• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

kızlar normalde moralim çok iyi hiç lohusa sendromu olmadı ama emzirirken ağlamak geliyor içimden hüzünleniyorum sizede oluyor mu

kızlar süt olması için mesaj yazanlara çookk teşekkürlerrr:71::71::71:
kızımın göbüşü 5. gün düştü.annemler ümreye gidiyor bu hafta sonu kabenin yakınlarına gömecekkler:52::52:

ilk kızımdada 10 gün düşmüştü görümcem ABD ye götürüp gömdü
ya kızlarım hep gurbet elde olurlarsa ben naparım sonra:43:

beişlerine kavuşanlar gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün:nazar::nazar:

alocuma Allah kolaylık versin çıkmıştır ameliyattan bebişini almıştır kucağına:nazar:

kizlarr deyim deyim diyorum unutuyorum
turkiyede bebegi neden gobegi dusene kadar yikamiyorlar
benim minigim 5 kez cib cib yapti:44:

yoo bende tr deyim göbeği düşmeden bizde yıkadık:emir_bebek::emir_bebek:

şimdilik öptüm kızım ağlar ben kaçarrrrrrrr:91:

kızlar normalde moralim çok iyi hiç lohusa sendromu olmadı ama emzirirken ağlamak geliyor içimden hüzünleniyorum sizede oluyor mu

melocum ban sıkıntı ve sıcak bastığı için çok bunalıyorum emzirirken..Bana uyutamdığım zman ağlıyor o zman ağlamak geliyor içimden bazende ağlıyorum bendede normalde yani bebek iyiyse yiyip içip uyumuşsa yani genelde gündüzleri moralim çok iyi ama gecelri uyumuyor geceleri bende başlıyorum depresyon belirtileri göstermeye:14:

merhaba anneler doğum yapanları tebrik ederim allah sağlık mutluluk nasip etsin bebişlerinizle. doğumu bekleyenler de inş sağlıkla kolaylıkla bebişlerini kucaklarına alsınlar. ben de inş mart da doğum yapacağım gün sayıyorum izin konusunda fikrinizi soracaktım. ben izne 3 ocakta ayrıldım ve bu tarihe göre doğum iznim yani 8 haftalık süre tam olarak hangi tarihte bitiyor. ben hesaplamayı 32. haftanın bitimine göremi yoksa 32. haftanın başlangıcına göre mi yapıcam bilemedim doktora ve okula da sormadım lütfen yardım edermisiniz. teşekkürler...

32 bittikten sonra olmalı bende 5 hafta calışmak istedim son hafta tatile denk geldiği için 4 haftayı dogum sonrasına aktaracam insallah zaten... 32 nin basını 31+1 seklinde ifade ediyorlar

bende bi foto koyup kaçayım bari:1:
maşallah:nazar: $IMG_1145.jpg

Kızlar sizde benim gibimisiniz benmi anormalim anlamadım.Bebeğimi 1 dakika bırakamıyorum doğumdan önce 82 kiloydum 2 hafta oldu 70 e düştüm yemek yerken bile acele ediyorum kimseye bırakamıyorum valla kayınvalidem almak için sabırsızlanıyo ama benden korkusuna alamıyoda kendi annemde aynı şekilde .Ama kasıtlı yaptığım bişiy değil..sanki bir dakika uzak olsam terk edip gitmişim gibi vicdan azabi çekiyorum bakmaya kıyamıyo insan ağlıyorum anlamadım galiba lousalık bu .Birde birisi akıl verince varya ne sinirleniyorum ya azıcık sarılığı vardı bebğimin yok sarı tülbent serecekmişim kayınvalideme dedimki madem öyle herkez aynısını yapsın hiç bi bebek sarılık olmaz.neymiş bebeğin başının altına bıçak koyacaklarmış.normalde benim cahil olmam lazım ama öyle olmuyo malesef büyükler gitiikçe cocuklaşıyomu ne bilemedim..kendimi civcivleri çıkan tavuk gibi hissediyorum o da öyle civcivlere yaklaşan olunca kabarıyo yaa:1:Ne zor buldum yavrumu Allah isteyen herkeze nasip etsin:66::emir_bebek:

kızımın göbüşü 5. gün düştü.annemler ümreye gidiyor bu hafta sonu kabenin yakınlarına gömecekkler:52::52:

beişlerine kavuşanlar gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün:nazar::nazar:

alocuma Allah kolaylık versin çıkmıştır ameliyattan bebişini almıştır kucağına:nazar:

yoo bende tr deyim göbeği düşmeden bizde yıkadık:emir_bebek::emir_bebek:

ayyy ne güzel canım yaa keşke benimde imkanım olsa kabeye gömülse bebeğimin göbeği

emzirirken uyuyakaldi kizcem tek elle yaziyorum :1:
yerine koydum :D
benimki daha 4 gündür emiyo önceden sagip biberonla veriyodum, ben ilk günden itibaren gece gündüz ayrimi yapmaya calistim gündüz oyaliyorum etrafa baktiriyorum konusuyorum gülüyorum kizimla ve genelde salondaki park yatakta yatiriyorum tv acik sesimizi kismadan konusuyoruz bide, saat 7-8 gibi yatak odasinin gece lambasini acip dalmasina yakin oraya yatiriyorum herzaman olmasada genelde kendi kendine 10 dk icinde daliyo cok aglarsa (yani cidden cooook aglarsa) gece kucagima aliyorum sakinlestiriyorum tekrar yerine koyuyorum bide bizimki müzige bayiliyo aciyorum oyuncagini müzikle daliyo, ben gece emzirmiyorum hem ben eriniyorum hem o cayi cayir agliyo bende sagdigim sütü biberonla veriyorum 2-3 saate bi uyanip iciyo, gündüz 7-30dada genelde uyaniyo ve bu saate kadar anami aglatiyo =) gündüz kucak istiyo insallah gece istemez =)
bizimde tek sorunumuz gündüz uykuya zor dalmasi ama oda normaldir herhalde hep uyuyacak degil ya bebis
Benimki daha 2 haftalık olduğundanmıdır nedir bilmiyorum dönencesiyle ve onun müziğiyle vs. hiç ilgilenmiyor ağlamasını bile kesmiyor biraz daha zman geçsin bakalım denemek istedim bikaç şey daha var aslında sakinleştirici müzikler vs. gibi şimdi annem yanımda olduğundan yapamıyorum bakalım artık iş başa düşünce deniycem artıkValla gündüz bende az uyutayım bakınsın gece uyur diyip dnedim 1-2 gün ama uyku saatini kaçırınca iyice sapıttı benimki herşey ağlar oldu bende bi daha cesaret edemdim bakalım 1-2 hafta daha geçsin denemelrime tekrar başlıycam.

Günaydın herkese :)

İlk bebegi olanlar için manik haklı. :) Yaşam tarzınız degişiyor ve degişecek :) Çok güzel olacak her şey :) Bize çok koymuyor çünkü 4,5 yıldır zaten hiç uyumuyoruz :)

İlk zamanlar çok zor gelecek ama alışacaksınız arkadaşlar. Depresyon falan yok unutun bunları. Bebegime bakamam gibi şeylere asla girmeyin. O na en iyi siz bakarsınız :) Bakamayacak olsam ben bakamazdım :) Oglumun büyümesinde en büyük yardımcım eşimdi. Allah ondan razı olsun. Zaten öyle olmasa 2. yi yapmazdım derim hep :) Nazar degmesin :nazar: Eşim belim elim ayagım gibi.

Sizler de bebeginizin bakımına mutlaka eşinizi katın. Gerçi yaradılış ve içten gelen bir şey.Mesela Kaan ne zaman uyanırsa eşim de benle uyanır uyumasını beklerdi. Hiç bir zaman çocuk aglıyor kalk demezdi. Çogu zaman çok yoruldun biraz uyu der Kaan'ı alırdı. Ben bir saat fazla uyuyayım diye. Altını degiştirir, mamasını yedirir vs. Şimdi işim varsa Asya'nın da altını temizliyor. Gerçi kız bebek diye ellemek istemedi önce ama mecbur kalınca yaptı. Ben banyodayken vs. :)

Eşiniz yapmıyorsa da ona da sorumluluk verin. Yoksa çok zorlanırsınız.

Bunları niye yazdım bilmiyorum içimden geldi :)
Evet 2. çocuk daha rahat atlatılır gibi geliyo banada bi kere daha bilinçlisin ve hayat tarzın zaten bi çocuğu içinde barındırıyor 2. çok fazla şey değiştirmiyor ama ilk çocuk herşeyi tepetaklak ediveriyor neyse bizde alışıcaz nasılsa bakalım biraz daha süre lazım yazın gelmesini 4 gözle bekliyorum sanki herşey daha kolay ve eğlenceli olcak gibime geliyor.Bebişler ele avuca gecek kat kat giydirmekten kurtulucaz bol bol dışarı çıkabilicez.2 ay daha daha dişimizi sıkarız :) Bizim babmızda elinden geleni yapıyor sağolsun şimdiden bi iş bölümü oluştu aramızda.O olmasa bende bebeğe hiç cesaret edemzdim zaten onun ban ayardımcı olacağına emindim öylede oluyor şükür.

Fatmacım bazen benim sütümde azalıyoe özelliklede kendimi yorduğumda ben artık gecelri 1 öğün mam veriyorum sabah sütler dolup taşmış oluyor napalım böyle böyle idare edicez artık.
Ben göbek bağını evde saklamayı düşünüyorum ya kızım evine ve bize bağlı olsun diye:) Ay bide okumaz etmez ev kızı olup çıkarmıymış :9:

merhaba anneler doğum yapanları tebrik ederim allah sağlık mutluluk nasip etsin bebişlerinizle. doğumu bekleyenler de inş sağlıkla kolaylıkla bebişlerini kucaklarına alsınlar. ben de inş mart da doğum yapacağım gün sayıyorum izin konusunda fikrinizi soracaktım. ben izne 3 ocakta ayrıldım ve bu tarihe göre doğum iznim yani 8 haftalık süre tam olarak hangi tarihte bitiyor. ben hesaplamayı 32. haftanın bitimine göremi yoksa 32. haftanın başlangıcına göre mi yapıcam bilemedim doktora ve okula da sormadım lütfen yardım edermisiniz. teşekkürler...

canım 32. haftanın bitiminden sonra sayılıyor 8 hafta..

Kızlar sizde benim gibimisiniz benmi anormalim anlamadım.Bebeğimi 1 dakika bırakamıyorum doğumdan önce 82 kiloydum 2 hafta oldu 70 e düştüm yemek yerken bile acele ediyorum kimseye bırakamıyorum valla kayınvalidem almak için sabırsızlanıyo ama benden korkusuna alamıyoda kendi annemde aynı şekilde .Ama kasıtlı yaptığım bişiy değil..sanki bir dakika uzak olsam terk edip gitmişim gibi vicdan azabi çekiyorum bakmaya kıyamıyo insan ağlıyorum anlamadım galiba lousalık bu .Birde birisi akıl verince varya ne sinirleniyorum ya azıcık sarılığı vardı bebğimin yok sarı tülbent serecekmişim kayınvalideme dedimki madem öyle herkez aynısını yapsın hiç bi bebek sarılık olmaz.neymiş bebeğin başının altına bıçak koyacaklarmış.normalde benim cahil olmam lazım ama öyle olmuyo malesef büyükler gitiikçe cocuklaşıyomu ne bilemedim..kendimi civcivleri çıkan tavuk gibi hissediyorum o da öyle civcivlere yaklaşan olunca kabarıyo yaa:1:Ne zor buldum yavrumu Allah isteyen herkeze nasip etsin:66::emir_bebek:

ben daha dogurmadım ama eminim bende aynı sekilde olacagım çünkü simdiden kimseye veremem diyorum esim önce saglıklı sekilde kucagımıza alalım bunları sonra düşün diyor:))))

slm hanımlar bugüne kadar mart annelerinde yazıyordum ama şubat annesi oldum çıktım.oğluşum biraz acele etti.13 şubatta aramıza katıldı.(36+6) 3050 gr ve 51 cm boyu var.göbüşümüzde 5. günümüzde düştü.ilk banyomuzu yaptık.darısı bekleyen tüm annelerin başına.bu arada göğsümün teki resmen parçalandı.doktorum dinlendir.bir süre pompayla çek ver dedi.birde bepanten plus verdi. göğüs pompası hakkında yardımcı olursanız sevinirim.herkese iyi günler :)

slm hanımlar bugüne kadar mart annelerinde yazıyordum ama şubat annesi oldum çıktım.oğluşum biraz acele etti.13 şubatta aramıza katıldı.(36+6) 3050 gr ve 51 cm boyu var.göbüşümüzde 5. günümüzde düştü.ilk banyomuzu yaptık.darısı bekleyen tüm annelerin başına.bu arada göğsümün teki resmen parçalandı.doktorum dinlendir.bir süre pompayla çek ver dedi.birde bepanten plus verdi. göğüs pompası hakkında yardımcı olursanız sevinirim.herkese iyi günler :)

canım göğsün çok kötüyse doktorun dediği gibi bir süre dinlendir.benim o kadar kötüydüki bağıra bağıra veriyordum.daha doğrusu vermeye çalışıyordum.baktık olmuyor çünkü artık kan gidiyordu bebeğin ağzına 3-4 gün hiç emzirmedim.sadece suyla silip kurulayıp lansinoh sürdüm.kuru kalması çok önemli.medela nın sweet modeli elektrikli süt sağma pompasını aldım.memnunum ben.ama zamanla emmediğinden süt azalıyor.en azından iyleşene kadar ve ilerde işine yarar.şimdi yaralar biraz geçti.emmeyi unutmasın diye başladım emzirmeye.çok şükür eskiye göre daha iyi.sabırla kreme devam.zamanla geçecek.

kızlar bebşiimin ağzı pamukçuk olmuş
çok sinir oldum yaaa kaynanama söölüyorum pamukçukmu bu diye yok pamukçuk yanklarda olur diyo anneme kamre açtık dün akiam kızım esnerken annem taaa ordan farketti bu kadın benim hiç bi işime yaramıyo yaa nasıl bişey anlamadım bu kendi çocuklarını allaha emanet büyütmüş valla neyse karbonatlı suyla sildim ama tamamını silemedim zamnala geçer inş uyuz kadın yaa neyse cts günü ayrılıyoruzzz :64: :66:

Günaydın herkese kızlar bizim bebeiş gece gene uyutmadı bizi yine anneme postaladık uyutması için ama annem perşembeye gidiyor :( napıcam bilmiyorum çooook geç uykuya dalıyor benimki ya bi 40-45 dk uğraşmak gerekiyor sizinkilerde öylemi?

Kızlar klişe olacak artık biliyorum ama siz doğuramadınız depresyondasınız biz doğurduk depresyondayız inanın bebek bakımı çoook güç özelliklede gece safhası helede emziriyorsanız 1 saat emzirme pozisyonunda uykulu gözlerle oturmak insana çok güç geliyor çok güzel bi duygu bebeğinin doyduğunu bilmek ama çok yorucu nasılsa gelicek bebişleriniz hiç dert etmeyin son birkaç gününüzün tadını çıkarın sonra gazı tuzu derken zombiye döenecksiniz bizler gibi:)

canım valahi bende depresyondayım geceleri kabus gibi dogum yapmayanla bol bol uyuyun bu günlerin kıymetini bilin bebek sahibi tabikiçok güzel bir duygu ama bir okadara zor n eve bakabiliyosun ne yemege ede kendine ben tabir yerindeyse malamat oldum kayın valide bir gelseydi onun gelmesini hiç bukadar istememiştim :)) birde bizim bbeğin gaz sancıları başlamadan böe birde başlarsa nolur bilemiyorum :((

Back