2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

evet bende sürekli bakıyorum ilerlemiyor sayfalar eskiden paylaşırdık herşeyi

birde bu face muhabbetleri böldü sanırım kk sohbetini

tekrar mı hamile kalsak grup canlansa:)

haklısınız kızlar, ben de bakıyorum sürekli kimse yazmamış.umarım herkes iyidir.biz diş çıkarmayla uğraşıyoruz bu aralar.onun dışında 2 yaşına yaklaşıyoruz,bebişlerimiz artık çocuk oluyor.zaman ne kadar çabuk geçiyor...

selam kızlar.. aranıza yeni katıldım, benim de 28 ocak 2011 doğumlu bi oğlum var.. bizim en büyük problemimiz yememesi.. köfte makarna çorba üçlemesi haricinde neredeyse hibirşey yemiyor (çikolata , şekergilleri saymıyorum tabi) bunları da az ve iştahsız yiyor.. şuanki kilosu 10 kg
1 hafta önce ilk defa ağzına tavuk soktu, ama sadece 1 fındık kadar yedi, onu da 4-5 sefer ısırarak.. sebze ağzına yanlışlıkla girse eliyle yada tükürerek çıkarır.. balık şimdiye kadar hiç yemedi, tadını bile bilmiyor..
böyle bir durum yaşayan ya da çözüm önerisi olan olursa çok sevinirim...

evet benim kızımda yemek yemiyor 7ocak doğumlu 3.400 doğdu şimdi 9.800 gram 81 cm dr raporlu sıvı içecek verdi 3aydır kullanıyoruz hala kilo almadı

yiyecek seçmiyor yutma problemi yok ne olursa sadece 2 tatlı kaşığı alıp bırakıyor çok araştırma yapıldı bünyesi böyle

ben 168 babası 185 boyunda sülalemiz genelde uzun kızım şimdilik minyon umarım ilerde yemesi düzelir

canım siz ne dişi çıkartıyorsunuz?
azı dişleri ve köpeklerden sonra ne geliyor?
genelde sizden sonra bizdede hareketlenmeler oluyor:)

canım bizimkide hemen hemen aynı,hatta makarna ve köfte hiç yemiyor.
genelde çorba,oda birsürü uğraşlarla.arada 4-5 tatlı kaşığı pilav.
birde neyi ne zaman yiyeceğini kestiremiyorum.bir ara zeytini çok yerdi,sonra zeytini istemedi, peynir yemeye başladı.şimdi ikisinide ağzına vurmuyor.
badem yiyor.bu aralar bademide yemiyor,fındık istiyor.bizimkide meyvede aynı,yanlışlıkla ağzına değse atıyor.eliyle meyve yeme alışkanlığı yok malesef.hala yesin diye
çatalla eziyorum.bir başmışsın tavuğu iyi yiyor bazende bi tane ağzına veremiyorum.çabuk sıkılıyor, iştahlıda olmayınca bizde durumlar böyle

canım sülalenizde hep uzun olduğu için dert edilecek bir durum yok bence de.
kız çocuğu genelde anneyi geçermiş.birde şuanda az da olsa yiyorsa hiç yememesinden iyidir.
artık eskisi gibi kiloda almıyorlar..

sebze ve süt ürünleri bizim en büyük problem.yoğurt,süt ,peynir ağzına sürmüyor.

2 yaşına girecek hala gece uykusunda bir kez devam sütü içiriyorum,gündüz de 2-3 günde bir 1 bardak ayran içiyor.onun dışında bir şey yok.

sebzeyi de aynen dediğiniz gibi yanlışlıkla ağzına girerse kusana kadar tükürüyor.

yalnız son günlerdeki en büyük problemimiz gündüz uykusu.

sabah 7 en geç 8 de zorunlu olarak güne başlıyor,okula gitmek için kızımı da uyandırıyorum bıraksam uyuyacak.ona rağmen 2 gündür gündüz uykusu uyutamıyorum.

sinirlerim harap oldu,bütün günü burnumdan getiriyor huysuzluktan.

daha çok erken değil mi gündüz uykusunu bırakmak için of yaaa...hiçbir zaman yeteri kadar uyuyan bir çocuk olmadı ama bu kadarı da fazla değil mi artık((

en arkada 2.azılar çıkıyor.son 4 diş.

merhaba anneler. yine uzun zaman oldu ben uğramayalı. ben de biraz oğluşumdan bahsetmek istiyorum.
emzirmeyi bırakalı iki aya yaklaştı ama mecburen bırakmak zorunda kaldık. ama oğlum bunu bir türlü kabullenmiyor. iki aya yakın zamandır emmediği halde ne zaman görse ağlayıp istiyor. sabaha karşı uyanır emerdi , yine o saatler uyanıp huysuzlanıp ağlıyor, bir yeri mi ağrıyor diye düşünüyorum ama artık farkettim ki, meme saati kalkıp böyle yapıyor. emzirmeyi ilaç kullandığım için bırakmak zorunda kaldım, ani bir durum oldu ve gerçekten aramızdaki bu bağın sonlanması beni depresyona soktu, hala çok üzülüyorum onu emziremediğim için.

oğluşum bebekleri çocukları çok seviyor, ve hiç kimseyi yabancılamıyor. bütün çocuklara sevgiyle yaklaşıp elini tutmak, iletişim kurmak istiyor ama çoğu zaman karşıdaki çocuklar olumsuz tepkilerle yaklaştığında şaşırıp kalması beni bile üzüyor. bir yere girmemeyi bırakın, benim girmediğim yerlere bile bir yetişkin edasıyla giriyor, veya benim girdiğim yerden çıkıp kafasına göre takılıyor, onun arkasında dolaşmak zorunda kalıyorum hep:))) tam bir küçük erkek.

çok hareketli ve uzun zamandır gr kılo almadı, ama sanırım emmeyi bıraktığımız için artık alır. meyve çok seviyor,mesala nar. ve çatır çatır bir nar yemesi var anlatamam:))))
bu arada şuraya sıkıştırayım ben de 2. çocuğuma hamileyim hem de 4 aylık. başka yeni bebek bekleyenler var mı acaba? ilk başta garıp oldum beklemediğim birşeydi ama artık istiyorum en azından oğlum yalnız kalmayacak, onun yalnız bir çocuk olması en korktuğumuz şeylerden biri idi babasıyla.
cinsiyetini henüz öğrenmedik ama ben aslında yine bir erkek çocuk istiyorum yalnızlık hissi çekmesinler diye.
bizden bu kadar . herkese selamlar..

hayırlı olsun yasmin,inşallah hayırlı bir evlat olur oda.
nasıl bıraktırdın peki memeyi?bende kara kara düşünüyorum 3 ayımız kaldı.
okadar düştü ki memeye,gece beşiğinden yatağımıza atlıyor meme meme diye.
bizimkide kabullenecek gibi durmuyor.dediğim dedik,inat bir çocuk...
dışarda o bizim değil biz onun peşinden geziyoruz.el tutturma yok zaten.
benimde içim gidiyor hakkımızda hayırlısı

kızlar bizde geçen diş doktoruna götürdük oğlumuzu.
doktorumuz inek sütü hatta anne sütü dahil,içtikten sonra mutlaka
dişlerini fırçalayın dedi.anne sütü bile çürümeye neden oluyormuş.
halbuki çocuk doktorumuz anne sütü dişleri temizler demişti.
özetle gece beslenmesi çocukta diş çürüğüne neden oluyor dedi.aslında bilinen bişey ama
ben anne sütünü masum sanıyordum az biraz.
ve oğlumun dişlerinin üzerinde dikkatli bakıldığında hafif hafif beyaz lekelenmeler olduğunu
o dişin çürümeye yatkın olduğunu söyledi.ki bende ne bisküvi,ne çikolata,ne muhallebi,ne de kek
aklına ne geliyorsa hiç birini yediren biride değilim.anne sütü aldığı için devam sütüde kullanmadım.
tek yediği tatlı şey meyve,onuda yedikten sonra dişlerini fırçalıyordum.eşiminde benide dişimde bişey yoktu şimdiye kadar.
babamın,abimin tek çürüğü yok.hani genetiktir belki desem oda değil.çürük yok ama dikkat edin dedi.
çürük korkusu da geçen burdan okuduğum bir yazı neden oldu.2.5 yaşında çocuğun dişleri çürümüş.
dikkat edin diye yazdım kızlar...dişleri fırçalamayı unutmayın.

merhaba ocak anneleri,

uzunzamandır bende nete giremiyorum,çocuklar büyüdükçe zaman ayırmak zorlaşiyor wallahi...şahsim adına ben çok yoruluyor ve akşam nasıl yattiğimi bilmiyorum...Allah çokçocugu olanlara sabir versin...

*Biz şuan 21 aylığız şu 5 karma aşısını hala yaptiramadim..acaba bi süresi varmi?

*1 ay önce zar zor yalancı emziği biraktirdim ama o gün bu gündür bize kök söktürüyorr..bazen istediği olmayınca başını(alın kısmını)yere vuruyor,bunormalmi acaba,emzikten dolayımı yapiyor,yoksa bi davranış bozuklugumu...ayrca misafirlikte diğer çocuklara oyumcakatiyor yadavuruyor,hiç böle yapmazdi bi kaç kez ona vurdular saçini falan çektiler ondan sonra oda yapmaya başladi...üzülüyorum böle olunca umarim geçiicidir...sizin bebişler nasil yaşitlariyla ?

*hala devam sütüveriyorum Aptamil ama artik daha az içiyoryani günlük yarim lt.asla olmuyor?

*tuvalet eğitimi nasil gidiyor sizlerde,bezi birakan varmi?nasil başardiniz?

*bu aralararkadaşinda dediğigibi öğlen uykusu uyumuyorakşamda yine 12yi buluyr..hem geçyatması hemde öglen uyumaması kötü bi durumne yapmalıacaba?

sevgiler

hayırlı olsun 2. bebişiniz.ben de önümüzdeki yaza düşünüyorum ikinciyi, Allah kısmet ederse.

iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. bu arada cinsiyetini de öğrendim. kız. ilk bebeğim erkekti biliyorsunuz. sadece bir altı ay daha sonra isterdim , çünkü oğlumu sütten kesmek beni çok üzdü.

bu arada bana kız isim önerileriniz bekliyorum.

merhaba kızlar
yasmin gözün aydın,Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin yavrunu.arda da hiç yabancı kavramı yok kim çağırırsa gidiyor oldukça sosyal temel kelimeler dışında konuştukları hiç anlaşılmıyor birşeyler anlatıyor ama anlayabilene aşk olsun...dans etmeyi çok seviyor ben üstünde dursam hergün arda'yla dans ederek baya kilo veririm hayvanları çok seviyor ama sinekten korkuyor,telefonla konuşmayı çok seviyor konuşurken başka bir odaya gidip kapıyı kapatıyor özel konuşuyor sanırım

uzuuuun bir aradan sonra merhaba güzel anneler...

gerçi son mesajımdan bu yana pekte bir ilerleme kaydedilmemiş ne yazık ki. sanırım herkes kendi telaşında. Ben 1 ekim itibariyle işten ayrıldım maalesef, o gün bugündür ev hanımıyım denizle vakit geçiriyorum. Maluum daha kızım 45 günlükken işe başlamak zorunda kalmıştım o dönemi şimdi telafi etmeye çalışıyorum. Bazen o kadar yoruyor ki deniz inanılmaz bunalıyorum, çalışmak dahamı iyiydi die soruyorum :26: sabahtan akşama kadar '' NEDEN ''' sorularını cevap vermekle geçiriyoruz günümüzü. Bide dağıtılan oyuncakları toplamakla.....

Denizde fiziksel olarak pek bi gelişme yok bana göre boyu pek uzamıyor zaten kıyafetlerindende belli oluyor uzun zamandır doktora götürmediğim için evde ölçüyorum 83 -84 cm gibi birşey çıkıyor. Kilosuda sanırım 11,5 falan. Halaaaa taneli şeyler yemiyorr kahrımdan ölücem bu yüzden, sabah kahvaltımızıza bebek gibi karışım şeklinde yiyor ne yaptıysam olmadı.
Emzik 1 numaralı arkadaşı gece uykusunda bile meme meme die ağlıyor, gündüz desen her daim ağzında.

Umarım sizin kuzular ve sizlerde iyisinizdir.

hepinize sevgiler,

bal10 seni çok iyi anlıyorum çünkü Arda'da beni çok zorluyor,bazen o kadar sinirlendiriyor ki oturup ağlıyorum ağzı dolu laf fakat ne söylediği hiç anlaşılmıyor,erkek çocuk geç konuşur diyorlar o yüzden fazla dert yapmıyorum.oyuncak gitarı var onu boynuna takıp şarkı söylüyor benimde kalkıp dans etmemi istiyor top oynamayı çok seviyor sanırım ya topcu ya popcu olacak bizimki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…