıl söylemez bebek de anormall,k olduğunu yaa...:95:neyse şükür son anda kurtulduk bebişimle..artık perşembeye kadar girer mi doğum kanalına bilemiyorum..nst de sancım da çıkmadı karnımda daha yukarda..napim artık girmezse de sezeryan..tehlikeye atamam bebişimi,durum baya ciddi çünkü..hareketleri de çok azaldı zaten..:85:hergün dinle dedi doktor hareketlerini.. sizlerin bebişleri girdi mi doğum kanalına kızlar buarada?
Merhabalar kızlar, gece uyuyamayınca insan gündüz uyuyor işte. Sabah bi sızmışım yatağın üstünde.... Sonra temizliğimi ve yemeğimi yaptım. Kadın perşembe gelecek ama izne ayrıldığım için bütün gün evdeyim, en küçük toz batıyor gözüme. Hamiş kaldığımdan bu yana vileda ile temizlik yapıyorum. Malum eğilip miniklerin rahatını kaçırmamak lazım :)))
Sizler nasılsınız?
23 Haziran perşembe akşamı hafif bir ağrı beni yoklamaya başladı...kabızlık çekiyordum..doğum hiç aklıma bile gelmedi...akşamın ilerleyen saatlerinde doktorum sancılar için hastenede ilaç vermişti onu içtim...gece banyo yaptım belki biraz rahatlarım diye...gecenin ilerleyen saatlerinde tuvaletimi yapmayı başardım..sonra yatağa girdim yattım...gece babam doğum olabilir ağrın çoksa hastaneye gidelim bir baksınlar demişti..adamın içine doğmuş sanki...
gece saat 2 buçuk civarı yatakta bir uyandım suyum patladı birden...hemen çığlık çığlığa eşimi kaldırdım...adam neye uğradığını şaşırdı...oda hemen annemleri kaldırdı...hep birlikte arabaya bindik jet hızıyla hastaneye uçurdu eşim beni..arabada annem ve babam bana habire telkin veriyordu..ben sancı geldikçe çığlık atıyordum...hastaneye yaklaşınca birde yol çalışması çıkmazmı karşımıza eşim ara sokaklara daldı gecenin 3 ünde...öyle böyle hastaneye yetiştik...yolda doğum ebesini aradım ...ben hastaneye geliyorum suyum patladı dedim...oda öbür ebeye haber vermiş...kapıda tekerlekli sandelye beni bekliyordu...neyse arabadan indim...sandalyeyle hemen yukarı çıkardılar....bu arada suyum habire gidiyordu...neyse ebe beni hemen nts bağladı..bak endişe etme bebeğin kalp aşını sana dinletecem dedi...ama beni almış telaş...ilk doğumya su gidince çocuğa bişey olcak sandım...suyu patlayıp bir gün bekleyen gebeler var dedi ebe...ben şok oldum..bu arada sancılar sıklaştı...öbür doğum ebeside geldi hastaneye...oda doktoru aradı..kendi doktorum izindeydi...başka doğum doktorunu aradılar...sonra ebe alttan muayene etti..ben hasteneye inlettim tabi...zaten iki hafta öncesinde 3cm açıklık vardı...8 cm olmuş açıklık...ebe doğum başlamış dedi...hemen ameliyat haneye aldılar beni...bu arada ebe tekrar muayene etti..ben çığlık çığlığaydım...dışarda annem çığlıklarıma dayanamamış kadın bayılmanın eşiğine gelmiş..tansiyonu falan fırlamış..annelik işte...sonra doktor geldi...beni doğum koltuğuna yatırdılar...doktora beni kurtarın hocam dediğimi hatırlıyorum...oda bize yardım edersen herşey güzel olacak dedi...sancı gelince ıkın dedi..bende ıkındım doktor karnıma bastırdı buse doğdu...
işte böyle bizim hikayemiz..buse ağlamaya başladı...devamı duygusal anlar işte canlarım...