-
- Konu Sahibi teknekazintisii
- #31.081
merhaba yasmin,
pek aktif değil bu aralar bursı malesef.bahar geldi,kuzuların yayları gevşedi.kızım yataktan kalktığı anda pencereden dışarıyı gösteriyor.sonrası kavga kıyamet,tut tutabilirsen evde.istediği zamn çıkarmıyorum diye mi bilmem,çok da asabi bir bebek oldu çıktı.
kızlar konu açtım beslenme bölümüne balık yağıyla ilgili.
sizede sorayım.balık yağı yazın kullanılır mı?
yagmur arkadasim ayni anlattiklarinla kendimi görur oldum.benim kizimda 10 veya daha fazla geceleri uyaniyo.uyku sorunu bizdede fena yani ve anne sutu emiyo hicbisey icmiyo memeden ayirmak istiyorum ama nasil olcak azi disleri cikiyo.senin gibi bende depresyona girerim diye korkuyorum evimin isinide zar zor yapiyorum.allah yardimcimiz olsun.
selam anneler...
ya nedir bu dişlerden çektigimiz,bizim uzuzn zamandir 8 dişimizvar.azilar aylardir çıkmadı bitürlü...oğlum pek bakmama izin vermiyor ama alt azılar ve üztler bembeyaz olmuş saniyorum dişler yüzeye iyice yaklaşti..ama oğlumuda benide perişan etti...her sabah khvaltimizbağiriş çıgiriş...hiç bişeyyemek istemiyor..oyemeyince bende yiyemiyorumhem üzülüyorumhemde moralim bozuluyor...
diğer öğünler peksıkıntıymiyor ama kahvaltifeci...genel olarak tüm ocak anneleri dişlerden muzdarip gibi...cocuk resmen huy değiştirdi,un ufak bişeyde hemenağliyor çığlık atiyor..istediği olmasın yineaynı...hiç bölebi cocukdeğildi 1-2 ay öncesine kadar...
ben hala hergünçorba veriyorum,akşamlarida bizim yemeklerden yiyor yogurther gün veriyorum..ortlama24 saatta yarım lt.süt içiyor...bazen köfte yapiyorum..tavuketi konusunda hç iyi haberler duymuyorum bu aralar...sadeceet olsunkemikleri ince olsun diye,antibiotik le 45 günde kesilir halegeliyormuş tavuklar..ayrıca yemleride gdo su bozuk ürünlerden oluşuyorumuş..napcam bilmiyorum...az az yediriyodumonuda kesicembu gidişle..balık tüketemedigimiziçin 3aydır octamar kullaniyorum,faydasi oluyodur umarim...
sizler yeni neler katabildiniz günlük menülerinize?
ateşimizhep 37.2 ile 37,5 arasıkulaktan,birazsıcak geliyor başı hep bana umarim oda diştendir...
en sonboy 81 kg 11.5 du...amazor kilo aliyor,zatenzayif bir görünümü var
ceviz,badem falanverebiliyormusunuz?
bizde son durum böyle
görüşmek dileiyle
canım bende carlson aldım.araştırmalarıma göre en iyi balık yağlarından biriymiş.dirimcim, bazı balık yağlarının içinde A,E,D gibi bir çok vitamin var, Bildiğim kadarıyla bunları içerenleri yazın kullanmak sakıncalı. Mesela zaten yazın gerekli olan D vitaminini güneşten alıcak fazlası zarar. Ben denize carlson kullandım 3 ay tamamen balık yağı hiçbi ekstra vitamin yok içinde. 1 aydır ara verdim. önümüzdeki ay tekrar başlamayı düşünüyorum.
canım bizim doktorda verin demedi.biz sorduk farketmez verebilirsiniz dedi.doktorumuaz balık yağını ya da herhandi bir vitamini önermedi.
kendisi çocuklarına su çiçeği bile yaptırmmaış. ama ben doktorum ve çocuklarım sürekli gözümün önünde size yaptırmayın diyemem diyor.
bu tarz uygulamaları gelişmemiş ülkelere ögzü buluyor. balık yağını ise bir tüketim furyası olarak değerlendiriyor. ben henüz balık yağı vermedim. su çiçeği aşısında kararsızım.
ama balık yağı öneren doktor bile bir kutu bitsin demişti. siz arka arkaya üç kutu carlson verdiniz ve yine başlayacaksınız demek okudum ama kimdi unuttum yukarıda. bilemiyorum valla.
bu konuda henüz tam araştırmadım.
sizin doktorlarınız balık yağını önderdi mi acaba anneler?
anneler biz ocaktaki ölçümle dünkü ölçüm arasında sadece 200 mg almışız. siz de de bu kadar yavaş mı?
doktorumuaz balık yağını ya da herhandi bir vitamini önermedi.
kendisi çocuklarına su çiçeği bile yaptırmmaış. ama ben doktorum ve çocuklarım sürekli gözümün önünde size yaptırmayın diyemem diyor.
bu tarz uygulamaları gelişmemiş ülkelere ögzü buluyor. balık yağını ise bir tüketim furyası olarak değerlendiriyor. ben henüz balık yağı vermedim. su çiçeği aşısında kararsızım.
ama balık yağı öneren doktor bile bir kutu bitsin demişti. siz arka arkaya üç kutu carlson verdiniz ve yine başlayacaksınız demek okudum ama kimdi unuttum yukarıda. bilemiyorum valla.
esra geçmiş olsun canım
bizde ne olduğunu anlayamadan 3 azı çıkardık bir ayda.şimdi 4.azı geliyor.
ama işin komik tarafı alt yan kesici dişimiz çıkmadı daha.bende oyüzden endişeleniyorum.
canım demekki canım kızın normal yese çok güzel kilo alıcak maşallah diyelim hemen.biz ne çok yiyoruz ne az yiyoruz ama okadar kilo alamıyoruz
ama ben yinede kaşık mamalarının yada devam sütlerinin bu konuda artısı olduğunu düşünüyorum
belki hiç vermediğim için öyle düşünüyorum
bizimki çok hareketli ama bütün çocuklar o yaşlarda zaten hiç yerinde durmaz.hareketten de değil bence.
bizide hemşirenin biri 70 ölçtü.(ki bu ölçümden önceki ay 74 çıkmıştı.giderek kısalıyor sanıırm)hayır canım arka arkaya 3 kutu carlson vermedim, zaten 1 tanesi 2 ay gidiyor, 2. şişeyi bitirmedik. Bize doktorumuz önerdi balık yağını marka tercihini bize bıraktı sadece. Balık ve ceviz yemediği için omega-3 ihtiyacını bi şekilde karşılaması gerekli ki takdir edersiniz fiziksel ve zihinsel gelişim açısından önemli .Ben o yüzden kullanmakta bir sakınca görmüyorum. Ama neticede kişisel tercih, içiniz rahat etmicekse vermemeniz en doğrusu.
dirimm, bizim çıkan ilk azının ardından kalan 3 ü daha patladııı ve yan kesicilerimizzz halaa yokkk. Sen endişeleniyorum dedin benide tedirgin ettinn yahhu :44::44:
burda bakıyorumda miniklerin boyu 80-85 olan var hay maşallah onlarabizimki en son ölçtüğümde 78 di . o zamandan bu zamana uzadığınıda sanmıyorum
doktorumuaz balık yağını ya da herhandi bir vitamini önermedi.