2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

mrh arkadaşlar,

oğlum dun akşam ve bu sabah olmak üzere iki kez beslenme sonrası kustu..dun akşam bezi az ama sulu idi..bu sabah çok fazla ve cıcıktı..açık enkti birde...dun cok fazla karnından ses geliyordu ve gaz çıkarınca da fena bir koku..bugun doktora gittik aile hekimi istersen serum takalım dedi ama bizimki imkanı yok durmaz ateşini bile ölçtürmedi..bide hastanesi berbat buranın..bi sürü hasta var büyük küçük herkes bi odada yatiyor güvenemedim pek..:KK43:

aranızda bu gibi bi sorun yaşamış olan varm?ne yapabilirim ben ?
bizim başımıza geldi malesef.salgın var dediler.rota virüsü gibi bişeymiş.
bizmkide yediğini çıkartıyordu,anne sütü,su vs.ne varsa önce kusmayla başladı.hastaneye yatırdık.
röntgende karnında bir sürü gaz çıktı,ishale çevirecek dedi doktor.dediği gibide ertesi günde ishale çevirdi.
1-2 gün hastanede kaldık,serum takıldı,düzeldik,sonrada hastalık bana geçti.bende acillik oldum.
çok hareketli oldukları için serumla durmak çok zor olmuştu. İnşallah sizinki düzelmiştir.

hatırlarsanız oğlum ayağının birini düzgün basmıyor demiştim. önce düzgün basmaya başladı ve sonrasında da artık yürüyor:))) demek zaman gerekiyormuş düzgün basması ve yürüme si için. tam olarak düşmeden ne kadar zaman sonra yürü acaba? şimdi on adım kadar atıyor.
maşallah canım gözün aydın.
biizmki 11 aylık civarıyken 10-15 adım atıyordu.ama emeklemeyi tercih ediyordu hala.
sonra tam yaşında kendi isteğiyle düşe kalka yürümeye başladı.artık emeklemek istemiyordu.
şimdi 13 aylık oldu ve yürümesi daha çok ilerledi.nadirde olsa düşüyor.ama hala daha var

selam anneler,

oğlum çok şükür 1 hafta onceki ishal ve kusma sıkıntısınıı atlatti.doktora gttik yediği bişey dokunmuş olabilir yada midesini üşütmüş olabilir didi..idrar temiz çıktı,kültür henüz çıkmadı..kaka ve kan tahlili yapmadı...dup..şurup ve ref.. toz verdi onu kullaniyorum..şuan için iyi...ama hastalık evresindeyken nerdeyse beslenmemiz tamamen durmuştu süt dişinda..:nazar:
saniyorum 8. dişten sonrası geliyor ve onu sıkıntıya sokanda bu herhalde...sürekli agliyor cıldırmak üzereyim..:KK43:parmkaları hep ağzinda kuzumun..

köpek dişleri,azi dişleri çıkaran varmı aranızda?

ayrıca kuru meyveleri nasıl yediriyosunuz bebişlerinize,yani kuru kayısı,erik,incir,badem,ceviz gibi?

hepimize kolay gelsin,sağlıklı günler

selam anneler,

oğlum çok şükür 1 hafta onceki ishal ve kusma sıkıntısınıı atlatti.doktora gttik yediği bişey dokunmuş olabilir yada midesini üşütmüş olabilir didi..idrar temiz çıktı,kültür henüz çıkmadı..kaka ve kan tahlili yapmadı...dup..şurup ve ref.. toz verdi onu kullaniyorum..şuan için iyi...ama hastalık evresindeyken nerdeyse beslenmemiz tamamen durmuştu süt dişinda..:nazar:
saniyorum 8. dişten sonrası geliyor ve onu sıkıntıya sokanda bu herhalde...sürekli agliyor cıldırmak üzereyim..:KK43:parmkaları hep ağzinda kuzumun..

ayrıca kuru meyveleri nasıl yediriyosunuz bebişlerinize,yani kuru kayısı,erik,incir,badem,ceviz gibi?

canım sana mesaj yazıktan sonra bidaha rahatsızlandık biz.

hastanede yattık felan.siz kusma ishali nasıl atlattınız canım?ne ilacı verdi
bildiğiim kadarıyla bebeklere ilaç verilmiyormuş.bize serum verdiler.size serum takmadılar mı?
birde her yediğini kusuyormuydu?anne sütü,su dahil.kaç gün sürdü birde canım?
canım azı dişlerini çıkartacak sanırım.çok zor diyorlar ama biz çıkarmadık daha.

selam anneler,

Çok çok geçmiş olsun canım. Bizim de 1 hafta süren bir ağlama nöbetlerimiz vardı sağ üst azı dişi patladı. Gerçi doktor azıcık hareket var dedi ama iki tane minik uç gördük biz eşimle. Kuru meyve haşlayıp falan veriyorum bazen. Ceviz ve badem ise kahvaltısında blenderdan geçiriyorum direkt yemiyor maalesef. Zaten azıcık bir ceviz tanesi ağzına gelse bir iki geveleyip diliyle dışarı itiyor..

bildiğiim kadarıyla bebeklere ilaç verilmiyormuş.bize serum verdiler.size serum takmadılar mı?
canım azı dişlerini çıkartacak sanırım.çok zor diyorlar ama biz çıkarmadık daha.

Size de çok geçmiş olsun dirim..

çok çok geçmişolsun sizede...bizim ilk iki gün ishal ve 3 kez de kusma oldu kötü bi şekilde...hiç ilaç kullanmadimben o dönem serumd bağlatamadik...kendim bol bol su-meyve suu-ıhlamur-rezene çaı falan verdim sıvı kabı olmasın die...sonraki iki gün kabıza cevirdi...doktor ref... bi toz verdi birde dupha....bi şurup verdi kabızken kakasınıı yumşatsın diye...şuan onları kullaniorum...doktor ya yediği bişey dokunmuşyada midesini üşütmüş dedi..idrar temiz çıktı kan ve kaka tahlilide istemedi...şuan çok şükür...o ilk gün sık sık ve 2-3 kaşık besliyodum...çünkü midesi çok hassasti hemen çıkarior gibi oluyordu..iyileştigi gaz çıkardıgında çok kötü kokuordu o dönemde şimdi ise kötü koku geçti ordan anliyorum,iştahida düzeldi şükür

çok geçmiş olsun ve Allah biz annelerede güç kuvvet verdin....bebeğimin anniiii demesi dünyalaara bedel:):nazar::nazar:

.

evet bizimkide çok benziyor.ama kıvırcık hali.
bu arada tekrar mesaj atıp rahatsız etmek istemedim.
doğum günü pastamız çok güzel oldu.
tadıda görüntüsüde süperdi.tazeydi
teşekkür ederiz

rica ederim.pastayı beğenmenize sevindim.ben de merak etmiştim memnun kalıp kalmadığınızı.

bu arada hasta bebişlere geçmiş olsun.bizimki de hasta malesef,soğuk algınlığı,öksürüyor.şurup kullanıyorum sadece,doktor antibiotik vermemişti.iyileşti diye şurubu kesmiştim,yeniden öksürmeye başladı,ben de şuruba başladım.tekrar mı doktora götürsem acaba?

çok çok geçmişolsun sizede...bizim ilk iki gün ishal ve 3 kez de kusma oldu kötü bi şekilde...hiç ilaç kullanmadimben o dönem serumd bağlatamadik...kendim bol bol su-meyve suu-ıhlamur-rezene çaı falan verdim sıvı kabı olmasın die...sonraki iki gün kabıza cevirdi...doktor ref... bi toz verdi birde dupha....bi şurup verdi kabızken kakasınıı yumşatsın diye...şuan onları kullaniorum...doktor ya yediği bişey dokunmuşyada midesini üşütmüş dedi..idrar temiz çıktı kan ve kaka tahlilide istemedi...şuan çok şükür...o ilk gün sık sık ve 2-3 kaşık besliyodum...çünkü midesi çok hassasti hemen çıkarior gibi oluyordu..iyileştigi gaz çıkardıgında çok kötü kokuordu o dönemde şimdi ise kötü koku geçti ordan anliyorum,iştahida düzeldi şükür

çok geçmiş olsun ve Allah biz annelerede güç kuvvet verdin....bebeğimin anniiii demesi dünyalaara bedel:):nazar::nazar:
geçmiş olsun tekrar canım.evde atlatmışsınız anladığım kadarıyla.
Canım bende 2-3 kaşık vererek beslemeye çalıştım.ama onlarıda kusuyordu.emziriyordum onu çıkartıyordu,su içiyordu onu çıkartıyordu.
yani sizinki sadece 3 kere kusmuş sanırım.bizimki ne versen çıkartıyordu.
serum taktırdık eve geldik yine çıkardı.artık hastaneye yatıralım dedim.zaten ne canı var.hastalık anında çok kilo kaybediyorlar.yani 1 kilo 1 yaş civarı çocuklar için bence çok çok önemli.
canım çıkıyor yedirmek için zaten.ayrıca oğlandan da bana geçti.bende hastanelik oldum hatta.4 ay öncekindede öyle olmuştu.yine ondan bana geçmişti.
sonradan öğrendiğime göre kusmayı ishal yapıyormuş aslında.ishali kesersen düzeliyormuş.sen sadece su,meyve syu,rezene mi verdin canım?
yoğurt,çorba vermedin mi hiç?
bu arada geçen sen diyodun sanırım bizimkide haftasonu hiç durmadı sürekli mızır mızır ağlıyor,kucak istiyor.diş çıkartıyor sanırım
ama anlamadığım bizim daha 7 dişimiz var.8.patlatmadan azılar mı geliyor :KK6:
hatta dişlerini kontrol ederken farkettim.yukarda 4 aşağıda 3 dişimiz var bu arada
yukarda 4 dişten sonra yanlarda azılar çıkacak ama bizim azının yanındaki sertleşmiş.hatta bastırdığında diş hissediliyor.
arada bayağı boşluk var.

rica ederim.pastayı beğenmenize sevindim.ben de merak etmiştim memnun kalıp kalmadığınızı.

bu arada hasta bebişlere geçmiş olsun.bizimki de hasta malesef,soğuk algınlığı,öksürüyor.şurup kullanıyorum sadece,doktor antibiotik vermemişti.iyileşti diye şurubu kesmiştim,yeniden öksürmeye başladı,ben de şuruba başladım.tekrar mı doktora götürsem acaba?
canım çok geçmiş olsun.
bence sıklaşırsa doktora götür.

selam arkadaşlar uzun zamandır yazamıyorum ama devamlı takipteyim :) benim kızım da 2011 ocak doğumlu....yürümye başladık çok şükür,ama konuşşma adına pek bi ilerleme yok malesef..baba ,mama aba diyo ama bilinçsizce çıkıyo bence bu sesler yani bilerek söylemiyo..sizinkiler ne durumda?kayınvalidem çıldırtıyor da beni bu kız nie konuşmuyo doktora götürün falan diye,daha erken diyorum ama yok anlamıyo...bi de kızım hala çorba yiyor,bizim yemeklerimizden de tabii tadıyo ama akşam yemeği öğünü olarak sayılmayacak kadar..kahvaltıda da çeşit bulamıyoruz, aynı şeyleri yemekten sıkıldı..vicdanım hiç rahat diil,sanki iyi bakamıyormuşum gibi hissediyorum..:2:

Son düzenleme:
Canım bende 2-3 kaşık vererek beslemeye çalıştım.ama onlarıda kusuyordu.emziriyordum onu çıkartıyordu,su içiyordu onu çıkartıyordu.
serum taktırdık eve geldik yine çıkardı.artık hastaneye yatıralım dedim.zaten ne canı var.hastalık anında çok kilo kaybediyorlar.yani 1 kilo 1 yaş civarı çocuklar için bence çok çok önemli.
canım çıkıyor yedirmek için zaten.ayrıca oğlandan da bana geçti.bende hastanelik oldum hatta.4 ay öncekindede öyle olmuştu.yine ondan bana geçmişti.
sonradan öğrendiğime göre kusmayı ishal yapıyormuş aslında.ishali kesersen düzeliyormuş.sen sadece su,meyve syu,rezene mi verdin canım?
bu arada geçen sen diyodun sanırım bizimkide haftasonu hiç durmadı sürekli mızır mızır ağlıyor,kucak istiyor.diş çıkartıyor sanırım
hatta dişlerini kontrol ederken farkettim.yukarda 4 aşağıda 3 dişimiz var bu arada
yukarda 4 dişten sonra yanlarda azılar çıkacak ama bizim azının yanındaki sertleşmiş.hatta bastırdığında diş hissediliyor.
arada bayağı boşluk var.

selam...bizde kusma 3 kez olduu ama yemek verirken hepkusucak gibi yapiyordu bi süre öle yapti ve sonrageçti..ishal oldugu içinbol bol sıvıverdimben..m.suyu ve çay...yemek olarakta 2 gun bounca ev tarhanası yapip verdim,birde yayla çorbası,bunları onunistediğikadar verdimbitirmesi için zormalamdim...tabi içim hiçrahat değildi...okadar yyemeyle açkalacağini düşünüyordum ama doktor sakın zorlama dedi...

hastayken doktora götürdügümde boy 81 kilo 11 çıktı ve doktor gayet güzel gelişimi kilo kaybetcek diye kaygılanma dedi...ah birde bana sorsa..oğlum zayıf görünüyor ama geilişim eğrileri doktorlara göre çok iyi...anlamdim bende ama...annemde onun eti sıkı tombul olupta ne olacak diyo..:)

bizim kesin diş sancilari bu mızmızlıgı,8.ile birlikte aynı anda çıkabilir bencede sizin azilar,benimoğlumda 3 dişini aynı anda çıkarmıştı...

hepimize kolay gelsin...

selam arkadaşlar uzun zamandır yazamıyorum ama devamlı takipteyim :) benim kızım da 2011 ocak doğumlu....yürümye başladık çok şükür,ama konuşşma adına pek bi ilerleme yok malesef..baba ,mama aba diyo ama bilinçsizce çıkıyo bence bu sesler yani bilerek söylemiyo..sizinkiler ne durumda?kayınvalidem çıldırtıyor da beni bu kız nie konuşmuyo doktora götürün falan diye,daha erken diyorum ama yok anlamıyo...bi de kızım hala çorba yiyor,bizim yemeklerimizden de tabii tadıyo ama akşam yemeği öğünü olarak sayılmayacak kadar..kahvaltıda da çeşit bulamıyoruz, aynı şeyleri yemekten sıkıldı..vicdanım hiç rahat diil,sanki iyi bakamıyormuşum gibi hissediyorum..:2:

bizimkide aynı şeyleri söylüyor...ama dikkat etmek lazm mesela babasi gelince onu görünce falanbaba diomu mesela..oyuncaklarını taniyormu istedigin şeyi bana getir dediinde onu bulup getiriyormu...buu aylarda yavaş yavaş söyledikleri anlamli olmaya başliyor...hayvanları taklit ediyormu,köpek sesi çıkardıgınızda sizi taklit ediyormu..sizin yaptiginiz hareketleri tekrarliyormu,bunlar önemli demişti nör.doktorumuz...bizimkide 10 aylıkken adimlamaya başladi 11 aylıkken artik düşmeden yürüyebiliyordu...bu aralar tehlikeli işler yapiyor koşuyor ve zaman zaman da düşüyor cani yanıyor ağliyor..

bende akşam yemeği ögünümüzde sıkıntı yaşiyorum gündüz verdiğim çorbayı tekrar vermek istemiorum,napcam bilmem...

bizimkide aynı şeyleri söylüyor...ama dikkat etmek lazm mesela babasi gelince onu görünce falanbaba diomu mesela..oyuncaklarını taniyormu istedigin şeyi bana getir dediinde onu bulup getiriyormu...buu aylarda yavaş yavaş söyledikleri anlamli olmaya başliyor...hayvanları taklit ediyormu,köpek sesi çıkardıgınızda sizi taklit ediyormu..sizin yaptiginiz hareketleri tekrarliyormu,bunlar önemli demişti nör.doktorumuz...bizimkide 10 aylıkken adimlamaya başladi 11 aylıkken artik düşmeden yürüyebiliyordu...bu aralar tehlikeli işler yapiyor koşuyor ve zaman zaman da düşüyor cani yanıyor ağliyor..

bende akşam yemeği ögünümüzde sıkıntı yaşiyorum gündüz verdiğim çorbayı tekrar vermek istemiorum,napcam bilmem...

tabii ki maşallah söylediğim herşeyi anlıyor,her dediğimi yapıyor o konuda bi sıkıntımız yok çok şükür..sadece dile dökemiyor işte..bekleyelim bakalım Allah ne zaman emredecek...teşekkrler cevabınız için..

canım bizimkide öyle konuşmuyor.anlıyor ama konuşmuyor.
bide işine gelirse.yap diye beklediğin şeyi çoğu zaman yapmıyor.
işine gelirse yapıyor.bizde aynıyız hala çorba yiyoruz.şöyle bir kase pilav-köfte
makarna yiyne çocuklara hayranım.yada meyvesini ıssıra ıssıra yiyen bebeklere:))
kahvaltıyı zaten veremiyorum.istemiyor bulamacı.ayrıda yemiyor.
iştahlı bebek olsa neysede yapacak bişey malesef.o yüzden kendini kötü hissetme.

arada bayağı boşluk var.

selam...bizde kusma 3 kez olduu ama yemek verirken hepkusucak gibi yapiyordu bi süre öle yapti ve sonrageçti..ishal oldugu içinbol bol sıvıverdimben..m.suyu ve çay...yemek olarakta 2 gun bounca ev tarhanası yapip verdim,birde yayla çorbası,bunları onunistediğikadar verdimbitirmesi için zormalamdim...tabi içim hiçrahat değildi...okadar yyemeyle açkalacağini düşünüyordum ama doktor sakın zorlama dedi...

hastayken doktora götürdügümde boy 81 kilo 11 çıktı ve doktor gayet güzel gelişimi kilo kaybetcek diye kaygılanma dedi...ah birde bana sorsa..oğlum zayıf görünüyor ama geilişim eğrileri doktorlara göre çok iyi...anlamdim bende ama...annemde onun eti sıkı tombul olupta ne olacak diyo..:)

bizim kesin diş sancilari bu mızmızlıgı,8.ile birlikte aynı anda çıkabilir bencede sizin azilar,benimoğlumda 3 dişini aynı anda çıkarmıştı...

hepimize kolay gelsin...
canım aynı.hasta olmasaydı neredeyse 11.3-11.5 felan olacaktı ama olamadı.hiç kilo almamış nerdeyse.
zayıfta duruyor.kustukça ve yemedikçe çok kötü oluyorum.
bide az veriyorum bu aralarda ve çok hareketli.hareket etmesin diye kucakta geziyoruz:)))
daha da zayıflayacak kuzum.yemiyo çünkü.
canım inanırmısın bugün 2-3 saat uyuduk.akşam 21:00den sabah 7:00 ye kadar....
yatırdım ağladı,yatırdım ağladı.5 dakika uyumadı.önceden diş çıkardığında saat başı uyanırdı ama bir saate yakın uyurdu.
gece sürekli kucakta gezdik.mızırdandı.gündüzleride mızmız.kucakta geziyor.
dua ediyorum inşallah diştendir diye.
çünkü dahaa yeni hastalıktan kurtulduk gibi.tekrar hastalık değildir inşallah.
okadar korkuyorum ki tekrar kusmaya başlayacak diye:KK43:

slm kızlar oğlum hastalandı tekrar.burnu tıkandı.grip sanırım.
diş bi taraftan burnu bi tarafatn hiç uyumadı yine.bide üstüne kustu.
bu arada dişlerini doğru kontrol etmişim.yan kesici diş çıkmadan azı dişimiz çıkıyor 8 diş olarak
bugün yarın patlar sanırım.Azı diş bizi mahvetti.Hiç böyle bişey yaşamamıştık şimdiye kadar.
kabus gibi resmen..

slm kızlar oğlum hastalandı tekrar.burnu tıkandı.grip sanırım.
diş bi taraftan burnu bi tarafatn hiç uyumadı yine.bide üstüne kustu.
bu arada dişlerini doğru kontrol etmişim.yan kesici diş çıkmadan azı dişimiz çıkıyor 8 diş olarak
bugün yarın patlar sanırım.Azı diş bizi mahvetti.Hiç böyle bişey yaşamamıştık şimdiye kadar.
kabus gibi resmen..

geçmiş olsun dirim.
kızımda da hala 6 diş var ama son günlerde çok huzursuz.alt iki dişin yanları belirmiş bir hayli (ismi neydi hatırlamıyorum o dişlerin:)birkaç güne patlayacak gibi,üstten de belirenler var.sanırım durdu durdu birden çıkarack 4 taneyi.pöffff

Teşekkür ederim canım
alt yan kesici diş oluyor onlar.
azı diş öyle böyle değil bizi mahvetti.bide üstüne grip
Ondan önceki hafta kusma-ishal.yavrum 2 haftadır neler çekiyor.
Rabbim sağlık versin yavrularımıza

hasta bebeklere çok geçmiş olsun. dirim bizde bu ishal olayını yaşamıştık amip bulaşmış bana benden de kızıma geçmişti. çok zor günler yaşamıştık. hastaneler serumlar ... hatırlamak bile istemiyorum. ben kendim de antibiyotik kullanmıştım. çok geçmiş olsun tekrar.

biz bugün su çiçeği aşımızı yaptırdık. yaptıranlar var mı? hemen calpol verdim bi de uyumadan önce vereceğim ama ateş çok korkutuyo artık beni inşllah çıkmaz.

değişik yemek tarifleriniz var mı kızlar biz aynı şeylerden çoookk sıkıldık. bir de kurubakliyat vermeye başladınız mı?? ben yemeklerin suyundan falan veriyorum aslında en çok gaz yapacak kısmı da orası ama:) nohut, fasülye falan veriyomusunuz??

hasta bebeklere çok geçmiş olsun. dirim bizde bu ishal olayını yaşamıştık amip bulaşmış bana benden de kızıma geçmişti. çok zor günler yaşamıştık. hastaneler serumlar ... hatırlamak bile istemiyorum. ben kendim de antibiyotik kullanmıştım. çok geçmiş olsun tekrar.

biz bugün su çiçeği aşımızı yaptırdık. yaptıranlar var mı? hemen calpol verdim bi de uyumadan önce vereceğim ama ateş çok korkutuyo artık beni inşllah çıkmaz.

değişik yemek tarifleriniz var mı kızlar biz aynı şeylerden çoookk sıkıldık. bir de kurubakliyat vermeye başladınız mı?? ben yemeklerin suyundan falan veriyorum aslında en çok gaz yapacak kısmı da orası ama:) nohut, fasülye falan veriyomusunuz??
teşekkür ederiz canım.bende geçen bir arkadaş yazmıştı buraya
hatırlamak bile istemiyorum derken tekrar başımıza geldi.dediğin gibi ondan bana,benden ona geçiyor bide.
küçücük çocuk durmuyorki serumla bide.çok zor yani
canım biz aşıyı yaptıramadık.ta bir hafta önce yaptıracaktık.düzelmeden yapmayalım dedi doktor.
artık sağlık ocağında yaptırayım diyorum.
valla ben daha kuru fasulye/nohut yedirmeye başlamadım.tadımlık 2-3 tatlı kaşığı yerse arada veriyorum.
öyle iştahlı bir bebek olsa da yese.hala çorba dışında bişey yiyemiyoruz.haliyle çok da hareketli birde yürüyor.
bayağı bi kilo kaybetmişiz.
Ya kızlar geçen 1 hafta arayla oğlanı doktora götürdük.aynı hemşire boyunu,kilosunu,baş çevresini ölçüyor.
1 hafta arayla önce kafasını 48 cm ölçtü.aşı kartına işledi.1 hafta sonra tekrar ölçtü 46 cm.yine aşı kartına işledi.
aşı kartına bakınca farkettim.Aynı şekilde boyuda öyle.farklı hemşireler ölçtü aradaki fark 10 cm.inanılır gibi değil yani.

X