2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhabalar ben nurse harvey diye bir surup duydum baya iyi geliyormuş..benim büyük oğlum gazlı idi..ama hiçbir ilaç işe yaramamıştı...sadece zamana bırakmıştık...ve 4 aylık geçmişti..umarım sizin de iyi olmuştur artık bebeğiniz.

merhaba canım...kabızlık için merciimek çorbası içse iyi olurdu aslında...keske içseler ..benim oğlan da içmez

ama yine de bizim oğlumuzun iştahi iyi..

çişini arada kendi yapıyor lazımlığa ..bazen büyük tuvaletini de yaptığı oluyor..

ama tam anlamıyla alışmış değil

bebişlerimizin doğum günleri kutlu olsun nice nice yaşlara

kızlar bizde 2 yaşımıza girdik
hepatit a aşısını da yaptırdık.2.dozuda 6 ay sonra yapılacak.
bir sıkıntımız olmadı çok şükür.

cancer, Allah yardımcın olsun.
kelin melhemi olsa kendi başına sürer,bizimkide iştahlı değil.
hala aynı şekilde besleniyoruz.mesela kahvaltıya alıştıramadım.
kahvaltı olarak bir tane ince bir dilim kaşar ile doyuyor
yada bir iki tane zeytinle...
çorba hiç mi içmiyor?mercimek çorbası iyi gelir içse

adilemir,bizde tuvalet eğitimine geçmek istiyoruz ama kendi isteğiyle gitmiyor.
birgün lazımlığa yaptıysa,bir hafta hiç yapmıyor.yada altına yapıyor.
bezini değiştirmek için kırk takla atıyorum.

merhaba kızlar benim ikizlerim var iki yaşında.iştahsızlar ve sütten başka birşey yediremiyorum.sizin çocuklar konuşmaya başladımı.benimkiler konuşmuyor.bide kızım üstünü çıkarıyor bezini çıkarıyor.elinde kaldım artık.tuvaleti öğret diyolar.konuşamıyor nasıl yapıcam bilmiyorum.

teşekkürler canım çok ii oldu yazını yeni gördüm biraz daha ii bu günlerde bizim cadı 2 yaş sendromuna bağladık atlatıyoruz inş dönem dönem yaşayacağız demekki allah tüm annelerin yardımcısı olsun...

mercimek çorbası içiriyorum ama 3 öğünde içmiyor,bizimkinin kabızlığı beslenmeden kaynaklı,sürekli süt içmekten bağırsakları kurudu çocuğun

mercimek çorbası içiriyorum ama 3 öğünde içmiyor,bizimkinin kabızlığı beslenmeden kaynaklı,sürekli süt içmekten bağırsakları kurudu çocuğun
canım ya hay allah ..inşallah bir an önce biter bu probleminiz...üzüldüm ...süt içirmemek için bir yöntem denediniz mi peki..sütü suyla karıştırınca anlıyor mu..ya da süt vermeyince başka yiyeceklerden yemez mi..??
bence cocuklarınızın üzerine çok düşmeyin..konuşmayabilir ..hepimizin çocukları konuşmuyor ki burada..benim oğlum birkaç kelimeden başka birşey söylemiyor..bez hala bizim de var..arada kendi yapmak istiyor ama devamlı olmaz..heryere çiş yapar ki..daha benim oğlum için de erken diye düşünüyorum...sen de acele etme ..çocuklarını strese sokma..kim ne derse desin kulak asma..sen annesin senden daha iyi kimse düşünemez bence.
aynı benim oğlum da öyle ..çok hevesli çis yapmaya lazımlığa ama ..her zaman olmuyor..arada yerlere de yapıyor..ben de bağlı tutuyorum sürekli ..yaza ne kaldı ..o zaman çözeriz..sürekli banyo yapabilirler..yerleri de silsek kurur zaten ...
yani ben acele etmek istemiyorum..çünkü ne gerek var diye düşünüyorum..

canı sağolsun oğluşumun

Merhaba ocak anneleri... Bende ocak annesiyim... Oglum 2 yas sendromuna girdi herhalde inatci dinlemeyen cocuk oldu daha onceki cocuk gitti yerine bambaska biri geldi... Su son siralar uyumakta istemiyor sabah 7.30 da kalktagi halde oglen uyumak istemiyor uyusa bile en fazla 1 1,5 saat uyuyor daha once uykuyu cok severdi... 2 yasla beraber bu sorunda basladi... Neyse saglikli olsunlarda... Ben butun asilarini yaptirdim 5 yila kadar asisi yok normal kontrollerine gidiyoruz... Konusma olarak tek tuk kelimeler soyluyor ne dersem anliyor haftada 2 yarim gun kres gibi bir yere gonderiyorum orda uyumu iyi... Egitim acisindanda iyi oluyor... Sizler neler yapiyorsunuz cocuklarinizin gelisimi nasil paylasirsaniz sevinirim....

slm
kızım 7 ocak 2011 doğumlu
bezi doğum gününden önce bıraktı hem gece hem gündüz birlikte bıraktık ilk hafta biraz zordu söylüyordu ama tuvalete gidene kadar tutamıyordu şimdi bir sıkıntı yok arada gece kazaları oluyor

BEZİ BIRAKMADAN ÖNCE İYİ GÖZLEMLEYİN ARAŞTIRIN UYGUN ZAMANDA KARAR VERİN SADECE İDRARINI LAZIMLIĞA YAPTIRIRSANIZ İLERİKİ SÜREÇTE KABIZLIK SIKINTISI OLUYORMUŞ

anne sütünüde 2 yaşında kestim

hepatit aşısının bir dozu kaldı

200 kelimenin üzerinde kelime kullanıyor dil yeteneği fazla biraz sanırım anne baba eğitimci olduğumuz için daha fazla ilerledi

ama hala yemek işkence bizim için 87 cm 11.300 gram hala gelişim için özel süt kullanıyoruz
renkler ilişkiler gibi şeyleri iyi kavrıyor her ay bikaç dergi alıyoruz özellikle meraklı minik çok işe yarıyor
tvyi çok az izletiyoruz biz işe gidince bakıcısı ile mecburen
Burun tıkanıklığ var buna da geniz eti denildi belirli bir süre sonra ameliyat olacak gittiğim K.B.B DR.U DOÇENTTİ EMZİK KULLANMAYIN DEDİ
ÇOK ZARARLIYMIŞ EMZİĞİN ÜZERİNE UFAK BİR ÇENTİK ATIN DİLİ SIKIŞTIKÇA KENDİ BIRAKACAKTIR DEDİ
sevgiler

Son düzenleme:
merhabalar ocak anneleri. uzsun zaman oldu uğramayalı.
oğlum 92 cm 12 kg. sayısını bilemediğim kadar kelime konuşuyor, herşeyi anlıyor. hala bez kullanıyoruz. bu ara hastalıkla uğraşıyoruz , ard arda virus enfeksıyonları kaptık beraberce, atlatmaya çalışıyoruz. eve tıkandık kaldık havalar soğuk ve çok fazla virus salgını var. ikinci çocuğum da bir aya geliyor. iki çocukla ne yapacağım bilmiyorum ama artık yeni durumlara alışarak çaba göstereceğiz.

merhaba ben de emziği bıraktırmak istiyorum..çentik atayım bugün ,şimdi uyuyor..

bizim oğlumuz öyle çok konuşmuyor..abimiz çok konuşurdu..herşeyi söylerdi ..ama küçük öyle değil benim..
geniz eti benim büyük oğlumda vardı.alındı..

küçükde de var sanırım..hem horluyor hem de konuşurken belli oluyor..korkulacak bir operasyon değil..başarıyla atlatırsınız siz de inşallah.
meraklı minik ben büyük oğluma aldım ve hiçbir tanesini atmadık.
küçük hep alıp karıştırır.hayvanları ve bazı şeyleri ondan gördük..

dinozor , karınca , ugur böceği gibi..

yaz gelince bu hayvanları dışarıda da göreceğiz inşallah..

dinozor hariç tabi..

benim oğlum da 92 santim 14 kilo

kilo boy iyi maşallah..
sağlıklı olsunlarda kiloları az olsun ..çok aşırı olmasın.

benim de 2 çocuğum var..ama büyük 1. sınıfa başladı ..büyük artık.

geçmiş olsun ..nasıl oldu da kaptınız bu virüsü

nasıl birşey

nasıl atalattınız..
geçmişler olsun

Ben bu topikle yeni karsilastim... Benimki de 4 ocak 2011 dogumlu bide 6 yasinda 1 oglum var...kucuk oglum hic emzik almadi... Oyle cok fazla kelime soylemiyor... Soyleyenleri anliyor her iki dilide konusuyorum fransizca turkce haftada iki yarim gun krese gidiyor... Yabanci dil acisindàn iyi oluyor... Seneye ana okuluna baslicak ama 4 gun dolayisiyla sene kaybedebilir ben okulu baslamasini cok istiyorum... Onun dil gelisimi acisindanda iyi olur diye dusunuyorum...yaza dogru tualeti ogrenmesi gerek.:. Benim oglum biraz kilolu 16 kg kilodan dolayi pipisi hem kucuk hemde gomuk gorunuyor.. Kontroldeki dr normal oldugunu soyledi ama ben uzman bir urologa goturmeye karar verdim burda ki dra goturecem tatmîn olmazsa yazin turkiyeye geldigimde uzman bir dr goturmeyi dusunuyorum... Esim yazin turkiyede her iki oglumu sunnet ettirmeyi dusunuyor...emin olmadan sunnet isini ertelemek en mantiklisi herhalde.. Sizler tualet egitimine ne zaman baslicaksiniz yada basladiniz....

slm buraya gelmeyeli uzun zaman olmuş...
bilmeyenler için söyliyeyim benim oğluşum kerem de 8 ocak doğumlu...
Allah nasip ederse mayıs 20 gibi bi erkek kardeşimiz daha olacak

kerem gelişim açısından kelime hazinemiz çok geniş.. uzun cümleler kurabiliyoruz.. derdini güzel anlatabiliyo. kelimeler yarım değil... hayvan maketleri almıştık çok faydası oldu bi çoğunu biliyo... zürafa, deve, inek, maymun, kanguru vs... kedi köpek kuş bunları zaten günlük hayatta gördüğü için çoktandır biliyo...
boy 90 kilo 13 çok fazla hareketli, iştahı iyi.. tabi arada yemediği oluyo ama üstelemiyorum.. acıkınca herşey yiyiyo diyebilirim... pek seçmiyo...
bakalım kardeşimiz nasıl olacak... :18:
kerem ilk 9 ay hiç uyumamıştı, gece gündüz ayakta geziyoduk, benim oturduğumu bile anlıyodu... sabaha gözlerimizi kapamadan yapıyoduk... gazlı bi bebekti... inş bu uykucu bi bebek olur

öncelikle ikinci bebişlerini bekleyen annelerimizi tebrik ediyorum.
bebişlerinizin gelişimleri çok güzel kızlar,maşallah.bizim ki konuşma konusunda sizler kadar hızlı değil.cümlelere filan geçemedik henüz ve tuvalet eğitimine de henüz hazır gözükmüyor.hasta olan bebişe de geçmiş olsun diyorum.görüşmek üzere...

merhaba 4 ocak 2011 annesiyim .Ve 2 bebeğimi bugün öğrendim Mutluyum Aralık sonu veya ocak başı gibi olacak inş..Tekrar bu duyguyu tatmak çok çok güzel.

Belgun Merhaba, şu an 22 haftalık gebeyim ve amniyosentez sonucu bebeğimin 15. kromozomunda artış saptandı. Nette araştırırken senin de benzer bir süreç yaşadığını gördüm. 1 haftadır eşim ve benim kromozom analizi sonuçlarımızı bekliyoruz ve gerçekten çok zor günler geçiriyoruz. Yeni üye olduğum için özelden yazamıyorum. Sen bana iletişim bilgilerini özelden gönderebilirsen çok sevinirim, benzer şeyler yaşamış bebeğini sağlıkla kucağına almış biriyle konuşmaya çok ihtiyacım var.
Bu arada tüm 2011 Ocak annelerine ve bebeklerine sevgiler...

bebişin doğdu ..sağlık la büyüt canım benim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…