- 21 Nisan 2010
- 2.117
- 8
Hehehe aslında güzel fikir he değişiklik olur
Aslında alışsan kolay
göremiom bile şeyimi yahu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hehehe aslında güzel fikir he değişiklik olur
Aslında alışsan kolay
Canim ne yaparsak yapalim kiskanmamalari mumkun degil. benim oglan kizkardesimin bebegine kasla goz arasi cimdigi basiyordu. Yapacagimiz en iyi sey cok dikkat etmek. Sonuca saniyede zarar verebilirler, onlar daha kucuk ve bilincsiz. Ben maksimum dikkat etmeye calisiyorum ve bir yandan kirmamaya calisiyorum oglumu. Ama kizin kafasinda darbuka caliyor bazen, inan sukunetimi korumam kolay olmuyor. Bir de bingildaga dikkat cekmedik hic, merak eder de bastirir diye.Allah analı babalı büyütsün. Maşallah diyelim Dehamıza da nazar değmesin. Bencede herkese herşeyi söyleme nazara gelmesin bebişin. Bizim yerimize de kokla minişi
Ah işte ençok merak ettiğim konu bu. Benim kızım şimdiden hırçınlıklara laf yetiştirmelere ve sanki bir ergen gibi kızınca ağlaya ağlaya ayaklarını yere vura vura
odasına gidip kapısını kapatıyor.
Gel kızım diyince de gelmek istemiyorum diyor.
Kardeşi doğduktan sonraki tepkisini merak ediyorum. Okullar da tatil dediğin gibi zor olacak herhalde. Haakkımızda hayırlısı olsun inşallah
Canim acil sifalar diliyorum, cok uzuldum. Hastaliga netten baktim, zor bir hastalik ama tedavisi yok denmiyor. Allah yardimciniz olsun, gercekten zor bir durumgünaydın kızlar çok canım sıkkın annemin tedavisi burda devam edilemezmiş şimdi ankara istanbul nerede ii doktor varsa onu arıyoruz dualarını eksik etmeyin...bebeğim annemsiz doğsun istemiyorum..herkesin annesi yanına benimki değil çok kötüyüm çok
Tesekkur ederim kendi adima Agda meselesi Turkiye'de zor hakikaten :26: Burada ise tam tersi, tuysuz olunca garipsiyorlar. Cin'de evlendikten sonra tuy almak ayipmis. Ben yine de agda yapacaktim ama ansizin suyum gelince dusta halletmek zorunda kaldim kisa yoldan :26:Canım,ne güzel tüm işlerini bitirmişsin..ben de 36+1 deyim şuan sadece hastane cantam hazır,bebeğin odası vs. hazı ama eşyalar yerleşecek,tül ve perde siparişi verdim gelecek,temizlik vs. var..kısmetse bu hafta son iş yerinde birçok işimi hafta sonuna ya da önümüzdeki hafta içine bıraktım...kısmet artık bebeğim o zamana kadar gelirse...!!! naparım bilemiyorum...
Annen umarım en kısa zaman da yanında olur canım,onların yeri ve içimizdeki huzuru başka tabii...
Geçen hafta ağda yaptırdım doktorum da çatı uayenesi falan ,yapmadı..önümüzdeki hafta belki bakar..birde bu sıkıntıların içinde onu düşünmek zorundayız..(ağda)
Yeni bebeği olan tüm arkadaşlara, "Allah analı babalı büyütsün" diyorum,sağlıcakla büyütün bebeklerinizi ,darısı bizlerin başına inşallah...
Herkese çook selamlar..(biz hala ... çalış ,çalış,çalış...)
Selam canim, iyiyim. Hayirlisi olsun, demek ki hersey yolunda,tugcal,Japones,zeytin gözlü,layyydy,drozen,incisahin,Nachtigall,sincap_,ipoli82,
selam kızlar nasılsınız
biz iyiyiz dün doktordaydık...doktor bana e zaman çıkaralım bebeği dedi bende şok oldum ayy dedim ne diyim hocam pelinin yazısınıda okudum yüksek ihtimal sezeryan olucam ayın 20 sinde...hastaneye gittik baktık çok içime sindi... bizden böle..
tuğçeeeeee nasılsın :)
sagol canim, cok tesekkur ederim. Darisi basina insallahJAponescim, foruma uğrayamadığım sırada doğumunu yapmışsın. Hayırlı olsun. Mutlu günlerde büyüt inşallah bebişini :))) Gelişiminin de iyi olmasına çookk sevindim :)))
Senin bahanen hazir bak Kizina dersin, sen istedin simdi boyle yapma diye.. Annem hep bana kardesimi benim istedigimi, ondan yaptigini soylerdi. Kardesimi bir kere bile kiskandigimi hatirlamiyorum. Ben simdi benim oglana soyluyorum inanmiyor sipa. ben istemedim ki, kedi baktik Allah verdi diyor (Sene basinda bahcemize yavru kediler dusmustu daha gobek bagi yeni dusmus, onlari buyutup sahiplendirmistim)allah yardımcın olsun ilkecikle bayagı bogusacagınız desenize gün gectikce alışır duruma sizi paylaşamama durumu zaten ilk cocukların verdigi tepkidir... benim kız büyük oldugundan bu kadar tepkisi olcagını sanmıyorum zaten koruyucu ailelik düşüncesini kızım yüzünden cok istemiştik kardeş istiyorumm dediginden ... senacıın ii olmasına sevindimmm .... sıcakta hakikaten cekilmiyor.. kızımda kış bebegi oldu böle zorlanmamıstım... neyse nasip hersey :))) beklicesss paşacık için..
Arinacigim hakkinda hayirlisi olsun. Ben de o arkadasinla hemfikirim. Dogum sancilarini cekerken neredeyse pisman oluyordum normal denedigime ama cok kolaymis simdi anliyorum. Dun bir arkadasim bendeydi, normal dogurmus o da, dedi ki hic acilma olmadan takmislar epidurali ona. Hic sanci cekmemis. Zaten mesele sancilarda. Ikinmak, bebegin gelisi cok kolay. Agri esigin yuksekse cok sanci bile olmuyor ama beninki dusukmus anladim. Yine de yarin doguracak olsam normal yaparim. Hic dogurmus gibi degilim, sezaryen daha gozumde buyuyor benim artik. Ama en onemlisi bebegin iyi olmasi, saglikla gelmesi. Kizimin belinde dugum olmustu kordonu, boynunda olsaydi napardim bilmiyorum.Ya aslında ben normalden tırsıyorum; ama kiminle konuşsam kesinlikle normal dene diyorlar. Daha önce normal olup, sonradan sezeryan olan bir tanıdığımı gördüm. Normalden şaşma dedi İşte milletten gazı alıp normal olsun diyorum. Doktorum zaten tamamen normal yanlısı, bebeğim iri değil, ben çok kilo almadım, çatımda müsaitmiş... Eeee bunlar varken, bende normali deneyeyim diyorum. Bu Cuma yeniden doktora gidicez işte, aklımda bazı sorular var, onları sorucam ve ona göre artık normal istediğimi söyleyeceğim. Sonuçta yaz ayındayız, malum tatiller ve izinler başladı. Doktorumun olmamasından korkuyorum ben. Onu kesin belirleyim diyorum
Sana da hayırlısı olsun canım. Sezeryan ya da normal elbet bir şekilde çıkacaklar işte Allah hakkımızda hayırlısı ne ise onu versin inşallah.
Ay sorma bende millete sarmak istiyorum :2: En ufak bi şeyleri dokunuyo bana da :44:
benim de doktorum girmedi dogumuma. O gun izinliymis. Ebe dogurttu ama Turkiye sartlari da malum. Bazi devlet hastaneleri gercekten kotu davraniyor insana. Insanin rahatini dusunmesi kadar normal bir sey olamaz. hayirlisini dileyelim hayirlisi olsun canim insallah. Ben de 2-3 kisilik bir yerde dogursam bunalima girerdim kesin.canım beni tek düşündüren şu ki
maalesef türkiyede normal doğum da "normal" olmuyor,
suni sancılar, kesiler, dikişler, sezeryandan beter hale de gelebilioyo insan
mesela ben her ay 120 lira bayılyorum doktoruma
normal olursa hastanede nöbetçi kim varsa o yaptıracakmış doğumu, yada illa doktorum yaptırsın istiyosam
suni sancıyla onun nöbetine denk getirerebilirmişiz..
böyle bi saçmalık olabilir mi, oluyor işte
6 tane kadın doğumcu var burda, hepsi de aynı
kötünün iyisini seçiyoruz mecburen
Allah'ım yardım etse de çok fazla onların eline bırakmasa bizi diye dua ediyorum artık..
yada sırf bu belirsizlikler yüzünden sezeryana yöneliyo insanlar
tabi bide sezeryan olunca özel oda tutma ihtimalin var
yoksa 2-3 kişilik normal odalarda olacaksın burda ki o da berbat bişey olur herhalde..
bebekleri büyütürken senden çok tüyo alıcaz inşallah canım..
çok ihmal etme buraları da..
Canim ben anlayamamistim. Anlamayabilirsin.Benimki 1 haftada donmus yerlesmis. Dogumdan az once yaptiklari ultrasonda gorduler kanala girdigini ben de sok gecirdim. Hic anlamadim dondugunu sipamin.Ya kızlar bebeğin doğum kanalına girdiğini ben anlayabilir miyim? Gerçi dr. geçen Cuma girmiş diye birşey demedi de. Girmiş midir ki? Girsin artık çok sıcakalra kalmayalım ya, valla bunaldım :84::84:
Sevgili Temmuz anneleri!
Daha once size az sonra yazacagim sorumu, burdahttp://www.kadinlarkulubu.com/hamilelerden-haberler-soru-sorunlar/450618-makrosefali-bebegin-bas-buyuklugu-sorunu-karsilasan-var.html acmistim, ama fazla cevap alamadim. Benim haftama en yakin hamileler sizler oldugunuz icin size anlatayim sorunumu ve sorumu.
34+6 gunluk hamileyim. Gecen hafta(34+1) yapilan ayrintili ultrason olcumlerinde oglusumun BPD (kafatasi capi) 3 hafta onde cikti. Ayrintili ultrason uzmani ve doktorum bu durumun beni sezaryene yonlendirebilecegini, normal dogumun zor olacagini soylediler. Ben ilki de normal dogum oldugu icin, yine normal dogum yapmak istiyorum.
Bebegin kafatasinin capi(BPD) gecen haftaki ultrason raporunda 9,2 cm. Doktor 9,9 gectiginde sezaryen dedi. Basi daha da buyuyebilir ya da belli bir zaman sonra buyumesi de durabilir dedi. Ben de internette biraz arastirma yaptim:Hamilelikte Ultrasonografi Ultrason lleri Deerleri lmleri Fetal Biometri Perinatoloji Biyometi FL AC BC BPD
Bebegin kafatasi capi, bu internet sitesine gore, 1 hafta onde cikti, doktorun dedigi gibi 3 hafta degil. Acaba doktorum beni sezaryene yonlendiriyor olabilir mi? Bu sorunla karsilasan var mi?
Bir de sizden kucuk bir ricam olacak, ultrason ciktilariniza bakip bana bebislerinizin BPD'sinin kac oldugunu yazabilir misiniz? Acaba sizin bebislerinizle ayni olcumlerde mi? Kusura bakmayin biraz uzun oldu..
benim 33+3te BPD değerim 8.31 gözüküyor bu da 33+3 e tekabul ediyormuş. benimkinin de göbek çevresi 32.56 36+3 e denk geliyormuş o zaman.
ben senin yerinde olsam, başka bir doktora daha gider bir usg daha yaptırırdım, bu ölçümlerde doktorların çemberin içinden-dışından alması, mm.lik farklar bile değişik sonuçlara yol açabiliyor.
canım bir de son haftalarda baş çevresi ölçümleri çok farklı çıkabiliyor... mesela benim 2 hafta küçük çıkıyor baş hep bacak ve gövde ise 1 hafta geriden çıkıyordu... ama dr um bunlar bile belirleyici ölçütler değil demişti...bebeği duruşuyla alakalı aynı günki iki ölçümde bile farklı cıkabiliyormuş....
Sevgili Temmuz anneleri!
Daha once size az sonra yazacagim sorumu, burdahttp://www.kadinlarkulubu.com/hamilelerden-haberler-soru-sorunlar/450618-makrosefali-bebegin-bas-buyuklugu-sorunu-karsilasan-var.html acmistim, ama fazla cevap alamadim. Benim haftama en yakin hamileler sizler oldugunuz icin size anlatayim sorunumu ve sorumu.
34+6 gunluk hamileyim. Gecen hafta(34+1) yapilan ayrintili ultrason olcumlerinde oglusumun BPD (kafatasi capi) 3 hafta onde cikti. Ayrintili ultrason uzmani ve doktorum bu durumun beni sezaryene yonlendirebilecegini, normal dogumun zor olacagini soylediler. Ben ilki de normal dogum oldugu icin, yine normal dogum yapmak istiyorum.
Bebegin kafatasinin capi(BPD) gecen haftaki ultrason raporunda 9,2 cm. Doktor 9,9 gectiginde sezaryen dedi. Basi daha da buyuyebilir ya da belli bir zaman sonra buyumesi de durabilir dedi. Ben de internette biraz arastirma yaptim:Hamilelikte Ultrasonografi Ultrason lleri Deerleri lmleri Fetal Biometri Perinatoloji Biyometi FL AC BC BPD
Bebegin kafatasi capi, bu internet sitesine gore, 1 hafta onde cikti, doktorun dedigi gibi 3 hafta degil. Acaba doktorum beni sezaryene yonlendiriyor olabilir mi? Bu sorunla karsilasan var mi?
Bir de sizden kucuk bir ricam olacak, ultrason ciktilariniza bakip bana bebislerinizin BPD'sinin kac oldugunu yazabilir misiniz? Acaba sizin bebislerinizle ayni olcumlerde mi? Kusura bakmayin biraz uzun oldu..
Canim farketmemisim senin actigini bu konuyu. Hemen bakayim. Ama benim anlamadigim cok erken degil mi bunu konusmak icin? Benim oglan koca kafa dogdu hala da koca kafa. Bak yazayim:Sevgili Temmuz anneleri!
Daha once size az sonra yazacagim sorumu, burdahttp://www.kadinlarkulubu.com/hamil...egin-bas-buyuklugu-sorunu-karsilasan-var.html acmistim, ama fazla cevap alamadim. Benim haftama en yakin hamileler sizler oldugunuz icin size anlatayim sorunumu ve sorumu.
Sevgili Temmuz anneleri!
Daha once size az sonra yazacagim sorumu, burdahttp://www.kadinlarkulubu.com/hamil...egin-bas-buyuklugu-sorunu-karsilasan-var.html acmistim, ama fazla cevap alamadim. Benim haftama en yakin hamileler sizler oldugunuz icin size anlatayim sorunumu ve sorumu.
kızlar caseyera arkadaşımız suan doğumda... insallah sağ sağlim kurtulurlar hem o hem de nil bebek...
hoşgeldin pelin nabr nasıl gidiyor yeni annemiz
Canim ne yaparsak yapalim kiskanmamalari mumkun degil. benim oglan kizkardesimin bebegine kasla goz arasi cimdigi basiyordu. Yapacagimiz en iyi sey cok dikkat etmek. Sonuca saniyede zarar verebilirler, onlar daha kucuk ve bilincsiz. Ben maksimum dikkat etmeye calisiyorum ve bir yandan kirmamaya calisiyorum oglumu. Ama kizin kafasinda darbuka caliyor bazen, inan sukunetimi korumam kolay olmuyor. Bir de bingildaga dikkat cekmedik hic, merak eder de bastirir diye.
Canim acil sifalar diliyorum, cok uzuldum. Hastaliga netten baktim, zor bir hastalik ama tedavisi yok denmiyor. Allah yardimciniz olsun, gercekten zor bir durum
Tesekkur ederim kendi adima Agda meselesi Turkiye'de zor hakikaten :26: Burada ise tam tersi, tuysuz olunca garipsiyorlar. Cin'de evlendikten sonra tuy almak ayipmis. Ben yine de agda yapacaktim ama ansizin suyum gelince dusta halletmek zorunda kaldim kisa yoldan :26:
Selam canim, iyiyim. Hayirlisi olsun, demek ki hersey yolunda
sagol canim, cok tesekkur ederim. Darisi basina insallah
Senin bahanen hazir bak Kizina dersin, sen istedin simdi boyle yapma diye.. Annem hep bana kardesimi benim istedigimi, ondan yaptigini soylerdi. Kardesimi bir kere bile kiskandigimi hatirlamiyorum. Ben simdi benim oglana soyluyorum inanmiyor sipa. ben istemedim ki, kedi baktik Allah verdi diyor (Sene basinda bahcemize yavru kediler dusmustu daha gobek bagi yeni dusmus, onlari buyutup sahiplendirmistim)
Arinacigim hakkinda hayirlisi olsun. Ben de o arkadasinla hemfikirim. Dogum sancilarini cekerken neredeyse pisman oluyordum normal denedigime ama cok kolaymis simdi anliyorum. Dun bir arkadasim bendeydi, normal dogurmus o da, dedi ki hic acilma olmadan takmislar epidurali ona. Hic sanci cekmemis. Zaten mesele sancilarda. Ikinmak, bebegin gelisi cok kolay. Agri esigin yuksekse cok sanci bile olmuyor ama beninki dusukmus anladim. Yine de yarin doguracak olsam normal yaparim. Hic dogurmus gibi degilim, sezaryen daha gozumde buyuyor benim artik. Ama en onemlisi bebegin iyi olmasi, saglikla gelmesi. Kizimin belinde dugum olmustu kordonu, boynunda olsaydi napardim bilmiyorum.
benim de doktorum girmedi dogumuma. O gun izinliymis. Ebe dogurttu ama Turkiye sartlari da malum. Bazi devlet hastaneleri gercekten kotu davraniyor insana. Insanin rahatini dusunmesi kadar normal bir sey olamaz. hayirlisini dileyelim hayirlisi olsun canim insallah. Ben de 2-3 kisilik bir yerde dogursam bunalima girerdim kesin.
Canim ben anlayamamistim. Anlamayabilirsin.Benimki 1 haftada donmus yerlesmis. Dogumdan az once yaptiklari ultrasonda gorduler kanala girdigini ben de sok gecirdim. Hic anlamadim dondugunu sipamin.
canım iyiyim saol sen nasılsın biraz usuttum galiba
burnum akıyor ona canım sıkıldı papatya cayı içtim
bu arada aklınızda bulunsun dogumdan sonra sut
için evde papatya rezene ve ben humanada aldım
onu bulundurun gun içinde papatya ve humana içiyorum
bi bardak akşam rezene rahat uyku için
ayy canım varya yazdıklarını okudum sanki benim yaşadıklarımı anlatmışsın ne yazıkki doğuma bile teşrif etmeyecekler bizimkiler..Aman bende sadece annemi isyitorum zaten işime geliyor:)
Selam kızlar
Ne güzel doğumlar başladı. Bende beklemedeyim Normal doğum düşündüğüm için artık sevgili oğlum ne zaman gelmek isterse o zaman gidicem doğuma
Ben şöyle geçmişe bakınıp geleyim.
artık dayanıon bi süre. yapmadan önce pudra sürsün sürmüosa söle de. daha az acıo. bi de mümkünse biras kısalt.
sen isin valla yüzme yürüş filan. ben yürüom arada ama çok sıcaklar başladı çok yürümüom.doktor kızcak