• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

kızlar bebşiimin ağzı pamukçuk olmuş
çok sinir oldum yaaa kaynanama söölüyorum pamukçukmu bu diye yok pamukçuk yanklarda olur diyo anneme kamre açtık dün akiam kızım esnerken annem taaa ordan farketti bu kadın benim hiç bi işime yaramıyo yaa nasıl bişey anlamadım bu kendi çocuklarını allaha emanet büyütmüş valla neyse karbonatlı suyla sildim ama tamamını silemedim zamnala geçer inş uyuz kadın yaa neyse cts günü ayrılıyoruzzz :64: :66:

ahhh bu kayınvalideler acaba kendi kızları içinde aynı seyleri yaparlarmı acaba...

çok sinir oldum yaaa kaynanama söölüyorum pamukçukmu bu diye yok pamukçuk yanklarda olur diyo anneme kamre açtık dün akiam kızım esnerken annem taaa ordan farketti bu kadın benim hiç bi işime yaramıyo yaa nasıl bişey anlamadım bu kendi çocuklarını allaha emanet büyütmüş valla neyse karbonatlı suyla sildim ama tamamını silemedim zamnala geçer inş uyuz kadın yaa neyse cts günü ayrılıyoruzzz :64: :66:

cnm benim bebeğiminde ağız içi değil ama dudakları komple pamukçuk olmuştu. Her beslenmeden sonra gazlı bezi işaret parmağına dola ve karbonatlı suyada batırırıp sok ağzına iice bi temizle. Daha sonrada mikostatin die bi ilaç var onu alıp kullanın. Çok çok ii geliyor.. Sana söylediklerimi Altuğ un doktoru bana söyledi yani rahatlıkla yapabilirsin. Pamukçuk ilacı içinde zaten çok seçenek yokmuş bu dediğim ilaç en iyisiymiş. Birde karadut şurubu warmış o da çok ii geliomuş.

bizim oğlanlar aynı galiba oda çok kusuyor doktor aynı şeyi bizede söyledi çok güçlü emme refleksi var bizimkininde maşallah yani yanağımı filan kazara yakalarsa kızartıyor emerken peki bişey daha sorucam seninkide kakasını yapmayınca deli gibi ıkınıyormu bizimki ıkınıp sıkılmaktan bi hal oluyor ağlamaktan mahvediyor kendini gaz sancısı değil çünkü patır patır çıkarıyor gazını
evet ya ıkınıp ıkınıp duruyo. dünsabaha karşı yaptı kakasını bir gaz çıkardıki sorma sanki koca adam çıkara çıkar bitmedi valla ardından da cort ve kaka zamanla düzelecek inş. sanki gün geçtikçe iyi gibi.

Ben geldim teyzoşlar. Manik teyzeme sürpriz yapmak istedim :)

çok talı bu maşallah tam yemelik:1:

bugün tam 1 aylık olduk oğlumla artık tepkileri farklı bana gülüyor özellikle emzirince benimle resmen oyun oynuyor ve gülüyor önce sana gülmez daha dedi herkes ama bugün görenler inandı bana yaptığına onun dışında kokuma çok alışmış eşimde bile sakinlemiyor kucağıma alınca kafasını direk boynuma dayıyor eşim yapınca kesinlikle kaçırıyor kafasını ama bana gelince kedi gibi siniyor boynuma derin bi nefes alıp sakinliyor hemen allah isteyen bekleyen herkese yaşatsın anneliği evlat sevgisini çok bekledim ona kavuşmak için ama bütün zorluklara hatta daha fazasına bile değermiş meleğim şimdi olsa kat be kat fazlasını yaparım yine bazen çok zorlanıyorum bakamıyacam ben bu çocuğa diyorum oturulp ağlıyorum ama sonra daha bi hırsla sarılıyorum kuzuma ona herşeyin en iiyisini yapmaya daha fazla mutlu etmeye çabalıyorum şuan uyuyorr emziğinin sesi odayı inletiyor cokkk cokkk aynı sesi beni emerkende yapıyor onu beslerken daha bi değerli hissediyorum kendimi doyurabilişyorum meleğiimi doyunca oyunlarını seyredebiliyorum çok şükür allahıma çokkkkkk şükür

ayy banada gülüyor pamugum yaa yok erken dediler ama gülüyo resmen özellikle de geceleri emerken sanki teşekkür ediyo bana :16: bizimki emzği almadı yaa bende başka denemedim ama çok da gerekmedi gibi bilmiyorum

Günaydın herkese kızlar bizim bebeiş gece gene uyutmadı bizi yine anneme postaladık uyutması için ama annem perşembeye gidiyor :( napıcam bilmiyorum çooook geç uykuya dalıyor benimki ya bi 40-45 dk uğraşmak gerekiyor sizinkilerde öylemi?

benim de annem pazar günü gidiyo şimdiden hüzün ve panik aldı beni kızımada diyorum hadi kızım bu son günler saltanatımızın napcam yaa :50: en azından daha rahattım annem olunca o hemen mudahale ediyodu

emzirirken uyuyakaldi kizcem tek elle yaziyorum :1:
yerine koydum :D
benimki daha 4 gündür emiyo önceden sagip biberonla veriyodum, ben ilk günden itibaren gece gündüz ayrimi yapmaya calistim gündüz oyaliyorum etrafa baktiriyorum konusuyorum gülüyorum kizimla ve genelde salondaki park yatakta yatiriyorum tv acik sesimizi kismadan konusuyoruz bide, saat 7-8 gibi yatak odasinin gece lambasini acip dalmasina yakin oraya yatiriyorum herzaman olmasada genelde kendi kendine 10 dk icinde daliyo cok aglarsa (yani cidden cooook aglarsa) gece kucagima aliyorum sakinlestiriyorum tekrar yerine koyuyorum bide bizimki müzige bayiliyo aciyorum oyuncagini müzikle daliyo, ben gece emzirmiyorum hem ben eriniyorum hem o cayi cayir agliyo bende sagdigim sütü biberonla veriyorum 2-3 saate bi uyanip iciyo, gündüz 7-30dada genelde uyaniyo ve bu saate kadar anami aglatiyo =) gündüz kucak istiyo insallah gece istemez =)
bizimde tek sorunumuz gündüz uykuya zor dalmasi ama oda normaldir herhalde hep uyuyacak degil ya bebis

bizde gündüz oyalamaya çalışıyoruz hemen uyutmuyoruz ama gece olunca hiç ses çıkarmıyoum hemen emzirip yatırıyorum gece-gündüz ayrımına alışsın die benimki de gündüz geç uykuya dalıo hemen açıyo gözleri ağlamaya başlıo uykusuz kalınca huysuzlanıyo öyl olunca kucağıma alıyorum iice kucakcı oldu bizim pamuk

canım annem duymuş doğar doğmaz ağzını zemzemle silin pamukcuk olmaz die bizde sildik ilk hafta hergün çok şükür olmadı ama karbonatlı suyla silinir die okumuştum canım en kısa zamanda geçer inş

slmm kızlarr ben geldim ayy anne olmak nekadar zormuş yaa ben benim kızı uyandıramıyorum sürekli uyuyor emziremiyorum bileee burnunu sıkyorum altını değiştiriyorum banamısın demiyorrr nasıl uandırım bn bu kızı

Kızlar ya deli olucam bu kaçıncı sinir oluyorum kendime göğüs yaralarım için bepanten sürüyorum göğüs ucuma çok iyi geliyor ama göğüs emdiği için zamanla kremi unutup bebeğe silmeden veriyorum nasıl vicdan azabı çekiyorum hatırlayınca bilseniz ama tabi hatırlayınca iş işten geçmiş oluyor.Normal göğüs ucu kremimde var silme gerektirmeyen ama bepanten kadar işe yaramıyor hiçbiri.Bebeğime çok zararı olmuşmudur yaa :14:

slmm kızlarr ben geldim ayy anne olmak nekadar zormuş yaa ben benim kızı uyandıramıyorum sürekli uyuyor emziremiyorum bileee burnunu sıkyorum altını değiştiriyorum banamısın demiyorrr nasıl uandırım bn bu kızı

Canım bebeğinin sarılığı varsa ve geçmediyse henüz ondan o kadar derin uyuyor olabilir.Eğer yoksa alt açmayı dene bi tek o zaman uyanıyor benimkide...

slm kızlar bi anne daha geldi çok şükür
ya bnmde sizlerden farkım yok arkadaşlar çok yorucu bi okadarda güzel ama cidden annelik çok zormuş sürekli emzirmek geceleri özellikle uykulu bi şekilde kii dalana kadar okadar saat geçiyo kısaxası hepimizin durumu aynı Allaha çok şükür bu güzel duyguyu nasip etti bize zorluklasrı var ama olsun alışıcazz annem okadar büyük desteğimki o gidince napıcam bilmiyorum az önce gideceği vakti söledi 40ımızı beklicek ama ben başladım ağlamaya gitme lafı edince napıcam bilmiyorum eşimde yoğun çalışıyo evde tek başıma ahh ahhh yaz gelsede istanbula annemin yanına gitsem die düşünüyorum daha şimdiden
buarada göbeğimiz dün gece düştü hamdolsun okadar mutlu oldumki :)

herkese slm..
nasılsınız bakalım..bebeğim uyuyor şimdi bende daha ii hissediyorken bir foruma bakıyım dedim..geçmiş baya birikmiş:))))) çok şey kaçırdım:)))) doğum yapanlar varsa gözleri aydın..henüz yapmayanlar varsa da Allah yardımcıları olsun...
doğumumla ilgili şunu söylemek istiyorum..herşeyi önceden planladım..neler yaşayacağımı an an düşünüp kendimi sezeryana hazırladım..ve normal doğumun sancısını çekmiyecem diye rahat davrandım ama ;
gece sancım tuttu ve hastanede nöbetçi ebe dışında kimse yoktu yanımda..6 saat sancı çektim..8 cm açılma olana kadr sürdü..en son ebe saat 7 gibi dr arayıp acil gelmelerini söledi. çünkü kızımın eli veya ayağı gelmek üzereymiş..ters durmasa çok rahat normal doğurabilirmişim ama sancılı bir şekilde acilen sezeryana alındım..
Allah herkesin hakkında hayırlı olan doğumu nasip etsin..
kızımı görünce herşeye değer dedim ve hepsi geçti gitti:))
kendinize ve bebeklerinize çok ii bakın..
öpüyorum hepinizi...

Kızlar ya deli olucam bu kaçıncı sinir oluyorum kendime göğüs yaralarım için bepanten sürüyorum göğüs ucuma çok iyi geliyor ama göğüs emdiği için zamanla kremi unutup bebeğe silmeden veriyorum nasıl vicdan azabı çekiyorum hatırlayınca bilseniz ama tabi hatırlayınca iş işten geçmiş oluyor.Normal göğüs ucu kremimde var silme gerektirmeyen ama bepanten kadar işe yaramıyor hiçbiri.Bebeğime çok zararı olmuşmudur yaa :14:

tatlım bende bikaçkere unuttum yaa seni okadar ii anlıyorumki emmeye başladıktan sonra aklıma geliyo sonrada acayip bi üzüntü belki diyorum anne sütü onun etkisini yok eder ama artık kullanmıyorum çok sıkışınca zeytünyağı sürüyorum en azından onu silmesemde bişi olmaz diye

ne tuhaf kadın yaaa tövbe yarabbi
cnm her emzirmede karbonatlı su sürmeye çalıştım bende gögüs ucuma bide arkadaşlarında dediği gibi ağzının içine karbonatlı su ii gelir inş cnm geçmiş olsun kızçene

kızlar kabızlık sadece sezeryanda diil normal doğumda da problem onun için bol bol kayısı yiyin ben ööle bi sorun yaşamadım çok şükür ama yinede acıyodu dikişlerim

buarada kızımın bi gözü sulanıyo sürekli 2 gündür bugun ailehekimine götürdüm hem de göbüşe bi de o baksın die bişi yok olur dedi ama netten başka şeyler okudum sulanan çapaklanan var mı varsa napıyosunuz? su ve pamukla silyom şimdilik

canım benim kızımın sol gözünde de vardı aynı şey.çok azda yeşil iltihap oluyodu sabah uyandığında.dr.sütünü sık küçük bi pamukla sil dedi .öle yaptım ve 4-5 günde geçti çok şükür.sende dene istersen.

MErhaba kıslar, zaten damla damla gelmeye calışan sütümden sonra göğüslerimde sızı oluyor en son hangisiyle emzirdiysem mesala onda daha çok oluyor normal mi ?

kızlar bana yardım edin lütfen cuma sezeryanım var ve çok aşırı bi doğum korkusu yaşıyorum heran aklımda başka şeylerle ilgilenmeye çalıştıkça daha çok kafama takılıyo ruh gibi oldum aslında aniden sezeryan olsa sorun yok ama günü saati belli olunca taktım kafaya. genel anestezi olucak bayıltana kadar geçen süreç korkutuyo beni sonrasını bi şekilde atlatırım diyorum yorumlarınızdan ama öncesine kalbim dayanmaz gibi hissediyorum .:18: Allahım sen yardım et...:18:

pamukçuk ıçın en ıyısı karbonatlı su bı ıkı kez sıldıkten sonra temızlenır....kaynana kalsak işimiz yaş cnm benım onlar herşeyı çok ıyı bıldıklerını sanırlar herzaman....

kızlar bana yardım edin lütfen cuma sezeryanım var ve çok aşırı bi doğum korkusu yaşıyorum heran aklımda başka şeylerle ilgilenmeye çalıştıkça daha çok kafama takılıyo ruh gibi oldum aslında aniden sezeryan olsa sorun yok ama günü saati belli olunca taktım kafaya. genel anestezi olucak bayıltana kadar geçen süreç korkutuyo beni sonrasını bi şekilde atlatırım diyorum yorumlarınızdan ama öncesine kalbim dayanmaz gibi hissediyorum .:18: Allahım sen yardım et...:18:

korkmana hıç gerek yok bebeğini kucağına alacağın anı düşün stres yaparsan daha kötü olur bak ben de doğuramadım artık herşeye hazırladım kendımı doktor perşembe kararını verecek önce suni sancı olmazsa sanırım bende sezeryan olucam...bak aramızda sezeryan olan çok ve hepsi maşallah ıyı....gözünü açtığında bebeğin yanında olucak ınşallah şimdiden ıyı şanslar.....

canım bu şekilde stres ne sana nede bebeğine fayda getirir...bol bol dua et hakkımızda ve bebeğimiz için hangi zaman ve dogum sekli uygunsa onu yasayacagız :34: bizde 39+4 yiz persembe günü kontrol var normal olmazsa cuma sezereyan kacınılmaz gibi...
bebeklerimizle aynı bedende son günlerin tadını cıkaralım dinlenelim bak anne olan arkadaslar cok yoruluyrlar ..Allah yardımıcımz olsun

canım ben de 2saatte 1 vereyim die uyandırmaya çalışıyorum zincoya başladıktan sonra daha da derin uyuyo dr ayağını çimdikleyin dedi kıyamıyoruma ama ööle yapıyorum ben artık

canım benim kızımın sol gözünde de vardı aynı şey.çok azda yeşil iltihap oluyodu sabah uyandığında.dr.sütünü sık küçük bi pamukla sil dedi .öle yaptım ve 4-5 günde geçti çok şükür.sende dene istersen.

annem de ööle dedi canım dün de bi arkadaş denemiş burda ben de yaptım artık bugun biraz daha hafifledi geçer heralde saol

MErhaba kıslar, zaten damla damla gelmeye calışan sütümden sonra göğüslerimde sızı oluyor en son hangisiyle emzirdiysem mesala onda daha çok oluyor normal mi ?
canım göğüslerin sert mi hani bazen dolu oluyo da akmıyo ondan sordum. sızı olur canım yaa zamanla geçer ben zeytinyağı sürmüştüm uçlarına o alıyo sızıyı bi de mutlaka göğüs pedi koy çamaşırına

Back