canım o üstteki oda termometresi bence.... benim aldığımda senin aldığının bi üst modeli ....az öncede yazmıştım ama görmedin sanırım.kulaktan ölçenler oda sıcaklığından etkileniyor dedi baa satıcı kız chiccoda...ama yinede sen bilirsin
kızlar ya göbek deliğimin olduğu bölge çok sertleşti yaklaşık bi on dakikadır sanki kızım sırtını oraya dayamış basınç yapıyo gibi ama artık canım yanmaya başladınedendir ki bilen varmı
canım ağrı acı yoksa ve su gelmiyorsa panik yapma
kız alemsin valla çok güldüm..valla öle benim doktorla hemşiremde çok ilgili gitmeyince hemen arıyolarorda doğum yapamasakta onları tutup doğum yapacağımız hastaneye mi götürsek ne beni bu doğurtsun diye
ben de öyle duymuştum ama sanırım civa tehlikeli bi madde ya o yüzden yasaklamışlar..aaa ben bilmiyodum en doğru onlar ölçüyo demiştiler baaa
ben de bilmiyorum, bi ara araştırmıştım ama herkes başka bişey söylüyo..bende eczaneden almıştım işte koltukaltında ölçüo dijital bişi.. ama en güwenilir hangisi acep onu bilemiorum işte..:44:
Maşallah..kızlarrr sbilge de doğum yapmış... karaciğer değerleri düşmemiş ve dün gece saat 12 de bebeği almışlar... 36 haftalık 2700 gr doğmuş cok da sağlıklı imiş... hastanedelermiş hala çünkü bilgenin karaciğer değerlerinin düşmesini bekliyorlarmış... bebek taburcu edilebilecek durumdaymış...spinal anestezi olmuş bugün baş ağrısı varmış biraz ama genel olarak ameliyat rahat geçmiş... baş ağrısı için de çok bol su içicekmiş... sütü de gelmiş demin biz konuşmadan önce emzirdim uyuttum dedi...bir bebeğimiz daha oldu maşallah......
bence dizini, dirseğini sert bi uzvunu dayamıştır oraya gibi geliyo ama..kızlar ya göbek deliğimin olduğu bölge çok sertleşti yaklaşık bi on dakikadır sanki kızım sırtını oraya dayamış basınç yapıyo gibi ama artık canım yanmaya başladınedendir ki bilen varmı
kız alemsin valla çok güldüm..
ben de öyle duymuştum ama sanırım civa tehlikeli bi madde ya o yüzden yasaklamışlar..
ben de bilmiyorum, bi ara araştırmıştım ama herkes başka bişey söylüyo..
kulaktan ölçenlere iyi demişlerdi ama ona da şey diyenler var
kulak içinde kir filan varsa ölçüm yanlış çıkabiliyomuş..
Maşallah..biri daha doğurdu..sıra bize geliyo..:18:
inşallah sağlık durumu da bir an önce düzelir..
bu arada spinal sezeryan burdaki devlet hastde de yapıyolar ama başağrısı çok oluyomuş onda gerçekten
nescafe filan öneriyolar ama o da bebeğe zararlı değil mi?
bence dizini, dirseğini sert bi uzvunu dayamıştır oraya gibi geliyo ama..
sen yine de geçmezse ara istersen doktorunu..
selam canım,Selam annişler nasılsınız keyifler iyidir umarım artık yavaştan bütün melekler gelmeye başladı darısı sırasını bekleyenlere inşallah.
bazen dönerken benimki de göbek deliğimin olduğu kısmı çok acıtıyodubilmiyorum neresini dayadı ama çok acıttığı kesin
selam canım,
sıramızı bekliyoruz işte napalım
Allah bize de hayırlı, kolay, zamanında sağlıklı doğumlar nasip etsin diye dua ediyoruz..
Senden naber, oğlun büyümüştür
kokla onu bizim yerimize..
bazen dönerken benimki de göbek deliğimin olduğu kısmı çok acıtıyodu
ordaki deri iyice inceldi gerilmekten sanırsam
ama bu aralar gergin değil eskisi gibi, baya aşağı indi sanırım oğlum..:26:
Selam annişler nasılsınız keyifler iyidir umarım artık yavaştan bütün melekler gelmeye başladı darısı sırasını bekleyenlere inşallah.
selam canım,
bazen dönerken benimki de göbek deliğimin olduğu kısmı çok acıtıyodu
ordaki deri iyice inceldi gerilmekten sanırsam
ama bu aralar gergin değil eskisi gibi, baya aşağı indi sanırım oğlum..:26:
valla canım burda daha önce de gördüm bu barnak olayını amahemen göğüsaltından ölç bakalım kaç barnak inmişşş..ben ölçüorum henüz 3 barnağım anca sığıyoo..4 barnak inmişse yolcudur abbas bağlasan durmassbana da komşumuz ebe söledi de ondan didim..hergün ölçüorum ama daa var
BUNDAN BÖYLE BENDE ÖLÇÜP DURUCAM ARTIK..:90:..hemen göğüsaltından ölç bakalım kaç barnak inmişşş..ben ölçüorum henüz 3 barnağım anca sığıyoo..4 barnak inmişse yolcudur abbas bağlasan durmassbana da komşumuz ebe söledi de ondan didim..hergün ölçüorum ama daa var
SERBULOYA KATILIYORUM, YAT DİNLEN BİRAZ, GEÇER İNŞALLAH...canım ağrı acı yoksa ve su gelmiyorsa panik yapma
AMİN ARKADAŞIM.........Selam annişler nasılsınız keyifler iyidir umarım artık yavaştan bütün melekler gelmeye başladı darısı sırasını bekleyenlere inşallah.
haftaya cmt sezeryan olcam cnm çoook büyük b ihtimal
yarın dr saat vericek bakalım :)
otur bekle kıs sende sağlıklı olsun da napalım biz acısını çekeris mecburen napalım
evet pelincik bende şekerlerimi yapıp bitirdim tam 50 tane yaptım...biz oglumla bıcıbıcı yaptık şimdi
kuafore gidiyoruz manikur pedikur
için bu arada oglen sekerlerimi yaptım
bitti cok sukur
vallahi haklısın arkadaşım, ne güzel heyecanlı günler geçirdik beraber....evet canım haftaya doğumlar sıra sıra başlar... ben hala sonuna geldiğimize inanamıyorum daha çok değil kasım ayında ilk kez dr a gidiyor burda birbirimize kese göründü kalbi atıyor diye haber veriyorduk...o zaman bana temmuz ayı çoooooooooookkkkkkkkkkkk uzak geliyordu... zaman çok çabuk geçiyor her ne kadar hamileliğin belki de en zor günlerini yaşıyor da olsam ben bugünleri de özlicem galiba... ayy duygusallaştım walla ağlamaya başladım iyi mi
ne güzel ne güzel marifetli hatun, benim kurabiyeleri bir tanıdık bana yapacakmış, bu işten yırttım....Günaydın arkadaşlar
Dün 3 ölçü kurabiye yaptım. çoğunuda şeker hamuruyla süsleyip buzluğa attım. Kimsenin yardım teklifini kabul etmedim. Çok yoruldum ama olsun. Benim bebeğimin kurabiyeleri onlar1 tepsisi kalmıştı süslenecek gidip şimdide onu bitireyim. Şurda 3 günüm kaldı ne de olsa
nasıl ya pelin doğurdunmu....Slm kizlar ben hastdeyim bugun dogum var dua edin nstdeyim acilma basladi
kızlar hemen konuya gircem çok telaş yaptım.
az önce duşa girmiştim jilet kullandım. sonra çıktım abdest alcaktım tuvalet kağıdına kan geldi .. bi yerimi kesmişmiyim diye baktım ama yok bişey. günlük pet koydum ama oda lekeli gibi. bildiğiniz kırmızı kandı. nişan filan değildir inş. elim ayağıma dolaştı direk size yazmaya geldim :26: p.tesi doktor randevum var beklemeyip gitsem mi ? gerçi bişey olmaz heralde başka bişi olmadıkça di mi?:18:
okudukça merak içinde kalmıştım arkadaşım....sağolun kızlr doktorum biraz bekle dedi. ağrın olursa gel kesik olabilir dedi... inş kesiktir.
annem almış mini mini bişey....kızlar ya bişey sorucam,
bebeklerimizin kirlenecek kıyafetleri için ayrı bir sepet mi alıcaz?
sizler aldıysanız nasıl bişey aldınız?
az önce eşime söyledim
abarttığımı düşünüyo sanırım, "ne gerek var ki" der gibi baktı da..
ya o minicik kıyafetlerle bizimkiler aynı yerde olur mu hiç..
hem zaten birlikte yıkanmayacaklar
bir de onları mı ayırcam..
ayy sağolun kızlar cevaplar için
bu arada benim adet sancıları gibi sancılarım var ya..
dün birden girdi 5 dk sürdü sonra olmamıştı
şimdi az az ama hafif hafif var gibi son yarım saattir..
zaten son 1 haftadır başladı bu sancılar..
daha işlerim var, gelmesin bebek
hem daha zamanı var, küçüktür o şimdi..
korkuyorum ben naapsam acaba?
neyse geçmiş olmasına sevindim......ay geçti canım çok şükür,bi daha gelmez inşallah
bekliyim az daha
bu arada söylemesi ayıp şeyim kaşınıyo
zaten akıntım vardı, fitil kullanıyodum ama kaşıntı yoktu
tahlilerde de çok hafif enfeksiyon çıkmıştı,
bikaç gündür de kaşıntı başladı..,arttı mı acaba?..:26:
ne güzel ya,kızlarrr sbilge de doğum yapmış... karaciğer değerleri düşmemiş ve dün gece saat 12 de bebeği almışlar... 36 haftalık 2700 gr doğmuş cok da sağlıklı imiş... hastanedelermiş hala çünkü bilgenin karaciğer değerlerinin düşmesini bekliyorlarmış... bebek taburcu edilebilecek durumdaymış...spinal anestezi olmuş bugün baş ağrısı varmış biraz ama genel olarak ameliyat rahat geçmiş... baş ağrısı için de çok bol su içicekmiş... sütü de gelmiş demin biz konuşmadan önce emzirdim uyuttum dedi...bir bebeğimiz daha oldu maşallah......
Sagol Sedacigim, darisi basina insallah
Biraz bahsedeyim genel olarak neler geciyor basimdanAyrica ilgin icin de tesekkur ederim
Kizim genel olarak sorunsuz bir bebekEmiyor uyuyor, gaz sancisi pek yok. Ama ilerde baslar mi bilmiyorum. simdilik iyi Sutum ikinci gunumde gelmisti, aksamina da goguslerim tas olmustu. Sizlerin de basina gelecek; ya sIk sIk emzirmeli ya da pompayla sagip rahatlatmali gogusleri. Ben bir sefer sagdim ikisini, bir sefer onu verdim biberonla. Bir seferden biberona alismadi Allahtan. Ama uyurken vermistim aklinizda olsun. simdi normale dondu. Bir de goguslerim yara olmustu, o da iyi durumda simdi. Tamamen gecmedi ama cok daha iyiyim. Baslarda aglayarak emzirmistim
Asagida dikislerim vardi, onlar da iyilesti gibi artik, zaten ikinci gunumde yanma vs. bitmisti. Sadece otururken hassasiyet vardi o da gecti artik. Kanama ise cok azaldi ama devam ediyor.
Yanimda annem var, sagolsun hem oglumla ilgileniyor hem kizimla. Emzirip veriyorum istedigim gibi dusumu falan aliyorum, misafir agirliyorum. Yemek, borek corek bile yapiyorum. kizim 2-3 saat uyuyor kesintisiz, o zaman islere kosturabiliyorum. Hatta markete bile gittim bir sefer :)
Ilk bebegini kucagina alacak arkadaslarim birazcik bocalayabilirler baslarda ama mutlaka insan alisiyor yeni duzene. Elbette eskisi gibi olmuyor ama en buyuk tavsiyem sakinlik. Sakin olun bebise de yansisin sakinliginiz. Ilk bebegimde cok titriyordum ustune ama simdi cok daha rahat davraniyorum. Allah saglik versin de her sey yoluna giriyor