2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

aslında esrada doğru söylüyor.
ben hiç mama/muhalelbi vs.kullanmadığım için bilemiyorum.kulaktan dolma hani
eskilerin dediğini bilirim
annem beni pirinç unuyla büyütmüş mesela.öyle beş öğün felan nerde:)))
şiş gibiydin der hep:))) kaç öğün pirinç unu yediysem:)
esranın dediği gibi eğer sorunun sadece yemek yedirmek değilde
kilo problemide varsaki,derler ya su içsem yarıyor,aynen öyle..
aynı şeyleri yiyipte biri zayıf,biri kilolu olan bebekte var.genetik sanırım.
bende ne yedirmeye çalışsam öyle aman aman kilo aldıramıyorum.
bende, eşimde zayıfız,hani ben neysede,erkek çocuğu babaya çeker desem
ordanda kurtarmıyoruz.yani kiloyu takmadan günlük yemesi gerekn şeyleri yedirmeye çalış,
sağlık açısından.yoğurt vs.ne diyeyim inşallah iştahlarıda artar
birde okuduğum kitapta avokado ve kabuklu yemişlerin kilo aldırdığını yazıyordu.

esra aynı canım ya
moralim okadar bozukki bu konuda
hep çorba...
ne pilav ne makarna,ne kuru fasulye hiçbirini yediremiyoruz.
dönüp dolaşıp aynı çorbalar,bide sabahta içiyoruz çorba
ne zaman yiyecek bilmiyorum.birde canım seninki kaşıkla yemeye çalışıyor mu?
bizde o istekte yok.18 aylıkken kendi başına döke saça yemesi gerekiyormuş,şimdi bile ağzına götürüp
biraz olsun yemesi gerekliymiş.bizde en ufak hareket yok.bi çocuğun hiç mi sevdiği bişey olmaz ya:KK43:

Kızlarr mrhb,
uzun zamandır gelip 2 satır bişi yazamadım ama hep aklımdaydınız, Kuzularınız neler yapıyor diye merak içindeydim :)

Hasta bebeklere geçmiş olsun diyorum. İnşallah bidaha yaşamazlar.
Herkes yemekten şikayetçi anlaşılan. BEn gündüz bütün gün işte olduğum için ne yazıkki o dertle annem boğuşuyor. Denizin 1 günü diğerini tutmuyor. Kimi zaman hiç zorluk çıkarmadan ne verirsek yiyor kimi zaman resmen işkenceye dönüştürüyor. Yemek işini tam bir rutine bağlamış annem, ona göre herşeyin saati var. Şöyleki,

Sabah en geç 8,5 - 9 da kahvaltı ( labne peynir, yumurta, zeytin ezmesi, pekmez, ceviz bebe bisküvisi yada kahvaltılık tahıl )
11 gibi bir kavanoz mevye ( en çok üzüldüğüm konuda bu maalesef deniz taze meyve hiç yemiyor ne kadar uğraştıysam başaramadım bizde mecburen kavanoz meyvelerinden yediriyoruz )
12-1 gibi çorba ( tarhana, yoğurt, karışık sebze, tavuksuyu çorbaları gibi )
3 gibi yoğurt
5,6- 6 gibi sebze yemeği

saatini şaşırtmıyor annem inanın :):)

akşam işten döndüğümde eğer akşam geç saate kadar uyanık olursa yatmadan önce bende gece maması veriyorum. Son olarakta babamız gece yarısı kalkıp 120-150 cc süt veriyor.
Aslında yazdıklarıma bakınca hiçte az değil yedikleri. eminim bi çok anne keşke benimkide yese diyordur. Ama gel gelelim hala 10 kiloyuz, boyumuzda 76-77 arası bişi.

adilemir
Allah kolaylık versin,iki çocukla...
İnşallah istediğin puanı elde edebilirsin

kızlar bizde azı dişini patlattık sonunda :KK31:
8 dişimiz oldu ama hala alt yan kesici diş çıkmadı.
ayrıca uykularımız çok kötü.sadece dişten olduğunu düşünmüyorum artık
huy edindi.

dirim tatlım, denizinde sol alttan 2 tane azı dişi çıktı :KK53::KK53: şok oldum daha yan dişler çıkmadan onlar çıkınca. Bende soracaktım arnızda böle olan varmı die, bi tanıdığımızında öyle olmuş dr. u kalsiyum fazlalığından kaynaklanıyor demiş :)

esra aynı canım ya
moralim okadar bozukki bu konuda
hep çorba...
ne pilav ne makarna,ne kuru fasulye hiçbirini yediremiyoruz.
dönüp dolaşıp aynı çorbalar,bide sabahta içiyoruz çorba
ne zaman yiyecek bilmiyorum.birde canım seninki kaşıkla yemeye çalışıyor mu?
bizde o istekte yok.18 aylıkken kendi başına döke saça yemesi gerekiyormuş,şimdi bile ağzına götürüp
biraz olsun yemesi gerekliymiş.bizde en ufak hareket yok.bi çocuğun hiç mi sevdiği bişey olmaz ya:KK43:

yok canım ya nerde.kaşıkla yemeği alıp bana yediriyor zorla.ya da o an kim ağzını açarsa.mesela anneanneye babanneye gittik,illaki birine veriyor kaşık ya da çatalla bir şey.sonra başı yanıyor o alan kişinin.tabaktakini bitirene kadar yediriyor,almayınca kızıyor,kaşığı çatalı fırlatıyor.kimden öğrenyor bu huyları bilmem,illa yedirecek:KK9::KK9::KK9:

ben kızıma hç sebze püresi falan yediremedim,maşallah deyim ne olduysa son zamanlarda çorbalarına birkç parça brokoli,karnabahar falan katıyorum,genelde yiyor.bir de hiç yoğurt ve meyveyi aynı günde yediremiyordum,biri olursa diğeri olmuyordu.15-20 gündür onu da yediriyorum çok şükür.aslında bal'ın anlattıkları,yani Deniz'in yedikleri kadar.o da her gün değil,bir gün 5 öğün yiyorsa 2 gün sonra3 öğün yiyor mesela.buna rağmen son 2 ayda 1300 gr almış.doktora,sağlık ocağına danıştım anormal mi nasıl bu kadar kilo alır diye,hepsi yapıyla ilgili olduğunu,zaten iri doğduğunu ve bu şekilde devam etmesini normal olsuğunu söyledi.çok da hareketli bir çocuk,ama metabolizması mı yavaş çalışıyor anlamıyorum.

herkese merhaba kızlar. ben artık uykusuzluktan kafayı yemek üzereyim bu uyku sorunu ne olacak bilmiyorum az önce sinirimden ağladım geçtim pc başına o halde yazıyorum size. annem böyle çocuk görmedim ben diyip duruyor. etrafımdakiler artık geceleri uyanmaz diyor. biz hala gece 2 saate bi kalkıyoruz bazen saat başı. gündüz 2 uykuyu kavga dövüş uyutmaya çalışıyorum onlarda 1 saati geçmez. artık sinir sistemim kötü durumda. kendimde değilim sanki. uyumayı geçtim kendime zaman ayırabilmem veya yemek yapabilmem için onun uyuması gerekiyor. :KK43:((( uyku konusunda her türlü tavsiyenizi bekliyorum...

yemek konusunda çok sıkıntımız kalmadı şükür. bunu da kullandığımız alerji ilacına bağlıyorum iştah açıyormuş yan etki olarak. bir de uyku yapıyorMUŞ:) doktorumuz en az 3 ay kullancaksın bu damlayı dedi zaditen isimli bi damla. dediğim gbi iştah açıyor. ama biraz da çocuğun keyfiyle alakalı meslea benim kızım sabah fazla kahvaltı yapmaz öğleye kadar az az yer. öğleden sonra iştahı daha yerinde olur. yoğurt yediremiyorum hiç. meyve olarak çileğe bayıldık. normalde hiç meyve yemezdi. yaz meyvelerini sever umarım. kutu ayranları içiyor bir de. evde yaptığımı içmiyor. bende yoğurt yemediği için onlardan veriyorum. muhallebiyi bıraktık artık, zorlasamda yemiyor. kaşık mamaları falan zaten yemez. normal yemeklere başladık. özellikle hamurlu şeyleri daha çok seviyor. geçen konyanın meşhur etliekmeğinden bile yedi. kıymalı pide yani. 2-3 güne bir mutlaka kek yapıyorum bir de. ara öğünlerde kek en severek yediği şey. süt konusunda sıkıntılıyız. sadece anne sütü alıyor. sabahları da bebebisküvisini pınarın çocuk sütüyle veriyorum küçük kutuların yarısını bile içmiyordur yani.

yagmur arkadasim ayni anlattiklarinla kendimi görur oldum.benim kizimda 10 veya daha fazla geceleri uyaniyo.uyku sorunu bizdede fena yani ve anne sutu emiyo hicbisey icmiyo memeden ayirmak istiyorum ama nasil olcak azi disleri cikiyo.senin gibi bende depresyona girerim diye korkuyorum evimin isinide zar zor yapiyorum.Allah yardimcimiz olsun.

yemek konusundaki paylasimlariniz icin tesekkurler...

sanirim bu konu cok yonlu ve asla dogrusu su yada bu diyebilecegimiz bir konu degil bu.. acikcasi beni en cok sinir eden de hic bir doktor bu konuda beni aydinlatmayi basaramadi.. belki o yuzden su anda cocugum yemediginde panik haline giriyorum.. oglum, 37. haftada 2700 dogdu..4. aya kadar her ay 1 kilo aldi. 4. aydan sonra ise kilo alimi nerdeyse durdu.. normalde 300-500 gr almasi gerekirken atlas hic almadi.. tabi ben panikle doktara gittim.. o sirada bodrumda oldugum icin orda guya oranin en unlu doktoru olan birine gittim;
ilk gittigimizde kati gidayami gecsem dedigimde.. aa kesinlikle olmaz ne kadar cahilsiniz 6. aydan sonra olur dedi..iyi peki dedim.. 1 hafta sonra kontrole gittik.. kati gidaya geciceksiniz dedi..bende kalktim istanbula geldim...acibademde bir profosore gittim. kadin butun testleri yapti.. bisi cikmadi.. ee doktor hanim kilo almamasi dogrumu dedim.. hayir kesinlikle bu cocugun bisisi var dedi.. e nesi var dedim.. bekliyelim 1 ay sonra tekrar test yapalim dedi.. tabi benim icin o 1 ayin nasil gectigini tahmin edemezsiniz.. sonra bir kac ay sonra baska bir doktara gittim .. o da sizin bir psikiyatriste gitmeniz lazim.. cocugunuz dis cikariyor, biraz sakin olun deed.. iyi de 3 ayda mi dis cikariyor diyemedim.. yani sonuc olarak bir taneside cikip.. bazi cocuklarin bunyesi boyledir.. siz elinizden geleni yapip gedirmeye calisin ama sakin kalin bir seyi yok demedi..dolayisiyla artik doktorlara da guvenim kalmadi..

sizlerin paylasimlarinida gorunce anladim ki esasinda benim cocugum yedigi zamanlar gayet iyi yiyor..
ornegin gecen hafta kahvaltida, yumurtali ekmek, 1 cay bardagi portakal suyu, bir dilim dil peyniri, domates, ve zeytin
ikindide, yarim elma, yarim armut, 1 livi
uykusundan sonra 1 dolma ici, yada o gun ne yapilmissa o yemekden bi kase..
6 gibi bir kase yogurt yada bir kase sut
aksam yemeginde yine biz ne yiyorsak ondan.. ornegin 1 yarim somon dilimi, yada 2 yada 3 kofte..
arkasindan tekrar yarim elma, armut yada kivi..

e buna ragmen cocugumun aldigi en fazla 200 -300 gr.. bu hafta ise istahi yok.. simdide burnu akiyor oksurmeye basladi..allahtan atesi yok.

benim sorunum bu gibi durumlarda sakin kalamiyorum..ancak sizlerinde benzer durumlarda olmaniz bir sekilde rahatlatiyor..
belkide basimda bir buyuk olmadigindan, yada ilk cocugum oldugundan bu kadar kafaya takiyorum.. ama bir sekilde sakin kalmayi ve bu konuyu cok dert etmemeyi ogrenmem lazim..
ama sizde biliyorsunuz ki bu o kadar da kolay olmuyor..

kızlar uyku problemini ben artık normal karşılıyorum.keşke 2 saatte bir yada saatte 1 kalksa.
özellikle sabaha doğru(3-4), 10-20 en fazla yarım saatte çığlık çığlığayız.
çok sık uyanıyor.ağlıyor,gazını çıkartıyor.acaba gaz mı sıkıştırıyor diyorum ama kocaman oldu.
gaz sancısı kalır mı bu yaşa.diş desem.azı da etkiliyor tabi ama her zaman böyle.
bizimde menümüz aylardır aynı,en son akşam 7 gibi çorbasını içer.yatmadan öncede meyvesini yediriyorum,sütle birlikte.
yemek yedirmek eziyet.birde rahatsızlandı,kusma arkasından grip,arkasından azı dişi.çok sarstı.
1 ay sürdü neredeyse ve zayıflamış.çok üzüldüm ama elden bişey gelmiyor.şimdide 2.azı geliyor.
bal bizim üst azılar çıkıyor.denizin alt azılarımı çıktı?
bizdede bir tane yan kesici diş yok.
esracım bizimki öyle iri bi bebk değildi zaten 3600 doğdu.ama zayıfta değildi.
kader kısmet.dün bende kendi yesin diye eline sarma verdim.parçaladı attı halıya.
kendi yediği tek şey çubuk kraker onuda çok vermiyorum.haftada 3-4 tane çubuk.kendi yemeye alışsın diye veriyorum
meyveleri yemiyor.kabuklu halde ısırıyor,oda boğazına takılıyor.kusturuyor.dün çubuğuna krem peynir sürdüm,yarasın diye:)
sinirlendi,fırlatıp attı.
itouch94 canım yedikleri çok faydalı şeyler bence kafana takma.bence çok sağlıklı besleniyor :KK34:
ayrıca bizimki ne kek nede tatlı şeyler hiç sevmiyor.ağzıyla itiyor.
bal yazmayı unuttum kavanoz veriyorum diye üzülme.
bi yerde okudum,doktorun yazdığına göre meyvenin kurusu,tazesi,dondurulmuşu,konservesi herşeyi faydalıymış.
aksine kavanoz mamalarının besin değerinde sıkıntı yokmuş.küçük çocukların gıdaları katı kurallarla kontrol ediliyormuş.
katkı maddeside yasakmış.tek sıkıntısı şu,bebeğin taze oalrak hazırlanmış gıdalara geçişi zormuş.asıl tehlikede işlenmiş gıdaya eğilimi artırmasıymış
çünkü daha büyük yaşlardaki çocuklar için üretilen işlenmiş gıdalar sağlıksız,tuzlu,şekerli,doymuş yağ oranı fazlaymış.
belli dönmelerde verilmesinde sıkıntı yok.benimkide meyveyi yemiyordu bi ara kavanoz verdim.şimdi bıraktık artık.yine yemezse yine geçerim belli dönem.
önemli olan bence günlük meyve ihtiyacını karşılamasıı

kızlar selam
hasta olan bebişlere geçmişler olsun
kızım 18 ocak dogumlu ve azi dişleri çıkmaya başladı
o nedenle iştahimiz şu sıralar azaldı sanki...
ben de kalorisi yüksek şeyler vermeye calişiyorum
bi tarifimi paylaşayim
hem çok lezzetli hem de oldukca besleyici

yarım muz (bazen muz yerine 2-3 hurma)
arzuya göre 5-6 bebe biskuvisi
bi tatlı kasigi ceviz
bi tatlı kasigi tahin
bi portakalın suyu

tüm bunları kariştiriyorum, mayhoş bi tat alıyor ve benim cadim cok seviyor
kalorisi de oldukca yüksek
deneyebilirsiniz...

herkese merhaba. sandığımdan daha uzun zamandır yazmamışım bir ayı geçmiş şöyle bir göz attım geçmişe. umarım herkesler iyidir.

merhaba yasmin,
pek aktif değil bu aralar bursı malesef.bahar geldi,kuzuların yayları gevşedi.kızım yataktan kalktığı anda pencereden dışarıyı gösteriyor.sonrası kavga kıyamet,tut tutabilirsen evde.istediği zamn çıkarmıyorum diye mi bilmem,çok da asabi bir bebek oldu çıktı.

HTML:
merhaba kızlar bende uzun zamandır giremiyordum benim oğlumda 6ocak doğumlu bizde 10aylıkken yürüdük üstte 4diş ve 2azı dişimiz var altta sadece 2diş herşeyi anlıyor maşallah şunu getir bunu götür şunu al bunu ver gibi ama hala ses yok anne bile demiyor :KK43: büyük oğlum 8aylıkken konuştuğu için bu garip geliyor bize

kızlar selam
hasta olan bebişlere geçmişler olsun
kızım 18 ocak dogumlu ve azi dişleri çıkmaya başladı
o nedenle iştahimiz şu sıralar azaldı sanki...
ben de kalorisi yüksek şeyler vermeye calişiyorum
bi tarifimi paylaşayim
hem çok lezzetli hem de oldukca besleyici

yarım muz (bazen muz yerine 2-3 hurma)
arzuya göre 5-6 bebe biskuvisi
bi tatlı kasigi ceviz
bi tatlı kasigi tahin
bi portakalın suyu

tüm bunları kariştiriyorum, mayhoş bi tat alıyor ve benim cadim cok seviyor
kalorisi de oldukca yüksek
deneyebilirsiniz...

canım doğummu yaptın sen en son evlenıp gıtmıstın bak ya ne kadar cok zaman gecmıs valla hayırlı olsun bebısın bende hamıleyım ekımde dogum ınsallah

kızlar uyku problemini ben artık normal karşılıyorum.keşke 2 saatte bir yada saatte 1 kalksa.
özellikle sabaha doğru(3-4), 10-20 en fazla yarım saatte çığlık çığlığayız.
çok sık uyanıyor.ağlıyor,gazını çıkartıyor.acaba gaz mı sıkıştırıyor diyorum ama kocaman oldu.
gaz sancısı kalır mı bu yaşa.diş desem.azı da etkiliyor tabi ama her zaman böyle.
bizimde menümüz aylardır aynı,en son akşam 7 gibi çorbasını içer.yatmadan öncede meyvesini yediriyorum,sütle birlikte.
yemek yedirmek eziyet.birde rahatsızlandı,kusma arkasından grip,arkasından azı dişi.çok sarstı.
1 ay sürdü neredeyse ve zayıflamış.çok üzüldüm ama elden bişey gelmiyor.şimdide 2.azı geliyor.
bal bizim üst azılar çıkıyor.denizin alt azılarımı çıktı?
bizdede bir tane yan kesici diş yok.
esracım bizimki öyle iri bi bebk değildi zaten 3600 doğdu.ama zayıfta değildi.
kader kısmet.dün bende kendi yesin diye eline sarma verdim.parçaladı attı halıya.
kendi yediği tek şey çubuk kraker onuda çok vermiyorum.haftada 3-4 tane çubuk.kendi yemeye alışsın diye veriyorum
meyveleri yemiyor.kabuklu halde ısırıyor,oda boğazına takılıyor.kusturuyor.dün çubuğuna krem peynir sürdüm,yarasın diye:)
sinirlendi,fırlatıp attı.
itouch94 canım yedikleri çok faydalı şeyler bence kafana takma.bence çok sağlıklı besleniyor :KK34:
ayrıca bizimki ne kek nede tatlı şeyler hiç sevmiyor.ağzıyla itiyor.
bal yazmayı unuttum kavanoz veriyorum diye üzülme.
bi yerde okudum,doktorun yazdığına göre meyvenin kurusu,tazesi,dondurulmuşu,konservesi herşeyi faydalıymış.
aksine kavanoz mamalarının besin değerinde sıkıntı yokmuş.küçük çocukların gıdaları katı kurallarla kontrol ediliyormuş.
katkı maddeside yasakmış.tek sıkıntısı şu,bebeğin taze oalrak hazırlanmış gıdalara geçişi zormuş.asıl tehlikede işlenmiş gıdaya eğilimi artırmasıymış
çünkü daha büyük yaşlardaki çocuklar için üretilen işlenmiş gıdalar sağlıksız,tuzlu,şekerli,doymuş yağ oranı fazlaymış.
belli dönmelerde verilmesinde sıkıntı yok.benimkide meyveyi yemiyordu bi ara kavanoz verdim.şimdi bıraktık artık.yine yemezse yine geçerim belli dönem.
önemli olan bence günlük meyve ihtiyacını karşılamasıı

Denizin azı dişi allta çıktı dirimcim, 2.si de gelmek üzere inanılmaz kabarmış sağ alt diş eti. 3 gündür hiç bişi yemiyor desem yeridir. Diğer dişlerde pek sıkıntımız olmamıştı ama bu bizi biraz sarsacak gibi hem huysuzlandı hem iştahı kapandı. Bizimkide eline ne versen yerlere atıyor mıncıklıyor. İtiraz etmeden yediği tek şey zeytin. İnanmıcaksınız ama sabah mutfağa gelip mama diyor ekmek veriyorum ı-ııgg, diyor, bisküviye de peynirede zeytinmi istiyosun diyorum kafasını sallıyor evet diye :KK16: onun mama dediği tek şey zeytin :)

Kavanoz mamalarıyla ilgili bilgini paylaştığın için saol tatlım, içimi rahatlattın :)

selam anneler...

ya nedir bu dişlerden çektigimiz,bizim uzuzn zamandir 8 dişimizvar.azilar aylardir çıkmadı bitürlü...oğlum pek bakmama izin vermiyor ama alt azılar ve üztler bembeyaz olmuş saniyorum dişler yüzeye iyice yaklaşti..ama oğlumuda benide perişan etti...her sabah khvaltimizbağiriş çıgiriş...hiç bişeyyemek istemiyor..oyemeyince bende yiyemiyorum:KK43: hem üzülüyorumhemde moralim bozuluyor...

diğer öğünler peksıkıntıymiyor ama kahvaltifeci...genel olarak tüm ocak anneleri dişlerden muzdarip gibi...cocuk resmen huy değiştirdi,un ufak bişeyde hemenağliyor çığlık atiyor..istediği olmasın yineaynı...hiç bölebi cocukdeğildi 1-2 ay öncesine kadar...

ben hala hergünçorba veriyorum,akşamlarida bizim yemeklerden yiyor yogurther gün veriyorum..ortlama24 saatta yarım lt.süt içiyor...bazen köfte yapiyorum..tavuketi konusunda hç iyi haberler duymuyorum bu aralar...sadeceet olsunkemikleri ince olsun diye,antibiotik le 45 günde kesilir halegeliyormuş tavuklar..ayrıca yemleride gdo su bozuk ürünlerden oluşuyorumuş..napcam bilmiyorum...az az yediriyodumonuda kesicembu gidişle..balık tüketemedigimiziçin 3aydır octamar kullaniyorum,faydasi oluyodur umarim...

sizler yeni neler katabildiniz günlük menülerinize?

ateşimizhep 37.2 ile 37,5 arasıkulaktan,birazsıcak geliyor başı hep bana umarim oda diştendir...

en sonboy 81 kg 11.5 du...amazor kilo aliyor,zatenzayif bir görünümü var

ceviz,badem falanverebiliyormusunuz?

bizde son durum böyle
görüşmek dileiyle

bal aynen bizimkide zeytini seviyor.birde hellim peyniri diğer peynirleri sevmiyoruz.
canım için rahat olsun.ne yerse kardır.sağlıksız değil sonuçta.
bizimkide aynı herşeyi mıncıklıyor,ama sadece oynuyor,keşke ağzına atsa:)

kuzey yıldızı bizde hala çorbalarla devam ediyoruz.geçen yoğurtlu çorbasına hamur ekledim.makarna gibi yesin diye
yemedi.tanesiz olacak.öyle nerde yemek kim biz kim daha:KK43:,
sabah kahvaltılarını es geçiyroum ben çorba veriyorum artık çünkü oğlumda yemek istemiyor
eziyet oluyor resmen.zeytin,peynirde veriyorum az az.birde ekstradan cevize başladım.fındık,badem birer tane.
tahin pekmez-bıldırcın yumurtasının içine katıyorum birazını,birazını yoğurduna,bazen meyvesine.
bunlara katmassamda çorbasına katıyorum.bazen balık veriyorum ama çok nadir.balık yağına başlıcam o yüzden.
canım bende tavuklarla ilgili konu açtım beslenme bölümüne.son derece rahatsız oldum
aylarca tavuk suyuyla çorbalar yaptım oğluma,tavuk yumurtası verdim.şimdi bıldırcın veriyorum ama ondanda eminim.
geçen 2 hafta öncede dünya gazetesi çalışanları yedikleri portakaldan kusmaya başlamışlar.
tarım ilacı çıkmış.hemde iyi tanınmış bir marketten almışlar.ne yedireceğimi ne yiyeceğimi şaşırdım.
hatta kurbanda hayvanlara hep horman veriyorlarmış.çabuk şişsin diye.
okudukça içim daraldı.organik pazarlar,organik tavuklar ne kadar çare bulur?
düşünmeyim diyorum ama iş ciddi.küçücük çocuklarımız var.

evet biz de hiç tavuk yemedik. ve artık çocuğuma ne yedireceğimi bilmiyorum. ne sağlıklı acaba ? bu konuda bildikleriniz paylaşırsanız sevinirim.

merhaba yasmin,
pek aktif değil bu aralar bursı malesef.bahar geldi,kuzuların yayları gevşedi.kızım yataktan kalktığı anda pencereden dışarıyı gösteriyor.sonrası kavga kıyamet,tut tutabilirsen evde.istediği zamn çıkarmıyorum diye mi bilmem,çok da asabi bir bebek oldu çıktı.

benim oğlum da öyle. ama her fırsatta kendimizi parka atıyoruz. gerçi bahar geldiğinden beri üç kez götürebildik. ama çok eğlenceli oluyor. ben park park diye tutturdukça artık eşim sen çocukmusun ne parkı böyle bir parktır çıktır falan diyor artık:))) ama ne yapayım oğlumun dışarıya yeniden yani kıştan sonra çıkmasını öyle çok bekledim ki. oğlum asla asabi olmadı, çok sakin, etrafa gülücükler yağdıyor ve ner de çocuk bebek görse seviyor. ama en çok karşılaştığı kimselere laf atıp da cevapsız kalması sıkıyor beni , çünkü pek çok kimse oğlumun aslında onlara söylediğini anlamıyor:KK43: bebeğim öyle yanıt bekliyor ama yok<:KK43:

X