2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bal hoşgeldin,ne zamandır yoktun,tekrar işe girmeyi düşünüyormusun peki?
istem dışı olmuş sanırım.canım bizimkide öyle,tadını bilmediği şeyleri direk red ediyor.
kaşıkla getirdiğim şeyleri istemiyor,ama paket görünce elimde(çikolata,bisküvi)
üstüme atlıyor.halbuki abur cubur hiç vermiyorum,nerden biliyor anlamıyorum.
bizde hala çorba takılıyoruz,bir çocuk nasıl makarna sevmez hayret ediyorum.
gelişimini bende bilmiyorum,ne
zamandır götürmedim
bizimkide arabalarla oynuyor,başka oyuncaklara pek ilgi duymuyore

lütfiyedemir sende aramzıa hoşgeldin canım.

kızlar 2 yaşında hepatit A aşısı varmış sanırım,
yaptırmayı düşünüyormusunuz?birde tuvalet eğitimine başladınız mı?
bezi bıraktınız mı?

çok güldüm cancer :) bu devirde para kazandıran en iyi 2 meslek, şimdiden sinyal verdi senin ki desene :)

hoşbulduk dirimcim,
benim çalıştığım proje sona erdi o yüzden herkesin çıkışı verildi. şimdilik evdeyim en azından nisan - mayısa kadar çalışmayı düşünmüyorum. zaten eşim 8 aydır şehir dışında 2 yada 3 ayda 1 bi kaç günlüğüne gelebildi. Bu dönemlerde denizin yanında olmam daha iyi diye düşünüyorum. zaten bi baba özlemi var bide ben çalışırsam çocuk iyice bocalıcak.

denizde makarnayı ezip verdiğimde yiyor ( daha doğrusu yutuyor ) hala bişeyi çiğnemediği için utarken boğazına takılmıcak büyüklükte olan şeyleri yiyor çok şükür. ama bi köfte et kraker falan ağzına almıyor. ben bugün dr. a götürdüm onu ama ölçüm yaptıramadım çok ağladı. elinde ve sol kolunda koltuk altına kadar 8-9 yerde bişiler çıktı çocukta iltihaplı sivilce gibi. annem su çeçeğimi acaba falan deyince panikledim aldım götürdüm sağlık ocağına dr. alerjik bişey dedi bi kaç güne geçmezse bi çocuk dr.una göstericem bakalım.

biz denizin aşı kartını kaybettik sanırım bi türlü bulamıyorum :26: o yüzden benide bu aşı konusunda bilgilendirirseniz sevinirim.

tuvalet konusu benim gözümde acaip büyüyor nasıl yapıcam bilemiyorum :44: mesela kakası gelince anne ben kaka bapcamm tamamm ? diyo tuvalete götüreyim deyince istemiyor, yada yapınca gelip hemen söylüyor ben yaptım diye. tuvalet yanısıra bizim bide emzik sorunumuz var..........

Kizlarrrrr bebekleriniz için hosh geldın bebek sabunı,mevlüt ve başka özel günler için sabunlarım var.
özelde irtıbata gecebilirsiniz.

canım su çiçeği aşısı yaptırmadınız mı birde?
yanlış hatırlamıyorsam hepatit a demişti.aile hekimimiz söylemişti.2 doz şeklinde yapılıyormuş.2 yaşında birde 2.5 yaşında yapılıyor.özel aşı ama isteğe bağlı canım.yaptırmassan ilkokula kadar aşı yok.gerekli mi değil mi bilemiyorum ama...
canım birde aşı kartı önemli diye biliyorum.okula başladığında istiyorlarmış hemşire de bize kızmıştı,ne biçim kullanmışsınız diye

hayırlısı olsun işin içinde,bir süreliğine evde olmak da iyi olur,hem denize hem sana hem annene iyi olur.

canım biizmkide bir ara boncuk makarnalardan yiyordu,şimdi onuda yemiyor.
gün gün değişiyor.bir ara kaşarı çok seviyordu,şimdi onu yemiyor.hatta bir ara ekmek yerdi onuda yemiyor.
geçen küçük bir balığı yedirmek için 1 saat cebelleştim.keyfine kalmış bizimde,bazen yiyor bazen yemiyor.

tuvalet durumu bizdede aynı,götüreyim dediğimde yok diyor.bazen çiş diyor,götürüyorum yapmıyor.nadir yapıyor.
daha hazır değil sanıırm.

bizim emzik sorunumuz yok ama memeyi emzik gibi kullanma sorunumuz var.sen ne zaman bıraktıracaksın emziği?

Son düzenleme:
merhaba hanımlar uzun zamandır girememiştim benim kızımda 6 ocak doğumlu memeyi bıraktıramadım gündüz ve gece uyucağı zaman meme meme diye tutturuyor gece uyurkende emiyor zaten dert oldu bana nasıl bıraktırcaz bakalım

merhaba arkadaşlar, benim kızım da 25 ocak 2011 doğumlu.nerdeyse 2 yaşında ama hala gece uykuları çok kötü.sanki yeni doğmuş bebk gibi emziği bıraktık 16 ekimde.o zamana kadar güzeldi uykuları gecede 2 sefer falan emziğini bulamayınca ağlıyodu ama emziksiz çok zor oluyor uykusu.kendisi dalamıyor uykuya,ayağımda sallıyorum maalesef.emziği bırakmadan önce kendi dalıyodu gece uyandığında ama şimdi durum bu.bi de üzerini giydirirken çok zorlanıyorum.sürekli çıplak durmak istiyo:)) yeme düzeni de tam olarak oturmuş değil.kilosu ve boyu iyi ama ben zorla yediriyorum.hiç istemediğim halde tv önünde yedirmek zorunda kalıyorum.eğer o şekilde yedirmezsem yemiyo,ama karnı aç oluyo aslında.sadece sebze falan istemediği için yemiyo.sürekli süt içmek istiyo.ama demir eksikliği olmasından korktuğum için her istediğinde veremiyorum.bi de önceden tatlı hiç yemezdi şimdi kek pasta dondurma çikolata istiyo.geçenlerde misafir geldiğinde yapmıştım unutmadı:)) yediği şeyler sürekli değişiyo.bigün tavuğu çok güzel yiyo,bigün balığı.ama öbür gün yemiyo.önceden pilavı kaşarı falan severdi şimdi onları da yemiyo pek.meyveyi asla ezip karıştırmadan yemez.yani bi dilim elma versem eline kesinlikle yemezben şu an ücretsiz izindeyim mart sonunda başlıcam,ama nasıl olcak bu düzenle kreş olayı bilmiyorum( çok endişeliyim bu konuda.ne uykusu ne yeme düzeni oturmadı.kim uğaşır onunla kreşte karnı doysun diye.bi de tuvalet var tabi onu hiiiiiiçç saymıyorum şimdilik:) yani anlıcanız henüz sadece emzik bırakma işini halledebildim.ama her şeye rağmen kızımı çok seviyorum.çok tatlı kuzucum.
hepimize kolay gelsin...

merhaba arkadaşlar uzun zaman oldu gelemedim buralara
ben geçtiğimiz 1 yıl kpss ye hazırlandım
bu yüzden de hiç birşeyle ilgilenemedim
internette dahil
siz nasılsınız
maşallah bebişler büyüyor tabi
allah uzun ömürler versin
biz iyiyiz
bir problemimiz yok
ancak banyo bizim için tek sorun
çünkü; ediz banyodan çıkarken çok ağlıyor kendisi çıkmak istediği halde tam durularken sanki fikir değiştiriyor
tamam kal diyorum
yeniden küvetten çıkmaya çabalıyor
üşür diye ben durulayayım diyorum
binbir güçlükle duruluyorum
bornozuna sardığımda kendini yerden yere atıyor
saçları uzun kurutayım diyorum aynı
bezlemek ve giydirmek yarım saat daha sürüyor
pehlivan gibi mücadele ediyor
yaz olsa bırakayım çıplak kalsın ama artık havalar müsait değil
o da sanırım çıplak kalmak istiyor
neyse bu arada beni isirmaya çalışıyor
beni ısıramazsa kendisini ısırıyor
ve dudağı kanadı bugün
sanırım benimle mücadele ederken oldu
kafasını da yerlere vuruyor
zaten bebekken de vardı bu huyu
ve bunları yaparken de avaz avaz ağlıyor .hıçkırarak ..nefes bile zor alıyor
sizin bebeklerde var mı böyle yapan..nasıl bir çözüm önerirsiniz..ben konuşayım diyorum ama dinlemiyor bile..
ama sonra utanıyor gibi hissediyorum yaptıklarından
gözlerini kaçırıyor benden

işte bizde durum bu sizin bebekler de böyle yapıyor mu acaba??
abimiz de banyodan çıkmak istemezdi ama böyle kendine zarar verecek kadar da ağlamazdı yani...bilemiyorum ne yapmam gerektiğini.

herkese merhaba
biz artık 2 yaşındayız,yarın doğum günümüz.hafta sonu doğum günü partimizi aile arasında, küçük bir kutlama şeklinde yaptık.sizlerin bebişlerinizin de doğum günleri şimdiden kutlu olsun.bu hafta da hepatit a aşımızı vurulacağız.inşallah kolay atlatırız.

merhaba ocak 2011 anneleri çok önceden üye oldum ama aktif kullanamamıştım aranıza yeni katıldım 3 ocak doğum günümüz tüm annelere sevgilerle...

kızlar merhaba kızım 3 ocak 2011 doğumlu son bir aydır çok agresif tam anlamıyla konuşamıyor ama derdini anlatabilcek kadar bazen anlamadığım oluyor tabi herşey benim istediğim gibi olsun istiyor istediğine ulaşmak için ağlama sızlama tabi....
önerileriniz nedir 2 yaş sendromu ile alakalı olabilirmi sizin bebişlerinizin gelişimleri davranışları nasıl herkese teşekkürler....

canım doğum gününüz kutlu olsun 46:
nice mutlu senelere inşallah
geçen senede konuşuyorduk aklıma geldi.sana yaş pasta soruyordum ozamanlar.
pilitaydı değil mi nasıl aklımda kalmış:)
inşallah sorunsuz bir şekilde atlatırsınız aşıyı da.

canım tam olarak derdini anlatamadığı için sinirleniyordur.birde dediğin gibi 2 yaş sendromu deniyor normal yani,biz ne zamandır öyleyiz.istediği şeyi ağlayarak istemeler,vermessem ağlamalar,oyuncakta paylaşamıyoruz.
fazla sinirlendirmemeye çalış bence.ben yeğenlerimden biliyorum.babası ayakkabısını giydirecek,kendini yerlere atardı.sen giydirme anne giydirsin diye.asansörü niye sen çağırdın,ben basacaktım,bir ağlama yaygarası bunun gibi şeyler.huyuna git.tam inat zamanları bide,inat ,aksilik huy olarak kalmasın.gelip geçici şeyler şimdi yeğenlerim çok sakin.

teşekkür ederim canım ,evet geçen sene pasta işini konuşuyorduk.bu sene geçen yıl ki kadar uğraşmadım,sade bir şey yaptırdık.aşı da kolay oldu,sonrasında bir sıkıntı olmadı çok şükür.

iyi geceler hanımlar,

umarım sizlerde kuzularınızda iyidir. Bizde şimdilik herşey yolunda çok şükür. Babamız şeehir dışından döndü nihayet, gerçi 10-15 günlüğüne geldi ama olsun bu bile ilaç gibi geldi bize. Deniz'i sonunda doktor'a götürebildik kontrol için. boy kilo ölçümü yapıldı 11.6 kg, 85 cm çıktı boyumuz beni pek tatmin etmedi ama doktorumuz gayet normal olduğunu söyledi. Çok fazla saçları dökülüyordu idrar ve kan tahlili istedi kanı zar zor verdik ama idrarı veremedik ne yazıkki.. daha bezi bırakamadığımız için poşet koydular saatlerce beklememize rağmen Deniz inatla yapmadı tuvaletini. sürekli ağladı hastanede. Bizde idrar veremeden döndük yarın kan sonuçlarımız çıkacak. Saçlarımızın dökülmesini psikolajik olarak yorumladı dr. Babası uzun süredir şehir dışında olduğu için etkilenmiş olabilir dedi.

Bu gün kızımın doğum günü biz 2 gün önceden kutladık. Şimdi 2 yaşındayız

Hepinize sevgiler,

bal, denizin doğum günüde kutlu olsun.iyiki doğmuş
canım Allah yardımcın olsun,eşin sürekli görevde.ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim.
canım bizde 2 yaş aşısına gittiğimiz zaman ölçüleceğiz,ama tahmini boyumuz aynıdır.
kilomuzu normal tartıda ölçüyoruz.ama bazen günler arasında bile 1 kilo farkediyor.anlamıyorum bezin doluluk
oranına göre mi oluyor,öyle aman aman bir kilo aldığınıda düşünmüyorum.çünkü yediklerimiz sağlıklı ama karbonhidrat açısından
yetersiz kilo aldırmayacak gıdalar malesefdediğim gibi keşke ekmek,pilav,makarna yese...
sa dökülmesi içinde geçmiş olsun canım,inşallah sonuçlarınız iyidir.

greenpearl canım aşıyı siz mi alıp vurdurdunuz?yoksa varmıydı?
yani su çiçeği aşısı gibi miydi ?
ücreti ne kadardı?
Allah nasip ederse bende sade bir pasta düşünüyorum bu sene.

Merhabalar

benimde 3,5 aylık bir çocuğum var sürekli gaz sancısı şikayatimiz vardı. Metsil kullandık Nurse arways kullandık. Hiç fayda göremedik. Çocuğumuz sürekli ağlıyordu. Sonra bi eczacı bayan tavsiye etti HERBİX ŞURUP kullanmaya başladık Ve son derece memnunuz İçeriği nurse gibi bitkisel bir şurup artık kolik ve gaz sancısı problemimiz yok. Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum Ben bana tavsiye eden eczacıya çok dua ettim umarım sizde bana dua edersiniz. Herkese iyi günler

evet canım aşıyı eczaneden kendimiz aldık,su çiçeği aşısı gibi,götürüp vurdurttuk.6 ay arayla iki doz şeklinde uygulanıyormuş.yani 2,5 yaşında tekrar aşı olacağız.aşı 35 TL'ydi.bir 35 TL de bir daha ki sefere verirsek 70 e mal olmuş olacak.

iyi ki doğdun Deniz :)))

merhaba hanımlar,
hepinizin kandili mübarek olsun.
kızlar arda'nın yeme sorununu bir türlü aşamadık,sütten başka ağzına birşey sürmüyor arada çorba içiyor o da 40 nazla.bişey yemediği için sürekli kabızlık çekiyor,çişi geldiği zaman renkten renge giriyor ağlıyor.doktora götürdüm günde yarım litreden fazla süt verme dedi onu da denedim belki aç kalınca mecbur yer diye ama işe yaramadı.acıkınca elimden tutup mutfağa götürüyor mama diye,ne yapacağım hiç bilmiyorum konuşma olayıda ayrı bir dert,belirli kelimeler dışında söylediği hiçbirşey anlaşılmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…