2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar benim kızımda 14 aylık ve sadece altta 2 dişi var, hiçbizaman çok uyuyan bi bebek olmadı ama geceleri 2-3 saat blok uykulara başlamıştı kii son 2 haftadır falan saat başı uyanıyo saat başı ağlayarak bide üstüne 4 gündür falan hiçbişey yemek istemiyo yersede normalde yediğinin yarısını yiyo kaçıyo istemiyo yanii diş çıkacak diyemi böyle oluyodur ve dişler olaki çıktı normale dönüyomu kuzuların iştahları uykulrı falan deli olucam yoksa

bizde sizin gibiydik bu gün üst ön dişi göründü. hemen yanındaki de baya şişmiş bu gece de o çıkar gibi geliyo olmazsa bu gece calpol vercem yoksa uykusuzluktan bayııllcamm:)

bizde sizin gibiydik bu gün üst ön dişi göründü. hemen yanındaki de baya şişmiş bu gece de o çıkar gibi geliyo olmazsa bu gece calpol vercem yoksa uykusuzluktan bayııllcamm:)
calpol ateşi çıktığında mı veriliyor yoksa ateşi çıkmasada diş çıkartırken huzursuz olduğunda mı?
bizimkide çok huzursuz.
marlo diş döneminde genelde öyle oluyor

calpol ateşi çıktığında mı veriliyor yoksa ateşi çıkmasada diş çıkartırken huzursuz olduğunda mı?
bizimkide çok huzursuz.
marlo diş döneminde genelde öyle oluyor

ağrı kesici özelliği olduğu için huzursuzluktada veriyorum ben.

dün akşam vermedim gece milyon kez uyandı sabaha karşıda çığlık çığlığa ağladı pişman oldum keşke verseydim üst dişin diğeri de geliyo, sanırım ağrısı var bütün gece meme istedi hep de ısırdı çook uykum varr

merhaba arkadaşlar..avrupa yakasında oturan anneler,hngi semtlerde oturduğumuzu yazsak,buluşsak,tanışsak sizce de güzel olmaz mı? bi deneyelim mi ne dersiniz?

off yaa bu 4. gecemiz bizimde 15dk da bir ağlıyo emiyo uyuyo yarım saat sonra yine ağlıyo emşyo uyuyo üst dişler şiş ama patlamadı hala, bide nezle olmuş burnuşu tıkalı şahtı şahbaz oldu valla, daha 3.dişte böyleyiz 20 dişi nasıl tamamlıcaz düşünemiyorum ben pööfff, calpol de veryorum ama çok etkilemiyo uyanmalarını kızımın hepimizin Allah yardımcısı olsun...

canım calpol verdiğinde rahatlamıyosa belki başka sorunu vardır. nezle diyosun ya burnu tıkalı olduğunda da çok uyanır benim kızım. ayrıca bu üst dişler baya zor çıkıyo galiba bizde hala üstün diğeri çıkamadı oldukça şiş ucu da beyaz ama çıkamadı gitti. ben 2 gecedir ağrı kesici ilaçla uyutuyorum bi de uyumadan diş jeli sürüyorum daha rahat uyuyor. tavsiye ederim. dentinox benimki sende başka varsa onu da kullanabilirsin

bütün bbekler diş krizine girmişanlşılan. 'dişkopat' diyorum bugünlerde kızıma:))7. diş patladı ama 8. diş nerdeyse göründüğü halde bir türlü çıkmıyor.(alt) bir gün keyfi yerindeyse bir gün ne yiyor ne uyuyor.daha ne köpek dişi ne azı çıkardı ki çıkaranlar çok fena şeyler anlatıyor bu konuda çok korkuyorum(
su çiçeği aşımızı hala olmadık,sanırım önümüzdeki ay olacak.
bu arada kızımla hayat pek bir eğlenceli olmaya başladı,baya baya iletişim kuruyoruz artık.dediklerimi anlıyor,ayak işlerine bakıyor.getir götürü yapmaya başladı:)pek de hamarat,sürekli toz alıyor,viledaya hayran.evde kullandığımız temizlik kovası ve viledanın aynısını sokakta gördü geçenlerde(görmüş) koştur koştur mağazaya daldı,temizleyip kapı önüne koymuşlar.elinden zor aldım,mağazadakiler kırıldı gülmekten:)kendi ayakta sallanarak uyumadığı halde (çingene salıncağı kurduk 3 aydır falan onula uyuyor malesef) elinde ne varsa ayağına koyup 'eee eeee' diyor.biliş çingene,madem öyle sen de yat uyu ayağımda değil mi ama:))

kızlar su çiçeği aşısı vurduran var mı?
çok sabırsızlanıyorum.sanki su çiçeği geçirecekmiş gibi bekleyemiyorum.
okadar hastalık atlattık ki,nerden nasıl bulaştı,nasıl hasta olduk anlamadım bile.
o yüzden aşı için sabırsızlanıyorum.sağlık ocakları 15 aydan önce vurmuyormuş.
siz naptınız?vurdurdunuz mu?

ben de önümüzdeki ay yani 15 aylık olduğunda yaptıracağım muhtemelen,ya d abelki 10-15 gün sonra.aynı korku bende de var,ya bir yerden bulaşırsa diye.sanırım sık grülüyormuş son zamnlarda.aşı yapıldıktan ne kadar süre sonra korumaya başlıyor tabi onu da blmiyorum.

Su çiçeği aşısını doktorumuz 13 aylıkken yapacağız dedi.Bizde cumartesi gününü bekliyoruz.

merhaba arkadaşlar
ben çiçek aşısını yaptırmadım
yaptırmayacağımda
burda hiçbir doktor hatırlatmadı bile
burdan vve kardeşimden duydum bu aşıyı

ben kpss ye hazırlanmaya başladım
2 çocukla zor oluyor
küçük bir fırsatım olursa çalışıyorum

esracım ben yaptırdım su çiçeği aşısını. bikaç hafta oldu sanırım ay günleri bile karıştırır oldum:)) bizim tam diş dönemine denk geldiği için huzursuzluk diştenmi aşıdan mı anlayamadım. çok şükür üst 2 dişi çıkardık da azcık rahatladık 1-2 gündür.

adilemir
Allah kolaylık versin,iki çocukla...
İnşallah istediğin puanı elde edebilirsin

kızlar bizde azı dişini patlattık sonunda
8 dişimiz oldu ama hala alt yan kesici diş çıkmadı.
ayrıca uykularımız çok kötü.sadece dişten olduğunu düşünmüyorum artık
huy edindi.

Son düzenleme:
herkes nerde:))
her yerde salgın bahsi dolaştığından daha faza bekletmenin bir anlamı yok diye düşünerek geçen hafta su çiçeği aşısını yaptırdım.şükür herhangi bir sıkıntı yaşamadık ama zaten bu aşının etkisi 3-4 hafta sonra görülüyormuş.:44:

Merhaba

Benim oglum Ocak 27, 2011 dogumlu. su anda 9 kilo, 73 cm.
Forumunuzun bilincindeydim ancak takdir edersiniz ki yazmak icin ancak vakit bulabildim.. O da eve bir yardimci almamla oldu.
Biz hastalik, kulak enfeksiyonu derken 12 ay asini ancak yaptirabildik.
Gecen hafta asi yaptirdigimizdan beri atlasin istahi yine kapandi. Asidan mi yoksa, yine dis mi cikariyor bilemiyorum.

Benim sorumun kendimle alakali, yasitlarim ve arkadaslarim arasinda bebek sahibi olanlar cok yok, dolayisiyla sizlerle bu konuyu paylasmak istedim.
oglum yemek yemedigi zamanlarda butun gunum zehir oluyor, cok uzuluyorum..cevremdekiler cok abarttigimi soyluyor ama kilosu diger yasitlarina gore dusuk oldugunu dusunuyorum. Bugun saglik ocagina gittim, hemsire evet kilosu dusuk dedi.. kendi doktoru ise bunyesi boyle yapicak sey yok diyor.
Yemeklerine bolca zeytinyagi ekle diyor, yapiyorum ama bugun oldugu gibi yemek yemedigi zamanlarda olduyor ve ben bu duruma cok uzuluyorum.

Sizlere sormak istedigim, bu gibi gunlerde siz ne yapiyorsunuz, bu durumla nasil bas ediyorsunuz..

Sevgili Ocak anneleri,dogru forum basligindami yaziyorum emin degilim ancak bu konuda yorumlarinizi paylasmanizi rica ederim.

canım kelin merhemi olsa kendi saçına sürer misali....
aynı dert bizdede var malesef.araya hastalık vs.girince daha kötü olduk.
diş çok etkiliyor öncelikle,hele şimdi azılar çıkıyor.geceleri uyumuyor,yemek ayrı problem.
napabilirsin düşünürsek.vereceğin yiyeceği bir defada değilde,az az sık sık verebilirsin.
oyna dalarken bir kaşık bir kaşık...sabretmen gerekiyor tabi.
bide gergin olduğunda çocuk yemeği kesinlikle red ediyor.
keyfinin gelmesini bekle.örneğin bir kaseyi 5 kerede ver.
bizimkide kilolu bir bebek değil ama mama,yada şu gece tahılları varmış sanırım
onlar kilo aldırıyormuş.bu gece tahılları çorbalarada katılıyormuş.yani kullanıpta memnun kalan varsa yazar sana.
benim duyumlarım bu şekilde.yada yiyorsa makarna-pilav olabilir.

Son düzenleme:
çocuğun yememesi çok büyük eziyet.kilosu dah aiyi olduğunda durum değişmiyor inanın.'stokları kullansın 'diye bir rahatlama yok.
gece tahılları,kaşık mamaları bizim vazgeçilmezimiz.yatmadan önce bunlardan birini yediririm.kiloo almasına etken midir bilemiyorum,çünkü hemen hemen herkes yediriyor(benim tanıdığım) ama her bebek kiloo almıyor bundan dolayı.aslında ben yedirmek istemiyorum ama onun yerine ne yedirebirm hiçbir fikrm yok.zaten 2-3 çeşit çorbamız var,değiştirip değiştirip yapmaktan bıktım.bir d egece verirsem artık ikiiz de kusarız sanırım.ev yemeklerine geçemedik hala,pütür yemiyor.her yemeğin de püresi yapılmıyor.öyle nohut,kuru fasülye vs. denedim ama ağzına sürmedi.pilav -makarna yemiyor.yoğurt yedirebilmek için içine yine biraz kaşık maması ekliyorum,yoksa onu da yemiyor.yani yatarken mecburen mama veriyorum.
yalnız doktorun dediği gibi bazı şeyler bünyeyl alakalı,ve de genetik.çevredeki herkese soruyorum artık siz ne yediriyorsunuz diye,hemen hemen hepsi kızımdan daha fazla yiyor ama bnimkinin maşallahı var onların yanında.oldukça iri duruyor.ve inanın hiçbir öğünü isteyerek yemez.önüne oyuncak doldurup karşıya tv açarım,ancak o şekilde.7-8 saat aç durduğu olur kriz dönemlerimizde,ona rağme bu şartlar olmadan yemeğini yemez.
çocuğunuzun da illaki daha severek yediği bir şeyler vardır.böyle zamalarda onları deneseniz sık sık,ya da yemeklerini biraz daha lezzetlendirseniz.ben bu dönemlerde en çok baharatlı tavuk suyuyla yaptığım,kıymalı tarhana çorbası veriyorum.eğer bunu da yemezse zaten başka hiçbir şey yemiyor.
bu zamana kadar bir tek kilo konusunda sıkıntı yaşatmadı kızım bana çok şükür,onun dışında attığı adım problem:))

arkadaşlar klavyem bozuk,bastığımda her harf çıkmıyor mAlesef kusuruma bakmayın yarım yamalak yazıyor olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…