2011 Şubat Anneleri

Benim illa sağ diyemeyeceğim ama yalancı sancılarım başladı arada bir geliyor ama şiddeti ve ağrısı artmıyor sonradan geçiyor. Ama her defasında gerçek sancı mı diye korkmuyor değilim

valla ben iyice korkmaya başladım.gerçek doğum sancısını da tam bilmiyoruz ki.ben bir de aynı şikayetle 33.haftada gitmiştim doktor erken doğum diye hastaneye yatırmıştı.biraz da ondan tedirginim

bu arada günaydın kızlar ben yeni uyandım sayılırı uyandım bi banyayoya girdim
ama bugün bi uymuşum 5 buçuğa kadar hiç uyanmadan uyumuşum bir ilk yani :)

aa bilmiyordum elazığlı olduğunu.insani yönü iyi belki ama ben daha fazla bilgilendirmesini bekliyorum.en azından emel hanım öyleydi.çok ayrıntı verirdi.izne ayrılacağı zaman bile arayıp buldu bizi.çarşambayı bekliyorum artık.kaynananı da boşşşşş ver.3 gün sonra gidecek.gitmezsin yanlarına olur biter.ne ekerlerse onu biçerler.

Canımm benim sat 14 mayıs. Sezeryan ihtimalim var ama kesin değil.O nedenle bana bişey demediler.
Doğumu doğumevinde yapacağım için özeldeki doktorumdan hariç oraya muayene olmaya başladım.Oradaki doktor ne ultrasonda bebeği gösteriyor nede bilgi veriyor kilosu şu kadar bu kadar yada normal olur sezeryan olur diye.
ee hastanade bebeğe ultrasonlo filan bakmıyorsa gelişimini sorun olup olmadığını nerden anlıyor.özele gidiyorsan aynı zamanda sorun yok tabi.sana doğum için gün verirlerse yaz canım bakalım ne diyecekler

ben daha önceleri selçuklu hastanesinde hikmat karabacağa gidiyodum.
tam 20 haftalıktım cuma akşamı aşırı bi kanamam oldu aradım hikmet beyi pzts gel dedi.ki ondan önce bi düşüğüm vardı biliyodu bunu.tedaviyle oldu çünkü bebişim. sonra caba başkentte nöbetçi varmıdır diye şans eseri gittik ve o gece erzat bey nöbetçiydi o kadar ilgilendiki bizimle hemen hastaneye yatırdı 3 gece kaldım ama sürekli yanıma geldi nasıl olduğumu takip etti falan.
ondan ben çok memnun kalmıştım.ve o gece oraya gitmeseydim kesin düşecekti yine.ondan bi bağla bağlıyım sanırım erzat beye:)))
ya ben eskiden herşey için kendimi kahrederdim.ama geçen sene ananemi kaybettim ve benim için hayat değimiş oldu ölümü ilk defa yakından hissettim o yüzden kimseyi çok fazla takmamyı öğrendim.tabiki sinirleniyorum ama çabuk geçiriyorum artık.
doğum olsun diye bekliyorum valla olsa da gitse diye :))

gayecim bende dün gece gaz sancısıyla birlikte adet olacakmışım gibi bi ağrı yaşadım ama çok şiddetliydi uyuyana kadar mahvoldum ya...normal mi ki acaba?

ee hastanade bebeğe ultrasonlo filan bakmıyorsa gelişimini sorun olup olmadığını nerden anlıyor.özele gidiyorsan aynı zamanda sorun yok tabi.sana doğum için gün verirlerse yaz canım bakalım ne diyecekler

bakıyorlar canım ultrasonla bakmaz olurlar mı hiç ama bilgi vermiyorlar detaylı şekilde... Yani özeldeki doktor gibi değil... Yarın randevum var,perşembe günü de özeldeki doktorda randevum var.

ii canım şanslıymışsın ama bana takip ettiği hastaların doğumuna giriyo demişlerdi kudret hanım :44:
benim ki de klinik şefi olduğundan giremiyomuş ama sık sık gelip kontrol ediyomuş hadi bakalım görcez canım nuri beyin özel muayenanesi varsa oraya gitmen gerekiyo takiplerini hastanede yanına birini vererek yapıyolar mesela ultrasona gircen hemşireye gidip ben şunun hastasıyım diosun hemen alıyolar sıra beklemeden gerçi şurda daha 1 yada 2 kez gitcez artık çok az kaldı yaaa
Allah kolay ve hayırlı doğum versin hepimize inş sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza

canım inşallah iyi haberlerler gelirsin

çok sağol canım inşallah doktorum kanala yerleşmiş bu hafta doğurursun der

yarın dr randevumuz var canım bakalım ne diycek inşallah güzel haberlerle döneriz

selam kızlar bebek sekerlerımızıde sonunda yaptık merak edenler ıcın yıne blogumun yollarını arsınlayabılırsınız buraya ayrıca resım eklemek zor gelıyor oyzuden ekleyemıyorum
**yeşil erik**

canım bebek şekerini çok beğendim çok güzeller

gayecim bende dün gece gaz sancısıyla birlikte adet olacakmışım gibi bi ağrı yaşadım ama çok şiddetliydi uyuyana kadar mahvoldum ya...normal mi ki acaba?

Valla canım normal mi bilmiyorum ama gaz olayı feciydi... hayatımda böyle gaz olduğunu hatırlamam bende.
Kasık ağrılarının normal olduğunu biliyorum sadece... Aslında bir çoğumuzda kasılmalar başladı,Rahim bebeği doğuma hazırlıyormuş... Bu kasılmaların bazıları sancısız bazıları da sancılı oluyormuş.Sanırım yaşadığımız o adet sancısı gibi sancı bu kasılmalardan ileri geliyor.Ama yine de doktorunu bu konuda bilgilendirmende fayda var.Kontrol aralığını ona göre sıklaştırabilir yada muayenede farklı açıdan değerlendirmeyi düşünebilir.Benim yarın Zekai Tahir'de randevum var.Oradaki doktora söyleyeceğim bu yaşadıklarımı.Bakalım ne diyecek.

merhaba kızlar nasılsınız?İ
dün çok kötü bi gece geçirdim ...kabus gibiydi...önce gaz sancı ve adet ağrısı gibi ağrım vardı çok zorladı beni uyuyana kadar...sonra o hafifledi bu sefer vajina bölgemde ve karnımın en alt kısmında bi ağrı başladı sabahaaa kadr devam etti....wc ye kalkarken bile o kadar zorlandım ki anlatamam....gece gece doğurcam diye ödüm koptu ama sanırım çok yaklaştı doğum öyle hissediyorum....
sonra taaa 11de uyanmışız kocacığımla....kahvalttı faslı falan sonrada aspiratörü siliyim dedim berbat olmuş gözüme takılıyordu hep....başladım silmeye sonra kayınvalidem geldi ben silerim sen bırak dedi bende bıraktım napim
sonra mutfakla oturma odamın halısını yıkamaya verdim birazdan gelip alıcaklar....
vee kızımın biricik dayısı amerikadann kızıma braun un ateş ölçerini göndermişşcanım kardeşim benim öğrenci ama yapcağı hiç bişiden geri kalmıyooo

bakıyorlar canım ultrasonla bakmaz olurlar mı hiç ama bilgi vermiyorlar detaylı şekilde... Yani özeldeki doktor gibi değil... Yarın randevum var,perşembe günü de özeldeki doktorda randevum var.

gayecim geçmiş olsun çok,bende de oluyor üşütünce gaz sancısı dikkat etmemiz lazım,sen hre de yapmayacakmısın doğumu?

doğumevi yazmışsın ya...anlamadım bende hrs de yapıcam ama kafam karıştı...

işte ne yaşayacağımızı bilmediğimiz için garip oluyo....benim ilk sancım tespit edildiğinde hiç ağrım sızım yoktu.....ama meğerse benim sancım varmış...hiç anlamamaıştım....dün gece wcyw her kalktığımda karnım taş gibiydi....doktorum o sertleşmelerin sancı olduğunu söylemişti....ama uykuda olduğum için düzenli olup olmadığını takip edemedim....benimde perşembe günü randevum var buarada bu ağrılarım artarsa önceden giderim...

Bakalım yarın tekrar konuşmayı düşünüyorum Kudret hanımla doğuma girme işini... Aslında bende artık sona geldiğim için başa gelen çekilir diyip çok çabalamıyorum... Binlerce insan doğuruyor o hastanede... çoğu da vip falan değil :) ... Bakalım bizim doğum maceramız nasıl olacak

aynısını yaşadım,ultrason ölçümleri değişebiliyor canım,banada doktorum bebek 2400,15 gün sonra kontrole gittim bebek olmuş 3400,doktor şaşırdı 2 defa ölçtü emin olmak için,evet bebek iri olacak 4 kg doğar dendi,biraz tuhaf geldi nasıl bukadar kısa sürede bu kiloda olur diye düşündüm,ve 1 hafta sonra başka bi doktora gittim ölçtü bebek 3 kg çıktı,şaşırdım,doktora sordum 3400 dendi bana nasıl olur? adam dediki,ultrason cihazını dikey tutarsan fazlaca ölçer,neyse sonra bana bebek için 3400 kg diyen doktora 10 gün! sonra kontrole gittiğimde bebek 3 kg dedi,nasıl olur kaç hafta önce ölçtünüz hatta 2 defa ölçtünüz 3400 dü? yalnış ölçmüşüm dedi,halbuki emin olmak için 2 defada ölçmüştü gerisini sen düşün,geçen haftaki kontrolümde bebek 3 kg kesinleşti,öyle 4 kg falanda doğmazmış,3.500 olabilirmiş,istersen başka bir doktorada görün,durumumuz benziyor,ultrason ölçümüne dayanarak sezeryana yönlendirmesinler seni.

üzümle esraaa kilosu kötü değil doğana kadar 3 kg olur minik oğlun,sıkı beslen bu aralar 3 kg gayet iyi bi kilo

GÖZDEATİ kaynanan bu sefer harbiden sinir etti beni,benim yengemin canı börek isticek bide bunu sesli söylicek annem hemen yapar yedirir,vicdan lazım vicdan,ne biçim insanlar var ya

SEVİM_Lİ bi ara doğuma gittin sandım,ama belli eli kulağında hayırlısı olsun canım hakkında,müjdeli haberini bekliyorum

SÜRMELİ çok geçmiş olsun şimdiden merte.
hasta olan tüm arkadaşlara çok geçmiş olsun

buarada herkese slm kızlar birdenn daldım konuya

bende evden işlerimi toparlıyorum malum hastaneye yatıp çıkınca doğumun nekadar yaklaştığını anladım:18:

yeşim yarın sezeryan olacakmış Allah yardımcısı olsun...
başka doğuran varmı hiç giremiyorum buaralar...

Sözde bir kahvaltı edip gelicektim.Temizliğe giriştim gene saatlerde uçup gitmiş.Oturma odamın camlarını ve kapısını sildim içten dıştan.Kitaplığımı boşalttım tozunu aldım.Kitaplar dağılmış onları topladım dizdim tek tek.Şimdi bir tek süpürmesi kaldı.
Gidip onlarıda yapıyım bari.Salonumun halılarını ve antrenin halılarını vericem çarşamba günü yıkanması için onlarıda toparlıyım sonra gelirim.

Evet canım Zekai Tahirde doğum yapmaya karar verdik... HRS diye düşünüyordum başından beri... Ama erken doğum tehditi olup Zekai Tahirde yatınca 3 gün ortamı falan çok beğendi eşim.Bide o dönemde doktorum küvöz ve müdehale konusunda Zekai Tahirden başka yere güvenemeyiz falan dedi.O nedenle eşim,annem,teyzem falan çok ısrar ettiler Zekai Tahirde yap doğumu diye.Tam teşekküllü olduğu için...
Kaldı ki son kontrolümde yine de sordum kendi doktoruma HRS'yi.HRS yılbaşından sonra fiyatlarını çok artırmış.Sanki doktorum da artık oraya hasta yönlendirmek yada orda doğum yaptırmak istemiyormuş gibi bir havayla konuştu... 3500TL yapmışlar indirimli fiyatını... Doktorum sana söz verdiğimiz için önceden yine 2200'e yapmaya çalışırım ama karar senin dedi.
Gebelik şekerinden ötürü riskli gebelik olduğu için eşim de tam teşekküllü bir yerde olsun istiyor. O nedenle değiştirdik fikrimizi.

Doktora gitmesen bile eğer telefonla ulaşabiliyorsan arayıp yaşadıklarını bildirmende fayda var... Duruma göre doktorun zaten seni bilgilendirir.Ya daha erkene randevu verir yada önemli değil normal bunlar der. Ama bilmesinde fayda var.

hikmet karabacağı överler birde.ama kesinlikle bu hastanedeki doktorlar kadar ilgilenmiyor onu biliyorum.bende konya hospitalda tülin hanıma gidiyordum o daha kötü.5 dk bütün işlerin bitiyor daha soru soramadan dışarı çıkıyorsun.herşey normal ona göre ağrılarım var diyordum olur diyordu.hastası çok olunca (herkes ona yoğunlaşmış sanırım kadın diye) hiç ilgilenmedi.artık mecburen erzat beye gideceğim en azından doktorum gelene kadar.dediğim gibi belki tarzı bana yabacı geldi yoksa insani yönü çok iyi.anneannen için de başın sağolsun.ben de babamı 1.5 yıl öne düğünüme 10 gün kala kaybettin.dediğin gibi hiç bişey ölümden başka insanın canını çok yakmamalı.takmamak en iyisi.

canım bende aynı senin gibi sorunla etlik zübeyde hanıma yattım ve seninle aynı şeyleri hissetiim,çok beğendim ortamı,doğumhane filan süper ama bende senin gibi özel bir doktorum olsun istiyorum orada,nası aayarlıcam bilmiyorum ama, yarın kontrolüm var doktora sorsam diyorum ama nası sorucam bilmiyorumkiii??? keşke oraya özel dgiden birilerini bulsamda sorsam,, ama aynen benim annemlerde sizinkiler gibi hiç gerek yok burası süpermiş dediler banada mantıklı geldi bide diyorumki herkes özel doktormu ayarlıyor sankii:18:şaştım kaldım gayecim yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…