merhaba kızlar sezeryaan hakında dün bir kaç şey paylaştım yorum yapılmış. bütün yorumlara ceavp veriyorum.
kusura bakmayın ben 5 ay 24 ğün önce doğum yaptım hanımlar. öyle çok düzenli bir hamilelikde değildi üstelik. hipertansiyonum vardı doğumdan 15 ğün önce yattım. ve benim sezeryanle olacağı belliydi. çünkü masada kalma ihtimali var.bunlara rağmen ben 19 saat 3 dakikada bir doğum sancısı çektim açıkmam 4 santim olana kadar suyum gelene kadar bekledim son anda bebğimin kakası ğelince ve benim tansiyonum 20/18 olunca sezeryane başlandı. bunları ğeçiyorum kusura bakmayın kızlar ama ahkam kesmesi kolay. ben 2,40 da doğumdan çıkmışım kendime sbah 7 de ğeldim. bebğimi tam 6 saat sonra gördüm emziremedim. ben genel anesteziyle doğum yaptım sancım olmadı diyen yalan söylemesin. normal doğumla ben 1 tane bebe doğurum. ama sezeryan allah kimseye yaşatmasın. hepsini ğeçtim ameliyat sonrası gaz sancısı var ya.işte anlatılmaz.
bende demiyorum kendi hayatınızı bebeğinizin hayatını tehlikeye atın diye.mazereti olnlar tabii sezeryan yapacak. ama keyfi sorun yokken ben sezeryan yapacam diyorsanız aklınızdan şüphe ederim.
ki onuda ğeçtim o göbekleriniz varya ameliyattan sonra öyl e kalıyor. bıngıl bıngıl yağ. nerden mi biliyorum bende kaldıda ondan.ben 38 bedendim şimdi 42 bedenim. ameliyatlısın diye sporda yapamıyorsun. bebk yüzünden dışarıda çıkamıyorsun. siz bilirsiniz.
ama herşeye değer benları kafanıza takamyın. şimdi bilsem 100 kilo olacağımı oğlumu yine dünyaya getirirdim hayırlı doğumlar. hepinize canlarım.
ben dün yorum yaptığım için tekrar yazma gereği hissettim
öncelikle yaşamış olduğun sağlık sorunları için geçmiş olsun,kimsenin ahkam kestiği yok ama sırf kendi yaşadıklarını referans gösterip sezaryen kötü diyemezsin,senin ağrı eşiğin çok yüksek olabilir,yada sağlık sorunlarından dolayı zor geçirmiş olabilirsinki,bir sürü sağlık sorunu yaşamışsın,toparlanma sürecin daha gecikmiş olabilir,ama herkes seninle aynı olacak diye bişey yok,sırf kendinden yola çıkıp bu böyledir diyosun,hayır o öyle değil,burada sezaryen olacak olan arkadaşlarıda korkutuyosun,kendi sorunlarını anlatarak,kaldıki kimsenin aklından şüphede etme hakkına sahip değilsin,mecburi yada keyfi sonuçta doğum seçimini seçmekde kişinin kendi tercihi,kimse yadırgama hakkına sahip değil
ha gaz sancısına gelince hepimiz çektik ama oda öyle dayanılmayacak gibi bişey değildi,sonuçda bir canlı dünyaya geliyor ameliyatla okadar olacaktır diye düşünüyorum,normalde hiç bir sorunumuz yokken bile barsakla alakalı rahatsızlık hissettiğimiz olmuyormu? karın ağrısı hiçmi yaşamıyoruz?
ha o göbeklere gelince,4,5 gün öncesine kadar evet çok kafama takılıyordu,boşa takmışım,buda benim sabırsızlığımmış,her gün biraz daha indi şişkinliği ve şuan neredeyse eski haline dönmek üzere Allaha şükürler olsun, benim göbeğimdeki yağ değil şişkinlikti,hayatımda hiç kilolu olmadım,hamileliğimde sadece 15 kilo aldım,9 gün oldu doğum yapalı göbeğim gitmeye başladı,demekki bu konudada sırf kendi vücut tipini referans gösterip göbek kalıyor diyemezsin,ha sütüm çok olsun diye bulduğun herşeyi mideye indirirsen o göbek zor gider(lafım size değil)
kendi adıma 9 günde bu kadar toparlandıysam 40 gününde sonunda tekrar aynı kiloya ineceğimi biliyorum,bir yakınım normal doğurdu,gören halen 6 aylık hamile sanır,kişiye göre değişiyor bunlar...
neyse ya herkesin yaşadığı kendine.