- 28 Kasım 2008
- 2.127
- 771
- 38
-
- Konu Sahibi teknekazintisii
- #30.781
teşekkür ederiz.iyi ki doğdun arda :))) nice yıllara...
Yeni Yılımız Kutlu Olsun. Mutlu Yıllar ...
evet canım,büyüdüler artık :))
doktora gidince sağlık ocağına benzetti ve iğne yapılacak zannedip korktu sanırım,sürekli ağladı.bir de kan alınması gerekiyordu.koldan almaya çalıştılar.perişan oldu yavrum.o kadar sinirlendi ki anlatamam,resmen burnundan soluyordu.zar zor aldılar kanı.demirimiz düşük çıktı.en az 60 olması gerekiyormuş,bizimki 58 geldi.bu yüzden doktor vitamin ve demire devam etmemizi istedi.ben vitaminini hergün düzenli veriyordum ama demir vermiyordum.artık onu da vereceğiz ne yapalım.10,2 kg ve 77 cm ölçüldükdoktor da herşey serbest artık herşeyden yiyebilir dedi.
teşekkür ederiz.
bende herkesin yeni yılını kutluyorum.sevdiklerimizle birlikte nice yıllara inşallah.
doğum gününüz kutlu olsun canımArda 1 yaşındaaaa...
dün doğum günüydü aile içinde küçük bir kutlama yaptık.
inşallah iştahı artar canımsüt de içmiyor.zaten bu aralar hiç birşey yediği içtiği yok.canım çok sıkılıyor bu yüzden.
canım sizinde doğum gününüz kutlu olsungeçmiş olsun canım,, bizim kanımız nolrmal çıktı hatta demirimiz yüksek çıktı. Aslında 58 de düşük değil bende. bendeki analiz sonucunda normal degerler 25-126 arası yazıyor, bizimki 134 çıktı.
doğum gününüz ve yeni yılınız kutlu olsunn.
bizimde dün akşamdı, yılbaşına denk geldiği için küçük bi kutlama oldu :) seneye daha büyük bi organizasyon yaparız inşallah.
doğum gününüz kutlu olsun canım
sağlıklı ve mutlu nice mutlu doğum günlerine inşallah
inşallah iştahı artar canım
bizimkide aynı,ağzında bekletmeler,yemek yerken kaçmalar,çığlıklar,ağlamalar
sütü nasıl içiricem bilmiyorum.
canım sizinde doğum gününüz kutlu olsun
sağlıklı ve mutlu olur inşallah
artık ocak bebekleri 1 yaşına basıyor
bende demir hapını hergün vermiyorum d vitamininide öyle
doktora sordum.doktor demir hapının dişleri sarartabileceğini söyledi
ama önemli değil,zeten dökülecek ilk dişleri dedi.
kızlar bebişleriniz yürümeye başladı mı?
bizimki kendi başına day day durmuyor.biz day day pozisyonuna getiriyoruz
10 sn kadar duruyor.4-5 adım atıp pat yere düşüyor.daha hazır değiliz heralde
bazen hiç bir şekilde day day durduramıyoruz.atıyo kendini.durmak istemiyo,korkuyo sanırım.
günaydın dirim'cimm, doğum günü dileklerin için çok teşekkür ederim.
ben denize demir ilacıda vitaminde vermiyorum. tahlilleri yapılmadan önce dr. sonucna bakar ona göre hareket ederiz dedi. Sonuçlarda da demirimiz yüksek çıktı o yüzden gerek görmedi. Vitamin kullanayım mı die sorduğumda, gelişimi iyi ekstra bi takviyeye gerek yok dedi.
benim kızımda sadece emekliyor ve bi yerlere ututnup kalkıyır onun dışında bi aktivitesi yok. ayakta tutmak için kollarından tutunca direk oturuyor korkuyor sanırım. yakında zamanda yürüyeceğe benzemiyor
birazdan 1 yaş aşısını olmaya gidecekler babasıyla, inşallah ateş falan yapmaz bu aralar zaten inanılmaz huysuzzbide alt dişetleri kıpkırmızı ama öyle böyle değil bildiğiniz kan oturmuş gibi sanki. kaç gündür zar zor yediriyorum cmrtsi farkettim ağzının öyle olduğunu. hatta alttan 2 dişimiz var dişeti şişmiş heralde tek dişini kapamış. Yani bakınca sanki altta 1 dişi varmış gibi duruyor. Çok canım sıkkın ağız yarası çok can yakar ve uzun sürede geçer
geçmiş olsun canım
diş görünüyorsa yakında patlar.tabi nasıl canı yanıyordur.huysuzsa diştendir.
dişlerin hepsi çıksada kurtulsak
bizimkide aynı kollarından tutunca kendini yere atıyor.hemen sarılıyor bize.kucağına al,dayday durmak istemiyorum diyor sanırım:)))
duruyor.diş falan görünmüyor tatlım henüz, ama kan oturmuş gibi diş etleri. eşim az önce aşıya götürünce dr. a da göstermiş diş jeli vermiş. Bu arada 2 iğne yapmışlar 1 koldan 1 bacaktan, çok ağladığı için boyunu ölçememişler ama kilosu 8.250 çıktış geçen ay 9.200 dü, nerdeyse 1 kilo vermiş.
bu arada kızlar siz devam sütü veriyormusunuz ??? ben devam mamasını ( hani şu ölçekli olup suyla karıştırılanları ) bıraktım, normal süt olanlarından veriyorum. Bazende keçi sütü veriyorum. acaba ondan mı oldu kilo kaydı anlamadım :44::44:
çok moralim bozuldu ama ben zaten zayıf diye düşünürken bide kilo vermiş üstünee.
canım sen 1 yaşından öncemi denemiştin sütü?Arda ve Deniz'in doğum günlerini kutluyorum ben de,Allah sağlıklı uzun ömürler versin...
bal,Deniz gerçekten biraz fazla kilo kaybetmiş,nasıl bu kadar düştü acaba,hasta falan mı oldu?sağlıklı olması her şeyden önemli,toparlanır inşallah.
benim kızım ne anne sütünü ne devam sütünü içmek istemedi,hep uyurken verdim.şu an sadece gece 2 kez içerse içiyor,bazen onu da içmiyor.günde 300 cc yani ortalamamız.inek sütünü de içmiyor,uzun zamandır deniyorum ben.sadece inek sütü değil,hiçbir sıvıyı içmiyor,tadna bile bakmıyor.sanırım yine geceleri bu şeklde devam edeceğiz ne yapayım((
Arda ve Deniz'in doğum günlerini kutluyorum ben de,Allah sağlıklı uzun ömürler versin...
bal,Deniz gerçekten biraz fazla kilo kaybetmiş,nasıl bu kadar düştü acaba,hasta falan mı oldu?sağlıklı olması her şeyden önemli,toparlanır inşallah.
benim kızım ne anne sütünü ne devam sütünü içmek istemedi,hep uyurken verdim.şu an sadece gece 2 kez içerse içiyor,bazen onu da içmiyor.günde 300 cc yani ortalamamız.inek sütünü de içmiyor,uzun zamandır deniyorum ben.sadece inek sütü değil,hiçbir sıvıyı içmiyor,tadna bile bakmıyor.sanırım yine geceleri bu şeklde devam edeceğiz ne yapayım((
merhaba arkadaşlar,
dogum günü cocuklarını kutluyorum,nice mutlu senelere...bizimde 5 ocak doğum günümüz..oğlumun her dogum gününde anneside bir yaş yaşlaniyor..:)o büyüyor diye seviniyorum bende yaşlaniyorum diye üzülüyorum ne garip..:))
ikimizde oğlak burcuyuz umarım iyi anlaşiriz oğluşumla,şimdiden baya bi baskın çıkıyo...:)
takip ettiğim kadari ile devam sütünden inek sütüne geçme aşamsi yaşiyorsunuz,ben bu konuda ne doktorumuza danıştım nede ienk sütü vermeyi denedim,ne yapcagimi bilmiyorum.zaten devam sütünüde gunde ortalama 350-450 cc arası içiyor,bide süte geçersem ve sevmesze diye korkuyorum..sonra devam sütünüde içmek istemezz animallahh..doktorlarınıza daniştinizmi,1 yaştan sonra inek sütüne geçebilirmiyiz acaba,birde kutu sütlerini vermek dogru olurmu? günlük şişe sütüde her yerde bulunmuyor..ne yapmalı ?
kilo veren bebişe de çok üzüldüm inan sizi çok iyi anliyorum,cunku bizde hiç şöle dolu dolu 800 gr -1 kg hiç bi ay alamadık,hep 500 hatta bu son aylarda 200 gr falan
bu aralar burnu dolu gibi sanki genizinden hırıltı geliyor gece rahat uyuyamiyor ve sürekli uykusunun içinde mızmızlaniyor,bende soğk algınlıgı şurubu başladim 2 gündür umarim iyi gelir..ne damla damlatiyor burnunaa nede burnunu temizletiyor nasil yapcam bilemiyorum...ateşi hep 37 ile 37.5 bizim oğlanın aama şu son 1 kaç gündür 38 leri gördübende korkuyorum hemen ateş düşürücü veriyorum
soğuk alginligi için sizin uyguladiginizz ilaç dışında farkli yöntemler varmi?
ve artik bal vermeye başladiizmi?
sevgiler,
duruyor.
devam sütü normal süte göre daha çok kilo aldırır demişti doktorumuz.
belki devam sütünü bıraktığın için az kilo almış olması gerekiyordu ama zayıflamış.
hastamıydı acaba esranın dediği gibi benimde ilk aklıma o geldi.
bizde kusma ishalden hastaneye yatınca zayıflamıştık.
iştahı nasıl?birgün boyunca ne yiyor?
canım sen 1 yaşından öncemi denemiştin sütü?
bizimkide aynı meyve suyu içme gibi alışkanlığı yok.hep kaşıkla püre vermeye çalıştım çocuk alışmadı
geçen portakal sıktım.suluğuna koydum.tadını alınca çığlık atıyor.su diye yine alıyor,sonra tekrar püskürtmeler
inşallah inek sütünü alır dediğim gibi en büyük korkum.ben süt içmeyi çok seviyorum ama oğlum su dışında hiç birşeyi içmek istemiyor.
bide acayip yemek seçiyor.sevdiği ve benim yeni keşfettiğim birkaç şey var onları 10 dakikada yiyor.
diğerlerini en az 1 saat ağzında beklete beklete yediriyorum.bazen 1 saat oluyor 2 saat.
iyice yıprattı beni
hasta falan değil dirimcim, 2 gündür diş etleri kıpkırmızı ve şiş onun dışında bi sıkıntısı yok gibi. yürüyor olsa hareketlendi ondan kilo kaybetti dicem ama her zaman aynı hareketlilikte. Geçen ay 300 gram aldı die üzülürken bu ay 1 kilo verdiğine kahroldum. eşime sordum az önce tam olarak kaç kg geldi die üstündeki kıyafetlerle tartmışlar 8.200 gr gelmiş
iştahıda iyi, bi gerileme yok.
sabah işe gitmeden 6-7 gibi devam sütü veriyorum 120 lik
10-11 gibi annem kahvaltısını veriyor ( labne, zeytin ezmesi, pekmez,ceviz,yumurta sarısı, v.s.. )
öğleden sonra 2 gibi çorbasını içiyor
normal meyve yemediği için meyveli kavanoz maması veriyoruz gün içinde, yoğurtta yiyor gün aşırı.
gece eğer erken uyursa uykusunda devam sütü içiyor uyanık olursa kaşık maması yapıyorum.
genel olarak bu şekilde besleniyor. 8-9 gün önce gittik dr. a tahlil falan yaptı bi prblm olsaydı orda çıkardı die düşünüyorum.
unutmuşum bende herkesin yeni yılını kutluyorum:)
bende 6-7 aylıkken verdim biberonu.sıkıntı yaşamadık aldı.ama sonra istemedi.
suyu nasıl içiriyorsun?eğer biberonda sıkıntı yaşarsan bardağa da koyabilirsin bence.
bardakta içmesi gerekiyor.eğer iştahsız bir bebekse hiç bir türlü kabul etmezde
canım bende çok üzüldüm şimdi
seni çok iyi anlıyorum,bende çok üzülüyorum çünki
öğünlerin bizimkiyle aynı neredeyse,biz devam sütü vermiyoruz.akşam da çorba içiriyorum kaşık maması yerine
öğünlerimiz aynı.az olsa bile almış olması gerekiyor.1 kilo vermesi garip geldi bana.
sağlık ocağının dışında başka bir doktora da gitmişsiniz.ozamanda az çıkmıştı sanırım kilosu
doktor zayıflamasıyla ilgili bişey demedi mi?az bişey olsa dersin ki tartıdan tartıya değiyor
doktorun neden zayıfladığıyla ilgili bir araştırma yapması gerekiyor bence
slm bugünlerde dişi çıkacak galiba çok huysuz ve iştahsız kaşıkla beslemek imkansız hale geldi kaçıyor resmen bende biberona mı alıştırsam dedim su için biberonu var şu saplı olanlardan ona koyuyorum yassı uçlu emziği var ama pek içemiyor oyun oynuyor genelde.bende yaşına geldiği için süt içsin istiyorum ama sade içemez bal yada cici bebe mi katsam acaba.tatlı olursa içer belki.
yarın kuşumun doğum günü:)))
ya birde benim oğlum katı şeyler yiyemiyor taneli çorbalar ekmek gibi.boğazında delikmi yoktur nedir yutamıyor çıkarıyor hemen sizin bebekleriniz yiyebiliyormu
canım önce sütü sade dene,ebru şallı sütü baldan önce tarçın katarak vermeye çalışın demişti.slm bugünlerde dişi çıkacak galiba çok huysuz ve iştahsız kaşıkla beslemek imkansız hale geldi kaçıyor resmen bende biberona mı alıştırsam dedim su için biberonu var şu saplı olanlardan ona koyuyorum yassı uçlu emziği var ama pek içemiyor oyun oynuyor genelde.bende yaşına geldiği için süt içsin istiyorum ama sade içemez bal yada cici bebe mi katsam acaba.tatlı olursa içer belki.
yarın kuşumun doğum günü:)))
ya birde benim oğlum katı şeyler yiyemiyor taneli çorbalar ekmek gibi.boğazında delikmi yoktur nedir yutamıyor çıkarıyor hemen sizin bebekleriniz yiyebiliyormu
tatlım, 10 gün önce dr. u tarttığında 8.600 gelmişti bende tartı farkı var die çok dikkate almamıştım açıkcası. bide dr. u sadece badisiyle ölçtü, sağlık ocağında üstübaşıyla tartıyolar o yüzden olabilir dedim makul geldi o gün bana ama şimdi daha önce 9.200 çıktığı tartıda bu sefer 8.200 çıktıı çok garipp. Çok iştahsız olduğu saatlerce bişi yemediği zamanlarda bile kilo almıştı gram gramda olsa.
benim kızımda doğduğundan beri biberon kullanmasına rağmen dün akşamdan beri inat etti almıyor, eliyle ittiriyorr sıpaa. ben işteyken babası denemişş az önce süt vermeyi yine içmemiş, sonra oda sütü bi kaseye boşaltıp içine cici bebe, çavdarlı mısırlı kahvaltılık, pekmez falan koyup biraz koyu kıvamda hazırlamış. Koca kaseyi bitirmiş adamcağız bile şaşırmış bu kadar nasıl yedi die
bu arada doğum gününüz şimdiden kutlu olsun, mutlu huzurlu yıllarınız olsun inşallah.
geçmiş olsun canım,, bizim kanımız nolrmal çıktı hatta demirimiz yüksek çıktı. Aslında 58 de düşük değil bende. bendeki analiz sonucunda normal degerler 25-126 arası yazıyor, bizimki 134 çıktı.
doğum gününüz ve yeni yılınız kutlu olsunn.
bizimde dün akşamdı, yılbaşına denk geldiği için küçük bi kutlama oldu :) seneye daha büyük bi organizasyon yaparız inşallah.