• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

amaniiiinnn ciddi ciddi en son ben doğurcam galibaaa:)))
huzun çiçeği sen benden ilerisin sen de önce doğurursun
ama var ya bu ay kısa sürüyo 28de bitiyo ondan böyle
daha ayın 20sinde doğurmayan kalmadı:)

yok cnm en son benı görürsün bak. bızım sıpaların gelmeye nıyetı hıç yok mart annesı olcam bu gidişle ben yaw...zorla doğurtacam ben oğlanı bu gıdışle :) yarın doktora gıdıyom bakalım ne dıycek...ama sedaya şaşırdım nasıl oldu merak edıyorum ya....ama bu doğuramamk benım hakketen bozmaya başladı herşeye bışey buluyom ıstıyorum bebeğim gelsın onla uğraşayım...bugune kadar çabucak gectı bu son zamanlar gecmek bılmıyo anlamadımkı alocum yaaaa

merhaba kızlar sezeryaan hakında dün bir kaç şey paylaştım yorum yapılmış. bütün yorumlara ceavp veriyorum.

kusura bakmayın ben 5 ay 24 ğün önce doğum yaptım hanımlar. öyle çok düzenli bir hamilelikde değildi üstelik. hipertansiyonum vardı doğumdan 15 ğün önce yattım. ve benim sezeryanle olacağı belliydi. çünkü masada kalma ihtimali var.bunlara rağmen ben 19 saat 3 dakikada bir doğum sancısı çektim açıkmam 4 santim olana kadar suyum gelene kadar bekledim son anda bebğimin kakası ğelince ve benim tansiyonum 20/18 olunca sezeryane başlandı. bunları ğeçiyorum kusura bakmayın kızlar ama ahkam kesmesi kolay. ben 2,40 da doğumdan çıkmışım kendime sbah 7 de ğeldim. bebğimi tam 6 saat sonra gördüm emziremedim. ben genel anesteziyle doğum yaptım sancım olmadı diyen yalan söylemesin. normal doğumla ben 1 tane bebe doğurum. ama sezeryan allah kimseye yaşatmasın. hepsini ğeçtim ameliyat sonrası gaz sancısı var ya.işte anlatılmaz.

bende demiyorum kendi hayatınızı bebeğinizin hayatını tehlikeye atın diye.mazereti olnlar tabii sezeryan yapacak. ama keyfi sorun yokken ben sezeryan yapacam diyorsanız aklınızdan şüphe ederim.

ki onuda ğeçtim o göbekleriniz varya ameliyattan sonra öyl e kalıyor. bıngıl bıngıl yağ. nerden mi biliyorum bende kaldıda ondan.ben 38 bedendim şimdi 42 bedenim. ameliyatlısın diye sporda yapamıyorsun. bebk yüzünden dışarıda çıkamıyorsun. siz bilirsiniz.

ama herşeye değer benları kafanıza takamyın. şimdi bilsem 100 kilo olacağımı oğlumu yine dünyaya getirirdim hayırlı doğumlar. hepinize canlarım.

ben dün yorum yaptığım için tekrar yazma gereği hissettim

öncelikle yaşamış olduğun sağlık sorunları için geçmiş olsun,kimsenin ahkam kestiği yok ama sırf kendi yaşadıklarını referans gösterip sezaryen kötü diyemezsin,senin ağrı eşiğin çok yüksek olabilir,yada sağlık sorunlarından dolayı zor geçirmiş olabilirsinki,bir sürü sağlık sorunu yaşamışsın,toparlanma sürecin daha gecikmiş olabilir,ama herkes seninle aynı olacak diye bişey yok,sırf kendinden yola çıkıp bu böyledir diyosun,hayır o öyle değil,burada sezaryen olacak olan arkadaşlarıda korkutuyosun,kendi sorunlarını anlatarak,kaldıki kimsenin aklından şüphede etme hakkına sahip değilsin,mecburi yada keyfi sonuçta doğum seçimini seçmekde kişinin kendi tercihi,kimse yadırgama hakkına sahip değil

ha gaz sancısına gelince hepimiz çektik ama oda öyle dayanılmayacak gibi bişey değildi,sonuçda bir canlı dünyaya geliyor ameliyatla okadar olacaktır diye düşünüyorum,normalde hiç bir sorunumuz yokken bile barsakla alakalı rahatsızlık hissettiğimiz olmuyormu? karın ağrısı hiçmi yaşamıyoruz?

ha o göbeklere gelince,4,5 gün öncesine kadar evet çok kafama takılıyordu,boşa takmışım,buda benim sabırsızlığımmış,her gün biraz daha indi şişkinliği ve şuan neredeyse eski haline dönmek üzere Allaha şükürler olsun, benim göbeğimdeki yağ değil şişkinlikti,hayatımda hiç kilolu olmadım,hamileliğimde sadece 15 kilo aldım,9 gün oldu doğum yapalı göbeğim gitmeye başladı,demekki bu konudada sırf kendi vücut tipini referans gösterip göbek kalıyor diyemezsin,ha sütüm çok olsun diye bulduğun herşeyi mideye indirirsen o göbek zor gider(lafım size değil)
kendi adıma 9 günde bu kadar toparlandıysam 40 gününde sonunda tekrar aynı kiloya ineceğimi biliyorum,bir yakınım normal doğurdu,gören halen 6 aylık hamile sanır,kişiye göre değişiyor bunlar...

neyse ya herkesin yaşadığı kendine.

tesekkurler cnm amin.yalniz korkuttun beni gitgide dahami zor oluyor dersin???seninki 5 ayi gecmis gorunuyorda

hayır canım korkmana gerek yok. unutma annelik hep bir endişe halidir. biraz üyüyecek aşıları olacak yok ateşlendi yok uyumuyor. sonra dişi çıkmaya başlayacak.sonra ek besin ne versem veriyimmi bunun zararı olurmular başlayacak. ki ben o aşamadayım.:2:

aaa nasıl yani yaaa
asparagastır ooo
daha bugün burdaydı hem yarın doğurcaktı olmaz
olmamıştır öyle bişi
evde daha temizlik bile bitmemişti
eşi de uyukluyodu zaten koltuktaaaaa :)))

yok yok asparagas deği:) facesine yazmış biri seda doğurdu diye,oradan biliyorum:)

canım tonimerin damlasını kullandaın spreyinimi sprey zarar verir diye çekiniyorum

Canım damlasını kullanmıştık biz.

selam kızlar yeni bebişlerimiz gelmiş anneciklerinin gözü aydın. dillerin lal yarın bebişin geliyormuş, allah yardımcın olsun.
bizim de 12.günde göbeğimiz düştü nihayet, anneanne babaanne cümbür cemaat ilk banyosunu yaptırdık oğluma. sevdi suyu keyfi yerindeydi. şimdi emzirip yatırdım. 2 saatte bir nöbetteyiz kızlar ya şu uyku süresi ne zaman 3-4 saate uzayacak?
gündüz bebişle oynaşmak iyi de geceleri çok zor oluyor sıksık uyanmak

Hadi gözünüzaydın :) Şenaycımmmm sen erkek bebek annesi olarak çok bekle 3-4 saati :) Biraz agır yazdım ama öyle. İlerde uyku saati yarım saate düşerse şükret :)

Kızlar dilerim_lal doğurmuş galiba,yarını bekleyememiş metehan bebek:) sedada doğurdu sonunda
Aaaa tebrik ederim. Nasıl oldu acaba?

Selam herkese geçmişi okuyup okuyup çıkıyorum bebişten fırsatım kalmıyor bebişi olupta bir yandan burayada yazabilen arkadaşları tebrik ediyorum forumun en beceriksiz annesi ben çıktım galiba :14: neyse biz kızımla iyiyiz allaha şükür herşey hergün dahada iyiye gidiyo.Uyurken illa elleri serbest olsun istiyo salması biraz güç ama daldımıda iyi uyuyor bebişim.Doğdurumda 2950 idi şişlikleri gidince 2850 oldu 1 hafta sonra kontrolde 3100 çıktı.Yarın yine sağlık ocağına gidicez damla vericeklermiş bakalım kaç gr oldu bebeişim.Sütüm yarıyodur inş.Göğüs yaralarım geçti Allaha şükür bitek sızlaması kaldı onuda idare ediyorum artık napalım.

Canım benim kızım 1 ayda 1.300 gr almış ve 4 cm uzamış. 4300 kg ve 52 cm olmuş :) :nazar:
Ama senin prenses de maşallah haftalık kilo alımı iyi :nazar:

slm kızlar sezeryanla doğum yaptım sütüm yetmiyor bu sorunla karsılasıp başa çıkan varmı yada bi bilgisi

Canım bir süre sonra sütün artar inşallah

Herkese merhaba ben aslinda 2011 mart annesi olacaktim ama oglusum dayanamadi 1 subatta dunyaya geldi ve dolayisiyla subat annesi oldum.Biraz burayida takip etmeye basladim dolayisiyla yeni doguran annelerle sohbet etmek iyi gelir diye dusundum.Benide alirmisiniz araniza:10:

Aramıza hoşgeldin :)

ha o göbeklere gelince,4,5 gün öncesine kadar evet çok kafama takılıyordu,boşa takmışım,buda benim sabırsızlığımmış,her gün biraz daha indi şişkinliği ve şuan neredeyse eski haline dönmek üzere Allaha şükürler olsun, benim göbeğimdeki yağ değil şişkinlikti,hayatımda hiç kilolu olmadım,hamileliğimde sadece 15 kilo aldım,9 gün oldu doğum yapalı göbeğim gitmeye başladı,demekki bu konudada sırf kendi vücut tipini referans gösterip göbek kalıyor diyemezsin,ha sütüm çok olsun diye bulduğun herşeyi mideye indirirsen o göbek zor gider(lafım size değil)
kendi adıma 9 günde bu kadar toparlandıysam 40 gününde sonunda tekrar aynı kiloya ineceğimi biliyorum,bir yakınım normal doğurdu,gören halen 6 aylık hamile sanır,kişiye göre değişiyor bunlar...

neyse ya herkesin yaşadığı kendine.
Dedik sana degil mi? :)

Dedik sana degil mi? :)

evet canım yaaa:) çok seviniyorum,kabanımı denedim üstüme cuk diye oturdu,resmen gitti göbek,her sabah kalktığımda biraz daha indiğini gördüm,bu kadar çabuk beklemiyodum,çok azzz kaldı onuda 1 haftaya atarım bu hızla:) 54 kiloya dönmem yakındır:)

yok cnm en son benı görürsün bak. bızım sıpaların gelmeye nıyetı hıç yok mart annesı olcam bu gidişle ben yaw...zorla doğurtacam ben oğlanı bu gıdışle :) yarın doktora gıdıyom bakalım ne dıycek...ama sedaya şaşırdım nasıl oldu merak edıyorum ya....ama bu doğuramamk benım hakketen bozmaya başladı herşeye bışey buluyom ıstıyorum bebeğim gelsın onla uğraşayım...bugune kadar çabucak gectı bu son zamanlar gecmek bılmıyo anlamadımkı alocum yaaaa

yarın benim de doktor randevum var..
başı kanala inmemişti kızımın
ama bana öyle geliyor ki artık indiiii korkarım ki indiii :)))
ben de diyordum ki doktor başı inmemiş sezeryan yapalım filan derse çarşambaya gün alırız olur biter:)
ama artık aşağıda çok baskı hissediyorum son 1 haftadır günden güne çok değiştim
artık eski zuhal değilim ooff off :))
bu durumda bekleyelim diicek doktor
böylece ben de mart annesi olabilirimm:))
ama ama ama sigorta poliçem 2 martta bitiyor o güne dek hastaneden çıkmış olsaydım çok iyi olacaktııı

yok yok asparagas deği:) facesine yazmış biri seda doğurdu diye,oradan biliyorum:)

ama çok hızlı oldu o zamannn
şaka gibi
sezeryana mı aldılar ki hemen
bu kadar sürede normal doğmuş ve haberi gelmiş olabilir mi kii:)
e çok heyecanlıydı ne güzel bitti gitti işte ooohh:))

yarın benim de doktor randevum var..
başı kanala inmemişti kızımın
ama bana öyle geliyor ki artık indiiii korkarım ki indiii :)))
ben de diyordum ki doktor başı inmemiş sezeryan yapalım filan derse çarşambaya gün alırız olur biter:)
ama artık aşağıda çok baskı hissediyorum son 1 haftadır günden güne çok değiştim
artık eski zuhal değilim ooff off :))
bu durumda bekleyelim diicek doktor
böylece ben de mart annesi olabilirimm:))
ama ama ama sigorta poliçem 2 martta bitiyor o güne dek hastaneden çıkmış olsaydım çok iyi olacaktııı

bakalım sıra hangımızde :) hayırlısı olsun 1 haftamız var bakalım neler olcak belkı doğururuz ogune kadar :)

evet canım yaaa:) çok seviniyorum,kabanımı denedim üstüme cuk diye oturdu,resmen gitti göbek,her sabah kalktığımda biraz daha indiğini gördüm,bu kadar çabuk beklemiyodum,çok azzz kaldı onuda 1 haftaya atarım bu hızla:) 54 kiloya dönmem yakındır:)

Hadi bakalım :) :72:

Ben de en son 51'dim, sabah tartıldım 50 :) Kaldı 4 kilo :) Aslında 46 çok zayıftım ben ya. İnşallah 50'den aşagı inmem :) :51:

Bu arada biz bugün taammmm 1 aylık olduk :92: :92:

slm ii akşamlar kızlar sadece son sayfaya baktım seda doğum mu yapmışşşş :52: ayyy hadi hayırlısı
ben giremiyorum bu aralar babacım da geldii ama kayınvalideyle çok sorunumuz var resmen huzurumuzu kaçırıryo dertleşmek için girerim 2 gündür gece uyuyamıyorum ağlamaktan gözlerim şiş ve galiba onun yüzünden sütüm de azaldı :43:

Hadi bakalım :) :72:

Ben de en son 51'dim, sabah tartıldım 50 :) Kaldı 4 kilo :) :51:

Bu arada biz bugün taammmm 1 aylık olduk :92: :92:

:nazar: maşallah valla sız kılolarıda verdınız bız kaldık böyle yaw.....ben nasıl vercem bukadar kıloyu bebek gelıyo sınvlarım var aboooo ben yandım

ahh ne güzell
maşallahh
darısı başımızaa:)
ama ben 15 kilo aldım zorrr biraz :))

bende 15 kilo aldım,yok be alocum gidicek kilolar görürsün,bebeğin,eşi,suyu,kordonu,rahiminin ağırlığı,yükselen hormonların düzene girmesi derken,bebeğe koşturmak,süt emzirmek zayıflatır görürsün:) tabi normalde iri kemikli yada kilolu biri değilsen..benim hamilelikteki iştahımdan eser kalmadı,benim suyum boşaldığında sanki içeride tanker varmış gibi saatlerce akıp durdu,o ne kadar suydu öyle,o suyun vücuttan çıkması bile yeter valla:)

slm ii akşamlar kızlar sadece son sayfaya baktım seda doğum mu yapmışşşş :52: ayyy hadi hayırlısı
ben giremiyorum bu aralar babacım da geldii ama kayınvalideyle çok sorunumuz var resmen huzurumuzu kaçırıryo dertleşmek için girerim 2 gündür gece uyuyamıyorum ağlamaktan gözlerim şiş ve galiba onun yüzünden sütüm de azaldı :43:

ah şu cadı kaynanalar vallahı bende bugun ağladım o kayana yuzunden eşimden çıkarıyorum hıncımı zaten dokunsalar ağlıycam aman salla gıtsın..babanda gelmış baban ıçın uzulme babanda uzulur sonra...

Back